• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği

Selamlar,

Ben toplu alım öncesinde kahvem bittiği için siparil vermiştim ve degassing sürecinin 10 gün olduğunu ve aromaların 10. Gün ile 15. Gün aralığında zirve yaptığını iletmişlerdi.Fakat aşağıdaki bilgi bence dikkate alınabilir.Ben sabırsızlanıp 9.gün açtım ve bir haftadır espresso seçkilerinden El Salvador dan bir çok değişken ile oynamış olmama rağmen mokapot ile yaptığım demlemelerde aroma alamadım.

Kahve departmanının bir çok kahvesini denemiş biri olarak naçizane tavsiyem; degassing için en az iki hafta bekleyin, çok basamaklı döküşler yapmayın, 90 dereceden daha yüksek derecede su kullanmayın. Simdiden afiyet olsun.

Ben deneme paketi alarak denemiştim. Şimdi de 1 kg gabiado alarak katıldım toplu alıma. Gerçekten balbadem tadında bir kahve. Kırmızı meyve ve tatlı bir kokusu da var.

Hario plastik V60 Dripper
20 gr kahve 300 gr brita su (110 TDS)
Timemore slim 20 klik
30 sn 50 gr su ile blooming
30" da 100 gr su
1.10" da 75 gr su
1.40" da 75 gr su
2.45-3.00" da bitiş.
Bu tarif ile çok lezzetli bir kahve içtim. Tadım notalatına çok takilmayan ve lezzetli kahve peşinde olan biriyseniz çok memnun kalacağınız bir kahve.
Bunu tarifi Etiyopya Anasora ile kullandım. Su 95 C ve 57 TDS (damacana). Tat çok asidik geldi, arada dişlerim kamaştı hatta. Asiditesinin fazla olması haricinde lezzeti güzeldi.

Sonra tarifinden esinlenerek aşağıdakini yaptım ve asiditesi daha dengeli (hala biraz asidik ama rahatsız etmeyecek derecede) oldu. Yumuşak içimli, hafif asidik kahve seviyorsanız deneyebilirsiniz.

Hario plastik v60 Dripper - Hario Japon bol poşet filtre kağıdı
15 gr kahve 255 gr su (95 C, 57 TDS)
Timemore C2 20 klik
30 sn 40 gr su ile blooming
30" da 80 gr su
1.10" da 75 gr su
2.00" da 55 gr su
2.30-2.45 bitiş

Son düzenleme:
Bunu tarifi Etiyopya Anasora ile kullandım. Su 95 C ve 57 TDS (damacana). Tat çok asidik geldi, arada dişlerim kamaştı hatta. Asiditesinin fazla olması haricinde lezzeti güzeldi.

Sonra tarifinden esinlenerek aşağıdakini yaptım ve asiditesi daha dengeli (hala biraz asidik ama rahatsız etmeyecek derecede) oldu. Yumuşak içimli, hafif asidik kahve seviyorsanız deneyebilirsiniz.

Hario plastik v60 Dripper - Hario Japon bol poşet filtre kağıdı
15 gr kahve 255 gr su (95 C, 57 TDS)
Timemore slim 20 klik
30 sn 40 gr su ile blooming
30" da 80 gr su
1.10" da 75 gr su
2.00" da 55 gr su
2.30-2.45 bitiş
Tarife yazmayı unutmuşum ama ben kahvelerimi 20 klikte ve 93 derecede demleyerek deniyorum ilk seferde. Gambiadoda çok iyi sonuç verdi. Anasora almadım ama gabiado gelince sizin tarifinizi de deneyeceğim. İyi akşamlar.

Siparişi hazırlama ne kadar sürüyor arkadaşlar bilgisi olan yazabilir mi? Benim 3gün oldu kargolama görünmüyor.

Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın, evde yoktum herhangi bir kargo mesajı da gelmedi o yüzden soruyorum. Bazı kişilere de kargo gelmiş ama sitede güncel görünmüyormuş o yüzden bilgi edinmek amaçlı yazıyorum. Linç yemeyeyim :D

Siparişi hazırlama ne kadar sürüyor arkadaşlar bilgisi olan yazabilir mi? Benim 3gün oldu kargolama görünmüyor.

Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın, evde yoktum herhangi bir kargo mesajı da gelmedi o yüzden soruyorum. Bazı kişilere de kargo gelmiş ama sitede güncel görünmüyormuş o yüzden bilgi edinmek amaçlı yazıyorum. Linç yemeyeyim :D
Yurtici kargo uygulamasinu indirin tc ile kaydolun otomatik cikiyor kargolariniz

Yurtiçi Kargo'nun uygulamasını kullanıyor musunuz? Oradan bildirimi geliyor ve takip edebiliyorsunuz. Benim bugün teslim edildiği halde CD sitesinde hala hazırlanıyor olarak görünüyor. Bu arada uygulamayla ilgili şöyle bir durum var, şayet bugün kargonuz verildiyse ve daha önceden hesabınız yoksa şimdi açarsanız görünmeyecektir, hesabınızı açtığınız zamandan sonraki kargoların bildirimi geliyor çünkü.

Sipariş No: 13862

Hala beklemedeyim. Gelen kargo veya bildirim yok. Siparişi gelen arkadaşların sipariş numaraları nedir?

Benim sipariş no 13871. Yurtiçi kargo üzerinden ufak bi sorgulamaya yapayım dedim, ortada bir kargo görünmüyor :)

Kimsenin mağdur olacağını düşünmüyorum arkadaşlar firmaya en azından 1 hafta süre vermek gerekiyor diye düşünüyorum. Dışardan bakan bizler için 3-5 paket kahve de olsa organizasyon anlamında bu kadar işle uğraşmak kolay değil. Sürekli aynı şeyleri yazmanın da bir faydası yok gördüğüm kadarıyla, onun için biraz sabırlı olmak en mantıklısı.

Acaba dükkanda rutin olarak hangi kahveden espresso yapılıyor?

Arkadaşlar biraz sabırlı olsak.. her sipariş veren siparişi buradan sorguluyor. kimsenin mağdur olacağını sanmıyorum azcık sabır lütfen.

Geçen ayki toplu alımda iki hafta beklemiştim :ROFLMAO: Geliyor arkadaşlar normal bence bu durum.

Bir anda 500 siparişi kargoya teslim edebilmek o kadar kolay bir şey değil arkadaşlar o yüzden lütfen sabredelim biraz, her türlü gelecek sonuçta o kargo😊

Kargoya verildiğinde SMS + email geliyor zaten. Benim deneyimim,

17/03 sipariş
19/03 kargo (sms + email geldi)
20/03 teslimat

Kargoya verildiğinde SMS + email geliyor zaten. Benim deneyimim,

17/03 sipariş
19/03 kargo (sms + email geldi)
20/03 teslimat
Keşke bunu yazmasaydınız, burası hep ee ben 15 inde sipariş verdim gelmedi 17 sinde verilen sipariş nasıl gelmiş postları ile dolacak.
Toplu alıma katılmadım, ama katılıp da kahvem 4-5 gün gelmeseydi, cimer'e EGM'ye ve fbi'a ihbarda bulunur, ekşisözlükte de rezalet başlığı açardım.

Kahve stoğum bitti, toplu alım kahvelerinin degassing tarihi dolana kadar beklemek yerine hızlıdan başka bir kahve alayım diyorum. İstanbul içi kurye ile kahve gönderen kahve firması var mıdır?

Geri