Herkese Merhabalar,
Öncelikle forumun özgür yorumlar ile ilerlemesi benim kendi adıma en mutlu olduğum noktadır.

Burada yorumladığımız kahvedir, kahveyi beğenebilir ya da beğenmeyebiliriz. Kimseyi bu kahveyi nasıl beğenmezsin ya da kahveyi nasıl beğenirsin diyemeyiz. Öncelikle alım sürecinde arkadaşların Coffeemamma'dan fiyat alınması talebi ve 2019 hasat çekirdekler üzerinden ilerlenmesi kararı ile uzun süredir tanıdığım için firmadan fiyat istedim ve gerçekten bize çok uygun bir fiyat sundular. Kulüp kararı ile alım buradan yapıldı. Bizim forumumuzda kimsenin ricası ile ya da bir kişinin istediği ile alım olmadığını belirtmek isterim. Diğer bir nokta; bizler sadece alımları organize etmek ve sizlerin taleplerinizi karşılamaya ve düzenlemeye çalışıyoruz. Aslında köprü vazifesi görüyoruz. Amacımız güzel kahve içmek. Tabii istenilen beklenilen olmadığında sitem edilebilir,eleştiriler ağırlaşabilir ki zaten burası onun için var. Herkes hakaret olmadığı sürece izlenimlerini yorumlarını buradan rahatlıkla yazabilmelidir.
Coffeemamma'dan alım sürecinde kör tadım talebimiz ile kendisi bizlere 100'lük valfsiz ve 250 valfli paketleri üzerinde numaraları ile etiketlerini ayrı koyarak paketler gönderdi. Hatta bu noktada 250'lik paketler etiketli hazır olarak basıldığı için kendisi 'hiç önemli değil' diyerek bizi kırmadı ve 4 tane fazladan 250 gramlık boş valflı paket iletti. Benim ve Suat'ın paketler ulaşmaya başlayınca haberimiz olan ufak hediyeleri de oldu. Bu nazik tavırları nedeniyle çok teşekkür ederim. (100'lük paketlerde valf olmadığını ben de sonradan öğrendim burada eskiliğim olmuş olabilir kusuruma bakmayın

)
Alım sürecinde gerçekten beklediğimizin üzerinde yoğun bir ilgi oldu. Bu noktada batchlerin kavrum örneklerini görme imkanım oldu ve benim tamamen şahsi kanaatim kavrumda herhangi bir özensizlik ya da kavrum farklılıkları ile karşılaşmadım. 11 Mart tarihli kavrumda sorun olduğu ile ilgili yorum gelmişti. Bunu karşılaştırmak için 11 Mart tarihli çekirdekleri bir üyemizden istedim ve omni roast yapan farklı bir firmanın çekirdekleri ile karşılaştırdım. Durum ve kavrum aşağıdaki gibidir. Benim şahsi tahminim durum kavrum ile ilgili değil, çekirdekten beklenti ile ilgili olabilir ki zaten kimsenin yukarıda belirttiğim gibi beğenip beğenmemesini sorgulayacak durumda değiliz. Bu beklenti dolayısı ile sizlerin de değerli katkıları ile bir sonraki alımımız bu duruma ve yorumlara göre organize edilecektir.

Resimde soldan sağa doğru - Etiyopya- El salvador- Honduras-Kenya
Valfin üzerindeki omni roast yapan firmanın çekirdeği
Kör tadım sonuçlarını çoğu arkadaşımız benden aldı. Alan arkadaşlarımızın genel değerlendirmelerini sorduğumda açıkçası çok beğenen bir kitlenin yanı sıra 1-2 çekirdeğin beklenenin altında kaldığını söyleyenler de oldu. Ortak görüşler de var. Mesela Etiyopya en çok beğenilen çekirdek olmuş durumda ancak aynı olay El Salvador için geçerli değil. El Salvador'un genel olarak daha düz bir kahve olduğunu söylendi.
Bakalım hafta sonu ben denediğimde neler ile karşılaşacağım.

Be kahvelerimi biraz daha dinlendirmeyi tercih ettim.
Alım sürecinde Kahve Kulübüne destek olan, sesini duyuran, emek veren, yorum yapan ve ortak alımdan çok ortak tadımı ön plana çıkaran destek veren herkese kendi adıma teşekkür ederim.
Son olarak yine kuruluşumuz sırasında irtibata geçtiğimiz 'böyle bir oluşumumuz var kahve almak isteriz' dediğimizde bizleri önemsemeyen dönüş bile yapmayan hatta tersleyen firmaların aksine, en başından itibaren sosyal medya üzerinden ve özel konuşmalarda bizleri destekleyen firmalara çok teşekkür ederim. Kimi yazsam eksik kalır o yüzden detay vermeyeyim