• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Mart Ayı Toplu Kahve Alımı

Hangi paketi satın aldınız?

• 4x100gr satın aldım

Oy: 86 57.3%
  • 4x250gr satın aldım

Oy: 33 22.0%
  • 2 adet 4x100gr satın aldım

Oy: 14 9.3%
  • Kahvem çok bu ay alım yapmayacağım

Oy: 17 11.3%

• Kullanılan toplam oy
    150
Benim kahvelerim 11 mart kavrumu. Kavurmalarda görsel bir tutarsızlık yok. Tadımlarda da ortalama nitelikli diyebileceğim kahveler olumsuz bir görüşüm yok sadece ismi aklıma kazınacak tat profilinde bir kahve çıkmadı.
Sanalbaharatla karşılaştırmaya gelince evde şuan bir de sanal baharat kolombiya moka peaberry var kesinlikle insafsızlık olur coffeemammaya. Sanalbaharat kahveden anlamayan misafir kahvesi, hiç yoktan iyidir kahvesidir fazlası değil.(Bazı istisnalar var ama neyse)

Aslında bu mantık ile bakarsak sıkıntı yok f/p oranı olarak haklı olabilirsiniz. Elbette daha kaliteli sanalbaharata göre.
Fakat bu forumda nitelikli kahve içmek için toplandığımız için ve çekirdekler de sanalbaharat ile kıyaslanacak duruma geldiği için amacımızdan çıkmış oluyoruz. Bu sebeple kıyaslamak bu forumda üzücü.
Size sözüm yok beğenmiş, memnun kalmış olabilirsiniz. Fakat ben ve bir çok üye bir tık pahalı olsun keyifli olsun derdindeyiz.

hicbir mesajda begendigimi soylemedim ama bu parayi verirken ne ile karsilacagimi biliyordum. beklentilerim karsilanmis oldu. amacim toplu alimi deneyimlemekti.

oyumu da petradan yana kullanmistim. 400 gr kahveye 60 lira verirken guzel bir kahve icerim diye dusunmedim daha once de bu parya guzel kahve icmeidm ve hatta daha cok para verip cope attigim kahveler de oldu.

sanalbaharat kistasi yanlis hespalama sonucu onu dikkate almayiniz lutfen :)

Nitelikli kahvenin ne olup ne olmadığına dair bilgileri gözden geçirmek gerekliliği konusunda hala israrciyim ancak kıstas olarak sanalbaharat kahvelerini alıyor ve beklentilerinizi onlarla belirliyorsanız, nitelikli kahveden bahsetmiyorsunuz zaten, yanlış anlamıyorsam....

cogumuz bu isin basinda sanalbahart kahveleri ile basladik diye dusunuyorum. sanalin fiyati ile kiyaslamak tamamen yanlis hespalama sonucu (ustteki mesajlari editledim) onu dikkate almayiniz. beklentilerin yuksek tutuldugunu ve memnuniyetsizligin dusuk olmasinin da bundan kaynakli oldugunu dusunuyorum. yerli kavurucularin 250gr'i 60 liraya satilan cekirdekler bile tatmin etmiyor.

cogumuz bu isin basinda sanalbahart kahveleri ile basladik diye dusunuyorum. sanalin fiyati ile kiyaslamak tamamen yanlis hespalama sonucu (ustteki mesajlari editledim) onu dikkate almayiniz. beklentilerin yuksek tutuldugunu ve memnuniyetsizligin dusuk olmasinin da bundan kaynakli oldugunu dusunuyorum. yerli kavurucularin 250gr'i 60 liraya satilan cekirdekler bile tatmin etmiyor.
Ben hic sanalbaharat kahvesi içmedim desem :))) ancak o fiyatlara yakın tarihli hasat 'speciality' kahve olamayacağını biliyorum... ve evet haklisiniz 60tl bareminin altındaki kahvelerin de yakın ya da yeni hasat speciality ya da kendini unutturmayacak kadar iyi kahveler olması mümkün değil, o konuda benim de ciddi şüphelerim var... ve bütün bunları gerçek anlamda speciality tatmaya başlayınca daha iyi anlıyorsunuz...

