• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kernel Coffee Roasters

Kernel bir çok üst düzey kavurucuyu paçasından çeken bir firma olmuş durumda. Cumartesi günü şubelerinden aldığım kahvelerde cidden yardımcı oldular, teşekkürler. Ayrıyeten kahve ikramları da çok tatlıydı :) . Aldığım kahvelerin ise degas sürelerini bekliyorum, bittiği gibi hücum edeceğim kahveler olucak... (minik dip not yeni gelicek lactic aneorobic gesha için bir indirim olabilirmiş, söylentileri gelmedi değil)
Güzel yorumların için çok teşekkür ederim Muhammed :) Bizim için de kahve her zaman güzel muhabbetlerin başlangıç noktası. Mümkün olduğunca da yardımcı olabildiysek ne mutlu bize :)

Bu vesileyle kısa bir duyuru da yapalım..
Uzun zamandır beklediğimiz Lactic Natural Anaerobic process Colombia Gesha, iki hafta önce kadar stoklara girdi. Deneme kavrumunu yapıp degass süresince kahveyi baya bir test etme imkanımız oldu. Açıkçası, bu sene içinde denediğim geisha varyeteleri arasında bile kolaylıkla sıyrılcak nitelikte ve komplekslikte bir kahve. Hem aroma olarak çok zengin hem de flavor ve asidite olarak bu kompleksliği gösteriyor. Sıcakken sitrik ve malik asidite baskınken ılıkdıkça malik ve laktik asidite ön plana çıkıyor. Tatsal anlamda zaten inanılmaz bir tropikal meyve şöleni sunuyor. Tatlılık, gövde ve aftertaste'in yüksek olması aslında bu kahveyi yarışma seviyesine çıkartıyor.
Kahve ile ilgili tüm detayları sitemize yükledik. Reçeteyi de önümüzdeki hafta içerisinde hem siteye hem de instagrama yüklemiş olacağız. Unutmadan; limitli miktarda tedarik edebildiğimiz bir kahve. Vakumlu packlerde 24 kilogram olarak geldi ve deneme için 3 kilogramını içip bitirdik bile :) Kahvenin tedariği ve satışa hazır hale gelmesi biraz uzun sürüp indirim süresinin sonuna yetiştiği için indirimi ocak ayının 7sine kadar uzatmaya karar verdik. İndirim süresince sadece 250 gram satışı olacak. Eğer bir aksilik olmazsa yılbaşından sonra da efsane bir kahve daha stoklarımıza giriyor, onu da şimdiden söylemiş olayım :)
Herkese şimdiden iyi seneler :)

@asait Merhaba ;

Bu konuda bir gelişme oldu mu acaba, sitede göremedim profil seçimi ?
San Cristobal'in yanına düşünüyordum kendilerini.
Aslında profil hazır, satışını da yapıyoruz ama siteyi güncellemeyi unutmuşuz. Bugün güncelleyip espresso seçeceğini açıyoruz.

Kernel’in seçkisine yeni giren Kolombiya Castillon Geisha’nin inanılmaz olduğunu söylemek istiyorum. Meyvemsi ve asidik kahvelerden hoşlanan herkese öneririm. Artı olarak ocak sonuna kadar devam eden indirimleriyle birlikte piyasa şartlarına göre bedavadan biraz pahalı olduğunu düşünüyorum😁 teşekkürler. @asait

5596# siparişiyle 2023'e start veriyorum
Kosta Rika San Cristobal
Etiyopya Tega Tula G1
Honduras Bella Vista

Uzun süredir denemek istediğim bir kavurucuydu. Yıl sonu indirimi bitmeden apar topar sipariş verdik ama halen devam ediyor sanırım, bilseydim biraz daha geç sipariş verirdim.
Paketlerin üzerindeki kılıflar şık ancak her seferinde takıp çıkarmak sıkıcı olabilir. Paketlerde de hangi kahve olduğuna dair bir ibare olmadığı için karışmaları olası.

San Cristobal'dan espressoda beklenti büyük, onu da deneyince göreceğiz.

Ekli dosyalar

• IMG_20230104_184237.jpg
    IMG_20230104_184237.jpg
    97.2 KB · Görüntüleme: 49
Uzun süredir denemek istediğim bir kavurucuydu. Yıl sonu indirimi bitmeden apar topar sipariş verdik ama halen devam ediyor sanırım, bilseydim biraz daha geç sipariş verirdim.
Paketlerin üzerindeki kılıflar şık ancak her seferinde takıp çıkarmak sıkıcı olabilir. Paketlerde de hangi kahve olduğuna dair bir ibare olmadığı için karışmaları olası.

