• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kernel Coffee Roasters

Costa Rica San Cristobal özelinde konuşacak olursam o kadar güzel ve zarif bir çekirdekki anlatamam. Denememiş arkadaşlara mutlaka öneririm. Ay bitmeden ikinci siparişi geçip birde Cold Brew olarak demleyip görmek istiyorum.

Benim için çok verimli bir toplu tadım dönemi oldu. Öncelikle ilgilerinden ötürü teşekkür ediyorum. Kavrumlar koyu gibi gözükse de çekirdeğin kendi işlemesinden kaynaklı diye düşündüm açıkçası, aşağıda da açıkladığım üzere memnun etmeyen bir fincan çıkmadı aldığım kahvelerde.

Las lasaj stok sıkıntısı nedeniyle ilk gün sipariş verip mağazadan teslim aldım. Benim için bilgi edindiğim güzel bir sohbet fırsatı oldu. Elimde stok olması nedeniyle 05.07 kavrumu 30.07 gibi açabildim ve 20 g kadar ancak kaldı. Bence forumda diğer anaerobikler için de söylenen 20 gün ve üstü gaz salımı beklemek çok olumlu bir düşünce.

Ben cupping yaparak başladım kahveye çünkü zor demleneceği konuşulmuştu ve kuzeyden su kullandım. Kötü değildi ama suyu hemen abantla değiştirdim ve kendi tarifleriyle v60 yaptığım demleme çıktısı çok keyif verici bir kahve oldu. Orea demlemem de ise tatlar çok belirgin değildi belki sıcaklığı düşürmek lazımdı ama risk almadım site reçetesinden memnun kalınca. Yaban mersini tadını almak zor ama karamel ve anaerobikliğin verdiği vanilla benzeri hissi net alınabilir.

2. Alımı san cristobal ve bella vista ile yaptım ikisi de las lajasın altında kalan kahveler değil. Elimdeki kavrumlar için de uzun bir bekleme yapacağım. Kendi reçeteleri dışında san cristobal için orea mid ve pulse metotları çok iyi sonuç veriyor. Bir kere de cold drip deneyeceğim bakalım.

Bella vista bence kahve fabrikası ile benzer geldi hatta ikisinde de aeropress düz metot ile çok tatlı sonuçlar aldım.

Elimde kahve olmasa aslında tüm seçkiyi deneyebilmek isterdim. Ama ruanda muhondoyu ilk fırsatta deneyeceğim.

Kernel’e ve alım ekibine tekrardan teşekkürler

Kullandığınız Abant su geyiklitepe kaynağındanmı

Alımın üzerine İstanbul'a yolumuz düşünce kavrum evine uğramaya karar verdik. Sıcak karşılamaları, güzel ikramları ve abant su üzerinde yaptığımız keyifli muhabbetler için teşekkür ederiz! O kadar keyif aldık ki ismen tanışmayı bile unuttuk 😁

ya san cristobalda iyi sonuc alan varmı ekşi değil acıda değil fakat bana kahve çok düz geldi yanı vişneyi andıran aromadan başka bir şey hissedemedim sanki gündelik kahve gibi fakat kompleks tadlar yok iyi sonuc alan varsa recetelere açığım

ya san cristobalda iyi sonuc alan varmı ekşi değil acıda değil fakat bana kahve çok düz geldi yanı vişneyi andıran aromadan başka bir şey hissedemedim sanki gündelik kahve gibi fakat kompleks tadlar yok iyi sonuc alan varsa recetelere açığım
Ben de ne yapsam çok birşey çıkaramadım kahveden. her parametreyi değiştirdim, kahve bitmek üzere ama maalesef

Ben Kernelin reçetesiyle iyi sonuç alıyorum, 2 kere demledim ikiside iyiydi, suyu 94 derece yerine 95 derece yaptım sadece gerisi aynı

belki benim damağima uymamış olabilir kahve bilemedim ne yaptıysam sadece vişne aromasını andıran bi tatdan başka bir şey elde edemedim yanı kahve ekşi veya acı değil dediğim gibi ama bana uymadı belkide çok yoğun olunca damak yoruyor cristobalda öyle rwanda ise asiditesi çok yüksek oda iyi gitmedi bana

Ben Kernelin reçetesiyle iyi sonuç alıyorum, 2 kere demledim ikiside iyiydi, suyu 94 derece yerine 95 derece yaptım sadece gerisi aynı
Kernel kavrumları sanki doğru suya cevap veriyor gibi.

Abant/nestle önermişlerdi sanırım tam hatırlayamadım.
mesela anasınıngözü buzdağı ile tam notaları çıkarmadı, bir süre benide üzdü.
Hele bi defa seğmenler su kullandım, kahve resmen ağzımın içine küfretti/:

Kernel kavrumları sanki doğru suya cevap veriyor gibi.

Abant/nestle önermişlerdi sanırım tam hatırlayamadım.
mesela anasınıngözü buzdağı ile tam notaları çıkarmadı, bir süre benide üzdü.
Hele bi defa seğmenler su kullandım, kahve resmen ağzımın içine küfretti/:
Ben de özellikle Abant kullandım ama ona rağmen. Sanırım benim de damak tadıma pek uymadı.

Sayın @asait ,

Şu an sitenizde satışta olan yeni kahvelerin SCA Puanlarını bir kaç sayfa önce paylaştığınızı gördüm:

Ruanda Muhonda- 86,75
Costarica San Cristobal - 87
Costarica Las Lajas - 87,5 puanlı kahveler.

Aşağıdaki iki kahvenin bilgileri eksik kalmış, bu iki kahvenin tedarikçisini ve SCA Puanlarını bizimle paylaşmanız mümkün müdür?.