Selamlar,

Ben 100'er gramlık paketten satın aldım.
Etiyopya harici benim için hayal kırıklığı oldu.

+Etiyopya'da floral notalar çok net alınıyor. Diğer çekirdeklerden kat be kat daha iyi. Tekrar tercih edebileceğim bir kahve.
+Honduras için meraklıydım. Ancak defalarca kez yaptığım demlemeler bu merakı boşa çıkardı. Diğer çekirdeklerden farklı kılan bir yanını bulamadım.
+Kenya'da tat profili çok dengesiz. Evet Kenya uçlarda gezebilecek nitelikte bir çekirdek. Ama çekirdeği uç noktada tat profilinin olması o kahveyi dengesiz yapmamalı. Fazla kavrulmuş. Ne V60 ne Türk kahvesi ne de makine için uygun.
+ El Salvador. Çok başarısız.

Genel olarak Etiyopya>Honduras>Kenya>El Salvador diyebilirim.

100'er gramlık paket tercih etmek isabet olmuş..

1.5 ay önce aldığım sevgililer gününe özel promosyonla gelen igna aponte çekirdeklerini beğenmiyordum bu toplu alımdaki kahvelerden umutluydum ama şuan bunları yazarken eski çekirdeğimle gittim güzel bir demleme yaptım gerçekten kaliteli bir kahve içtiğimi hatırladım :=)

Bir haftadır şahsi nedenlerle internete çok kısıtlı erişebildiğim için foruma giremedim ve yorumları okuyamadım. @mimds yazmış tekrar yazmak istemem açıkçası ama bu tip mecralardan negatif yorumları yapmakta çok zorlanan biriyim. Genelde olumlu eleştirileri sıklıklıkla yazar memnun kalmadıysam susmayı tercih ederim. Bu süreçte 1 numaralı paketten birçok farklı deneme yapmama rağmen ikinci yudumu içemedim. Diğer çekirdeklerden elimde başka çekirdek olmadığı için biraz tahammül gösterip içebildiklerim oldu, henüz açmadığım pakette var. Ben açıkçası benle ilgili bir sorun var herhalde bu v60 macerasını sonlandırayım mı diye düşündüm, hatta bir ara dripper'ı camdan fırlatasım geldi ama bir iki aydır uğraşmıyorum ki bu işle... Bu ay beni gerçekten üzdü bu alım, bir barn kalitesi beklemiyordum ama yine bu kadar olmamalıydı. Bence kavrumlar aceleye geldi ya da profil tutmadı yoksa bu sonuç pek mümkün değil. Ya da çok fevkalade bir reçete var ben bilmiyorum.

Ön ayak oldukları için yönetici arkadaşlarımız hiç rahatsız hissetmesinler kendilerini, onlarla ilgili bir durum yok, sağolsunlar var olsunlar.

Bir haftadır şahsi nedenlerle internete çok kısıtlı erişebildiğim için foruma giremedim ve yorumları okuyamadım. @mimds yazmış tekrar yazmak istemem açıkçası ama bu tip mecralardan negatif yorumları yapmakta çok zorlanan biriyim. Genelde olumlu eleştirileri sıklıklıkla yazar memnun kalmadıysam susmayı tercih ederim. Bu süreçte 1 numaralı paketten birçok farklı deneme yapmama rağmen ikinci yudumu içemedim. Diğer çekirdeklerden elimde başka çekirdek olmadığı için biraz tahammül gösterip içebildiklerim oldu, henüz açmadığım pakette var. Ben açıkçası benle ilgili bir sorun var herhalde bu v60 macerasını sonlandırayım mı diye düşündüm, hatta bir ara dripper'ı camdan fırlatasım geldi ama bir iki aydır uğraşmıyorum ki bu işle... Bu ay beni gerçekten üzdü bu alım, bir barn kalitesi beklemiyordum ama yine bu kadar olmamalıydı. Bence kavrumlar aceleye geldi ya da profil tutmadı yoksa bu sonuç pek mümkün değil. Ya da çok fevkalade bir reçete var ben bilmiyorum.

