- Kahve: Brayan Las Palmas Strawberry Toplam 18g (16g + 2g olarak ayrılmış).
- Öğütüm: 1ZPresso ZP6 için 65 klik (0.0 burr lock kol oynamayacak şekilde )
- Su Sıcaklığı: 89°C ( yarı yarıya azaltılmış holy water reçetesi 1/2 Holy Water - 1 galon distile su : 0.239g magnezyum klörür and .08g sodyum bikarbonat )
Aeropress Reçetesi - Aeropress inverted yöntemi ile başlıyoruz
- İşe kahvenizi 16g ve 2g olacak şekilde iki ayrı parça halinde tartarak başlayın..
- 1 adet kağıt filtreyi ıslatın.
- Öğütülmüş 16g kahveyi AeroPress'in içine ekleyin.
- 89°C'ye ısıtılmış 100g suyu dökün.
- Süreniz 0:30 olduğunda, bir chopstick ( ben melodripinki ile karıştırdım çay kaşığı vs ile de olur. ) tek tarafını kullanarak 5 saniye boyunca karıştırın.
- Süreniz 0:45 olduğunda, ayırdığınız diğer 2g kahveyi ekleyin.
- 0:55'te 5 saniye daha karıştırın.
- AeroPress gövdesini aşağı doğru bastırarak pistonu kahve seviyesine kadar getirin ve içerideki fazla havayı dışarı atın.
- Filtre başlığını (kapağı) kapatın.
- 1:35'te dikkatlice ters çevirin (düz konuma getirin) ve yaklaşık 30 saniye boyunca bastırın. Çıktınız yaklaşık 75g (+/-) olmalıdır.
- Toplam sıvı miktarı 115g'a ulaşana kadar (yaklaşık 40g) oda sıcaklığında su ekleyin.
- Toplam sıvı miktarı 155g'a ulaşana kadar (yaklaşık 40g) sıcak su ekleyin.
Videolu anlatım 2023 aeropress şampiyonluk reçetesi zaten bu
İnanılmaz bir şekilde cidden çilek + yaban mersini ve inanılmaz bir vanilya tadını alıyorsunuz hiç bir şekilde cofermentin o yapay tadını hissedemezsiniz aşırı light roast bir kahve zaten. Refraktometreniz varsa kendi tercihinize göre eklediğiniz su miktari ile de oynayabilirsiniz