Panama Santa Elena - Kernel Coffee Roasters
Panama Bajo Lino - Kernel Coffee Roasters

Çok teşekkürler…

Sayın @asait ,

Şu an sitenizde satışta olan yeni kahvelerin SCA Puanlarını bir kaç sayfa önce paylaştığınızı gördüm:

Ruanda Muhonda- 86,75

Aşağıdaki iki kahvenin bilgileri eksik kalmış, bu iki kahvenin tedarikçisini ve SCA Puanlarını bizimle paylaşmanız mümkün müdür?.

Çok teşekkürler…
Cevapsız Soru: Gün #1

Sayın @asait ,

Ruanda Muhonda- 86,75

Çok teşekkürler…
Cevapsız Soru: Gün #2

Cevapsız Soru: Gün #2
Selamlar,
Bize bildirilen bir tadım puanı maalesef mevcut değil. Bazı kahvelerde puanlar tarla aşamasında verilirken bazılarında tedarikçi tarafından sağlanıyor. Ancak her tarla bu puanlama sistemine dahil olmak istemeyebiliyor. Ya masraflardan ötürü ya da popülerliğinden dolayı gerek duymayabiliyor.
Sitemizde de mümkün olduğunca elde ettiğimiz bilgileri paylaşmaya gayret ediyoruz. Tarla hakkında veya çiftçi hakkında bize bildirilen ya da bizim araştırıp bulduğumuz bilgilerin yeterli olduğunu düşünüyorum, tabiki her zaman öneri ve uyarılara açık olduk. Geçmiş mesajlardan da görebileceğiniz gibi, atladığımız ya da yanlış yaptığımız yerler bildirilince hemen aksiyon almaya da çalışıyoruz.

Toplu alımdan sonra biriken bazı işlerimizden ötürü daha yeni bakabiliyorum yorumlara, o yüzden biraz gecikme oldu, kusura bakmayın. Bu soru dışında da yardımcı olabileceğim herhangi bir konu varsa seve seve cevaplayabilirim.

Selamlar,
Bize bildirilen bir tadım puanı maalesef mevcut değil. Bazı kahvelerde puanlar tarla aşamasında verilirken bazılarında tedarikçi tarafından sağlanıyor. Ancak her tarla bu puanlama sistemine dahil olmak istemeyebiliyor. Ya masraflardan ötürü ya da popülerliğinden dolayı gerek duymayabiliyor.
Sitemizde de mümkün olduğunca elde ettiğimiz bilgileri paylaşmaya gayret ediyoruz. Tarla hakkında veya çiftçi hakkında bize bildirilen ya da bizim araştırıp bulduğumuz bilgilerin yeterli olduğunu düşünüyorum, tabiki her zaman öneri ve uyarılara açık olduk. Geçmiş mesajlardan da görebileceğiniz gibi, atladığımız ya da yanlış yaptığımız yerler bildirilince hemen aksiyon almaya da çalışıyoruz.

Toplu alımdan sonra biriken bazı işlerimizden ötürü daha yeni bakabiliyorum yorumlara, o yüzden biraz gecikme oldu, kusura bakmayın. Bu soru dışında da yardımcı olabileceğim herhangi bir konu varsa seve seve cevaplayabilirim.
Çok teşekkürler, diğer sorumun cevabı, yani tedarikçi Wayta olabilir mi?.

Çok teşekkürler, diğer sorumun cevabı, yani tedarikçi Wayta olabilir mi?.
Evet evet, ikisinin de tedarikçisi Wayta. San Cristobal, Muhondo ve Las Lajas; Tin Coffee, Honduras Bella Vista; Fest Coffee Mission, Passeio; Moka Trade, Honduras El Jaralon ise Voicevale tedarikçili kahveler.

Kernel, gerek kavurma gerekse işletme kültürü olarak benden tam puan almış bir kavurucu oldu.

Kendileriyle toplu alım vesilesiyle tanışmış olsam da ancak şu an yazabiliyorum zira tüm çekirdeği bitirip ürüne dair de görüş bildirmek istedim.

Toplu alımın son günlerinde kavurmahaneden teslim alınacak şekilde San Cristobal sipariş ettim. Bu yöntemi seçmemin nedeni kavurucularla doğrudan tanışma şansı elde edebilmek. Nitekim çok da memnun kaldım. Dükkandakiler oldukça sıcak kanlı ve kahveyi gerçekten seven insanlar. Ne şanslıyım ki Cold Brew San Cristobal demlemişler ve ikram ettiler. Beni gerçekten etkileyen bu kahve üzerine biraz konuştuk. Vaktimin sınırlı olması nedeniyle sohbetin tadı damağımda kaldı. Kullandıkları reçeteyi de öğrendim ve evde referans reçetem oldu. Tabii ki evde baya bir farklı denemeler yapsam da şu kanıya vardım: San Cristobal'in kilit noktası "immersion". Soğuk demleme bile olsa immersion yöntemlerde tadım notları çok daha belirgin oluyor. Kokuda dahi vişne barizken kahveyi yudumladığınızda kompleksitesi yüksek, son derece şurubumsu gövdeye sahip, arkadan kırmızı meyvelerin belirdiği çok keyifli bir fincan ortaya çıkıyor. Japanese Cold Brew de denedim fakat normal cold brew kadar iyi sonuçlar alamadım.

Uzun lafın kısası hem kavurucuyu hem de kahvesini çok sevdim. Muhakkak tekrar uğrarım :love:

San cristobal’ı cold drip olarak tüketmek gerçekten çok keyif veriyor önerelere teşekkür ediyorum. Ben 50/800 oranı ile aeropress ile puck puck tarzı 5 saati bulan bir demleme yaptım. Tavsiye ederim

Geri