Ön ayak oldukları için yönetici arkadaşlarımız hiç rahatsız hissetmesinler kendilerini, onlarla ilgili bir durum yok, sağolsunlar var olsunlar.
genel olarak bu ayki alımda bir memnuniyetsizlik var yanlız değilsiniz.

Tüm Çekirdekleri Denedim ve Kendi Yorumlarım şu şekilde kavrumlar gayet iyi ve başarılı ama çekirdeklerin potansiyeli biraz düşük geldi.

Etiyopya: Notaları net olarak alabildim ama biraz zayıf kalıyor güzel dengeli bir kahve çayımsı.
Kenya: Aromaları alabildim çok mükemmel diyemem ama fiyatına göre iyi bir kahve
Honduras: Kayısı notasını alabiliyorum ama anerobic bir kahve beklentimin altında
El Salvador: Aşırı düz bir çekirdek naturel olmasına rağmen hiç nota alamadım.Soguyunca sadece süt tatlıgı var o kadar.

Kavrum olarakta genel olarak damak tadı profilime uygun dengeli homojen bir kavrum ama sanırım çekirdek potansiyelleri düşük Coffemammanın eski kenya rwanda vb kahvelerine göre tat profilleri zayıf kalmıştı. Ama öyle kötü felan değil tüketilebilir fiyatına göre güzel çekirdekler bu fiyata nitelikli çekirdeklerin arasına tırt birlik çekirdeklerini yüksek fiyatlardan sıkıştırıp satan çok kavurucu var :) bunuda hatırlatmak istedim kahveleri lütfen fiyatına göre yorumlayın 70-75 Tl ye satılan çekirdekler ile aynı kefeye koymayın :)

Tüm Çekirdekleri Denedim ve Kendi Yorumlarım şu şekilde kavrumlar gayet iyi ve başarılı ama çekirdeklerin potansiyeli biraz düşük geldi.

Etiyopya: Notaları net olarak alabildim ama biraz zayıf kalıyor güzel dengeli bir kahve çayımsı.
Kenya: Aromaları alabildim çok mükemmel diyemem ama fiyatına göre iyi bir kahve
Honduras: Kayısı notasını alabiliyorum ama anerobic bir kahve beklentimin altında
El Salvador: Aşırı düz bir çekirdek naturel olmasına rağmen hiç nota alamadım.Soguyunca sadece süt tatlıgı var o kadar.

Kavrum olarakta genel olarak damak tadı profilime uygun dengeli homojen bir kavrum ama sanırım çekirdek potansiyelleri düşük Coffemammanın eski kenya rwanda vb kahvelerine göre tat profilleri zayıf kalmıştı. Ama öyle kötü felan değil tüketilebilir fiyatına göre güzel çekirdekler bu fiyata nitelikli çekirdeklerin arasına tırt birlik çekirdeklerini yüksek fiyatlardan sıkıştırıp satan çok kavurucu var :) bunuda hatırlatmak istedim kahveleri lütfen fiyatına göre yorumlayın 70-75 Tl ye satılan çekirdekler ile aynı kefeye koymayın :)
ankarada celcius den peru almıştım 40 liraya. mammanın bize gelen 35 liralık bu kahvelerin yanında nirvanaydı.
yine ankarada 3coreroastery den kenya mazahu almıştım. fiyatıda 37 liraydı sanırım. bu bize gelen kahveler ile hiç alakası bile yoktu ve ciddi iyi bir çekirdekti. bununla ilgili yazılarım var daha önceden.
70-75 liralar ile kıyaslama olayını çok doğru bulmuyorum.

