• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Ruanda Baho - 300H Natural Anaerobic (Kavrum Tarihi: 11.02.2025)
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Cafec Traditional Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: MHW 3-BOMBER R3 / 100 Klik
Su Detayları: 93 C°/Kuzeyden
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 50 ml 30 sn blooming sonrası 100-50-50 şeklinde demledim ve tam 2:00’da demleme bitti.

Tadım Detayları: Yine beklediğimden kısa süren bir demleme oldu fakat demleme daha bitmeden aromatik koku mutfağı kapladı. Kardeşim diğer odadan gelirken bu ne abi çok güzel bir şey koktu diyerek geldi 😂 İlk yudumdan bahsedecek olursak şöyle tanımlayabilirim; aroma (koku) anaerobik fermantasyonum ben diyor fakat tada geldiğimizde natural bir kırmızı meyve şöleni resmen. Bu ikisi birleşince ortaya harika bir fincan çıkıyor. O kadar çok katmanlı bir kahve ki sıcak, sıcak-ılık, ılık, ılık-soğuk ve soğuk kısımların her birinde farklı bir tadım deneyimliyorsunuz. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Not: Süre yanıltabiliyor, fincana bakmak lazım. Çözünmeyi görünce ben de şaşırdım, aşağıda paylaşıyorum.
IMG_3407.jpeg

Son düzenleme:
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Milestones
Çekirdek: ENDONEZYA ARGOPURO/CM FRESH CHERRY
Demleme Yöntem ve Detayları: Hoop - Delter Press Filtresi - 17 Gram Kahve 270 Su Tek Döküş 93 Derece
Öğütüm Detayları: Timemore C3 17
Su Detayları: Erikli - Pirsu Karışımı 55 PPM lik su
Toplam Süre: 2.30

Demlerken çok kısa süre de bitmesinden dolayı kahvenin çözünmemiş oldugunu düşünmüştüm. Normalde Hoop ile yaptıgınız 2.50 Altı demlemeler çözünmez kolay kolay ama beni şaşırttı oldukça iyi çözünmüş çok tatlı bir fincan elde ettim. Bir sonraki demlememde Değirmen ayarını 16 Click'e çekip 2.50 leri hedefleyerek bir demleme yapacagım nasıl sonuç verecek merak ediyorum. Fincan sogudukça git gide tatlılaştı. Vişne Reçeli gibi - Frenk Üzümü Şerbeti gibi oldu. Gövde olarak Kavaklıdere Lal gibi Tatlı Rose Şarap'ı andırıyor. Oldukça keyifli bir fincan. İlk demlemede istedigim demleme parametrelerini yakalayamama rağmen oldukça memnun etti.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Milestones
Çekirdek: ETİYOPYA BUNCHO/HONEY
Demleme Yöntem ve Detayları: Hoop - Delter Press Filtresi - 17 Gram Kahve 270 Su Tek Döküş 93 Derece
Öğütüm Detayları: Timemore C3 17
Su Detayları: Erikli - Pirsu Karışımı 55 PPM lik su
Toplam Süre: 3.30

Bu Kahve Honey işlem kahvelerin karakteristik özelliklerinin hepsini tat dokusunda barındırıyor. Sıcakken Düz bir kahve gibi görünsede sogudukça Asiditesi aniden patlıyor mutlaka Soguması beklenmeli. Şuan 7. Gününde Adeta bir sarı üzüm suyu. Ananas Şeftali vb notalarda yazmış kavurucu şuan o notaları yakalayamadım ama iyi kavrulmuş kahveler genelde bekledikçe açılıyor daha farklı tadım notları yakalanabiliyor ara ara içmeye devam ederek değişimine bakacagım. Gövdesi Meyvesuyu gibi. Honey İşlem kahvelerin karakteristik özelligini seviyorsanız tercih edebilirsiniz normalde çok honey işlem kahvelerin karakteristigini sevmem ama bu kahveyi sevdim diyebilirim.

Bugün Zafer Bey'in Turgutludaki dükkanını ziyaret ettim. Sağolsun çok yardımcı oldu bir kaç kahve deneme fırsatım da oldu. Bu hobiye yeni yeni giren biri olarak kendisine çok teşekkür ederim. 2 paket kahve alıp geri döndüm en yakın zamanda kendim demleyip de deneyeceğim.

