• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Milestones farkıyla Etiyopya 2024 Cup of Excellence yedincisi kahveyi deneyimleme şansı buldum. Sidama bölgesinin Sintayehu çiftliğinden gelen, natürel işlenmiş 74158 varyetesi bir kahve. Daha önce üst düzey kahveler içtim ama bu bambaşkaydı.

İlk yudumda kuru incir ve baharatsı dokunuşlar karşılıyor, tat profili inanılmaz katmanlı. Soğudukça iş değişiyor, şeker tatlılığında kırmızı meyve ferahlığı ve tropik meyve notaları belirginleşiyor. Aftertaste'de ise uzun, temiz ve floral bir bitiş bırakıyor.

1:16.7 oranında bile dolgun ve tatmin edici bir gövdesi var, rahatlıkla 1:18 oranını da kaldırır. Baharatsı ve floral nüanslar kahveye derinlik katarken tatlılığı sayesinde canlı bir içim sunuyor. Bu kadar kompleks olup aynı zamanda bu kadar dengeli olması etkileyici gerçekten.

Bu kahveyi Milestones yapıtı sensory cup ile içmek de ayrı bir zevk oldu benim için.
Ben de bugün 16. gününde demledim. Çok sakin bir kahve. Meyve suyu gibi, hafif tatlı. 20. gününde tekrarlarım. Bardağınız hayırlı olsun, ben de iki tane almış bulundum ve çok keyifli oluyor.

Afiyet olsun. Reçeteniz nasıl ve su ne kullandınız ?
Malum miktar az, başlangıç için çok iyi olur öneriniz.
Çok teşekkürler.

Hario V60 02, Cafec Abaca
K-Ultra 7.1
95°C, Nestle Pure Life
12 g kahve / 200 ml su
50 ml su dök, 30. saniyeye kadar bekle
50 ml su dök, 1. dakikaya kadar bekle
50 ml su dök, 1:30’a kadar bekle
50 ml su dök, hafif bir spin yap, 2:30 civarında tamamla

Ben de bugün 16. gününde demledim. Çok sakin bir kahve. Meyve suyu gibi, hafif tatlı. 20. gününde tekrarlarım. Bardağınız hayırlı olsun, ben de iki tane almış bulundum ve çok keyifli oluyor.
Çok sakin bir kahve gerçekten, deneysel kahveleri de seviyorum ama kahve dediğin budur benim için—bir de Pepe Jijon var tabi, o ayrı. Bir sonraki demlemem Hario Switch ile olur, hibrit bir demlemede iyice parlar gibi geliyor. Aynı şekilde sizin de bardağınız hayırlı olsun, biricik hobimizde bardağın bile ayrı bir keyfi var gerçekten.

Çok teşekkürler.

Hario V60 02, Cafec Abaca
K-Ultra 7.1
95°C, Nestle Pure Life
12 g kahve / 200 ml su
50 ml su dök, 30. saniyeye kadar bekle
50 ml su dök, 1. dakikaya kadar bekle
50 ml su dök, 1:30’a kadar bekle
50 ml su dök, hafif bir spin yap, 2:30 civarında tamamla

Çok sakin bir kahve gerçekten, deneysel kahveleri de seviyorum ama kahve dediğin budur benim için—bir de Pepe Jijon var tabi, o ayrı. Bir sonraki demlemem Hario Switch ile olur, hibrit bir demlemede iyice parlar gibi geliyor. Aynı şekilde sizin de bardağınız hayırlı olsun, biricik hobimizde bardağın bile ayrı bir keyfi var gerçekten.
Teşekkürler.. Keyfimiz bol olsun 😍

Doğal işlenmiş Etiyopya sevenler için Sintayehu çok iyi bir seçenek. Kahve buram buram ahududu kokuyor ve tat olarakta sanki ahududu suyu içiyor hissiyatı veriyor. Cup of excellence olmasının sebebi bana çok dengeli fincan sunması gibi geldi. Elinize sağlık @blackeagle

Kavurucu: Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Honduras Santabarbara (Kavrum Tarihi: 17.02.2025)
Demleme Yöntem ve Detayları: Timemore crystal 01 /hario bol poşet
Öğütüm Detayları: 1Zpresso K-Pro 64 klick
Su Detayları: 95 C°/Buzdağı
Kahve Miktarı: 14.4 gr
Su Miktarı: 240 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 60ml 30 sn blooming sonrası 60-60-60 şeklinde demledim ve 2.15’da demleme bitti.

