• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

🗣️ Aylık Alımlar Eleştirel Bakış

Seçimlere Putin hile mi karıştırmış ne, öyle bi şey mi varmış?

Nacizane olarak bende fikrimi belirtmek isterim ki ankete daha önceden seçilen firmaların eklenmemesi yönündeyim. Sürekli olarak x firma y firma hep aynı firmalar seçiliyor son alımlarda. Seçilen firmalar çıkartıldığında daha sağlıklı ve farklı firmaların da denenilerek ilerlemesinin makul olacağı yönündeyim.

ankette adı geçen kavurculardan bir tanesinin web sayfasına gözgezdirdiğimde zaten aktif bir indirim olduğunu gördüm, acaba oy kullanıp x firmaya oy verdiğini belirten arkadaşlar bu durumun farkındalarmı yoksa daha yüksek bir indirim oranından dolayımı o firmaya oy veriyorlar

Bizim bu toplu alımlar uzman sosyologlar tarafından incelenmeli kesinlikle ya. Kimi neye göre seçiyoruz gerçekten anlayamıyorum.

Geçen aylarda geçen senenin en sevilen kavurucusu olan Ultra bir takım tartışmalar neticesinde son anda seçilemedi, onu anladım. Sonraki ayda da oylarında yaklaşık %75'e varan bir düşüş olmuş. Hadi bu düşüşün "tamamının" da tepki düşüşü olduğunu varsayalım. Dolayısıyla Ultranın seçilememesini şimdilik kabul ediyorum.

Ama geçen senenin en sevilen 2. kavurucusu olan Sezy'nin daha yeni yeni konuşuluyor olması bana çok manasız geliyor.

-Yeni kavurucular seçiyoruz desek, değil.

- Daha iyi kavurucular seçiyoruz desek o da değil çünkü elimizde daha iyiye karar verebileceğimiz objektif tek şey olan anket sonucuna göre Sezy hepsinin önündeymiş, dolayısıyla en iyi ikinci kavurucu Sezy olmalı.

- Bu anket iyi kavurucuyu değil toplu alım performansı iyi olan kavurucuyu gösterir dersek eğer; neden toplu alım performansı daha kötü olan kavurucuyu Sezy'den önce seçiyoruz ?

- Seçilen kavurucuların seçkileri çok ilgi çekiciydi desek, buna da kısmen katılabilirim. Seçilen bazı kavurucuların ürün çeşitliliği diğerlerinden farklı olmakla birlikte çoğu kavurucu benzer kahveleri kavuruyor zaten. "Yıkanmış kahve bulamıyoruz", "decaf neden yok" diye kendini paralayan arkadaşların taleplerinin karşılanmamasından anlayabiliyoruz seçkilerin darlığını.

- Sezy'nin seçkisi ilgi çekici değildi desek onu hiç kabul etmem. Yıllardır sürekli belli bir standartta güncellenen kahve seçkisi var Sezy'nin. Neredeyse her ay "birlikte deneyelim" adı altında 3-4 kahve ekleniyor zaten. Geçen sene ne kadar ilgi çekici ise bu sene de o kadar ilgi çekici olmalı.

Yanlış anlaşılmasın, ben oyumu Sezy'ye vermedim. 1 yılı aşkın süredir aldığım karar doğrultusunda oyumu açıklamıyorum. Kendimce bir oy verme algoritmam var ve ona göre oy veriyorum. Oy verdiğim kavurucunun seçilmeyeceğini de biliyorum hatta.

Toplu alım yorumlarının kapatılması gerektiği konusunda netim. Konusu açıldığında sürekli bu fikrimi savundum. Bunun olmayacağını da kabullenmeme rağmen yine her fırsatta söylemeye devam edeceğim. Yorumlar açık olduğu sürece kasıtlı ya da kasıtsız şekilde oylar manipüle ediliyor olacak çünkü. Daha geçelerde medeniyetin beşiği(!) Avrupada seçimler manipüle edildi diye seçim iptal etti Romanya. O kadar öenmli yani bu mevzu "demokrasi" için 🤪

İyi alımlar diliyorum herkese...

