• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

KinGrinder K4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zebercet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet 1zpresso kolu uyum sağlıyor ve aliexpresste satıyorlar ancak çok pahalı. 400TL fazla verip kingrinder K0 alabiliyorsun.
Dems'e de yazdım bir kaç defa ancak dönüş alamadım. Sanıyorum ki ellerinde yedek parça yok.

O yüzden bende farklı bir değirmen kolunu k4 'e göre uydurdum. Zaten kingrinder matkapla/şarjlı tornavidayla öğütüm yapılabileceğini belirttiği için hangi parçanın kaynak yapılacağını tahmin etmek zor olmadı.

@aztec sağolsun atıl duran g50 değirmen kolunu verdi bana

Ekli dosyayı görüntüle 27662
1 - G50 kolda topuzu yerleştireceğimiz yeri tornayla düzelttik, tekrar yaptık
2 - Bu ara parçayı zaten her yerde bulabilirsin
3 - 2numarada gösterdiğim parçayı keserek g50 koluna kaynak yaptık.

Angaramızın iç mimarı @burakergen bütün siteler eşrafını tanıdığı için hızlıda gitmemiz gereken yerlere götürdü. Kolayca yaptık, aslına bakarsan kaynak ustaları bununla uğraşmayalım gel en baştan bi kol yapalım dediler. Keza kingrinder 'ın verdiği kapakta çok işine yarayacaktır eğer revize edebileceğin bir kol bulamaz ve en baştan yaptırmak istersen.
Ekli dosyayı görüntüle 27663
teşekkürler verdiğiniz bilgiler için, bu konuda bayağı bir tecrübeli olduğunuz için size sorayım, ev imkanlarıyla veya dışardan ucuza bularak öğütüm kolunun topuzuna bi finish uygulayabilir miyim, bir de onun dışında sizce k6'nın başka neleri modlanabilir?
aklıma bir ara cam hazne gelmişti kingrinder uyumlu cam hazne bulunabilir mi acaba

topuzuna bi finish uygulayabilir miyim
inan bunu anlamadım. aklıma sadece bulaşık yıkamak geldi:)

aklıma bir ara cam hazne gelmişti kingrinder uyumlu cam hazne bulunabilir mi acaba
Çok aradım ama cam kavanoz bulamadım, onun dışında gene kingrinderlara, 1zpresso k-pro / x-pro aslında 1zpressonun mıknatıssız olan bütün hazneleri birebir uyuyor
@berkaykcay k-pro 'nun hazneyi 3d olarak yazdı. İyi bir materyalle gayet güzel oldu. Düşünce yamulacak derdim kalmadı. Keza statikte yapmıyor.
Hatta 1numarada gösterdiğim dişli tarafı ayrı olarak basmıştı.
1689679528111.png

O diş kısmını sağlam bir şekilde cam/aliminyum/çelik kavanozlara yapıştırabilirimiyim diye düşündüm ancak uğraşmadım.
Belki bu da bir fikir olabilir.

inan bunu anlamadım. aklıma sadece bulaşık yıkamak geldi:)

Çok aradım ama cam kavanoz bulamadım ben, onun dışında gene kingrinderlara, 1zpresso k-pro / x-pro aslında 1zpressonun mıknatıssız olan bütün hazneleri birebir uyuyor
@berkaykcay k-pro 'nun hazneyi 3d olarak yazdı. İyi bir materyalle gayet güzel oldu. Düşünce yamulacak derdim kalmadı. Keza statikte yapmıyor.
Hatta 1numarada gösterdiğim dişli tarafı ayrı olarak basmıştı.
Ekli dosyayı görüntüle 27664

O diş kısmını sağlam bir şekilde cam/aliminyum/çelik kavanozlara yapıştırabilirimiyim diye düşündüm ancak uğraşmadım.
Belki bu da bir fikir olabilir.
finishten kasıt tahtayı kaplama/vernikleme/yağlama tarzı bir şeydi özür dilerim anlaşılmazlık yarattıysam :)

finishten kasıt tahtayı kaplama/vernikleme/yağlama tarzı bir şeydi özür dilerim anlaşılmazlık yarattıysam :)
O konuda danışacağın kişi kesinlikle @Rookie :)
Kendi yaptığı, verniklediği çok iyi topuzlar var.
Yanlış hatırlamıyorsam bunu gül ağacından yapmıştı.

1689679934651.png

@zebercet merhaba. Benim için önemli olan gaggia classic de kullanabileceğim şekilde espresso performansının yüksek olması desem K4 mü dersim yoksa K6 mı? Hangisinde espresso için daha fazla aralık yada iki clik arası daha düşün mikron sünüyor acaba?

@zebercet
K6:3500 tl
K4:3300 tl
Ama önemli olan espresso performansı tabii. Günde 2 shot falan alıyorum ama gaggia Classic ile düzgün sonuç versin istiyorum. Yada direkt Lelit fred almak gerekir mi acaba?

@zebercet merhaba. Benim için önemli olan gaggia classic de kullanabileceğim şekilde espresso performansının yüksek olması desem K4 mü dersim yoksa K6 mı? Hangisinde espresso için daha fazla aralık yada iki clik arası daha düşün mikron sünüyor acaba?
K6 için @Aderisa ’ya danışabiliriz. Bir kaç aydır kullanıyor.

