• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrulmuş Kahve Vakumlamak

Benden sıcağı sıcağına bir tavsiye: Kahve poşetini pipetle vakumlamayı kesinlikle denemeyin.

Ben bu akşam boğuluyordum! Nasıl bir çektiysem havayı, muhtemelen bir kahve kırıntısı veya kabuğu veya tozu çektiğim havayla birlikte geldi. Hayli öksürttü. Umarım akciğerime kaçmamıştır.

"Kırılsaydı duramazdın" dedikleri gibi, "ciğerine kaçsaydı duramazdım" diye avutuyorum kendimi.

Hem indirime giren kahveleri kaçırmamak hem de özel bir kahveyi 6 ay sonra aynı lezzet ile tüketmek için Türkiye'den Ev Tipi Vakum Makinesi aldım. Aşağıya kutu açılış videosu bırakıyorum. Kısa bir süre sonra vakumlama işlemini de yükleyeceğim.
Çin'den beklemek istemezseniz ve garanti konusuna benim gibi takıntılıysanız ürünü tercih edebilirsiniz.
Videoyu beğenip Abone de olursanız sevinirim :)

Kahveyi dondurucudan çıkardıktan sonra hemen öğütmeli miyiz yoksa bir süre beklememiz mi gerekiyor?

Benden sıcağı sıcağına bir tavsiye: Kahve poşetini pipetle vakumlamayı kesinlikle denemeyin.

Ben bu akşam boğuluyordum! Nasıl bir çektiysem havayı, muhtemelen bir kahve kırıntısı veya kabuğu veya tozu çektiğim havayla birlikte geldi. Hayli öksürttü. Umarım akciğerime kaçmamıştır.

"Kırılsaydı duramazdın" dedikleri gibi, "ciğerine kaçsaydı duramazdım" diye avutuyorum kendimi.

Geçmiş olsun, gerçekten tehlikeli :(

En son bu soruya yayında @raistlin Comandante için hemen öğütülebileceğini söylemişti.
Teşekkür ederim. Aliexpressteki indirimleri görünce başlığı yeniden okudum aklıma bu takılmıştı. Ayrıca mesela 50 gram kahveyi dondurucudan çıkardık. Oda sıcaklığında çözüldükten geri kalanını kullanmamızda bir sakınca olur mu?

Hem indirime giren kahveleri kaçırmamak hem de özel bir kahveyi 6 ay sonra aynı lezzet ile tüketmek için Türkiye'den Ev Tipi Vakum Makinesi aldım. Aşağıya kutu açılış videosu bırakıyorum...

@PepukKahve İsmail hocam , ( @mimds duymasın !) 🥳 önerin ve incelemen üzere - biraz da hazıra konarak- aynı makineden sipariş verdim.Tek takıldığım yedek poşet konusu oldu.Tırtıklı ve tırtıksız olarak satılıyor 250 gr. çekirdeği 6 'ya böleceğimi var sayarsak hangi ölçü alınır tırtıklı mı ? düz mü ? onu da bilmiyorum makineye ve diğer markalara aynı poşetler oluyor mu? Sonradan bulabilir miyiz ?
Şimdilik vacuum sealer ile bir miktar göndereceklermiş.
Tekrar size ve tabii özellikle bu konu için çok emek harcayan @Kahveciningalaksirehberi ne çok teşekkür ederim. 😘

Son düzenleme:
@PepukKahve İsmail hocam , ( @mimds duymasın !) 🥳 önerin ve incelemen üzere - biraz da hazıra konarak- aynı makineden sipariş verdim.Tek takıldığım yedek poşet konusu oldu.Tırtıklı ve tırtıksız olarak satılıyor 250 gr. çekirdeği 6 'ya böleceğimi var sayarsak hangi ölçü alınır tırtıklı mı ? düz mü ? onu da bilmiyorum makineye ve diğer markalara aynı poşetler oluyor mu? Sonradan bulabilir miyiz ?
Tekrar size ve tabii özellikle bu konu için çok emek harcayan @Kahveciningalaksirehberi ne çok teşekkür ederim. 😘

Ben teşekkür ederim.