Yaklaşık 1 senedir anketlere katılıyorum. Gördüğüm kadarıyla bilenler gönlündeki kavurucuyu seçiyor. Bilmeyenler ise yorumlara bakarak seçimde bulunuyor. Mesela daha önce çok çok övülen bir kavurucu vardı. Anketlerde o kadar çok övüldü. Sonra en çok eleştiriyi alan firma oldu. İçinde taş bile çıktı kahvenin, gerisini siz düşünün. Bu nedenle benimde görüşüm gerçekten kaliteli kavrum yapan, işinin hakkını verenlerin seçilmesi yönünde. Tarafsız gözle söylemek gerekirse bu ay seçilen CoffeeNutz firmasından daha önce hiç kahve almadım. Oy da vermemiştim. Fakat aldığım kahvelerden o kadar memnun kaldım ki, seçilmese dahi bundan sonra alışveriş yapacağım ender firmalardan olacak. Daha önce seçilen firmalardan bir tanesi yaşadığım bir problemden dolayı bana ulaştı. Kavurucu kendisini o kadar çok övdü ki, "bırakın bu şehri İstanbul'da dahi böyle mekan ve işini iyi yapan firma bulamazsınız" dedi! Tercih olarak en pahalı kahvelerini almama rağmen hiç bir verim alamadım.

Sonuç itibariyle işini gerçekten iyi yapan firmaları gerekiyorsa sene de 3-4 kere seçelim. Yeterki kaliteli ve damaklarda tadı kalan kahvelere ulaşmış olalım.

Son düzenleme:
Sosyoloji ve siyaset biliminde kitaplar yalayıp yutmuş kişiler dünyadaki seçimlerden çıkan sonuçlar üzerine mantıklı bir açıklama yapamazken, hele ülkemizde Vileda sapıyla televizyonlarda yorum yapanları gördükten sonra ben hiç mantık aramamaya başladım. Olaylara yaklaşımım aşağıdaki karikatürdekiyle bire bir aynı. Ben de çok merak ettiğim bir kavurucuya veriyorum aylardır oyumu, hiç 10'un üzerinde oy almadı. Ama her seçilen kavurucuyu da denedim genelde memnunum. Sezy de sevdiğimiz bir kavurucu sonuçta her türlü desteği veririz. 31 Aralık saat 16'da açıklanacak sonuçlar için ekran başındaki yerimi ayırttım...

1734497756650.png

Bizim bu toplu alımlar uzman sosyologlar tarafından incelenmeli kesinlikle ya. Kimi neye göre seçiyoruz gerçekten anlayamıyorum.

Geçen aylarda geçen senenin en sevilen kavurucusu olan Ultra bir takım tartışmalar neticesinde son anda seçilemedi, onu anladım. Sonraki ayda da oylarında yaklaşık %75'e varan bir düşüş olmuş. Hadi bu düşüşün "tamamının" da tepki düşüşü olduğunu varsayalım. Dolayısıyla Ultranın seçilememesini şimdilik kabul ediyorum.

Ama geçen senenin en sevilen 2. kavurucusu olan Sezy'nin daha yeni yeni konuşuluyor olması bana çok manasız geliyor.

-Yeni kavurucular seçiyoruz desek, değil.

- Daha iyi kavurucular seçiyoruz desek o da değil çünkü elimizde daha iyiye karar verebileceğimiz objektif tek şey olan anket sonucuna göre Sezy hepsinin önündeymiş, dolayısıyla en iyi ikinci kavurucu Sezy olmalı.

- Bu anket iyi kavurucuyu değil toplu alım performansı iyi olan kavurucuyu gösterir dersek eğer; neden toplu alım performansı daha kötü olan kavurucuyu Sezy'den önce seçiyoruz ?

