• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Los Duranı Zafer'in verdiği üstteki reçeteye göre demledim. Çok güzel kahve. İçerken önce bal tatlılığı geliyor, damak arkasında mandalina ve vişne asiditesi var. Uzun bitişli, parlak asiditeli, ben çok beğendim. Ek olarak belki ppm arttırılabilir, o da kahveden beklentinize göre değişir tabii. Ben 1 kg almadığıma pişman oldum valla

Son düzenleme:
Zafer hocam siparişim geldi, dayanamadım 30 Ocak kavrumlu Carlos Mejia'yı denedim. Sonuç müthiş, isminin hakkını veren tam bir meyve bombası, özellikle böğürtlen aroması belirgin. Omni kavruma ön yargılıydım, bol kremalı tatlı bir meyve suyu; eline sağlık @blackeagle
18 gram 1:2, df64 (espresso 9 click), bianca 95°, su fuska

Screenshot_20250212_194127_Photos~2.jpg

Los Duranı Zafer'in verdiği üstteki reçeteye göre demledim. Çok güzel kahve. İçerken önce bal tatlılığı geliyor, damak arkasında mandalina ve vişne asiditesi var. Uzun bitişli, parlak asiditeli, ben çok beğendim. Ek olarak belki ppm arttırılabilir, o da kahveden beklentinize göre değişir tabii. Ben 1 kg almadığıma pişman oldum valla
Biz de dün hanımla dayanamadık, mesajı gördükten sonra hatırladık ki bizim de siparişler arasında Los Duran vardı ve 13. günündeydi. Hemen gece 12'de kalktık ve demlemeyi yaptık. Erken demleme sebebiyle vaade tam ulaşamasak da potansiyel bakımından kendini belli eden bir kahve. Zafer'in sayesinde Kosta Rika için dolu bir giriş yaptık seneye. Sırada denenmemiş Kosta Rika gesha var, onu da Ramazan'ın ikinci gününe saklıyorum.

Biz de dün hanımla dayanamadık, mesajı gördükten sonra hatırladık ki bizim de siparişler arasında Los Duran vardı ve 13. günündeydi. Hemen gece 12'de kalktık ve demlemeyi yaptık. Erken demleme sebebiyle vaade tam ulaşamasak da potansiyel bakımından kendini belli eden bir kahve. Zafer'in sayesinde Kosta Rika için dolu bir giriş yaptık seneye. Sırada denenmemiş Kosta Rika gesha var, onu da Ramazan'ın ikinci gününe saklıyorum.
Ben suyun ppmini 45 yapıp kalsiyum ve potasyum ekledim @DragonFly 'ın tavsiyesiyle. Aromalar daha net şu an, müthiş oldu. Ne zamandır böyle bir kahve istiyordum

Ben suyun ppmini 45 yapıp kalsiyum ve potasyum ekledim @DragonFly 'ın tavsiyesiyle. Aromalar daha net şu an, müthiş oldu. Ne zamandır böyle bir kahve istiyordum
Kuzgun beyin yorumundan sonra Los Duran'ı tekrar demlemek istedim ve kahve yeni kavrulmuş bile olsa, elimde kalita filtresi kalmadığı için dripper dezavantajım olsa da Clever Dripper ile demledim: Comandante 17 klik, kaynar su, önce su, sonra kahve. İlk döküş sonrası ve 3. dakikada bir daha karıştırdım ve 4.30'da akışı başlattım. Müthiş bir çıktı oldu.

Etiyopya Buncho’yu filtrede çok beğenince espressoda denemek istedim. Çok inceye gitmemden dolayı 1dk 55sn gibi bir süre tutmasına rağmen arka planda hiç acılık yoktu. Meyvemsi tadım notları belirgin, asidite ve gövdesi orta yüksek şekilde çok güzel bir çıktı alınca çok şaşırdım. 20gr. 45ml. 95 derece 80ppm su slayer shot denedim.

Eline sağlık @blackeagle hem filtre hem espressoda aynı kaliteyi tek pakete sığdırdığın için.

