NoPainNoCoffee
Barista
- İsim
- Vural Ufuk Eküt
Daha fazla
- İsim
- Vural Ufuk Eküt
- Değirmen
- 1ZPRESSO JXPRO
- Ekipmanlar
- Bialetti MokaExpress 6Cup,Bialetti Venüs 10Cup,Cafflano Kompresso ve Delter Coffee Press
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İzmir
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Seferihisar
Selamlar,
Ben toplu alım öncesinde kahvem bittiği için siparil vermiştim ve degassing sürecinin 10 gün olduğunu ve aromaların 10. Gün ile 15. Gün aralığında zirve yaptığını iletmişlerdi.Fakat aşağıdaki bilgi bence dikkate alınabilir.Ben sabırsızlanıp 9.gün açtım ve bir haftadır espresso seçkilerinden El Salvador dan bir çok değişken ile oynamış olmama rağmen mokapot ile yaptığım demlemelerde aroma alamadım.
Ben toplu alım öncesinde kahvem bittiği için siparil vermiştim ve degassing sürecinin 10 gün olduğunu ve aromaların 10. Gün ile 15. Gün aralığında zirve yaptığını iletmişlerdi.Fakat aşağıdaki bilgi bence dikkate alınabilir.Ben sabırsızlanıp 9.gün açtım ve bir haftadır espresso seçkilerinden El Salvador dan bir çok değişken ile oynamış olmama rağmen mokapot ile yaptığım demlemelerde aroma alamadım.
Kahve departmanının bir çok kahvesini denemiş biri olarak naçizane tavsiyem; degassing için en az iki hafta bekleyin, çok basamaklı döküşler yapmayın, 90 dereceden daha yüksek derecede su kullanmayın. Simdiden afiyet olsun.