- Seçilen kavurucuların seçkileri çok ilgi çekiciydi desek, buna da kısmen katılabilirim. Seçilen bazı kavurucuların ürün çeşitliliği diğerlerinden farklı olmakla birlikte çoğu kavurucu benzer kahveleri kavuruyor zaten. "Yıkanmış kahve bulamıyoruz", "decaf neden yok" diye kendini paralayan arkadaşların taleplerinin karşılanmamasından anlayabiliyoruz seçkilerin darlığını.

- Sezy'nin seçkisi ilgi çekici değildi desek onu hiç kabul etmem. Yıllardır sürekli belli bir standartta güncellenen kahve seçkisi var Sezy'nin. Neredeyse her ay "birlikte deneyelim" adı altında 3-4 kahve ekleniyor zaten. Geçen sene ne kadar ilgi çekici ise bu sene de o kadar ilgi çekici olmalı.

Yanlış anlaşılmasın, ben oyumu Sezy'ye vermedim. 1 yılı aşkın süredir aldığım karar doğrultusunda oyumu açıklamıyorum. Kendimce bir oy verme algoritmam var ve ona göre oy veriyorum. Oy verdiğim kavurucunun seçilmeyeceğini de biliyorum hatta.

Toplu alım yorumlarının kapatılması gerektiği konusunda netim. Konusu açıldığında sürekli bu fikrimi savundum. Bunun olmayacağını da kabullenmeme rağmen yine her fırsatta söylemeye devam edeceğim. Yorumlar açık olduğu sürece kasıtlı ya da kasıtsız şekilde oylar manipüle ediliyor olacak çünkü. Daha geçelerde medeniyetin beşiği(!) Avrupada seçimler manipüle edildi diye seçim iptal etti Romanya. O kadar öenmli yani bu mevzu "demokrasi" için 🤪

İyi alımlar diliyorum herkese...
Benim aklıma gelen bütün ihtimalleri elemişsiniz. Kişiler nasıl oy veriyor bilemiyorum ama ben dahil bir çok kişinin fiyatlardaki dürüstlüğüne ve kurnazlığa başvurup vurmamasına bakılıyor diyebilirim. Siz nasıl bir algoritmayla oyunuzu belirliyorsunuz?

Nitelikli kahve ile tanışma-koklaşma faslında iken kavuruculara yönelme sebeplerim farklıydı. Naif bir şekilde, yeni tatlar ve tecrübeler elde etmek için farklı kavuruculara, farklı kahvelere yönelmem gerektiğini düşünüyordum.

Son 2 senedir ise, Sezy ve benzeri kavuruculara yöneliyorum. Çünkü bu "butik" sektörü gördüm, kâr marjını ne kadar abarttıklarına şahidim. Abarttıkları ortaya çıkınca kendilerini nasıl savunduklarına da aşinayım.
Kavurucular arasında zanaatkarlık yönünden büyük farklar olmadığının da bilincindeyim artık.
Ama sektörün hizmet verdiği kitleye de aşinayım. Nitelikli kahve ile yeni tanışan ortalama bir beyaz yakalı profilinin, ilk bakışta fiyatlarından ötürü Sezy ve benzeri kavurucuları ikinci sınıf olarak gördüğünü biliyorum. Bu arkadaşlar mesela ödüllü Calibre ile "yeni yetme ama yaldızlı-pahalı" bir kavurucunun fiyatlarını neden karşılaştırmazlar? O büyük isimli ama pahalı kavurucunun Calibre'den Sezy'den vesaireden daha iyi kavurduğu sonucuna nasıl varırlar? Yaşam biçimleri böyle sanırım.
Bu nedenle, keriz silkelemek isteyen silkelesin. Bana ne?
Ama ben gidip aynı kahveye 2 katı fiyat vermeyeceğim. Ekonomik sebeplerden ötürü değil, yani, niye vereyim ki? Varsın yeni bir kavurucuyu da denememiş olayım, çok da tın.