K4 ise burr yapısından dolayı espresso odaklı değirmen.
Onuda istersen deneme için verebilirim. Ben hiç espressoya girmedim. Bu sebeple sadece kağıt üzerindeki bilgileri söyleyebilirim. Fikir vermesi için klik karşılıkları;
1696264662474.png
Ama yanlış hatırlamıyorsam k4 30klik altında loop’a giriyor. Öğütüm yapmıyordu.
En temizi sizin deneyip görmeniz.

O zaman @Aderisa dan yorumlarıyla bir destek bekleriz

Merhabalar, espresso konusunda ben de yardımcı olamayacağım. Türk kahvesi, pour over ve aeropress demlemeleri yapıyorum sadece. Türk kahvesi için 32-35 klik aralıkları kullanıyorum, öğütümü kahvenin kavrum derecesine göre bir buçuk - iki dakika kadar sürüyor 20gr kahve için.

Fakat ne bu aralıkta, ne de 40-45 civarına kadar yapacağınız öğütümlerin sürdürülebilir olacağını düşünmüyorum, uzun vadede bu şekilde çevir çevir insanı çok yoruyor. Kişisel fikrim tabi, beni yoruyor 😬😬 Bildiğim kadarıyla K4 bu açıdan daha avantajlı, öğütümü çok daha hızlı.

Daha önce başka bir başlıkta belirtmiştim, K6 modelinin bıçakların seasoningi sancılı bi süreç. Özellikle pour over demlemelerde birkaç ay içinde yavaş yavaş klik sayılarımı düşürmüştüm (100lerden 80lere). Ama bu durumun espresso yönünde nasıl bi etkisi olur fikrim yok.
Geriye kalan her konuda çok memnunum kendisinden. Ben mart ayında aldığımda fiyatı 2800 bandındaydı, şuan 3500 lira için hakikaten şahane bi alet olduğunu düşünüyorum.

@volcano el değirmeni orta uzun vadede espresso için üzer ben jx-pro ile uzun zaman geçirdim sonunda hobi eziyete döndü. Elektrikli alma imkanınız var ise direk derim.

Hangi demleme yönetimi için?
K4 ilk başta Espresso için aldım. Sizening geçtikten sonra gayet memnun kaldım. Fiyat performance bir ürün. Şimdi de pour over için kullanıyorum. Benim tercih meselem, v60 için fazla toz yapar diyenler olacak ama ben kendi damak tadima göre reçeteleri ayarlayıp K4 kullanıyorum. Espresso elektrikli değirmen aldiğim den beri bazen K4 ile aldiğim tad profilleri özleyip tibki bugün gibi bir shot da K4 ile alıyorum! Ürünü yaklaşık 1 sene dir her gün kullanıyorum. Hiç sorun yaşamadım.

Hangi demleme yönetimi için?
K4 ilk başta Espresso için aldım. Sizening geçtikten sonra gayet memnun kaldım. Fiyat performance bir ürün. Şimdi de pour over için kullanıyorum. Benim tercih meselem, v60 için fazla toz yapar diyenler olacak ama ben kendi damak tadima göre reçeteleri ayarlayıp K4 kullanıyorum. Espresso elektrikli değirmen aldiğim den beri bazen K4 ile aldiğim tad profilleri özleyip tibki bugün gibi bir shot da K4 ile alıyorum! Ürünü yaklaşık 1 sene dir her gün kullanıyorum. Hiç sorun yaşamadım.
Esperesso hariç diğer hepsi için diyebilirim sanırım, özellikle French Press, Moka ve Türk Kahvesi için ama diğer kapıları da açık bırakmak istiyorum.

Amazondan aldığım kingrinder k4 bugün geldi. Bıçakları tamamen birbirine sıkışmış, milim oynamıyor. Kutudan çıktığında değirmeni bir arada tutan pimi yerinde değildi. Cıkmış değirmenin içine düşmüş, yada takamadılar bilemiyorum. Amazon iade alıyor çok şükür. Sizce tekrar k4 mu almalıyım yoksa 3000 liraya başka değirmen öneriniz var mı? Sadece espresso için kullanılacak.

Selamlar, yaklaşık 3 aydır ikinci el aldığım K4' ü espresso için kullanıyorum. Aslında 78s aldım fakat gelmesi gecikince ve de filtre için kullandığım chestnut x fazlaca yormaya başlayınca tercih ettim. Firmanın şarlı tornavidayla kullanılabileceğini paylaştığını görünce ucuz yollu bir şarjlı tornavida aldım (ucuz yollu olmasının ana sebebi değirmeni fazla zorlamaması için).

Başta da belirttiğim gibi 3 ay oldu ve şu an için çok memnunum. Değirmen dişlisi zaten espresso konusunda kendini kanıtlamış. Şarjlı tornavida kullanmıyorken 40-50 saniye arası sürüyordu öğütüm. Şarjlı tornavida kullanınca 1 dakika sürmeye başladı :geek: (ucuz yollu derken biraz fazla dandik almışım sanırım, dik tutartsam öğütemiyorum o yüzden hafif yatay tutuyorum. Öğütüm daha yavaş oluyor bundan dolayı).

Sonuç olarak; şu an ucuz yollu espresso değirmeni arayan olursa aynı setupı kurmasını gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Az maliyetli ve oldukça da hızlı. Hatta 3d tasarım parçalarla çok rahat Goat Arcomsu bir setup bile oluşturulur bu değirmenle.

Geri