• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Mara X PL62X HX Boiler E61 Grup İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba anlattığınız çok normal durmuyor, video çekebilir misiniz?
Günaydın ,22 saniyelik bir video çektim ancak dosya sunucunun işlemesi için çok büyük uyarısı ile mesaja eklemliyedim . Demleme başladıktan sonra genellikle 8-11 sn aralığında ilk akış başlıyor basınç manometresi 8 e ulaştığı andan itibaren makine içindeki tahliye noktasından su sızıntısı başlıyor ve basınç arttıkça atık su miktarı da orantılı olarak artıyor. Manometre demleme esnasin da maksimum 10 bari gösteriyor.Ayrica deneyimlerini paylaşacak tüm kullanıcılar gibi @Globally Yiğit Bey bu mesaja denk gelirse yorumlarını merak ediyorum. Teşekkürler...

Youtube a yükleyebilirsiniz. Muhtemelen E61 grubub alt kısmı gevşemiş olabilir.

Makine elimde olmadığı için net konuşamıyorum. Tahmini olarak.
Hortumlardan biri çıkmış olabilir normalde tanka dönmesi gereken su drip traya boşalıyor.
Teşekkürler ,Yiğit Bey'e watsup üzerinden mesaj attım linkide paylaştım. Geri dönüş yapar ise buradan yorumlarını paylaşırım. Makinede beni rahatsız eden diyer şey ll; isınma esnasin da sıcak bir metalin üzerine dökülen suyun çıkardığı gibi sesler cikiyor, bu durum sizin belirttiğiniz gibi hortum çıkma ihtimalini destekliyor gibi....

isınma esnasin da sıcak bir metalin üzerine dökülen suyun çıkardığı gibi sesler cikiyor

Bu normal olabilir. HX kazanlarda soğuma sırasında kazana giren atmosferik hava ısınma sırasında dışarı çıkarılır ki buhara ayrılan alan azalmasın. Bu çıkışı sağlayan valv kapanmadan önce birkaç damla su çıkışına izin veriyor. Bu bir kaç damla kazana temas edip bu sesleri çıkarıyor olabilir.

Merhaba,
Bu eğer çok ince öğütüm yada fazla dozlamaktan kaynaklı olabilir. bende de aynı makineden var. genellikle bu iki durumdan birinde oluyor. onun harici bir durum olmadı açıkası. kahvenin bayatlaması bile biliyorsunuz bu tür durumlara yol açabiliyor.
En önemli sebeplerden biri belirttiğiniz gibi ancak benim makina da 8 barda başlıyor. Sizden ricam demleme yaparken, benzer şekilde düşük barda benzer bir durum olup olmadigini gozlemliyebilirmisiniz? Ben 20 gram kahve kullanıyorum 18 grama indirip deneme yapayım.

En önemli sebeplerden biri belirttiğiniz gibi ancak benim makina da 8 barda başlıyor. Sizden ricam demleme yaparken, benzer şekilde düşük barda benzer bir durum olup olmadigini gozlemliyebilirmisiniz? Ben 20 gram kahve kullanıyorum 18 grama indirip deneme yapayım.
Merhaba,

bildiğim kadarıyla o sepette 20gr fazla olacaktır.
ben şu an IMS sepet kullanıyorum. onda 17gr ı biraz geçtiği anda başlıyor bu dediğiniz durum. 18 hatta 17gr ile deneyin bence. orjinal sepeti kaç gr lık tı hatırlamıyorum ama 20gr değildir büyük ihtimalle

bu arada benim makine de direk 8 bar a çıkmıyor. yavaş yavaş 9 bara kadar çıkıyor. daha fazla bir basınç oluşmaması için OPV'den dışarı su bırakıyor.

Merhaba,

Video izledik Makine normal çalışıyor bir sorun görünmüyor. Tekrar sormanız üzere Lelit İtalya servise video sorduk onlarda normal dedi.

@NoDRaC dediği su tankına yönlendirme yöntemleri yapılabilir bir kaç kişide gördük içini açıp yapılabiliyor basınçlı fazla su su tankına yönlendirilebilir isterseniz

Teşekkür ediyorum ilgi ve cevabinizdan ötürü. Teknik olarak bir sıkıntı olmadığından bu şekil de kullanılabilir. OPV geri dönüşündeki suya, sepet ve elekten bir miktar kahve partikülu bulasabileceginden partiküllerin pompaya zarar vermesinden endişe ederim.....

Bende Yiğit Bey’in cevabı anlamlı gelmediği için kendisi ile konuştum. Opv den çıkan suyun depoya dönmek yerine neden çöpe gittiğini anlamladıramadım.

Mantıklı açıklaması şu; depoda yer alan resin filtreyi ve motoru korumak. Muhtemelen motoru sessiz yapmak için modifiye etmişlerdi bunuda motoru korumak içib yapmışlar.

OPV geri dönüşündeki suya, sepet ve elekten bir miktar kahve partikülu bulasabileceginden partiküllerin pompaya zarar vermesinden endişe ederim
Bu pek mümkün değil, shot sonunda zaten gruba opv den gelen suyun bağlantısı kesiliyor.

B
Bende Yiğit Bey’in cevabı anlamlı gelmediği için kendisi ile konuştum. Opv den çıkan suyun depoya dönmek yerine neden çöpe gittiğini anlamladıramadım.

Mantıklı açıklaması şu; depoda yer alan resin filtreyi ve motoru korumak. Muhtemelen motoru sessiz yapmak için modifiye etmişlerdi bunuda motoru korumak içib yapmışlar.
Bu durum da atık su maliyetine katlanmak daha tolere edilebilir bir risk🙂. Aksi durum da tanka geri dönüş yapılırsa ,araya değiştirilebilir bir partikül filtresi ilave etmek gerekir.

Aksi durum da tanka geri dönüş yapılırsa ,araya değiştirilebilir bir partikül filtresi ilave etmek gerekir.
Hangi sistemi kullanırsanız kullanın kahve partikülleri geriye gitmez. 3 yönlü valf bunun için var. Siz kolu indirdiğinizde depo ile kahve arasında ki yol, drip tray ile kahve arasına dönüyor. O yüzden kahvenin üzerinde ki basınçlı su foşşş diye drip traya boşalıyor.

Ben bu opv'nin suyu drip traya atmasını anlayamadım. Neden su tankına geri göndermiyor? Bizim Lelit Anna'da bu şekilde. Hatta ben bu videoyu izleyene kadar bütün makinelerde böyle sanıyordum. Tanka iki hortum giriyor biri opv dönüşü biri su çekme hortumu. Ben yanlış mı biliyorum yoksa?

Aslında bunu sormuşken hazır başka aklıma takılan bir konuyu daha sorayım. OPV'nin geri döndürdüğü su nereden geliyor? Yani kazan öncesinden mi kazan sonrasından mı?Eğer kazan sonrası ise biz plastik bir tankın içine 95 derecelerde suyu boşaltmış oluyoruz bu durumda

@yunemars soğuk su depoya dönüyor, mara x den depoya değilde kazana dönme nedeni su deposunda su filtresi bulunması, modifiye pompayı zorlamamak. Açıklama Lelite ait.

Ekli dosyalar

• 6603F015-39D0-4443-9BAE-4F1B6DA26122.jpeg
    6603F015-39D0-4443-9BAE-4F1B6DA26122.jpeg
    150.2 KB · Görüntüleme: 85
Geri