Tırtıklı poşet almanız şart. Düzler endüstriyel tipler için. Ölçü biraz da size kalmış, küçüğü büyütemezsiniz ama her zaman büyüğü kestikten sonra kenarlarını ısıtarak küçük poşey yapabilirsiniz. N11-gittigidiyor gibi sitelerden bennşahsen 20x26 tercih ediyorum, ikiye bölüp 125’er gram şeklinde saklıyorum. Eğer özel kahve ise biraz uğraşıp bir poşeti 6’ya bölüyorum, 18’er gram şeklinde vakumluyorum 🙏🏻

Bu ara fazla kahve almış olduğumu fark ederek dün başlığı baştan sona bir daha okudum ve az önce de Aliexpressten vakum makinesi + 12 cm rulo sipariş ettim. Hedefim tek porsiyon olarak saklamak ama çok uğraştırıcı olabilir. İkisi toplam 16.3 dolar tuttu, bence oldukça uygun.

Cihan Hocam hayırlı olsun umarım sağlıklı günlerde sorunsuz bir şekilde ürünü kullanırsınız. Ben biraz uğraşarak 25 GR olarak hazırlıyorum poşetleri. Çözdükten sonra vakumlama ya da tekrar saklama pek önerilmiyor. Ben tırtıklı poşetlerden aldım. Firma poşet konusuna da baya hakim gıdaya uygunluğu konusunda bilgi vermişti. Elimde şu an poşet var :) o yüzden henüz karar vermedim yeni poşetler için @Kahveciningalaksirehberi önerdiği poşetleri de tercih edebilirim.

Bu ara fazla kahve almış olduğumu fark ederek dün başlığı baştan sona bir daha okudum ve az önce de Aliexpressten vakum makinesi + 12 cm rulo sipariş ettim. Hedefim tek porsiyon olarak saklamak ama çok uğraştırıcı olabilir. İkisi toplam 16.3 dolar tuttu, bence oldukça uygun.

Hayırlı olsun :)

Teşekkür ederim. Aliexpressteki indirimleri görünce başlığı yeniden okudum aklıma bu takılmıştı. Ayrıca mesela 50 gram kahveyi dondurucudan çıkardık. Oda sıcaklığında çözüldükten geri kalanını kullanmamızda bir sakınca olur mu?

Açıkcası henüz denemedim ben 25 gr porsiyonluk olarak hazırlıyorum. @Kahveciningalaksirehberi daha net bilgi verebilir.

Cihan Hocam hayırlı olsun umarım sağlıklı günlerde sorunsuz bir şekilde ürünü kullanırsınız.

Çok teşekkür ederim sizin makineniz de hayırlı olsun iyi günlerde kullanın ben hiç uğraşmadan , kolayca sizin araştırmalarınız üzerine konuverdim.Halbuki bu karar aşamasının ne emekler gerektirdiğini ve harcanan zamanı iyi bilirim.
(Örneğin Vacu Vin için ne kadar araştırmıştım.)
Bunun için özellikle teşekkür ederim. 😘

Son düzenleme:
Keşke benim makinem gelsede ben de vakumlasam. :(

"Yok artık bunu da almam" dediğim ne varsa aldım. 😇 Bir daha büyük konuşmamalıyım.

Vacuum sealer da geldi 50 tırtıklı poşet içinden çıktı 200 tane de ayrıca satın aldım.

Vacuum sealer.png

istanbultcrt.com 'un iletişimi ve yaklaşımından memnun kaldım.Makineyi yollamadan önce son bir test için bir miktar kedi mamasını vakumlayıp üzerine de tarih atmışlar ki çok ince ve zarif bir düşünce gerçekten. 🐈
@Kahveciningalaksirehberi ve @PepukKahve sizlere özellikle çok teşekkür ederim.:coffee:😘

Son düzenleme:
Elimde 20 nisan kavrumlu açmadığım bir kahve var, bunu daha sonra içmek amacıyla, süpürgeyle havasını alıp valfi bantladıktan sonra buzluğa atsam yeterli olur mu, tazeliğini koruması açısından?

Geri