Gigesa ve Antonio Medina çok uçup kaçmayan ama terroir yapısını çok iyi yansıtan iki çekirdek. İkisi de kahve denince akla gelen klasik tatların en güzel örneklerinden.

Gigesa çiçeksi karakteri ön planda, ipeksi dokusuyla yumuşacık bir kahve. Asiditesi canlı ama daha parlak bir asidite arayanlar için Keramo daha iyi bir seçenek olabilir.

Antonio Medina ise son derece tatlı, düşük ama kendini hissettiren bir asiditeye sahip. Aftertaste’te uzun süre kalıcı fındıklı çikolata dokunuşuyla tipik bir Orta Amerika kahvesi.

Bir de Monteblanco göndermiş Zafer Bey, onu da denedim. Rodrigo Sanchez ve Elkin Guzman'ın parfümsü kahvelerini 100 metreden tanırım, bu da öyle bir kahve. Orman meyveleri tatlarıyla ferahlatıcı bir içimi var ama esas etkileyici olan kısım aftertaste, resmen vanilyalı hindistan cevizi sütü kalıyor damakta.

Sonuç olarak yine Milestones, yine olağanüstü bir deneyim...

İlk siparişimi verdim bugün. Öncesinde Zafer'le de görüştüm. Kahveye olan tutkusu o kadar belliki. Tanışmak için geç kalmış olsam da en favori kavurucularımdan olacağı çok aşikar. Harika seçkisinden epey bir sipariş geçtim, sepetten çıkarmaya kıyamadım 😂
İlgine teşekkürler @blackeagle

Perfect Balance Blend
Trio blend
Baho 300h
Buncho
Monteblanco
Kenya maganjo
Keramo
Espinoza java
Argopuro hermetic
Gigesa
Ijen Lestari
Regula gerardo

Rwandalar çok iyi arkadaşlar. Dün 18-300 94 derece 4 döküş şeklinde demledim. 2.35 gibi bitti demleme. Aromalar net, içimi baymayan meyvemsi kahveler. Bugün de bahoyu 100ml-100ml-100ml 3 döküşte 2.40 gibi bitirdim. Daha iyi oldu bence, tavsiye ederim.

Zafer Beyin Önerisiyle Buncho'yu 1:16 yerine 1:17 şeklinde denedim. 1:16 Demlediginizde yogun ve canlı asiditesi ile üzüm suyu olan kahve 1:17 demleme ile tamamen çok farklı bir sonuç verdi kahve resmen Soft bir Ananas suyuna döndü sanki 2 Farklı kahve içiyormuşum gibiydi kör tadım yapsak ikisi aynı kahve deseler inanmayabilirim :) Bu kahveyi hem 1:16 hem 1:17 iki Türlü de demleyin çünkü iki farklı deneyim sunuyor. Ben şahsen Üzüm Suyu gibi olan daha canlı yoğun halini daha fazla sevdim o yüzden 1:16 ile devam edeceğim.

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Etiyopya Gigesa - Yıkanmış (Kavrum Tarihi: 31.01.2025)
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Switch Glass / Cafec Traditional Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: MHW 3-BOMBER R3 / 96 Klik
Su Detayları: 94 C°/Kuzeyden
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 50 ml 40 sn blooming (switch kapalı) sonrası 100-100 şeklinde demledim ve 2:48’de demleme bitti.

Tadım Detayları: Birçok kişinin aksine ben yıkanmış kahveleri severim fakat bu öyle bir kahve ki kör tadım yapsanız natural zannedersiniz. Şeftali notasının bu kadar belirgin olması harika, ayrıca aromada florallikle birlikte çok iyi bir fincan elde ediyorsunuz. İpeksi gövde ise bu tatlar ile birlikte akıp gidiyor. Hatta dayanamayıp bir de Japanese demledim, Zafer beyin de dediği gibi tam bir ice tea şeftali 👌🏽
IMG_3448.jpeg

Son düzenleme:
Tşk. Epey bir kahvesini aldım bu ay. Ne zaman sıra gelirse artık. Degas bekliyorum 😃

