• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kungpow Coffee

Kronotrop'tan bir las lajas almayı planlıyordum iyi oldu bu. Bir tane daha alacağım ama tek seçenek peru chirinos sanırım onun hakkında da hiç bilgim yok (kahhve.com üzerinden alacağımdan orada her kahveleri yok).
Aslında Peru espinoza vardı ve fakat son kavrumu bana nasip oldu. Oda iyi bir seçenekti.

El dinte için reçeteyi veriyorum arkadaşlar; şahsen 5. denemede aromayı tutturdugumu düşünüyorum:

Commandate 20 klik 12.5 gr
200 ml'e kadar suyu dolduruyoruz
ilk 50 ml agresif on demleme 15 sn'yi geçmesin
30 sn bekleme ve ondan sonra 2.30 dk yi geçmeyecek şekilde nazikçe demleme.

El dinte için reçeteyi veriyorum arkadaşlar; şahsen 5. denemede aromayı tutturdugumu düşünüyorum:

Commandate 20 klik 12.5 gr
200 ml'e kadar suyu dolduruyoruz
ilk 50 ml agresif on demleme 15 sn'yi geçmesin
30 sn bekleme ve ondan sonra 2.30 dk yi geçmeyecek şekilde nazikçe demleme.
Bu kahveyi nasıl demlersem demleyim fincanın sonunda tuzlu tat alıyorum.

Kungpow’un filtre kağıdını deneyen var mı?

Ekli dosyalar

• 73DCBDFA-BDC8-4BD6-A168-A9D439A83E55.jpeg
    73DCBDFA-BDC8-4BD6-A168-A9D439A83E55.jpeg
    126.4 KB · Görüntüleme: 67
Kungpow da 3 paket kahve alımında bir indirim vardı diye hatılıyorum o artık yok mu ? Tega tulayı alacağım zaten de bu kampanya mevcutsa yeni kenyalarıyla burundi yi de alabilirdim :unsure:

Kosta Rikasını denedim bu hafta. Urban Roastery espresso için bu çekirdeklerini önermişti. Dolu dolu, son derece tatlı bir çekirdek. İlk denemede akmayınca aldığım 4 gramlık shot hariç (meraktan tadına baktım tuz yalasam daha iyiydi) aldığım her shot tatlıydı. Instagram üzerinden kendilerinin tavsiyesini sorunca 18 gram kahveden 28 saniyede 45 gram çıktı önerdiler. Espresso-filtre gibi kavrum profilleri yok; çekirdekten çekirdeğe derece değişiyor. Kosta Rika, diğer kahvecilerden alacağınız espresso kavrum çekirdeklere göre daha açık olduğu için bence 1'e 2-2,5 oranda bir espresso bu çekirdek her türlü mutlu eder. Benim en beğendiğim çıktı 18 gram kahveden 36 gram/40 gram shotlar oldu. Bunun üzerine çıkınca tat acılaşmaya başladı ki baskın bir acılıktan bahsetmiyorum. Tavsiye ederim herkese.

son 10-14 gundur Kenya Mihando ve Burundi Muhanga kahvelerini kullaniyorum. Mihando'dan lezzet acisindan oldukca memnunum. favori kahve tarzim yikanmis, bogurtlen/domatesimsi tatlardaki Kenya kahveleri oldugundan biraz tarafli olabilir yorumum. Ustlerinde yazan onerilen demleme yontemlerini kullanmadim. V60 ile 30-45 saniyelik bir preinfusion, sonrasinda tek bir dokum yapiyorum. Onceki kahvelerde kullandigim ayardan bir klik daha ince oguttum, iyi oldu. normalde 60:1000 oranda demlerim ama Burundi bu oranda yapilinca kendini gosteremedi. bu yuzden orani kendilerinin onerdigi 1:14 oraninin cok yakinina cektim bugun, sonuctan daha memnun kaldim. duraksamali ve uzun demlemeleri sevmedigim icin, ambalajda onerdikleri demlemeyi (4 dakikada 4 sefer su dokerek) kullanmayacagim, ama tavsiye ettikleri oran isabetli olmus. Iki kahve de beklentilerimin bir kademe altinda kalmis olsalar da piyasadaki diger Afrika kahveleriyle karsilastirinca tekrar tercih edecegimi dusunuyorum. Son olarak da, Mihando'daki tum cekirdekler yapi olarak maksimum homojenlikte degil, aralarda birkac tane sekli cok az deforme olmus cekirdeklere rastliyorum (daha uniform bir sonuc beklerdim).

Bugün 18/10 kavrum tarihli Kenya Mihandolarını demledim. Cmd 24 Klik, 1:20, 15 gr, 93°C Erikli, V60 İmmersion, 4:40,

'Çok' beğendiğimi söyleyebilirim. Alakaları ve siparişimi bir gündem kısa sürede bana ulaştırdıkları için teşekkür ederim kendilerine ☕

Clever dripper satışına başlamışlar. Ürünün yurtdışı fiyatını bilmiyorum ama buradaki fiyat bana biraz yüksek geldi. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de satışını yapan başka bir yer yok, ilgilenen varsa diye yazmak istedim bu nedenle.

Clever dripper satışına başlamışlar. Ürünün yurtdışı fiyatını bilmiyorum ama buradaki fiyat bana biraz yüksek geldi. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de satışını yapan başka bir yer yok, ilgilenen varsa diye yazmak istedim bu nedenle.
neden fiyatını yazmadığınızı anlamadım ama..

Kungpow'da 500 yazmışlar, indirimli 450'den satıyorlar.

Amazon.com şu an dripper'a 210 lira istiyor, 200 lira da kargo ve vergi çıkarıyor.
Black friday'de indirimli olabilir, birden fazla rengi var. Linki bıraktım:
Amazon product ASIN B07RV4441P

2.5 liralık borosilikat cam çubuğu 30 liraya satmak da baya etik bir davranış olmuş.

Valla durum aynen böyle hocam :D bu tarz yığınla firma var 2 kuruşluk mala 5 katı fiyat çeken. Bi de öyle bir algı yaratıyorlar ki sanki mükemmel bir ekipmanmış gibi, ona özel olarak arge yapılıp üretilmiş gibi :D
benzeri yaşanıyor bu ülkede.
20 liraya kahve alınır ve
"Project X Andromeda fermentation coffee" yöntemi altında
20 gün boyunca kriptonik fıçıda özel olarak argonik kristallerle saklanır.
fıçıdan 100 liralık kahve çıkar.
sonra da Project X adında satılır.

20 liralık kahveyi 100 liraya içenler de galaktik güçlere sahip olduğunu ve Dune gezegenine gideceklerini düşünerek mest olur.
Neyse benim Dune modum gelmiş.

Son düzenleme:
Geri