Ethiopia Washed Chelelektu Grade1
Cupping score: 88

Honduras Marcala Finca Liquidambar

Cupping score: 86

bunlar aslında kötü çekirdekler değiller.
kavurmayı sadece renk ve ton olarak bakmak doğru değil. aramızda kavurucular vardır elbette ama kavurmanın başarılı olması için o çekirdeğin sunabileceği tadları verebilmesidir. renk ve ton olarak koyu da olsa en azından ilgili notalarını verebilmeliydi bunlar.
veremiyor ama.
o yüzden ben kavrumlara gayet iyi diyemiyorum. Fatih bey eminim çok daha iyi kavurabilir bu yetkinlik vardır. ama bize kavurduklarında ne yazık ki özenme konusunda eksiklik olduğunu düşünüyorum.

not: keşke herkese aynı kavrumlar gitmiş olsaydı. hep farklı tarihlerde kavrumlu çekirdekleri yorumluyoruz. bunu da belirtiyim.

Son düzenleme:
ankarada celcius den peru almıştım 40 liraya. mammanın bize gelen 35 liralık bu kahvelerin yanında nirvanaydı.
yine ankarada 3coreroastery den kenya mazahu almıştım. fiyatıda 37 liraydı sanırım. bu bize gelen kahveler ile hiç alakası bile yoktu ve ciddi iyi bir çekirdekti. bununla ilgili yazılarım var daha önceden.
70-75 liralar ile kıyaslama olayını çok doğru bulmuyorum.

Ethiopia Washed Chelelektu Grade1
Cupping score: 88

Honduras Marcala Finca Liquidambar

Cupping score: 86

bunlar aslında kötü çekirdekler değiller.
kavurmayı sadece renk ve ton olarak bakmak doğru değil. aramızda kavurucular vardır elbette ama kavurmanın başarılı olması için o çekirdeğin sunabileceği tadları verebilmesidir. renk ve ton olarak koyu da olsa en azından ilgili notalarını verebilmeliydi bunlar.
veremiyor ama.
o yüzden ben kavrumlara gayet iyi diyemiyorum. Fatih bey eminim çok daha iyi kavurabilir bu yetkinlik vardır. ama bize kavurduklarında ne yazık ki özenme konusunda eksiklik olduğunu düşünüyorum.

not: keşkeherkese aynı kavrumlar gitmiş olsaydı. hep farklı tarihlerde kavrumlu çekirdekleri yorumluyoruz. bunu da belirtiyim.
Ben Chelektu ve Hondurastan notaları aldım açıkcası ama biraz zayıftı aldığım notalar.Sanırım kavrum profilinden kaynaklı asiditesi gizlenmişti çekirdeklerin genel olarak öyle bir durum hissettim. Sanırım her giden çekirdekte farklılık var aynı kahveleri içmiyoruz öyle düşünüyorum.Çünkü sizin karşılaştıgınız o acılık düzlük vb durumların hiçbiri ile karşılaşmadım.

Sürekli araya 'tırt' çekirdek karıştıran bir takım kavuruculardan bahsediliyor, eğer bilinen bir birşey varsa lütfen kimler olduğu burada paylaşılsın, hepimiz öğrenelim ve bir daha böyle kişilerden kahve almayalım! Bu sözlerle tum kavurucular töhmet altında kalıyor, kavurucu olsam, bildiğiniz ne varsa söyleyin derdim!

Adını vermek istemediğim bir kavurucu da geçen gün benzer şeyler söyledi, bazı kavurucuların eski hasat çekirdeklerle bizi kazıladıklarını, hatta skor puanlarla ilgili de manipülasyon yapıldığını söyledi! kim ne yapıyor dediğimde ise susmayı tercih etti... daha sonra bir başka kaynaktan bu kişinin de eski hasat çekirdek sattığını duydum! Bu sözler duyumlar hep havada, birileri somut birşey söylemediği sürece...

Ben de ilerleyen dönemlerde daha nitelikli kahveleri denememiz gerektiğini düşünüyordum. İlk başladığım zamanlar v60 a o zamanlar içsem gerçekten birkaçını çok beğenirdim ancak zamanla o çıta yğkseliyor. Ben bir tek Etiyopya’yı beğendim. O da tabiki wachu ya da bir mormora değil.

