Dodomanga
Barista
- İsim
- Doğukan
Daha fazla
- İsim
- Doğukan
Demleme Reçetesi
Kavurucu: Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Ruanda Baho - 300H Natural Anaerobic (Kavrum Tarihi: 11.02.2025)
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Cafec Traditional Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: MHW 3-BOMBER R3 / 100 Klik
Su Detayları: 93 C°/Kuzeyden
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 50 ml 30 sn blooming sonrası 100-50-50 şeklinde demledim ve tam 2:00’da demleme bitti.
Tadım Detayları: Yine beklediğimden kısa süren bir demleme oldu fakat demleme daha bitmeden aromatik koku mutfağı kapladı. Kardeşim diğer odadan gelirken bu ne abi çok güzel bir şey koktu diyerek geldi
İlk yudumdan bahsedecek olursak şöyle tanımlayabilirim; aroma (koku) anaerobik fermantasyonum ben diyor fakat tada geldiğimizde natural bir kırmızı meyve şöleni resmen. Bu ikisi birleşince ortaya harika bir fincan çıkıyor. O kadar çok katmanlı bir kahve ki sıcak, sıcak-ılık, ılık, ılık-soğuk ve soğuk kısımların her birinde farklı bir tadım deneyimliyorsunuz. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Not: Süre yanıltabiliyor, fincana bakmak lazım. Çözünmeyi görünce ben de şaşırdım, aşağıda paylaşıyorum.

Kavurucu: Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Ruanda Baho - 300H Natural Anaerobic (Kavrum Tarihi: 11.02.2025)
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Seramik V60 / Cafec Traditional Filtre Kağıdı
Öğütüm Detayları: MHW 3-BOMBER R3 / 100 Klik
Su Detayları: 93 C°/Kuzeyden
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: 50 ml 30 sn blooming sonrası 100-50-50 şeklinde demledim ve tam 2:00’da demleme bitti.
Tadım Detayları: Yine beklediğimden kısa süren bir demleme oldu fakat demleme daha bitmeden aromatik koku mutfağı kapladı. Kardeşim diğer odadan gelirken bu ne abi çok güzel bir şey koktu diyerek geldi
Not: Süre yanıltabiliyor, fincana bakmak lazım. Çözünmeyi görünce ben de şaşırdım, aşağıda paylaşıyorum.

Son düzenleme: