• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Latte art denemeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Metehan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar. matcha latte art denemem

Ekli dosyalar

• IMG_2522.jpeg
    IMG_2522.jpeg
    187.6 KB · Görüntüleme: 160
Bu da benden bir deneme olsun.

Ekli dosyalar

• IMG_2478.jpeg
    IMG_2478.jpeg
    178 KB · Görüntüleme: 86
Bende Delonghi EC685 modeli var. Süt ve cappucino ucunu çıkarıp kalan plastik kısmı sabitledim ve zor olsa da süt kreması yapmayı öğrendim. Öğrendiğim tüm detayları da bir video hazırlayarak paylaşmıştım. Benim makinenin süt çubuğu ucu plastk olduğu için 45-50 saniyede ancak ideal kıvama ulaşıyorum ama metal uçlu bir makinede çok daha rahat oluyordur.

Umarım faydası olur sizlere de.

Uzun süren forum okumaları, video izlemeleri ve denemelerden sonra ilk defa arta benzedi sanki :) ama az bişey 🤣

Ekli dosyalar

• IMG_5792.jpeg
    IMG_5792.jpeg
    144.8 KB · Görüntüleme: 74
Yılbaşı smiley latte art ı olduğu kadar :)

20241231_092603.jpg

Hala istediğim sonuç çıkmıyor..

Ekli dosyalar

• 1737048728987991457280343553266.jpg
    1737048728987991457280343553266.jpg
    130.9 KB · Görüntüleme: 83
Süt kaynatma işlemini biraz daha erken bitirmeniz gerekiyor birde kahve ile de ilgili biraz durum.
Biraz da yavaş dökmem gerekiyor sanırım. Kahve sezy den ve espresso için olan bir çekirdek aslında. Ama söylediğiniz gibi sıcaklığa dikkat ederek tekrar deneyeceğim, teşekkür ederim

Biraz da yavaş dökmem gerekiyor sanırım. Kahve sezy den ve espresso için olan bir çekirdek aslında. Ama söylediğiniz gibi sıcaklığa dikkat ederek tekrar deneyeceğim, teşekkür ederim

Art'ın çok çabuk kurumasının bir sebebi vardı (kahveden kaynaklı) tam hatırlayamadım şimdi ama cam bardakta yaparsanız daha iyi olur denemede kremanın kalınlığını görürsünüz.

Latte art denemelerimde çok kalın köpük oluşuyor. Sütü dökmeye başlıyorum. Güzel bir karışım oluyor ama fincan sonuna dogru pitcherda köpük kalıyor. Onunla da şekil verilmiyor. Köpürtmeye başlarken ıslık sesi alıyorum. Sonrasında vorteks oluşuyor.bu aşamafan sonra süt yükseliyor. Buhar çubuğu bu durumda hangi pozisyonda olmalı? Süt üzerinde ıslık sesi duymaya devam mı etmeli , yada çubuğu birazdaha derinemi sokmak lazım? Ben sabit tuttuğumu düşünüyorum, süt ne kadar köpürürse buhar çubuğu ucu okadar içeride kalıyor buda kalın bir köpük tabakası oluşturuyor galiba. Nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olurmusunuz

Latte art denemelerimde çok kalın köpük oluşuyor. Sütü dökmeye başlıyorum. Güzel bir karışım oluyor ama fincan sonuna dogru pitcherda köpük kalıyor. Onunla da şekil verilmiyor. Köpürtmeye başlarken ıslık sesi alıyorum. Sonrasında vorteks oluşuyor.bu aşamafan sonra süt yükseliyor. Buhar çubuğu bu durumda hangi pozisyonda olmalı? Süt üzerinde ıslık sesi duymaya devam mı etmeli , yada çubuğu birazdaha derinemi sokmak lazım? Ben sabit tuttuğumu düşünüyorum, süt ne kadar köpürürse buhar çubuğu ucu okadar içeride kalıyor buda kalın bir köpük tabakası oluşturuyor galiba. Nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olurmusunuz

Öpücük sesini duyduktan sonra pot hafifçe ısınana ve sütün üzerindeki baloncuklar girdapta kaybolana kadar ortalama 20-25 saniye tutun. sonra zaten çok hafif hacimlenme göreceksiniz o noktada çubuğun ucunu hafifçe sütün içine sokun, hava alacak boşluk kalmasın o şekilde potu tutamayacak kadar bekleyin. süt çok hacimlenmeden ısınmaya devam edecek.

Ben de dökerken problem yaşıyorum. Espresso süte doymadığı için art kayıyor. Yaptığım sütü başka bir arkadaşım rahatlıkla dökebiliyor. Var mıdır bir pratik yöntemi?

Bu desenin bir adı var mı? Patentini alayım mı? :ROFLMAO:

Ekli dosyalar

• IMG_7967.jpeg
    IMG_7967.jpeg
    133.8 KB · Görüntüleme: 52
Geri