Biraz önce 100 gramlık etiyopya paketini v60 demleyerek bitirdim o ilk baştaki aroması kalmamış 1 haftada bu kadar düşmesi normal değil bence

Adını vermek istemediğim bir kavurucu da geçen gün benzer şeyler söyledi, bazı kavurucuların eski hasat çekirdeklerle bizi kazıladıklarını, hatta skor puanlarla ilgili de manipülasyon yapıldığını söyledi! kim ne yapıyor dediğimde ise susmayı tercih etti... daha sonra bir başka kaynaktan bu kişinin de eski hasat çekirdek sattığını duydum! Bu sözler duyumlar hep havada, birileri somut birşey söylemediği sürece...
Ne yazık ki sorun hep aynı kapıya çıkıyor. Türkiye'deki iş ahlâkı problemi. Nerden çalsam nerden çırpsam da kâr etsem. Umarım ileri ki zamanlarda yurtdışı kahvelerine daha kolay ve ucuz ulaşım şekli bulunur da bu köylü kurnazlarına daha fazla katlanmak zorunda kalmayız.

Ne yazık ki sorun hep aynı kapıya çıkıyor. Türkiye'deki iş ahlâkı problemi. Nerden çalsam nerden çırpsam da kâr etsem. Umarım ileri ki zamanlarda yurtdışı kahvelerine daha kolay ve ucuz ulaşım şekli bulunur da bu köylü kurnazlarına daha fazla katlanmak zorunda kalmayız.
Yanlız bu iddialar ispat gerektiriyor, söylenenler yabana atılır cinsten değil ve doğrusu neyse bizim de bilmemiz gerekiyor... Kim kanitlanabilir ne biliyorsa söylemek durumunda.... yoksa çamur at izi kalsına dönüşüyor ve tüm kavurucular töhmet altında kalıyor...

Yanlız bu iddialar ispat gerektiriyor, söylenenler yabana atılır cinsten değil ve doğrusu neyse bizim de bilmemiz gerekiyor... Kim kanitlanabilir ne biliyorsa söylemek durumunda.... yoksa çamur at izi kalsına dönüşüyor ve tüm kavurucular töhmet altında kalıyor...
Ben daha önce böyle bir şey duymadım ama bu tarz şeyleri yapanlar var ise de şaşırmam. Çünkü özellikle Türkiye'de nitelikli kahve kavurup satan işletmelerin birçoğu hasat tarihi olsun, cropster linkleri olsun, şeffaf değiller. Kahvelerini Cropster de bulamayalım diye değişik değişik isimler koyan kahveciler var bu memlekette. Sorunuza cevap verecek olursam da, bu cevapları almanız çok zor gerçekten. Çünkü firma tüzel kişilik ve marka değerini zedelemekten anında dava açılabiliyor insanlara. Diğer forumdaki en büyük problemlerden birisi de buydu zaten. Firma sahipleri Ali kıran bas kesen oldukları için herkes doğal olarak korkuyor ve açıklayamıyor.

Korkacak birşey yok, kimlermiş ki korkalım bunlardan... ayrıca konu böyle flu kaldığı sürece herkes töhmet altında, biz kime güvenip de kahve alacağız! Bakin elde kanıt varsa ortaya konur, tüketici hakları vs var, ama kanıt yoksa iddialar dedikodudan öteye geçmez...

Herkese Merhabalar,

Öncelikle forumun özgür yorumlar ile ilerlemesi benim kendi adıma en mutlu olduğum noktadır. :) Burada yorumladığımız kahvedir, kahveyi beğenebilir ya da beğenmeyebiliriz. Kimseyi bu kahveyi nasıl beğenmezsin ya da kahveyi nasıl beğenirsin diyemeyiz. Öncelikle alım sürecinde arkadaşların Coffeemamma'dan fiyat alınması talebi ve 2019 hasat çekirdekler üzerinden ilerlenmesi kararı ile uzun süredir tanıdığım için firmadan fiyat istedim ve gerçekten bize çok uygun bir fiyat sundular. Kulüp kararı ile alım buradan yapıldı. Bizim forumumuzda kimsenin ricası ile ya da bir kişinin istediği ile alım olmadığını belirtmek isterim. Diğer bir nokta; bizler sadece alımları organize etmek ve sizlerin taleplerinizi karşılamaya ve düzenlemeye çalışıyoruz. Aslında köprü vazifesi görüyoruz. Amacımız güzel kahve içmek. Tabii istenilen beklenilen olmadığında sitem edilebilir,eleştiriler ağırlaşabilir ki zaten burası onun için var. Herkes hakaret olmadığı sürece izlenimlerini yorumlarını buradan rahatlıkla yazabilmelidir.

