• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Mara X PL62X HX Boiler E61 Grup İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eyvallah hocam teşekkürler
Bu arada çizim basit bir çizim HX makinelerde biraz daha karışık. Bazı makinelerde sıcak su ile soğuk şu karışıp depoya dönebiliyor. Google Espresso machine hydraulic diagram şeklinde aratırsanız pek çok makinenin su sirkülasyon çizelgesine ulaşabilirsiniz. Bir kaç örnek ekledim.

Ekli dosyalar

• 68C0277D-4983-4443-9627-BB67E869DAF7.jpeg
    68C0277D-4983-4443-9627-BB67E869DAF7.jpeg
    54.4 KB · Görüntüleme: 154
  • A4863923-E036-492D-839D-05253BA3A4CE.jpeg
    A4863923-E036-492D-839D-05253BA3A4CE.jpeg
    38.7 KB · Görüntüleme: 157
Aynen. Ben gittim gördüm. Sattıkları herşeyi açmışlar koymuşlar. Deneme imkanı da vermişler. Alt kattada KafeinKültür'ün kavrumhanesi var. Gittiğimde çok vaktim yoktu. Bütçe olarak radarımın çok dışında olduğu için denemedim de ama birgün sırf şu kollu makinenin farkını denemek için gitmek istiyorum :) leveler almaya gittim bir de timemore değirmen ile döndüm bu arada :)

Bugün itibarı ile Mara X kervanına bende katıldım🙋🏻‍♂️

Aslında dün katıldım kervana ama makinede ilk çalıştırmada tüm suyu atık su tepsisine tahliye etme problemi oldu, @Globally Yiğit Bey sağolsun hemen yenisi ile değişti, bir teşekkür de buradan etmiş olayım ilgileri için🙏🏻

Anna' dan sonra ciddi bir sınıf atlama oldu. Özellikle makinenin sessizliği ve shot&sütü birlikte alma işi çok tatmin edici👌🏻

Şimdilik shot parametrelerim tamamen değiştiği için deneme yanılma evresindeyim. Bugün içtiğiniz espresso başlığını yakın zamanda işgal etmeyi düşünüyorum😬

Bu arada özelden sorularıma cevap veren herkese de tekrar çok teşekkürler 🙏🏻

Ekli dosyalar

• Screenshot_20211021_213255.jpg
    Screenshot_20211021_213255.jpg
    142.5 KB · Görüntüleme: 157
Ben çok sevindim, güle güle kullan kardeşim.😍🧿🙏🙂

Bugün itibarı ile Mara X kervanına bende katıldım🙋🏻‍♂️

Aslında dün katıldım kervana ama makinede ilk çalıştırmada tüm suyu atık su tepsisine tahliye etme problemi oldu, @Globally Yiğit Bey sağolsun hemen yenisi ile değişti, bir teşekkür de buradan etmiş olayım ilgileri için🙏🏻

Anna' dan sonra ciddi bir sınıf atlama oldu. Özellikle makinenin sessizliği ve shot&sütü birlikte alma işi çok tatmin edici👌🏻

Şimdilik shot parametrelerim tamamen değiştiği için deneme yanılma evresindeyim. Bugün içtiğiniz espresso başlığını yakın zamanda işgal etmeyi düşünüyorum😬

Bu arada özelden sorularıma cevap veren herkese de tekrar çok teşekkürler 🙏🏻
Hayırlı olsun

Abi çok teşekkürler, akımı sen başlattın 😬

Çok teşekkürler 🙏🏻

Aslında benden çok önce alanlar oldu fakat ben çok irdeleyip, çokca da soru sorunca biraz öne çıktım sanırım.
Bana da vesile olan Suat hocam olmuştur. 🙂

Hayırlı olsun :) aklınıza takılanlar olursa yardımcı olmaya çalışırım

Herkese Merhabalar,

Dün Mara X model makinayı Gel Bura Showroom' dan teslim aldım. Yiğit Bey' e sonsuz destek ve yardımlarından ötürü teşekkür etmek istiyorum. @Globally

Bu sabah ilk denememi yaptım malesef hiç başarılı olamadım :) Basınç göstergesi 2 bar' a bile gelmedi. Su gibi aktı gitti resmen.