Benim aklıma gelen bütün ihtimalleri elemişsiniz. Kişiler nasıl oy veriyor bilemiyorum ama ben dahil bir çok kişinin fiyatlardaki dürüstlüğüne ve kurnazlığa başvurup vurmamasına bakılıyor diyebilirim. Siz nasıl bir algoritmayla oyunuzu belirliyorsunuz?
Hocam benim algoritmam tam evlere şenlik.

Ben çok nadiren toplu alımla kahve alıyorum. Şahsen tanıştığım ve sevdiğim 2-3 kavurucu var, sırayla onlara oy veriyorum. Biri seçilince diğerine o seçilince öbürüne ... Eğer seçilirlerse ben yine onlardan kahve almıyorum ama başkaları da onlarla tanışmış olur diye düşünüyorum. Kendim için bir şey istiyorsam ne olayım, toplum yararını gözetici bir duruşum var 😁. Zaten biraz da bu sebeple oyumu açıklamıyorum çünkü şahsi ilişkilerim nedeni ile insanları manipüle etmiş olmaktan korkuyorum.

Toplu alım anketleriyle alakalı öncelikli beklentim ise oy verdiğim kavurucunun seçilmesi değil(zaten bana bir faydası yok), sağlıklı bir anket yapılması. Siyasi seçimlerden tutun da kim milyoner olmak isterdeki seyirciye sorma jokerine kadar her ankette görülen bimodal dağılımdan nefret ediyorum artık. Kimse kimsenin ne oy verdiğini bilmese, verdiğim oy boşa gidecek korkusu yaşamadan oy kullansa; ay sonunda hangi kavurucu kaç oy alacak onu merak ediyorum. Tek derdim demokrasi yani 😀

run.JPG

Hocam benim algoritmam tam evlere şenlik.

Ben çok nadiren toplu alımla kahve alıyorum. Şahsen tanıştığım ve sevdiğim 2-3 kavurucu var, sırayla onlara oy veriyorum. Biri seçilince diğerine o seçilince öbürüne ... Eğer seçilirlerse ben yine onlardan kahve almıyorum ama başkaları da onlarla tanışmış olur diye düşünüyorum. Kendim için bir şey istiyorsam ne olayım, toplum yararını gözetici bir duruşum var 😁. Zaten biraz da bu sebeple oyumu açıklamıyorum çünkü şahsi ilişkilerim nedeni ile insanları manipüle etmiş olmaktan korkuyorum.

Toplu alım anketleriyle alakalı öncelikli beklentim ise oy verdiğim kavurucunun seçilmesi değil(zaten bana bir faydası yok), sağlıklı bir anket yapılması. Siyasi seçimlerden tutun da kim milyoner olmak isterdeki seyirciye sorma jokerine kadar her ankette görülen bimodal dağılımdan nefret ediyorum artık. Kimse kimsenin ne oy verdiğini bilmese, verdiğim oy boşa gidecek korkusu yaşamadan oy kullansa; ay sonunda hangi kavurucu kaç oy alacak onu merak ediyorum. Tek derdim demokrasi yani 😀

Ekli dosyayı görüntüle 36597
Toplu alım başlığı altında yorumların kapatılması fikrine katılıyorum. 👍🏻

