• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

KinGrinder K4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zebercet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1679312056643.png
Aliexpress'te bütün kuponları kullanmama rağmen, Leshu'da k4 vergiyle beraber 2.374'e geliyor. Hâlâ en uygunu japon amazon

Son düzenleme:
Normalde K4 almaya karar vermiştim fakat bu konuyu okuyunca kafam karıştı toz üretimi söküp takma zorluğu sıfır noktası bulunması gibi konular yüzünden. Bu benim ilk değirmenim olucak bu sebeple gözüm korktu. Yazılanlardan tam bir sonuçta çıkaramadım 2000tl ye değer bir değirmen mi?
Birde biraz garip bir soru olucak ama kullanamazsam vb bir durumda ikinci elde satışı kolay olur mu(araba alıyormuş gibi oldu ikinici eli tutulmuyor bunun alma diye çok araba tavsiyesi duydum)

Sökümde en can sıkan şey, u şeklinde olan pim gibi şeyi çıkarıp takmak, bunun için elektronikçilerin kullandığı uygun fiyatlı cımbızlardan kullanmanızı öneririm.

metal-elektronik-cimbiz-egik-239-jpg.jpeg

Al ya da alma diyebilmem için çok erken çünkü 10gündür kullanıyorum. 10gündürde comandante değirmenle 1 defa öğütüm yapmadım ve bu değirmen şimdiye kadar kötü bir bardak vermedi bana. Kendi deneyimlerimi +/- leriyle bu başlıkta yazmak istedim, çünkü ''mükemmel'' bir değirmen değil. Ki öyle bir değirmen varsa da ben bilmiyorum.
Normalde K4 almaya karar vermiştim fakat bu konuyu okuyunca kafam karıştı toz üretimi söküp takma zorluğu sıfır noktası bulunması gibi konular yüzünden
Söküp takma zor değil. Alışılmışın dışında ufak bir pini var sadece. O da @YaCLow 'un yukarıda gönderdiği aletle ya da kaş/bıyık cımbızıyla rahatlıkla sökülecek bir şey. Şu anda değirmeni 3-4 dk'da söküp takıyorum. Tamamen el alışkanlığıyla alakalı.
Sıfır noktasıda aynı şekilde. Gene yukarıda yazmıştım. Klik ayarını en kalın noktaya getirip pini taktığımda taşlar yerine oturdu.
Toz üretimi can sıkıcı değil. Yukarıda yazdığım gibi ben 100-135 klik arasında oynuyorum ve 1-2 kg kahve öğüttükten sonra daha iyi öğütümler alacağımı düşünüyorum. Besbelli değirmenin seasoning 'e ihtiyacı var.
Yazılanlardan tam bir sonuçta çıkaramadım 2000tl ye değer bir değirmen mi?
48mm titanyum kaplama burr için değer. Bu fiyatlarda pudra öğütümden-coldbrew'e kadar öğütüm aralığı veren başka bir değirmen yok sanıyorum.

Birde biraz garip bir soru olucak ama kullanamazsam vb bir durumda ikinci elde satışı kolay olur mu(araba alıyormuş gibi oldu ikinici eli tutulmuyor bunun alma diye çok araba tavsiyesi duydum)
İkinci elini bilemem çünkü forumda bu değirmen kullanılmaya başlayalı 10gün olmuştur.
Araç örneğinizde şöyle haklısınız, ne zaman araba almaya heveslenseniz etrafınız her arabayı bilen kişiler tarafından sarılır. Bir araç beğenirsiniz dünya kadar kronik sorun söylerler, kafa bulandırırlar.
Benim ilk arabam fiat bravo'ydu. Ona da söylediler ikinci eli yok diye ancak araba bütün parçalarıyla italyada üretilen/birleştirilen tek fiat markadır. Alfa romeo juliette / lancia delta ile aynı fabrikadan çıkan bir araçtır ve Juliette 10parayken, bravo 8paraydı ve motorundan - şanzumanına kadar birebir üretimdi. Sadece kasa/makyaj farkı vardı. O arabaya 5yıl bindim ve beni hiç üzmedi ancak piyasa bilmediği için ikinci eli yok denmişti. Ez cümleyle 1 ayda sattım. Bu kingrinderler içinde aynısını düşünüyorum. 1zpressoyla aynı fabrikada üretildiğine dair bir çok söylenti var. Dişli-klik mekanizması-gövdeleri nerdeyse birebir aynı. Kingrinder k4, 1zp'nin j serileriyle karşılaştırılıyor ve öğütüm karşılaştırmaları çok yakın. Burada araba aldığım mantık devreye giriyor bende. Aynı konforu sağlayacaksa neden daha pahalısını alayım? Satacağım zamanda biliyorum ki her malın bir alıcısı vardır.