Zafer Bey'e mail atmıştım reçetelerle ilgili, sağolsun arayıp bilgilendirdi, güzel de bir sohbet ettik. Senin de kulaklarını çınlattık, dedim Bülent abinin kargosunu taşımaya 2 adam lazım. :D Ben de fazlaca meraktayım, bugün veya yarın bir demleme yapacağım filtrelerden. Ama seçemiyorum hepsi o kadar ilgi çekici ki. :D

Zafer Bey'e mail atmıştım reçetelerle ilgili, sağolsun arayıp bilgilendirdi, güzel de bir sohbet ettik. Senin de kulaklarını çınlattık, dedim Bülent abinin kargosunu taşımaya 2 adam lazım. :D Ben de fazlaca meraktayım, bugün veya yarın bir demleme yapacağım filtrelerden. Ama seçemiyorum hepsi o kadar ilgi çekici ki. :D
Çok ilgili gerçekten. Biz de uzun uzun konuştuk genel konular, kahveleri vs. Cidden koca dikdörtgen bir koli geldi dedim bu ne acaba? kahve o an aklıma gelmedi 🤣 Meraktayım bende 1 ay civarı beklemek niyetindeyim bazılarında. Min 20 gün

Guatemala, Las Codornices, natürel gesha.
Kahve ilk satışa çıktığında aklımda şekerlenmiş, narenciye tadı canlanıyordu. Bir Guatemala'dan maksimum beklentim buydu. Kahve de hem natürel hem gesha olması sebebiyle de zaten halihazırda müthiş bir sonuç çıkarttı. Yeni bardaklar da Zafer'den, kahvenin kaynağıyla bardağın kaynağı aynı, enteresan. Bardaklar gayet güzel, duyusal bakımından güzel bir artı sağlıyor. Şansınız varken Kosta Rika ve Guatemala geshaları için.

Ekli dosyalar

• IMG-20250306-WA0027.jpg
    IMG-20250306-WA0027.jpg
    75.5 KB · Görüntüleme: 60
Zafer beyden buncho ve Ruanda aldım. Yanına monteblanca yollamış hediye olarak. Paketi açtığımda sarı meyve kokusu çok net geldi. Demledikten sonra da aşırı tatlı çok güzel bir tat vardı aklıma gelmedi ne olduğu baktım vanilya yazıyor. Gerçekten geliyor yani. Çok iyi kahveydi bir dahaki siparişimde kesin alacağım.

Colombia Las Veraneras içtiğim en güzel kahvelerde ilk 5' e rahatça girdi. Müthiş zarif bir kahve, özel anların kahvelerinden... Ben Lot coffee ' nin bu kahve özelindeki reçetesi ile demledim. Reçete gerçekten kahvenin zarifligi, farklı tatların ahenk ve dengesini aynı zamanda tatlılıgı rahatça ortaya çıkarıyor.
Demleme Reçetesi
Kavurucu: Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Colombia-Las Veraneras
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario 02
Öğütüm Detayları: K Ultra / 7.3 Klik
Su Detayları: 86 C°/Buzdagı
Su Miktarı: 240 ml
Oran: 1/16
Demleme Basamakları: 40 ml 35 sn sonrası 60-100-40 2:45 bitiş

Zafer beyden buncho ve Ruanda aldım. Yanına monteblanca yollamış hediye olarak. Paketi açtığımda sarı meyve kokusu çok net geldi. Demledikten sonra da aşırı tatlı çok güzel bir tat vardı aklıma gelmedi ne olduğu baktım vanilya yazıyor. Gerçekten geliyor yani. Çok iyi kahveydi bir dahaki siparişimde kesin alacağım.
Monteblanco'yu sizin yazdığınızı görünce bir hevesle 17. gününde sahurluk demledim, çekirdek kokusu çok iyi. Anaerobik yıkanmış bu arada ve sağlam kahve. Tat da öyle. Hocam ben zaten bir süredir Orea'yı merkeze koymuştum, dükkanda v60 demlemeleri yapıyorum sadece, tavsiyem varsa elinizde Orea ile deneyin Monteblanco'yu. v60'a nazaran tatlı tatlı bir çıktı oldu, çok yakıştı.

Geri