• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gigesa santabarbara ve benjamin paz için v60 reçetesi ne önerirsiniz

santa barbara 21 günlük 2 gün önce denediğimde ham kakao çekirdeği gibi tat gelirken şimdi çok farklı samanımsı bir tat geliyor 4x60 20 klik 94 derece demledim
PPM düşürün Milestones kahvelerini İlk demlemeleri 50 ppm su ile demleme yaptıgımda çok iyiydi 1 Haftalık haldeyken. Zaman geçtikçe daha rahat çözünür hale geldiler 50 ppm ile agızda kuruluk bırakan over sonuçlar verdi. Suyu hemen 35 ppm'e çektim düzeldi kahveler zaman geçtikçe daha rahat çözünür hale geliyorlar muhtemelen fazla çözdünüz.

Kavurucu: Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Honduras Benjamin Paz/Natural Anaerobik (Kavrum Tarihi: 24.02.2025)
Demleme Yöntem ve Detayları: Timemore crystal 01 /hario bol poşet
Öğütüm Detayları: 1Zpresso K-Pro 61 klick
Su Detayları: 95 C°/Buzdağı
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 62.5 ml 30 sn blooming sonrası 62.5-62.5-62.5 şeklinde demledim ve 2.16’da demleme bitti.

Tadım Detayları: Deneme atışı olarak denedim bunu biraz daha degassa ihtiyacı var ama ona rağmen kuru üzüm ve rom tadı üzümün arkasından çok usulca geliyor gayet keyifli bi demleme oldu biraz daha zaman verirsem kahve aşırı iyi olucak

PPM düşürün Milestones kahvelerini İlk demlemeleri 50 ppm su ile demleme yaptıgımda çok iyiydi 1 Haftalık haldeyken. Zaman geçtikçe daha rahat çözünür hale geldiler 50 ppm ile agızda kuruluk bırakan over sonuçlar verdi. Suyu hemen 35 ppm'e çektim düzeldi kahveler zaman geçtikçe daha rahat çözünür hale geliyorlar muhtemelen fazla çözdünüz.
hocam elimde su olarak buzdağı var birde korusu damacana mineral kite sahip değilim su olarak veya
başka öneriniz var mı

Dragon kit mi kullaniyorsunuz?

espresso ve sütlüde Urena- yıkanmışı da tavsiye ederim.İçimi kreması baya iyi

Son düzenleme:
Pepe ve Baho uçuyor. Son kalan paketlerden almak nasip oldu Java’dan sonra en beğendiğim kahveler oldu. Baho iki türü ile de çok keyifli kahve. Rotam hep Zafer hocamın kahvelerine çıkıyor. O kadar kavurucu denemiş birisi olarak gerek seçkisi, gerekse iletişimi ve kahve kavurmadaki başarısı ile gönlümde taht kurdu. Kötü kahvesini içmediğim gibi burdan içtiğim kahvelerden sonra başka yerlerden kahve de alamıyorum elim gitmiyor ne yazık ki. Emeğine sağlık Zafer hocam. ☺️😇🙏🏻 @blackeagle

Kahveler çok keyifli denediklerimin bütün hepsi öyle yanlış demleme yaptığımda moralimi bozacak kadar iyi kahveler potansiyalleri çok fena denediklerim gigesa santa barbara ve benjamin paz

Deneyeceklerim
Monteblanco
Regular gerardo
Carlos mejia
Maganjo aa
Medina

Çekirdek: Honduras Santabarbara (Kavrum Tarihi: 17.02.2025)
Öğütüm Detayları: 1Zpresso K-Pro 64 klick
Kahve Miktarı: 14.4 gr
Su Miktarı: 240 ml
Demleme Basamakları: 60ml 30 sn blooming sonrası 60-60-60 şeklinde demledim ve 2.15’da demleme bitti.

Tadım Detayları: 3 gün öncesinde denediğimde çok kötü bir sonuç almıştım bu demlemem ona nazaran çok daha iyi çıktı 96 dereceye tekrar deneyeceğim şu anda gayet iyi ama tam olarak tadım notalarını alabildiğimi hissedemiyorum çok güzel bi kahve çıkacağına inanıyorum

Çekirdek: Honduras Santabarbara (Kavrum Tarihi: 17.02.2025)
Öğütüm Detayları: 1Zpresso K-Pro 64 klick
Kahve Miktarı: 14.4 gr
Su Miktarı: 240 ml
Demleme Basamakları: 60ml 30 sn blooming sonrası 60-60-60 şeklinde demledim ve 2.15’da demleme bitti.

Tadım Detayları: 3 gün öncesinde denediğimde çok kötü bir sonuç almıştım bu demlemem ona nazaran çok daha iyi çıktı 96 dereceye tekrar deneyeceğim şu anda gayet iyi ama tam olarak tadım notalarını alabildiğimi hissedemiyorum çok güzel bi kahve çıkacağına inanıyorum
Milestones’in kahvelerini inceltmekten çekinmeyin hocam 2:30-2:35 lerde daha iyi sonuç yakalayabileceğinizi düşünüyorum ☕

Milestones farkıyla Etiyopya 2024 Cup of Excellence yedincisi kahveyi deneyimleme şansı buldum. Sidama bölgesinin Sintayehu çiftliğinden gelen, natürel işlenmiş 74158 varyetesi bir kahve. Daha önce üst düzey kahveler içtim ama bu bambaşkaydı.

