harry potter ateş kadehini andırdı banaUzun süren forum okumaları, video izlemeleri ve denemelerden sonra ilk defa arta benzedi sankiama az bişey
![]()
Süt kaynatma işlemini biraz daha erken bitirmeniz gerekiyor birde kahve ile de ilgili biraz durum.Hala istediğim sonuç çıkmıyor..
Biraz da yavaş dökmem gerekiyor sanırım. Kahve sezy den ve espresso için olan bir çekirdek aslında. Ama söylediğiniz gibi sıcaklığa dikkat ederek tekrar deneyeceğim, teşekkür ederimSüt kaynatma işlemini biraz daha erken bitirmeniz gerekiyor birde kahve ile de ilgili biraz durum.
Biraz da yavaş dökmem gerekiyor sanırım. Kahve sezy den ve espresso için olan bir çekirdek aslında. Ama söylediğiniz gibi sıcaklığa dikkat ederek tekrar deneyeceğim, teşekkür ederim
Latte art denemelerimde çok kalın köpük oluşuyor. Sütü dökmeye başlıyorum. Güzel bir karışım oluyor ama fincan sonuna dogru pitcherda köpük kalıyor. Onunla da şekil verilmiyor. Köpürtmeye başlarken ıslık sesi alıyorum. Sonrasında vorteks oluşuyor.bu aşamafan sonra süt yükseliyor. Buhar çubuğu bu durumda hangi pozisyonda olmalı? Süt üzerinde ıslık sesi duymaya devam mı etmeli , yada çubuğu birazdaha derinemi sokmak lazım? Ben sabit tuttuğumu düşünüyorum, süt ne kadar köpürürse buhar çubuğu ucu okadar içeride kalıyor buda kalın bir köpük tabakası oluşturuyor galiba. Nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olurmusunuz
Öpücük sesini duyduktan sonra pot hafifçe ısınana ve sütün üzerindeki baloncuklar girdapta kaybolana kadar ortalama 20-25 saniye tutun. sonra zaten çok hafif hacimlenme göreceksiniz o noktada çubuğun ucunu hafifçe sütün içine sokun, hava alacak boşluk kalmasın o şekilde potu tutamayacak kadar bekleyin. süt çok hacimlenmeden ısınmaya devam edecek.Latte art denemelerimde çok kalın köpük oluşuyor. Sütü dökmeye başlıyorum. Güzel bir karışım oluyor ama fincan sonuna dogru pitcherda köpük kalıyor. Onunla da şekil verilmiyor. Köpürtmeye başlarken ıslık sesi alıyorum. Sonrasında vorteks oluşuyor.bu aşamafan sonra süt yükseliyor. Buhar çubuğu bu durumda hangi pozisyonda olmalı? Süt üzerinde ıslık sesi duymaya devam mı etmeli , yada çubuğu birazdaha derinemi sokmak lazım? Ben sabit tuttuğumu düşünüyorum, süt ne kadar köpürürse buhar çubuğu ucu okadar içeride kalıyor buda kalın bir köpük tabakası oluşturuyor galiba. Nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olurmusunuz