• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Wilder Lasso, anaerobik yıkanmış, gesha
Hario v60, cafec abaca
Kinu m47 rebel, pour over burr 3.8
15 gr kahve, 250 ml su
4 parçalı döküş
2.45

Koku buram buram portakal çiçeği ama tatlı portakal. Anaerobik tat yoğunluğu hiç yok, çok keyifli hatta yıkanmış çiçeksiliği belirgin bir kahve. Çok ama çok beğendik. Ne zamandır sıcak kahveden de kaçarken terleye terleye içtiğimiz mis gibi kahve. Zafer'den gelen bu ay yüksek puanlı 4 kahve var, biri bu. Diğerlerini de denedikçe yazacağım.
Günaydın.Bahsettiğiniz tüm kahvelerde bu reçeteyi mi kullandınız?Milestone sevdiğim bir kahvecidir ara sıra alım yaparım, ama siz öyle bi betimlemişsiniz ki çekirdekleri alacağım muhtmelen 😅

Başlangıç reçetem hep bu. Bir aşağı bir yukarı oynamalar yapıyorum. Nestle su iyidir, kötü sonuç vermedi hiç Milestones'ta. Ama son gelen 4 özel kahvede uludağ premium kullandım çok daha tadım notları fark edilir oldu. Wilder Lasso özelinde 3.9 çok daha iyi oldu.

Aboo Selma. Hiç mücver çiçeği görmedim, koklamadım. Ama yiğidim @Anıl hocamın dediğine göre aynen mürver çiçeği kokuyormuş. Tat ve koku inanılmaz çiçeksi. Bizim yatsılık kahve oldu, kokuyu eşim tee içerideki odadan alıp gelmiş. Koku hem çekirdek halinde, hem öğütüldüğünde hem de demlenmiş halinde müthiş.

VATANDA GESHA SELMA BERMUDEZ VAR, HABERİNİZ OLSUN!
Bu çiftliğin kahvesini ilk kez çok tesadüf bir şekilde Manhattan yorumunu içmiştim. Müthiş bir kahve ve buram buram mango geliyordu.(hatta espresso olarak içmiştim)… Milestones sağ olsun memlekete Selma dan bir kahve getirdi. Bunda da mango yazıyor tadım notunda ama ben demlediğimde Mürver çok öne çıkıyor…. Ellerine sağlık @blackeagle

Kolombiya, El Diviso, termal şok omligon
Comandate 19 klik
12 gr kahve, 70 gr buz, 130 ml su
Nestle 96 derece
5 parçalı döküş

Tütün: Bitlis, Rauf abim, orta içim elneb

Tam karpuzun tatlı yeriyle, kabuğun beyaz yerinin karışımındaki tat. Onu sıkmış da içiyormuşum gibi.

Ekli dosyalar

• 20260827_123052.jpg
    20260827_123052.jpg
    162.8 KB · Görüntüleme: 68
Herkese merhaba!

Hem yeni hasat kahvelerimizle tanışmanın hem de adımıza yakışır bir Zafer Bayramı indirimini sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz! 🎉

Zafer Bayramı’na özel %20 indirim!

İndirim Kodu: ZAFER

🎁 ZAFER kodumuz 29 Ağustos gecesi itibarıyla aktif olacak ve 1 Eylül’de sona erecektir.

Yeni hasat kahvelerimizi keşfetmek ve %20 indirimden yararlanmak için sizleri bekliyoruz. ☕✨

Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!

Zafer Hocam'dan Espresso icin alip demledigim hem klasik hem modern tarz cekirdeklerden gercek anlamda haz aldim, kavruma gosterdigi ozen icin tekrar tesekkurler. Bu indirimde de biraz stok yaparim :D

Zafer Hocam'dan Espresso icin alip demledigim hem klasik hem modern tarz cekirdeklerden gercek anlamda haz aldim, kavruma gosterdigi ozen icin tekrar tesekkurler. Bu indirimde de biraz stok yaparim :D
Sağ olun Cem Bey. Her geçen gün daha fazla özen göstererek, eksiklerimizi geliştirip üzerine yenilerini koyarak, daha iyisini ortaya çıkarmak için aynı azim ve kararlılıkla devam ediyoruz.

