Merhabalar Sayın Micheal ,
Meet Lab Coffee olarak çekirdek seçim sürecimizi; terroir özellikleri, varyete, işleme yöntemi ve potansiyel cup profili gibi birçok teknik faktöre dayanarak kurguluyoruz. Özellikle mikro lotlar, deneysel işleme yöntemleri (anaerobik, karbonik maserasyon, thermal shock vb.) ve izlenebilir üretim pratikleriyle çalışan üreticilerle iş birliği yapmak bizi akademik çalışmalarımızda araştırmalarımızda ve kahvenin gidebildiği yer konusunda daha fazla heyecanlandırıyor . Seçkimizde ağırlıklı olarak kompleks aromatik yapıya sahip, floral, meyvemsi ve yüksek asiditeli kahveler yer alıyor. Tabi bu seçkileri barındırmak uluslararası alanda yer sahibi ediyor İstanbul merkezli bir nitelikli kahve dükkanın dünyada ses getirmesi hedefine adım adım ilerliyoruz. Bir yarış halindeyiz kendimizce diyebiliriz bu yarış halimiz bizi ileriye götürmeye teşvik ediyor beklenti arttırıyoruz kendimize bir disiplin yaratmış oluyoruz buda bizleri sürekli kahve üzerine çalışmaya itiyor. Bizim damak zevkimiz açıkcası oluşturduğumuz seçkinin tamamı bugüne kadar %1 tereddüt ettiğimiz bir kahveyi dahi seçkimize koymadık bu tabiki herkes seçkimizi beğenmeli demek değil biz kendi yaklaşımımızla emin olduğumuzu düşünüyoruz.
Kavurma felsefemiz; çekirdeğin orijinine, işleme yöntemine ve hedeflenen demleme metoduna göre optimize edilmiş profiller geliştirmek üzerine kurulu kahvenin potansiyelini en doğru şekilde yönetip en top noktasını çıkarma amacındayız bir kahve farklı ellerde çok fazla değişiyor . Profil geliştirme sürecimiz; sample roast (onlarca kez ) , cupping ( head barista kadromuz ile kör tadım ayrıca müşterilerden veriler topluyoruz etkinliklerde calibre olmaya özen gösterip bir data elde etme çabamız var bir proje üzerine çalışıyoruz ) , roast curve analizleri (rate of rise, development ratio, bean temperature turning point vb.) ve sensör destekli kavurma takibiyle ilerliyor burada sensör destekli diyoruz önemsiyoruz çünkü Stronghold bize çok geniş bir alanda analiz kapısı açıyor. 3 ana sıcaklık parametresini kontrol edebilme lüksü ile sürekli kimyamızı geliştiriyoruz

Sensör kısmı devam ediyor öncesinde nem - density ve en önemlisi water activity kontrolleri gerçekleştiriyoruz sonrası ise agtron ölçümü ve onay aşamasına geçebiliriz ( cupping ). Genellikle 1. crack sonrası development süresini %13–18 aralığında tutarak, çekirdeğin çözünürlüğünü ve cup clarity’yi maksimize etmeye çalışıyoruz. Çekirdeğin iç ve dış sıcaklık dengesi bizim içim önemli nokta Stronghold bunu yönetmemize imkan sağlıyor.Kavurmada ‘light to medium’ spektrumda kalmayı tercih etmemizin temel nedeni; orijin karakteristiklerini korumak, meyve ve çiçeksi notaları öne çıkarmak ve yüksek çözünürlüklü bir cup deneyimi sunmak. Ayrıca her kahvenin final profiline göre önerilen demleme reçeteleri de geliştiriyor, kavurma sonrası periyodik sensory kalibrasyonları yapıyoruz.
İyi Günler Dileriz ,
Meet Lab Coffee