Bende K4 aldım. Fabrikanın tavsiye öğütüm değerleri bana çok ince geliyor; yaklaşık 15' daha "kalın" öğütüyorum.

Bende K4 aldım. Fabrikanın tavsiye öğütüm değerleri bana çok ince geliyor; yaklaşık 15' daha "kalın" öğütüyorum.
Evet fabrika verileri tam karşılığını vermiyor. Zaten firma verileriyle öğütüm yaparsan o dişliler sürtünecek ve bundan dolayı, titanyum kaplama zarar görecek. İnce öğütüme dikkatli bir şekilde girmek gerekiyor.
Ben şununla karşılaştım
1681888516055.png

Ama firma bu konuda destekleyici, kendileriyle iletişim kurmam uzun sürse de, böyle bir durum olduğunu amazon.jp ürün yorumlarına ekledim ve ivedilikle dönüş yaptılar(:
Gogıl translate iletişimimiz Türkçe > İngilizce çevir gönder, ''görüldü'' İngilizce > Tayvanca çevir, cevap yaz gönder olarak işlediği için uzun bir süre birbirimizi anlayamadık ama en sonunda firma bana sıfır gövde göndermeyi önerdi. Tabi bu süreç içerisinde farkını vereyim K6 gönder kurşunumu da attım ama yemedi(:
Ücretsiz gönderim olduğu için gümrükte problem yaşamıyoruz, DHL bu konuda inanılmaz iyi. Bir personellerinden gönderinizi ben takip ediyorum, içiniz rahat olsun maili dahi aldım. Bugün gelen mesajda 1-2 güne dağıtıma çıkacağını söylüyor. Ki aynı durum forumdan bir arkadaşımıza da olmuştu. Onada aynı şekilde kol ve hazne hariç gövde gönderimi yapmışlardı. Bu aralar, firma hazır yardımcı olurken, değirmeninizi açıp burr'ü incelemenizde fayda olabilir.

Dıştan klik ayarlı bir başka değirmen deneyimleyince farkediyorsunuz, aslında kingrinder'ın şu özelliği çok başarılı bir ayrıntıymış.

Kaçıncı turda olduğunu hızlıca görebileceğin bir numara düzeni daha eklemişler. Tur atladıkça üst taraf alta doğru kayıyor
1682685439459.png
1682685480613.png
1682685527465.png

Değirmeni sattım ama buraları bırakmam:)
Oynamam için fazladan K4 gövdem var🌸

Şimdilik x-pro 'nun crankını iliştirdim ancak uygun crank bulmaya çalışıyorum.
Haznesini ise @berkaykcay 3d yazdı sağolsun
1684072077039.png
Gıdaya uyumlu mu diye rica ediyorum sormayın. Dövüşürüz:) Static problemide öğütümden önce bi fıs sıktım mı çözülüyor.

Elimdeki malzemelerde renklendirmeye başladım ancak tatmin olmadım. Önerileri verebilirseniz süper sevinirim.

Gövdedeki plastik kingrinder logosunu çıkardım. Deri ile kaplamaya çalışıyorum
Önce şöyle bi deri buldum. Kestim biçtim
1684072251072.png

İçime sinmedi. Kızılay'ın not defterini kestim. Zerre düşünmeden:) (hollanda protestolarında da portakal kesmiştim)
1684072323571.png

Ve kırmızının üzerine antrasit sprey boyayla yaşam çiçeği sembolü koyayım dedim.
1684072419628.png

1684072468732.png

1684072493028.png

Hazneyide spreyle boyayabilirim. Ya da bohem desenli bi sticker bulursam yapıştırır geçerim. Custom K4 için önerilere açığım🌸