İlk yudumda kuru incir ve baharatsı dokunuşlar karşılıyor, tat profili inanılmaz katmanlı. Soğudukça iş değişiyor, şeker tatlılığında kırmızı meyve ferahlığı ve tropik meyve notaları belirginleşiyor. Aftertaste'de ise uzun, temiz ve floral bir bitiş bırakıyor.

1:16.7 oranında bile dolgun ve tatmin edici bir gövdesi var, rahatlıkla 1:18 oranını da kaldırır. Baharatsı ve floral nüanslar kahveye derinlik katarken tatlılığı sayesinde canlı bir içim sunuyor. Bu kadar kompleks olup aynı zamanda bu kadar dengeli olması etkileyici gerçekten.

Bu kahveyi Milestones yapıtı sensory cup ile içmek de ayrı bir zevk oldu benim için.

Ekli dosyalar

• coe.jpg
    coe.jpg
    60.2 KB · Görüntüleme: 78
Milestones farkıyla Etiyopya 2024 Cup of Excellence yedincisi kahveyi deneyimleme şansı buldum. Sidama bölgesinin Sintayehu çiftliğinden gelen, natürel işlenmiş 74158 varyetesi bir kahve. Daha önce üst düzey kahveler içtim ama bu bambaşkaydı.

İlk yudumda kuru incir ve baharatsı dokunuşlar karşılıyor, tat profili inanılmaz katmanlı. Soğudukça iş değişiyor, şeker tatlılığında kırmızı meyve ferahlığı ve tropik meyve notaları belirginleşiyor. Aftertaste'de ise uzun, temiz ve floral bir bitiş bırakıyor.

1:16.7 oranında bile dolgun ve tatmin edici bir gövdesi var, rahatlıkla 1:18 oranını da kaldırır. Baharatsı ve floral nüanslar kahveye derinlik katarken tatlılığı sayesinde canlı bir içim sunuyor. Bu kadar kompleks olup aynı zamanda bu kadar dengeli olması etkileyici gerçekten.

Bu kahveyi Milestones yapıtı sensory cup ile içmek de ayrı bir zevk oldu benim için.
Afiyet olsun. Reçeteniz nasıl ve su ne kullandınız ?
Malum miktar az, başlangıç için çok iyi olur öneriniz.

Ben de bugün 16. gününde demledim. Çok sakin bir kahve. Meyve suyu gibi, hafif tatlı. 20. gününde tekrarlarım. Bardağınız hayırlı olsun, ben de iki tane almış bulundum ve çok keyifli oluyor.

Afiyet olsun. Reçeteniz nasıl ve su ne kullandınız ?
Malum miktar az, başlangıç için çok iyi olur öneriniz.
Çok teşekkürler.

Hario V60 02, Cafec Abaca
K-Ultra 7.1
95°C, Nestle Pure Life
12 g kahve / 200 ml su
50 ml su dök, 30. saniyeye kadar bekle
50 ml su dök, 1. dakikaya kadar bekle
50 ml su dök, 1:30’a kadar bekle
50 ml su dök, hafif bir spin yap, 2:30 civarında tamamla

Ben de bugün 16. gününde demledim. Çok sakin bir kahve. Meyve suyu gibi, hafif tatlı. 20. gününde tekrarlarım. Bardağınız hayırlı olsun, ben de iki tane almış bulundum ve çok keyifli oluyor.
Çok sakin bir kahve gerçekten, deneysel kahveleri de seviyorum ama kahve dediğin budur benim için—bir de Pepe Jijon var tabi, o ayrı. Bir sonraki demlemem Hario Switch ile olur, hibrit bir demlemede iyice parlar gibi geliyor. Aynı şekilde sizin de bardağınız hayırlı olsun, biricik hobimizde bardağın bile ayrı bir keyfi var gerçekten.

Çok teşekkürler.

Hario V60 02, Cafec Abaca
K-Ultra 7.1
95°C, Nestle Pure Life
12 g kahve / 200 ml su
50 ml su dök, 30. saniyeye kadar bekle
50 ml su dök, 1. dakikaya kadar bekle
50 ml su dök, 1:30’a kadar bekle
50 ml su dök, hafif bir spin yap, 2:30 civarında tamamla

Çok sakin bir kahve gerçekten, deneysel kahveleri de seviyorum ama kahve dediğin budur benim için—bir de Pepe Jijon var tabi, o ayrı. Bir sonraki demlemem Hario Switch ile olur, hibrit bir demlemede iyice parlar gibi geliyor. Aynı şekilde sizin de bardağınız hayırlı olsun, biricik hobimizde bardağın bile ayrı bir keyfi var gerçekten.
Teşekkürler.. Keyfimiz bol olsun 😍

Geri