Hocam nacizane özellikle keramo natureli bekletin. Bekledikçe meyve bombası oluyor. Ben 30. günlerde aldığım verimi hala unutamıyorum. Argopuro'yu ise varsa düz tabanlı bir demleyiciyle çok keyifli bir hale getirirsiniz.Heyecanla bekliyorum
Ekli dosyayı görüntüle 37482
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. Burada düz tabanlı demleyiciden kastınız kalita, aeropress gibi demleyiciler mi?Hocam nacizane özellikle keramo natureli bekletin. Bekledikçe meyve bombası oluyor. Ben 30. günlerde aldığım verimi hala unutamıyorum. Argopuro'yu ise varsa düz tabanlı bir demleyiciyle çok keyifli bir hale getirirsiniz.
Rica ederim, kalita yahut orea. İkisinde de güzel çıktılar verdi.Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. Burada düz tabanlı demleyiciden kastınız kalita, aeropress gibi demleyiciler mi?
kosta rika regula gerardo ereña'yı denediniz mi / memnun kaldınız mı? benim iç güdülerim de "al bu kahveyi" diyor ancak kargoyla birlikte 800liraya gelince riske atmak istemiyorum :/Seçkideki kahvelerin künyeleri baya etkileyici gerçekten, karar verirken zorlanıyor insan. Ama bir yerden başlamak lazım diyip avcı iç güdülerimi kullanarak Kosta Rika Regula Gerardo Ureña Natural Anaerobic ve Endonezya Argopuro CM Fresh Cherry aldım. Milestones ile ilk tanışmamız olacak, umarım seçkideki diğer kahveleri de denemek için can atacağım bir deneyim olur![]()
Merhaba nesli nur hanım riske girin memnun kalacağınızı düşünüyorum. Aksi durum olursa her zaman arkasındayız. Saygılarımlakosta rika regula gerardo ereña'yı denediniz mi / memnun kaldınız mı? benim iç güdülerim de "al bu kahveyi" diyor ancak kargoyla birlikte 800liraya gelince riske atmak istemiyorum :/
Bir süredir hasta olduğum için kahveleri deneyememiştim. İlk demlememi, yanıtınızı gördükten sonra, kavrumdan sonraki 12. günde yaptım. Gerçekten oldukça kompleks bir kahve, aromaları tanımlamak pek kolay değil ama tropikal meyve tatlılığı belirgin. Canlı asiditesini de oldukça tatmin edici buldum. Günlük içime de gayet uygun, keyifli bir kahve.kosta rika regula gerardo ereña'yı denediniz mi / memnun kaldınız mı? benim iç güdülerim de "al bu kahveyi" diyor ancak kargoyla birlikte 800liraya gelince riske atmak istemiyorum :/
Hocam bekletin, 30'u bulun gün olarak, öğütümü de biraz inceletin, az önce Zaferle konuşuyorduk biz de kahveyi, inceltmekten korkmayın kesinlikle acımıyor, aksine tadım notlarına yazan incir kendini ediyor. Tabii yıkanmışsa.Bir süredir hasta olduğum için kahveleri deneyememiştim. İlk demlememi, yanıtınızı gördükten sonra, kavrumdan sonraki 12. günde yaptım. Gerçekten oldukça kompleks bir kahve, tadım notlarını çıkarmak pek kolay değil ama citrus ve karamel öne çıkıyor diyebilirim. Canlı bir asiditeye ve yuvarlak bir gövdeye sahip. Parlak asiditeyi seven biri olarak oldukça tatmin edici buldum. Günlük içime de gayet uygun, keyifli bir kahve.
Los duran var elimde 20.günü bugün. Demlemek istiyorum, demleme öneriniz var mı?Hocam bekletin, 30'u bulun gün olarak, öğütümü de biraz inceletin, az önce Zaferle konuşuyorduk biz de kahveyi, inceltmekten korkmayın kesinlikle acımıyor, aksine tadım notlarına yazan incir kendini ediyor. Tabii yıkanmışsa.
Selam kuzgun 35ppm su 18 gr kahve 300 ml su 60/145/230/300 19-21 click abaca plus origami veya v60 95 derecede ..Los duran var elimde 20.günü bugün. Demlemek istiyorum, demleme öneriniz var mı?

Biz de dün hanımla dayanamadık, mesajı gördükten sonra hatırladık ki bizim de siparişler arasında Los Duran vardı ve 13. günündeydi. Hemen gece 12'de kalktık ve demlemeyi yaptık. Erken demleme sebebiyle vaade tam ulaşamasak da potansiyel bakımından kendini belli eden bir kahve. Zafer'in sayesinde Kosta Rika için dolu bir giriş yaptık seneye. Sırada denenmemiş Kosta Rika gesha var, onu da Ramazan'ın ikinci gününe saklıyorum.Los Duranı Zafer'in verdiği üstteki reçeteye göre demledim. Çok güzel kahve. İçerken önce bal tatlılığı geliyor, damak arkasında mandalina ve vişne asiditesi var. Uzun bitişli, parlak asiditeli, ben çok beğendim. Ek olarak belki ppm arttırılabilir, o da kahveden beklentinize göre değişir tabii. Ben 1 kg almadığıma pişman oldum valla
Ben suyun ppmini 45 yapıp kalsiyum ve potasyum ekledim @DragonFly 'ın tavsiyesiyle. Aromalar daha net şu an, müthiş oldu. Ne zamandır böyle bir kahve istiyordumBiz de dün hanımla dayanamadık, mesajı gördükten sonra hatırladık ki bizim de siparişler arasında Los Duran vardı ve 13. günündeydi. Hemen gece 12'de kalktık ve demlemeyi yaptık. Erken demleme sebebiyle vaade tam ulaşamasak da potansiyel bakımından kendini belli eden bir kahve. Zafer'in sayesinde Kosta Rika için dolu bir giriş yaptık seneye. Sırada denenmemiş Kosta Rika gesha var, onu da Ramazan'ın ikinci gününe saklıyorum.
Kuzgun beyin yorumundan sonra Los Duran'ı tekrar demlemek istedim ve kahve yeni kavrulmuş bile olsa, elimde kalita filtresi kalmadığı için dripper dezavantajım olsa da Clever Dripper ile demledim: Comandante 17 klik, kaynar su, önce su, sonra kahve. İlk döküş sonrası ve 3. dakikada bir daha karıştırdım ve 4.30'da akışı başlattım. Müthiş bir çıktı oldu.Ben suyun ppmini 45 yapıp kalsiyum ve potasyum ekledim @DragonFly 'ın tavsiyesiyle. Aromalar daha net şu an, müthiş oldu. Ne zamandır böyle bir kahve istiyordum
Las Flores rekoru kırılmış @Afatsum koşşşşEtiyopya Buncho’yu filtrede çok beğenince espressoda denemek istedim. Çok inceye gitmemden dolayı 1dk 55sn gibi bir süre tutmasına rağmen arka planda hiç acılık yoktu. Meyvemsi tadım notları belirgin, asidite ve gövdesi orta yüksek şekilde çok güzel bir çıktı alınca çok şaşırdım. 20gr. 45ml. 95 derece 80ppm su slayer shot denedim.
Eline sağlık @blackeagle hem filtre hem espressoda aynı kaliteyi tek pakete sığdırdığın için.