Çok şık olmuş, elinize sağlık :D Yeni değirmen kolu aslından daha da iyi oturmuş gövdeye, bu kadar olur. Yaz gelsin ben de benim değirmenin topuzunu boyarım diyordum böyle görünce şimdiden heveslendim :ddd

Değirmeni sattım ama buraları bırakmam:)
Oynamam için fazladan K4 gövdem var🌸

Şimdilik x-pro 'nun crankını iliştirdim ancak uygun crank bulmaya çalışıyorum.
Haznesini ise @berkaykcay 3d yazdı sağolsun
Ekli dosyayı görüntüle 26711
Gıdaya uyumlu mu diye rica ediyorum sormayın. Dövüşürüz:) Static problemide öğütümden önce bi fıs sıktım mı çözülüyor.

Elimdeki malzemelerde renklendirmeye başladım ancak tatmin olmadım. Önerileri verebilirseniz süper sevinirim.

Gövdedeki plastik kingrinder logosunu çıkardım. Deri ile kaplamaya çalışıyorum
Önce şöyle bi deri buldum. Kestim biçtim
Ekli dosyayı görüntüle 26712

İçime sinmedi. Kızılay'ın not defterini kestim. Zerre düşünmeden:) (hollanda protestolarında da portakal kesmiştim)
Ekli dosyayı görüntüle 26713

Ve kırmızının üzerine antrasit sprey boyayla yaşam çiçeği sembolü koyayım dedim.
Ekli dosyayı görüntüle 26714

Ekli dosyayı görüntüle 26715

Ekli dosyayı görüntüle 26716

Hazneyide spreyle boyayabilirim. Ya da bohem desenli bi sticker bulursam yapıştırır geçerim. Custom K4 için önerilere açığım🌸
elinize sağlık çok şık görünüyor merak ettiğim bir husus var, 1zpresso öğütüm kolu kingrinder k6 şaftına uyum sağlıyor mu acaba? aliexpresste falan bu koldan bulunabilir belki diye düşündüm çok şık olmuş gerçekten

K4 ile ilgili güncelleme vereyim hazır konu canlanmışken :) K4’ü picopresso ile yaklaşık 4 aydır kullanmaktayım. Fazlasıyla memnunum. Bahsi geçen soyulma ya da atma durumu ile karşılaşmadım. Yakın zaman içinde k6’ya geçip tek değirmen yapmayı planlıyorum :)

elinize sağlık çok şık görünüyor merak ettiğim bir husus var, 1zpresso öğütüm kolu kingrinder k6 şaftına uyum sağlıyor mu acaba? aliexpresste falan bu koldan bulunabilir belki diye düşündüm çok şık olmuş gerçekten
Evet 1zpresso kolu uyum sağlıyor ve aliexpresste satıyorlar ancak çok pahalı. 400TL fazla verip kingrinder K0 alabiliyorsun.
Dems'e de yazdım bir kaç defa ancak dönüş alamadım. Sanıyorum ki ellerinde yedek parça yok.

O yüzden bende farklı bir değirmen kolunu k4 'e göre uydurdum. Zaten kingrinder matkapla/şarjlı tornavidayla öğütüm yapılabileceğini belirttiği için hangi parçanın kaynak yapılacağını tahmin etmek zor olmadı.

@aztec sağolsun atıl duran g50 değirmen kolunu verdi bana

1689676669922.png
1 - G50 kolda topuzu yerleştireceğimiz yeri tornayla düzelttik, tekrar yaptık
2 - Bu ara parçayı zaten her yerde bulabilirsin
3 - 2numarada gösterdiğim parçayı keserek g50 koluna kaynak yaptık.

Angaramızın iç mimarı @burakergen bütün siteler eşrafını tanıdığı için hızlıda gitmemiz gereken yerlere götürdü. Kolayca yaptık, aslına bakarsan kaynak ustaları bununla uğraşmayalım gel en baştan bi kol yapalım dediler. Keza kingrinder 'ın verdiği kapakta çok işine yarayacaktır eğer revize edebileceğin bir kol bulamaz ve en baştan yaptırmak istersen.
1689677041293.png

Geri