18grama 25ml çıktı. kahveye yazık değilmiMerhaba,
Öncelikle teşekkür ederim güzel görüşleriniz için.Ben Mara x kullanıyorum ve süt potu olarak da 350ml kapasiteli epinox potları tercih ediyorum süt köpürtmede.
Ortalama 170-180ml soğuk pastözrize sütü yaklaşık 1.5 bar da potu hafif yana eğim vererek köpürtüyorum.Burada dikkat edeceğiniz husus,sütü köpürtürken ıslık sesine benzer sesi duymamaya çalışmanız.Potun yönü ve şekli ile bu sesi duymayana kadar oynamanız gerekir bir miktar.Doğru açıyı yakalayınca zaten o tiz ses kesilir.
Sütünüzün pastörize olması size avantaj sağlar uht sütlere nazaran.
Pınar barista sütlere o paraları vermek bana göre çok çok gereksiz çünkü MİS ve BİRŞAH marka pastörize sütler bu iş için oldukça verimli.
Espresso shot olarak tarifim şudur,18gr girdi ile yaklaşık olarak fincana 25ml kadar sıvı likit çıktısı alıyorum.
Ardından sütümü boş bir pota tekrar aktararak “bu sütün kremasının homojen bir şekilde boca olmasına katkı sağlat” o pot ile latte artımı yapıyorum.
Saygılarımla..
Hocam ben de 1-1,5 aydır falan uğraşıyorum, yeni yeni bir şeyler çıkarmaya başladım. Bol pratik istiyor. Sütünüzün sadece üstü köpürmüş gibi duruyor, naçizane önerim bol bol video izleyin. Latte art bölümünde bir aceminin isyanı adında başlık açmıştım. Oradaki tavsiyeleri ve videoları değerlendirebilirsiniz.
öncelikle art işinden pek anlamam fakat sütün fincana eklediğiniz köpüklü kısmını bir kaşık yardımıyla süt potundan ayırıp kalan sütle denemeleri yaparsanız işiniz daha kolaylaşabilir hocam. iyi bir micro foam elde edene kadar bu şekilde daha kolay ilerleyebilirsiniz diye düşünüyorum.Ben yapamayacağımı kabullendim artık bırakıyorum:/
Günde iki fincan kahve içince ilerleme yavaş oluyor :/öncelikle art işinden pek anlamam fakat sütün fincana eklediğiniz köpüklü kısmını bir kaşık yardımıyla süt potundan ayırıp kalan sütle denemeleri yaparsanız işiniz daha kolaylaşabilir hocam. iyi bir micro foam elde edene kadar bu şekilde daha kolay ilerleyebilirsiniz diye düşünüyorum.
Su ve bulaşık deterjanı ile ya da süt ve kakao tozuyla pratik yapabilirsiniz.Günde iki fincan kahve içince ilerleme yavaş oluyor :/