@enkoppkaffe hocam ben de sizin aksinize bu toplu alımlara bu kadar anlam yüklenilmesini ve büyütülmesini anlamıyorum. Bir ara sırf bu muhabbetler/tartışmalar yüzünden foruma giresim bile gelmiyordu, kavga gürültüden başka bir şey olmadığı için. Yani 2-3 paket kahve alacak insan için alt tarafı 300-400 lira indirim oluyor neticede. Kiminin dışarıda bir tatlı, kiminin 3-4 günlük sigara parası... Bunun için haftalarca boğaz ve kafa patlatmayı anlamsız buluyorum. Toplu alımlardaki amaç -Sezy reklamı gibi olacak ama :D- "birlikte denemek" değil mi? Sen alacaksın, şöyle yaptım daha iyi oldu diyeceksin; ben alacağım bir de Türk kahvesi olarak demle çok iyi oluyor diyeceğim gibi gibi... Bu işi güzelleştiren de bu bence ama butik topluluğumuz bazen çok değişik perspektiften değerlendiriyor olayı. Başlığı yoruma kapatmak, oyunu söylememek, insanları manipüle etmekle ithaf etmek (sizin için söylemiyorum) bence oldukça gereksiz konular. Oy verecek insanın da kendi aklı var, ister güvendiği birinin yorumuna göre oy verir, ister kendisi açar tek tek inceler oy verir... Hükümet seçmiyoruz ki bu kadar derin düşünelim. Gerçi keşke onda da derin düşünse benim güzel ülkem ama neyse, o ayrı bir konu. 🤣

Şahsen sizin algoritmanıza yakın bir şekilde oy veriyorum. Sevdiğim kavurucular arasında dönüyorum ancak o ay kavurucuda hoşuma giden kahve yoksa ya da o kavurucu absürd bir fiyatlandırma politikasına gittiyse, daha önce denemediklerime ancak o zaman oy veriyorum. Kime oy verdiğimi de çoğu zaman sebebiyle birlikte yazıyorum ki çok fazla araştırma zamanı olmayan insanlarda bir fikir oluşsun. İnternetten bir ürün alırken nasıl ki yorumlara bakıyorsak, kavurucu seçerken yorumlara bakmak da bence abes değil.

Çoğu insanın da bu şekilde basit düşündüğünü düşünüyorum. Şimdi listede Niji, Sezy, Calibre, Nutz hatta Ultra :D varsa kimse tutup da A4'e vermez bence. Burada hiçbir sorun yok. Sorun aranıyorsa kavurucuda aranmalı. A4, kendini tanıtmak ve ispatlamak için foruma veya genele özel güzel bir indirim yaparsa insanlar da bu firmayı tanımış olur ve sonraki oylamalarda top kavurucular arasına girebilir. Diğer türlü Sanal Baharat'tan 300'e aldığı çekirdeği 600'e kitlemeye pardon satmaya çalışan kavuruculara kim, neden oy versin?

Yukarıdaki firmaları tamamen bilinirlik/tercih edilme skalası açısından örnek olsun yazdım, x firması kötü, y firması iyi anlamında yazmadım.

@enkoppkaffe hocam ben de sizin aksinize bu toplu alımlara bu kadar anlam yüklenilmesini ve büyütülmesini anlamıyorum. Bir ara sırf bu muhabbetler/tartışmalar yüzünden foruma giresim bile gelmiyordu, kavga gürültüden başka bir şey olmadığı için. Yani 2-3 paket kahve alacak insan için alt tarafı 300-400 lira indirim oluyor neticede. Kiminin dışarıda bir tatlı, kiminin 3-4 günlük sigara parası... Bunun için haftalarca boğaz ve kafa patlatmayı anlamsız buluyorum. Toplu alımlardaki amaç -Sezy reklamı gibi olacak ama :D- "birlikte denemek" değil mi? Sen alacaksın, şöyle yaptım daha iyi oldu diyeceksin; ben alacağım bir de Türk kahvesi olarak demle çok iyi oluyor diyeceğim gibi gibi... Bu işi güzelleştiren de bu bence ama butik topluluğumuz bazen çok değişik perspektiften değerlendiriyor olayı. Başlığı yoruma kapatmak, oyunu söylememek, insanları manipüle etmekle ithaf etmek (sizin için söylemiyorum) bence oldukça gereksiz konular. Oy verecek insanın da kendi aklı var, ister güvendiği birinin yorumuna göre oy verir, ister kendisi açar tek tek inceler oy verir... Hükümet seçmiyoruz ki bu kadar derin düşünelim. Gerçi keşke onda da derin düşünse benim güzel ülkem ama neyse, o ayrı bir konu. 🤣