Etiyopya Buncho’yu filtrede çok beğenince espressoda denemek istedim. Çok inceye gitmemden dolayı 1dk 55sn gibi bir süre tutmasına rağmen arka planda hiç acılık yoktu. Meyvemsi tadım notları belirgin, asidite ve gövdesi orta yüksek şekilde çok güzel bir çıktı alınca çok şaşırdım. 20gr. 45ml. 95 derece 80ppm su slayer shot denedim.

Eline sağlık @blackeagle hem filtre hem espressoda aynı kaliteyi tek pakete sığdırdığın için.
Las Flores rekoru kırılmış @Afatsum koşşşş :D

Pepe Jijon ve Java’nın degas süresine nasıl sabredeceğim diye düşünürken 27.01 tarihli gelmeleri güzel bir sürpriz oldu.

Java’yı yorumlara dayanarak bir 10 gün daha bekletmeyi düşünüyorum ama Pepe Jijon’u birazdan denerim.
Deneyebildiniz mi hocam, aynı kavrum günündeler, ben bekletiyordum ama sizin yorumunuza göre aklımdaki takvimi geri çekebilirim?

Deneyebildiniz mi hocam, aynı kavrum günündeler, ben bekletiyordum ama sizin yorumunuza göre aklımdaki takvimi geri çekebilirim?
Pepe Jijon'un da Java için söylenen 30-35 günü bulmaya ihtiyacı var bence ama bu haliyle bile oldukça etkileyici, olağanüstü bir kahve. Parlak ama bir o kadar zarif bir asiditeye sahip, tropikal meyve tatlılığı çok belirgin. Floral karakteri hafif ama net, kahvenin genel tatlılığıyla mükemmel bir uyum içinde. Gövdesi dolgun, pürüzsüz ve temiz. Aftertaste ferahlatıcı, içim sonrası hoş bir tazelik hissi bırakıyor. Genel olarak kompleks ama berrak, içimi ise oldukça akıcı.

Buncho için bir bu sabah yaptığım ve çok beğendiğim bir demleme önerisi paylaşayım. Kavrumu tarihi 26.12.2024. Bu kahve özelinde 3dk üstü demlemelerin daha iyi sonuç verdiğini gözlemledim.

20gr kahve 350ml su, 42 ppm, 95 derece, Cmd 23 klik, Hario Switch, Th-1 filtre kâğıdı, süre 3dk.15sn.
00:00 - 60ml. Bloom (switch kapalı, 30.sn de aç)
00:40 - 180 ml. tamamla (20sn.de)
01:15 - 280 ml. tamamla (15sn.de)
01:45 - 350 ml. tamamla (15sn.de) ve spin.

Dün gece dükkanı 23.30 gibi kapattım, 00.30'da evde kahve içesimiz gelince Kosta Rika Gesha'yı 19. gününde açmış bulunduk:

Orea v3, Kalita 185 filtre
Comandante, 18 klik
Nestle, 94 derece
15 gr kahve, 250 ml su
2.45'te bitti.

Ben kahveyi daha bekletmeyi düşünürken hata yaptığımı farkettim. İnanılmaz temiz ve meyvemsi bir kahve. İçmelere doyamadık. Eşim dedi ki: eşimle Geshaları aslında ne kadar sevdiğimizi tekrar konuştuk, evde bir de Milestones'tan Guatemala naturel Gesha olmasının neşesine kapıldık. Velhasılı kahve kesinlikle müthiş bir yıkanmış Gesha örneği.

Bunchoyu sage ile demledim içiyordum, acil işim çıktı onu hallediyim falan derken 1 saat geçti. Geldiğimde bir yudum aldım ki baya meyve suyu, kahve olduğuna inanmak çok zor. Elinde buncho olan varsa bir yudum kadar baya soğuduktan sonra denesin derim.

Bu sabah bu kahveyi espresso denedim. Notalar asidite yönünden kuvvetli bir kahveyi çağrıştırdı o yüzden bu kadar tatlı bir bardak benim için ters köşe oldu. İnanılmaz tatlı idi.

5 bar 30 saniye pre infusion
Sonra 8 bar çıktı 35 gram olana kadar
Son 10 gram 10 bar
Toplam 55 saniye
20/45

Pepe Jijon namını hakediyormuş, gümbür gümbür hem meyvemsiliği hem de çiçeksiliği veriyor. Kavrumu da çok başarılı buldum, emeğinize sağlık.

Geri