Zümrüt Karaca 9 Kasım kavrumlu Strawberry Honey çekirdek

18 GR kahve, Comandante 11 Klik' te öğüttüm.

Düşüncem öğütüm kalın kaldı galiba, Mara X ile comandante öğütücü tecrübeleri olan arkdaşların desteklerini bekliyorum.

Herkese Merhabalar,

Dün Mara X model makinayı Gel Bura Showroom' dan teslim aldım. Yiğit Bey' e sonsuz destek ve yardımlarından ötürü teşekkür etmek istiyorum. @Globally

Bu sabah ilk denememi yaptım malesef hiç başarılı olamadım :) Basınç göstergesi 2 bar' a bile gelmedi. Su gibi aktı gitti resmen.

Düşüncem öğütüm kalın kaldı galiba, Mara X ile comandante öğütücü tecrübeleri olan arkdaşların desteklerini bekliyorum.

Dediğiniz gibi öğütüm kalınlığından kaynaklı. Medium roast çekirdeklerde Comandante'den espresso almak için 11 kalın. 8-9'a inebilirsiniz.

20 gr kahve, 40 gr çıktı, ortalama 26/30 saniye
Kalibre shot'ı gibi düşünebilirsiniz. Bu değerleri elde ettiğinizde yolunda gitmeyen bir şey fark ederseniz zaten gerekli düzeltmelerin nerede yapılacağını kestirebilirsiniz. Hayırlı olsun. Güzel kahvelerde kullanın.

Herkese Merhabalar,

Comandante'de normal aksta 6-8 aralığında bir ayar bulmaya çalışın, olmazsa kahve miktarını 1 gram artırıp azaltmayı seçin.
Tamp için başlangıçta baskül kullanabilirsiniz, en az 15 kiloluk baskı yapmaya çalışın ama 25 kiloyu da geçmeyin. Ayrıca bu değeri hep standart tutmaya çalışın.

Teşekkür ederim. 8-9 olarak yeni denemeler yapıyım.
Dediğiniz gibi öğütüm kalınlığından kaynaklı. Medium roast çekirdeklerde Comandante'den espresso almak için 11 kalın. 8-9'a inebilirsiniz.

20 gr kahve, 40 gr çıktı, ortalama 26/30 saniye
Kalibre shot'ı gibi düşünebilirsiniz. Bu değerleri elde ettiğinizde yolunda gitmeyen bir şey fark ederseniz zaten gerekli düzeltmelerin nerede yapılacağını kestirebilirsiniz. Hayırlı olsun. Güzel kahvelerde kullanın.

Teşekkür ederim. 8-9 olarak yeni denemeler yapıyım.
Merhaba,

Ben de comandante ile kullanıyorum. önce deneyerek baktım. 6 -8 arasında denedim. En iyi sonucu 7 klikte aldım. 18 gr kullanıyorum. Red clix ile de deneme yapacağım. 7 klik ile mara x'te 9-10 bar arasında oluyor. Tabi kahve çeşidi değiştikçe klikte değişiyor.

Merhaba,

Ben de comandante ile kullanıyorum. önce deneyerek baktım. 6 -8 arasında denedim. En iyi sonucu 7 klikte aldım. 18 gr kullanıyorum. Red clix ile de deneme yapacağım. 7 klik ile mara x'te 9-10 bar arasında oluyor. Tabi kahve çeşidi değiştikçe klikte değişiyor.
Merhaba,

Ben de bundan sonra denememi 7 klik ile yapıyım. Kahve çeşidi değişiklik göstersede klik aralığınız 6-7-8 olarak anlıyorum.

Pid yi 0 1 2 den ben 1 ile denedim orda kullanmayı tercih ettiğinz mod hangisi?

Merhaba,

Ben de bundan sonra denememi 7 klik ile yapıyım. Kahve çeşidi değişiklik göstersede klik aralığınız 6-7-8 olarak anlıyorum.

Pid yi 0 1 2 den ben 1 ile denedim orda kullanmayı tercih ettiğinz mod hangisi?
Aynen ben de 1'de kullanıyorum.

Bugün sahibinden.com üzerinden mara x aldım, gelbura sayesinde adam kargodayken satıştan vazgeçip parayı geri gönderdi şaka gibi resmen

Geri