• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrulmuş Kahve Vakumlamak

Selamlar, makinenin yanında gelen tırtıklı posetler bitmek üzere, yenisini alıyım dedim buldugum linkte adet yazmıyor. En memnun oldugunuz seçenek hangisi?

250 gr için en uygun seçenek 20x30. Benimkilerden birini koyayım fikir vermesi için.

Ekli dosyalar

• D6503D8E-BC55-46AA-AE91-E8081D96F3CF.jpeg
    D6503D8E-BC55-46AA-AE91-E8081D96F3CF.jpeg
    90.6 KB · Görüntüleme: 159
Bu problemi yaşayan var mı bilmiyorum ama ben asla vakum poşetlerini küçültüp, porsiyonluk bir şekilde kahve vakumlayamıyorum. Sürekli bir hava alma vakum tutmama problemi yaşıyorum. Cihaz kaynaklı mı yoksa poşetlerden mi bu durum ileri geliyor anlamış değilim. Acaba mühürleme işlemini mi yerine doğru bir şekilde getiremiyorum.
Herhangi bir bilgisi veya önerisi olan var ise paylaşabilir mi ?

Bu problemi yaşayan var mı bilmiyorum ama ben asla vakum poşetlerini küçültüp, porsiyonluk bir şekilde kahve vakumlayamıyorum. Sürekli bir hava alma vakum tutmama problemi yaşıyorum. Cihaz kaynaklı mı yoksa poşetlerden mi bu durum ileri geliyor anlamış değilim. Acaba mühürleme işlemini mi yerine doğru bir şekilde getiremiyorum.
Herhangi bir bilgisi veya önerisi olan var ise paylaşabilir mi

Büyük ihtimalle bir yerden kaçak vardır. Eğer tinton life gibi bir makine kullanıyorsanız, vakum poşetine bağlı olarak mühür işlemi tam olmuyor demektir. Ben en çok ondan muzdarip olmuştum.

çözümü, vakumlama işlemi yapıyor gibi yapıp mühürü o şekilde atmakla bulmuştum.

Cihazı görmeden yanıt vermem zor ama benim kullandığım bir yöntemi önereyim. Ben cihazdaki vakumlayan bölme ile poşeti aynı düzleme getiriyorum. Önce altına tepsi koyuyordum sonra bir kutu yaptım. Cihazla poşet aynı düzlemde olduğunda hem vakumlar çok daha estetik oluyor hem vakumlama benim gözlemime göre daha sağlıklı oluyor.

evet bunu ben de yaşıyorum maalesef. çözüm de bulamadım açıkçası.
Cihazı görmeden yanıt vermem zor ama benim kullandığım bir yöntemi önereyim. Ben cihazdaki vakumlayan bölme ile poşeti aynı düzleme getiriyorum. Önce altına tepsi koyuyordum sonra bir kutu yaptım. Cihazla poşet aynı düzlemde olduğunda hem vakumlar çok daha estetik oluyor hem vakumlama benim gözlemime göre daha sağlıklı oluyor.
bunu da yapıyorum. yine de paket bölününce tam havasını çekmiyor, 10sn sürecek vakum işlemi 30sn oluyor ve duruyor mühür yapmadan.

cihaz da bu

Büyük ihtimalle bir yerden kaçak vardır. Eğer tinton life gibi bir makine kullanıyorsanız, vakum poşetine bağlı olarak mühür işlemi tam olmuyor demektir. Ben en çok ondan muzdarip olmuştum.

Evet kullandığım cihaz tam olarak sizin de bahsettiğiniz Tinton Life. Bir de sizlerin bahsettiği yöntemler ile mühürleme ve vakumlama işlemlerini deneyeyim en iyisi. Artık olmadı bir de poşetleri farklı bir satıcıdan almayı vs. deneyeceğim hiç olmadı.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. :D

İlk vakumumu yaptım ama herkesinki çok düzgün bir şekilde vakumlanmışken benim poşet neden yamuk yumuk oldu :D (Evet yazım süperdir)
aynı düzleme getirmeniz gerek, altına bir yükselti koyarak. poşeti kitledikten sonra da elinizle güzelce yayarsınız, lavaş gibi olur..
Poşeti nasıl küçültüyoruz? Dikey bi şekilde kesip, açıkta kalan kenarı mühürlüyor muyuz?
evet, seal çekiyosunuz kenarlara. sonra kenardaki fazlalıkları almanız lazım, kusursuz vakumlama için..
kenarlarda en ufak milimetrik fazlalık kalmaması gerek.. kesik kenarları seal çektikten sonra uçlarında biraz açıklık kalıyor, onu seal çekilen sınıra sıfır şekilde kesmeniz gerek makasla. sonra kusursuz vakum yapıyor..

kitlenecek poşetin sağında ve solunda tamamen kapalı, pürüzsüz bir yüzey olmalı, o zaman tam vakumlama yapabiliyor.
evet bunu ben de yaşıyorum maalesef. çözüm de bulamadım açıkçası.

bunu da yapıyorum. yine de paket bölününce tam havasını çekmiyor, 10sn sürecek vakum işlemi 30sn oluyor ve duruyor mühür yapmadan.

cihaz da bu
kenarlarda en ufak milimetrik fazlalık kalmaması gerek.. kesik kenarları seal çektikten sonra uçlarında biraz açıklık kalıyor, onu seal çekilen sınıra sıfır şekilde kesmeniz gerek makasla. sonra kusursuz vakum yapıyor..
açıklayamadıysam resim eklerim sonradan..

Memnun musunuz peki? Tintonlife taklitlerinden bir artısı var mı emin olamadım. Kahve değil ama her tür yiyeceği (sıvı hariç) vakumlama için alınacağını da belirteyim.
Tintonlife taklitlerini almayı düşünmedim çünkü yorumlar hiç iç açıcı değildi. Malzeme olarak pek kaliteli bi hissi yok. Dikkatli kullanılmazsa elinizde kalır gibi. Ama vakumu hoşuma gitti. 4 paket vakumladım. Her paketi 2'şer defa mühürledim sorun çıkmadı.

Geri