Coffeemamma'dan alım sürecinde kör tadım talebimiz ile kendisi bizlere 100'lük valfsiz ve 250 valfli paketleri üzerinde numaraları ile etiketlerini ayrı koyarak paketler gönderdi. Hatta bu noktada 250'lik paketler etiketli hazır olarak basıldığı için kendisi 'hiç önemli değil' diyerek bizi kırmadı ve 4 tane fazladan 250 gramlık boş valflı paket iletti. Benim ve Suat'ın paketler ulaşmaya başlayınca haberimiz olan ufak hediyeleri de oldu. Bu nazik tavırları nedeniyle çok teşekkür ederim. (100'lük paketlerde valf olmadığını ben de sonradan öğrendim burada eskiliğim olmuş olabilir kusuruma bakmayın:()

Alım sürecinde gerçekten beklediğimizin üzerinde yoğun bir ilgi oldu. Bu noktada batchlerin kavrum örneklerini görme imkanım oldu ve benim tamamen şahsi kanaatim kavrumda herhangi bir özensizlik ya da kavrum farklılıkları ile karşılaşmadım. 11 Mart tarihli kavrumda sorun olduğu ile ilgili yorum gelmişti. Bunu karşılaştırmak için 11 Mart tarihli çekirdekleri bir üyemizden istedim ve omni roast yapan farklı bir firmanın çekirdekleri ile karşılaştırdım. Durum ve kavrum aşağıdaki gibidir. Benim şahsi tahminim durum kavrum ile ilgili değil, çekirdekten beklenti ile ilgili olabilir ki zaten kimsenin yukarıda belirttiğim gibi beğenip beğenmemesini sorgulayacak durumda değiliz. Bu beklenti dolayısı ile sizlerin de değerli katkıları ile bir sonraki alımımız bu duruma ve yorumlara göre organize edilecektir.

5172904c-fbf7-4fb9-9963-23704793c415.jpg
Resimde soldan sağa doğru - Etiyopya- El salvador- Honduras-Kenya
Valfin üzerindeki omni roast yapan firmanın çekirdeği

Kör tadım sonuçlarını çoğu arkadaşımız benden aldı. Alan arkadaşlarımızın genel değerlendirmelerini sorduğumda açıkçası çok beğenen bir kitlenin yanı sıra 1-2 çekirdeğin beklenenin altında kaldığını söyleyenler de oldu. Ortak görüşler de var. Mesela Etiyopya en çok beğenilen çekirdek olmuş durumda ancak aynı olay El Salvador için geçerli değil. El Salvador'un genel olarak daha düz bir kahve olduğunu söylendi.
Bakalım hafta sonu ben denediğimde neler ile karşılaşacağım. :) Be kahvelerimi biraz daha dinlendirmeyi tercih ettim.

Alım sürecinde Kahve Kulübüne destek olan, sesini duyuran, emek veren, yorum yapan ve ortak alımdan çok ortak tadımı ön plana çıkaran destek veren herkese kendi adıma teşekkür ederim.

Son olarak yine kuruluşumuz sırasında irtibata geçtiğimiz 'böyle bir oluşumumuz var kahve almak isteriz' dediğimizde bizleri önemsemeyen dönüş bile yapmayan hatta tersleyen firmaların aksine, en başından itibaren sosyal medya üzerinden ve özel konuşmalarda bizleri destekleyen firmalara çok teşekkür ederim. Kimi yazsam eksik kalır o yüzden detay vermeyeyim ;)

Geri