Şahsen sizin algoritmanıza yakın bir şekilde oy veriyorum. Sevdiğim kavurucular arasında dönüyorum ancak o ay kavurucuda hoşuma giden kahve yoksa ya da o kavurucu absürd bir fiyatlandırma politikasına gittiyse, daha önce denemediklerime ancak o zaman oy veriyorum. Kime oy verdiğimi de çoğu zaman sebebiyle birlikte yazıyorum ki çok fazla araştırma zamanı olmayan insanlarda bir fikir oluşsun. İnternetten bir ürün alırken nasıl ki yorumlara bakıyorsak, kavurucu seçerken yorumlara bakmak da bence abes değil.

Çoğu insanın da bu şekilde basit düşündüğünü düşünüyorum. Şimdi listede Niji, Sezy, Calibre, Nutz hatta Ultra :D varsa kimse tutup da A4'e vermez bence. Burada hiçbir sorun yok. Sorun aranıyorsa kavurucuda aranmalı. A4, kendini tanıtmak ve ispatlamak için foruma veya genele özel güzel bir indirim yaparsa insanlar da bu firmayı tanımış olur ve sonraki oylamalarda top kavurucular arasına girebilir. Diğer türlü Sanal Baharat'tan 300'e aldığı çekirdeği 600'e kitlemeye pardon satmaya çalışan kavuruculara kim, neden oy versin?

Yukarıdaki firmaları tamamen bilinirlik/tercih edilme skalası açısından örnek olsun yazdım, x firması kötü, y firması iyi anlamında yazmadım.
Hocam dediklerinizin çoğuna katılıyorum. Zaten dediğim gibi toplu alımlardan faydalanmıyorum bile çoğunlukla. Benimki biraz emekli albaylık gibi oluyor yani 😀.

Gerçekten derdim anketin usulüne uygun olması. Sırf yapmış olmak için yapılan işleri sevmiyorum. 15 gün boyunca anket yapılıyor ama 3. günden kimin kazanacağı anlaşılıyor zaten. 12 gün boşa bekliyoruz yazık değil mi ?😀 Kaldı ki moderasyon da oylama süresince oy dağılımını göstermeyerek benim istediğim şeyi amaçlıyor olmalı. Öyleyse oy veren herkesin verdiği oyu söyleyebildiği bir ankette oy oranlarını son ana kadar saklamanın amacı ne oluyor o zaman? Matematiğimizi geliştirmek mi ? 😀

Dediklerinizin çoğuna katılıyorum dedim ama eklemek istediğim bir şey var. Bu söyleyeceklerim aktif ankette yer alan herhangi bir kurum, kuruluş ya da şahsa yönelik değil, kimseyi de aktif olarak manipülasyon yapmakla suçlamıyorum. Toplu alımlarla alakalı genel bir yaklaşım sadece:

Bu toplu alımlar sadece kahveseverlerin kahveler alıp birbirleriyle bilgi ve deneyim paylaşımı yaptığı etkinlikler değil (ki zaten çoğu insan deneyim paylaşımı bile yapmıyor). Aynı zamanda seçilen kavurucunun kar marjını düşürerek çok yüksek miktarda satış yaptığı ve o firmaya ay sonunda ciddi bir maddi getiri sağlayan bir organizasyon. Üyelere oy sınırlaması getirilmesi de bu yüzden değil miydi zaten? Birileri o ay illa X Coffee Raostery'nin yıkanmış etiyopyasını içmek için bu kadar çaba sarf etmemiştir değil mi? Çok isteyen sizin de dediğiniz gibi bir tatlı parası verip alırdı istediği kahveyi, yeni üyelik vs uğraşmazdı. Yani ortada bir manipülasyon olduğu moderasyon tarafından da kabul edilmiş fakat bunun sınırı üyelik süresi üzerinden çizilmiş.