Kolombiya Salma Bermudez Gesha , Özel fermantasyon yıkanmış , 28.07.26 kavrum, 12 gr kahve, Kinu POB 3.5.0 , 200 ml 30 ppm 94 derece su Hario v60, Abaca kağıt , 50x4 döküş

0-0.40 50 ml blooming 5 ml/s döküş
0.40-1.10 50 ml 4-5 ml/sn 3 kez spiral ardından sadece ortaya yatağa yakın döküş bu noktada 2. döküşte kettle kapağını açıp devam ediyorum.Demleme sonunda su 90 derece civarında oluyor.
1.10-1.35 50 ml 4-5 ml/sn 3 spiral ardından ortaya
1.35-2.20 50 ml sadece ortaya 1-2 ml/sn döküş
sonuç tertemiz sıcakken çiçeksilik yüksek, mango lime asiditesi belirgin ve katmanlı şekilde hissediliyor gövde ipek gibi…kahve üst düzey olduğunu her şekilde belli ediyor öneririm.
Aynı zamanda Ombligon, Carlos Meija Dark Room da bu reçeteyle çok güzel oldu.

Kolombiya Salma Bermudez Gesha , Özel fermantasyon yıkanmış , 28.07.26 kavrum, 12 gr kahve, Kinu POB 3.5.0 , 200 ml 30 ppm 94 derece su Hario v60, Abaca kağıt , 50x4 döküş

0-0.40 50 ml blooming 5 ml/s döküş
0.40-1.10 50 ml 4-5 ml/sn 3 kez spiral ardından sadece ortaya yatağa yakın döküş bu noktada 2. döküşte kettle kapağını açıp devam ediyorum.Demleme sonunda su 90 derece civarında oluyor.
1.10-1.35 50 ml 4-5 ml/sn 3 spiral ardından ortaya
1.35-2.20 50 ml sadece ortaya 1-2 ml/sn döküş
sonuç tertemiz sıcakken çiçeksilik yüksek, mango lime asiditesi belirgin ve katmanlı şekilde hissediliyor gövde ipek gibi…kahve üst düzey olduğunu her şekilde belli ediyor öneririm.
Aynı zamanda Ombligon, Carlos Meija Dark Room da bu reçeteyle çok güzel oldu.
Teşekkürler. Berk bey bizim kahveler için referans olabilir. Suyun mineral değerlerini Holy Water göre yaparsak harika olur.

Vermiş olduğunuz siparişleri saat 16.30’a kadar aynı gün kargoya verebiliyoruz. Hızlı ve özenli bir şekilde gönderim sağlıyoruz.

Kahve çeşitlerimiz oldukça fazla. Size Kosta Rika El Salitre, Peru Familia Typica, Kolombiya Coocentral ve El Salvador Santa Rosa seçeneklerini önerebilirim.

Ayrıca damak zevkinize göre Natural, Yıkanmış veya Bal işleme yöntemlerinden tercihinizi yapabilirsiniz. Çeşitlerimiz geniş olduğu için, kendi damak zevkinize en uygun kahveyi birlikte seçebiliriz.

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Kolombiya Wilder Lasso
İşleme Yöntemi: Yıkanmış Anaerobik
Varyete: Gesha
Kavrum Tarihi: 27.07.2026
Demleme Yöntem ve Detayları: UFO Ceramic / UFO Type A Filtre Kâğıdı
Öğütüm Detayları: 1Zpresso ZP6 S / 5.5 Klik
Su Detayları: 94 C°/ A.O. Smith Daisy + Pre-Mineralizasyon (42 ppm)
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 50 ml 45 saniye blooming, sonrasında 50-50-50-50
Bitiş 3:00
Tadım Detayları: Kahveyi yorumlamadan önce karaftan yayılan koku zaten flavor tadında :) Gesha’nın o zarif, karakteristik özünü Wilder Lazo öyle güzel işlemiş ki… Anaerobik yazmasa birçok kişi yıkanmış Gesha der. Ancak öylesine güzel bir portakal asiditesi ve kayısı tatlılığı, yasemin çiçeksiliği ile size eşlik edince bardağı ısırmak istiyorsunuz. Tek kelime ile: Mükemmel.IMG_2033.jpeg

Yeni Carlos mejia dark room espresso da çok keyifli
Lelit Bianca
Df64 gen2 stok dişli
20/45 1/2,25 95C
İms 26e sepet
Pedal en solda başlangıç 2 bar da ilk damlalarla 9 bara yarıdan sonra 6 bar ve bitiş 40 sn

Çok tatlı güzel bir fincan oldu. Tadı haşa ağzımda. 😋

Yeni Carlos mejia dark room espresso da çok keyifli
Lelit Bianca
Df64 gen2 stok dişli
20/45 1/2,25 95C
İms 26e sepet
Pedal en solda başlangıç 2 bar da ilk damlalarla 9 bara yarıdan sonra 6 bar ve bitiş 40 sn

Çok tatlı güzel bir fincan oldu. Tadı haşa ağzımda. 😋
Carlos mejia her yerde keyifli moka pot, french press, aeropress hepsine kefilim

Geri