San Cristobal'dan espressoda beklenti büyük, onu da deneyince göreceğiz.
Hocam v60 da demleyecekseniz deneyimlerinizi bekliyorum. Ben de San Cristobal ve Bella Vista aldım 26.12 kavrumlu. Önümüzdeki hafta açmayı düşünüyorum. Afiyet olsun

Colombia Castellon Lactic Anaerobic Natural Gesha siparişi verdim bakalım. :cool:

Cumartesi gecesi indirimin son yarım saatinde bir kg bella vista siparişi verecekken geleneksel kahve notalarına alışkın olan hanımın tadım notlarında kiviyi görmesiyle vazgeçtik ve don pablo’ya döndük 😂
5625 no’lu sipariş için; elimde kahve olduğu için eğer mümkünse en taze kavrumunu yollayabilirseniz sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum @asait

Tekrar selamlar @asait 5625 no’lu siparişe ait paketin herhangi bir yerinde kavrum tarihi ve önerilen degassing süresi göremedim. Rica etsem paylaşabilir misiniz?

Paketin sonuna doğru gelirken San Kristobal ile ilgili bir kaç kelam etmek zorunda hissettim. Funky şeylerden o kadar sıkılmışım ki tam aradığım kahveymiş bu kahve. Damak yormayan, zarif bir meyvemsiliğe sahip. Çok keyifliydi.
Bu arada Kernel kahvelerinde kesinlikle Buzdağı gibi görece yüksek ppm sular çalışmıyor. Hem San Kristobal hem de Bella Vistada bunu deneyimledim, çok ekşi fincanlar aldım. 50ppm civarları iyi sonuç veriyor.
Herkese iyi demlemeler diliyorum.

Paketin sonuna doğru gelirken San Kristobal ile ilgili bir kaç kelam etmek zorunda hissettim. Funky şeylerden o kadar sıkılmışım ki tam aradığım kahveymiş bu kahve. Damak yormayan, zarif bir meyvemsiliğe sahip. Çok keyifliydi.
Bu arada Kernel kahvelerinde kesinlikle Buzdağı gibi görece yüksek ppm sular çalışmıyor. Hem San Kristobal hem de Bella Vistada bunu deneyimledim, çok ekşi fincanlar aldım. 50ppm civarları iyi sonuç veriyor.
Herkese iyi demlemeler diliyorum.
Tam tersine bende San Cristobalde Buzdağı damacanada aldigimi baska sularla alamadim. Hatta 1.5lt Buzdağı su da bile istedigim olmadi. (V60 demleme)

Tam tersine bende San Cristobalde Buzdağı damacanada aldigimi baska sularla alamadim. Hatta 1.5lt Buzdağı su da bile istedigim olmadi. (V60 demleme)
Evde Abant Geyiktepe (30ppm), Kuzeyden (60ppm), Buzdağı(80ppm) mevcut(Hepsi 5lt). En kötü sonucu Buzdağı verdi, Kuzeyden nisbeten iyiydi. En iyi neticeleri Buzdağı-Abant karışımı(45-50ppm dolayları) ile aldım.

Deneyimlerinizden anladığım kadarıyla damacana ve litrelik şişeler arasında ciddi farklar var.

Evde Abant Geyiktepe (30ppm), Kuzeyden (60ppm), Buzdağı(80ppm) mevcut(Hepsi 5lt). En kötü sonucu Buzdağı verdi, Kuzeyden nisbeten iyiydi. En iyi neticeleri Buzdağı-Abant karışımı(45-50ppm dolayları) ile aldım.

Deneyimlerinizden anladığım kadarıyla damacana ve litrelik şişeler arasında ciddi farklar var.
Kesinlikle is yerinde 1.5lt Buzdağı ve Nestle 1lt kullandim evde yakaladigim tatli meyvemsiligi alamamistim sonra evden goturmeye basladim. Hatta Kuzeyden de govde on plana cikti. Siz boyle soyleyince acaba yanlis birsey mi yapiyorum diye sorgulamaya basladim :)

ben kalemle buzdağını ölctüğümde 150 ppm cıktı 80 olduğuna eminmisinz hocam

Geçtiğimiz gün, daha önceden almak isteyip stoklara girmesini beklediğim Tega Tula G2'yi görünce hemen saldırdım.
09.01.2023 kavurumlu çekirdek ile az önce güzel bir demleme yaptım.

Origami M - Abaca Filitre
1/17 oran
15 gr kahve 255 gr su
Cmd : 23 Click
95 C Saka Su

40 gr ön demleme,
30. saniyede dairesel şekilde ikinci döküş 150 gr tamamlama.
1.00. dakikada ikinci döküş ortaya doğru 255 gr tamamlama.
Toplam süre 2.30 saniye

Tadım Notları : İlk kez bir kahveden net şekilde Bal tadını aldığımı söyleyebilirim. İlk yudumda, sıcak çiçek aromalı ballı su içiyormuş etkisi damağınızda hissediyorsunuz, bardak soğumaya doğru tadıma eşlik eden tarçın notası içime ayrı keyif katıyor. Düşünmeden alınacak, stokta bulundurulacak bir çekirdek.

Elinize, kavrumunuza sağlık @asait

ben kalemle buzdağını ölctüğümde 150 ppm cıktı 80 olduğuna eminmisinz hocam
Merhabalar, eminim. Buzdağı tutarsız bilgisi geldi. Yine de 150 çok değil mi hocam? Diğer sular kaç çıkıyor ölçümlerinizde?
Not: Xiaomi tds kalemi ile ölçtüm.

Geri