Tadım Detayları: 3 gün öncesinde denediğimde çok kötü bir sonuç almıştım bu demlemem ona nazaran çok daha iyi çıktı 96 dereceye tekrar deneyeceğim şu anda gayet iyi ama tam olarak tadım notalarını alabildiğimi hissedemiyorum çok güzel bi kahve çıkacağına inanıyorum
60 klick yaptım inanılmaz fark etti 2.40 ta bitti çok keyifli bir çıktı aldım

60 klick yaptım inanılmaz fark etti 2.40 ta bitti çok keyifli bir çıktı aldım
Zafer abinin kahveleri asla acımaz incelttikçe aroması, çeşitliği artar. Denemediğim kahvelerinde hep inceden kalına doğru denemeler yaparım. Afiyet olsun.

Kavurucu: Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Honduras Benjamin Paz (Kavrum Tarihi: 24.02.2025)
Demleme Yöntem ve Detayları: Timemore crystal 01 /hario bol poşet
Öğütüm Detayları: 1Zpresso K-Pro 59klick
Su Detayları: 95 C°/Korusu
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 50ml 30 sn blooming sonrası 70-65-65 şeklinde demledim ve 2.30’da demleme bitti.
30-45 arası 70
1.00-1.15 arası 65
1.30-1.45 arası 65
(son döküş bittikten sonra driperi kaldırıp bir kere karafa vuruyorum sizce mantıklı mı uzun zamandır yapıyorum

Kahvede aşırı baskın bir tat var hissediliyor ama erik mi üzüm mü kızılcık mı çözemiyorum tahminimce kırmızı erik çok keyifli bir kahve

Kavurucu: Milestones
Çekirdek: ENDONEZYA ARGOPURO/CM FRESH CHERRY
Demleme Yöntem ve Detayları: Hoop - Delter Press Filtresi - 17 Gram Kahve 270 Su Tek Döküş 94 Derece
Öğütüm Detayları: Timemore C3 16
Su Detayları: Nestle 64 PPM
Toplam Süre: 2.40

Bu kahve Nestle su ile baya iyi sonuç verdi PPM yüksek olsa bile bu çekirdek nestle suyu seviyor. Daha önce farklı sular ile demleme yapmıştım çok fermente tatlar öndeydi. Fermente tatlar sevdigim birşey değildir. Nestle ile daha tatlı fermente tatların gelmedigi bir fincan çıktı. Oldukça Tatlı Vişne'nin yoğun olduğu güzel bir fincan sundu.

Cup of Excellence kahvelerinin mantığı anladığım kadarıyla özellikle yörenin kendi karakterinin baskın olması. Yani tam olarak kompleks diyebileceğim aromalarla fincan bitiyor. İçerken tüm tadım notlarını hiçbir tat baskın olmayacak şekilde alıyorsunuz. Zaferden ilk içtiğim Cup of Excellence Endonezya böyleydi. Doğrudan nemde, rutubette yetişen bir kahvenin olması gereken standart üst tadı aldım. Şimdi içtiğim Cup of Excellence da böyle. Bir Etiyopya böyle olmalı dedirtiyor. İçin dediğimi anlarsınız, kahvede her şey biraz biraz ve inanılmaz kompleks. Bu kompleksliğin Cup of Excellence'ın amacı olduğunu anlıyorum. Kahve için Cup of Excellence bir amaç oluşturuyor denilebilir. Kesinlikle stoklar tükenmeden deneyin. Çok keyifli bir kahve.