Dolayısıyla firmalar özelinde bakarsak da bu anketlerin daha sağlıklı olması daha butik kavurucular başta olmak üzere firmaların da isteyeceği bir şey olmalı.

Kendimden örnek vereyim:

Bu ay seçilen Coffeenutz'dan daha önce memnun kalmadığım için alım yapmadım.

Onun yerine Sezy'den ve Null'dan sipariş verdim.

Fakat bu ay oyumu Sezy' e değil, daha önce hiç seçilmemiş Octagon'a kullandım.

Her oylamada ifade ettiğim gibi, aslında daha önce seçilmemiş kavurucular tercih edildiğinde hem paylaşımlar artar forumun havası değişir hem de piyasa rekabeti renklenir. Bu sebeple seçilen kavurucuya 1 yıl değil 2 yıl şartı getirilmeli.

Arkadaşlar, birisinin bir yazıdan etkilenerek diğer insanların söz hakkını, forum gibi konuşabileceğimiz bir yerde engellemek bence en anti-demokratik harekettir. Aramızda birkaç çürük elma yüzünden birçok insanın ankette belirtmek istediği bir konuyu ve neden oy verdiğini engellemek, önceki denemelerimizde de hiçbir şey katmamıştı. Promosyonvari konuşmalar olursa sileriz; yoksa şu an gündemimizde böyle bir durum yok.

Yolda yürürken gördüğümüz bir işaret veya müzik dinlerken kulağımıza gelen bir sesle bile etkilenebilen varlıklar olduğumuz için, bu tip engellemeler hiçbir zaman bir şeyin önüne geçmedi, geçemez de. Aramızda kahve seçiyoruz, başbakan değil. Ayrıca, "etkilenen" diyerek arkadaşları koyun yerine koymak da bence biraz ağır kaçıyor. Etkilenmek güzel bir şeydir. Beynimiz etki-tepki bazlı çalışıyor, boşluk bırakmıyor. Mantıklı bir oy verme nedeni kadar güzel bir şey ve haklı birisinin kazanmasına yol açmak kadar güzel bir demokratik durum olamaz.

Çözünmeniz bol, kahveniz tatlı olsun.

Nacizane olarak bende fikrimi belirtmek isterim ki ankete daha önceden seçilen firmaların eklenmemesi yönündeyim. Sürekli olarak x firma y firma hep aynı firmalar seçiliyor son alımlarda. Seçilen firmalar çıkartıldığında daha sağlıklı ve farklı firmaların da denenilerek ilerlemesinin makul olacağı yönündeyim.
Kesinlikle katılıyorum, daha önce söylendi mi bilmiyorum bir ay özellikle daha önce hiç seçilmemiş kavurucular arasından aylık alım yapımalı, Aralık ayındaki seçilen firma coffeenutz 1 aralıkda verdiğim sipariş 11 aralıkda elime ulaştı 10 günde yoğunluk olur, ama daha önce seçilmiş firmanın bunu ön görmesi lazımdı. problem yok ama daha önce seçilen firmalara göre kahveler kutuda değil direk kargo poşetinde geldi ve kahvenin özelliklerini yazdığı kartlar yoktu, olsa iyi olurdu bunları koleksiyon yapan vardır eminim benim gibi. Hasılı kelam çok güzel ektinlik her ay olmasada iki ayda bir katılıyorum. genel olarak memnunum.

Oy verince oranların görülmesi lazım bence
Süreç daha objektif olur

Son düzenleme:
Oy verince oranların görülmesi lazım bence
Süreç daha objektif olur
Buna bende katılıyorum, a firmasının seçkisi çok iyi yorumlarından etkilenmeden, hmm şu firmada varmış oy potansiyelide varmış deyip sitesini inceleyip oy veren sayısı artabilir.

Geri