Son düzenleme:
Cup of Excellence kahvelerinin mantığı anladığım kadarıyla özellikle yörenin kendi karakterinin baskın olması. Yani tam olarak kompleks diyebileceğim aromalarla fincan bitiyor. İçerken tüm tadım notlarını hiçbir tat baskın olmayacak şekilde alıyorsunuz. Zaferden ilk içtiğim Cup of Excellence Endonezya böyleydi. Doğrudan nemde, rutubette yetişen bir kahvenin olması gereken standart üst tadı aldım. Şimdi içtiğim Cup of Excellence da böyle. Bir Etiyopya böyle olmalı dedirtiyor. İçin dediğimi anlarsınız, kahvede her şey biraz biraz ve inanılmaz kompleks. Bu kompleksliğin Cup of Excellence'ın amacı olduğunu anlıyorum. Kahve için Cup of Excellence bir amaç oluşturuyor denilebilir. Kesinlikle stoklar tükenmeden deneyin. Çok keyifli bir kahve.
Bu sitedeki hangi kahve hocam?

Kompleksliğin yanında bir de dengeli olunca her bir aşaması ayrı keyifli oluyor yoksa kahve baştan sona hep aynı şeyi vaad ediyor

IMG_3558.jpeg
Kahveler siparişten bir gün sonra elime ulaştı. Zafer bey ile telefonda görüştüğümüzde her zamanki gibi kahveler hakkında detaylı bilgiler verdi ve ben de seçkiyi tamamen kendisine bıraktım. Bu zamana kadar aldığım kahvelerinden memnun olmadığım bir tane bile kahvesi olmadı. Kavrum tutarlılığı, iletişimi, geniş ve farklı seçkisiyle Milestones gerçekten benim listemde ilk sırada yer alıyor. Hediyeleri ve sensory cup için de ayrıca teşekkür ederim. Degasslerin bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum.

Rumudamo gerçekten olağanüstü bir kahve, bu profildeki kahveler damak tadıma çok uyduğu için benim adıma son zamanların zirvesi. Çiçeksi notaları ayrıştırmada çok iyi olmasam da limonotunun baskın olduğu oldukça çiçeksi bir başlangıcı var. Soğudukça hafif siyah çay burukluğuna ve portakalımsı bir meyvemsiliğe kayıyor, bitişte ise çiçek balı kendini hissettiriyor. Son derece kompleks bir kahve olduğu için her yudumda değişen tadı tarif etmek zor ama parlak asiditesiyle tertemiz bir fincan. Zaten şöhretli bir kahve olduğu için tekrar belirtmeme gerek yok ama anaerobik yıkanmış işlemin en iyi örneklerinden biri.

Çok fermente tatları sevmediğim, daha doğrusu günlük içilebilecek kahveleri tercih ettiğim için Baho 300 ile pek anlaşamamıştım ama Zafer Bey'in ikna etmesiyle aldığım Baho 74’ü çok beğendim. Yine funky bir kahve tabi ama dengeli ve yormayan bir içimi var. Orman meyvelerinin ağzı dolduran yoğunluğu Baho 300’ü hatırlatsa da kiviyi andıran hafif ekşimsi ferahlığı kahveyi dengeliyor ve çok daha keyifli hale getiriyor.

TLDR; Rumudamo ve Baho 74 tamamen farklı profillere sahip, kesinlikle denemeye değer, eşsiz kahveler.

Monteblanco demledim bugün. Kuru haliyle tatlı tatlı kokuyordu, bloom sonrası damla sakızına benzer kokular aldım. Fincanda ise oldukça tatlı malibuyu andıran bir kahve içtim. Kesinlikle tavsiye ederim

Zafer'in önerdiği klasik reçeteyle baho demledim 45.günde. Zaten bitti bu son kalan 16 gramdı. Seçkinin %90 kadarını denemişimdir. Son zamanlarda karşılaştığım tersine degassing midir nedir kesinlikle milestones'ta yok, gün gün güzelleşiyorlar.

Geri