• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Ağustos Ayı Birlikte Tadım Etkinliği CoffeeNutz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İki filtre seçeneği tercih etmiştim, biri Worka diğeri ise Refisa...
Kayıtlarıma göre Refisa'yı yalnızca bir kez denemişim, Worka ise 150 gr kadar kalmış. 06.08 kavrumlu Worka'yla ilgili demleme kayıtlarıma bakarak diyebilirim ki, bittere kolay kaçabilen bir çekirdek olduğu için 88-90 derece aralığını geçmemek gerekiyor. Öğütümü ise orta seviyelerde ve döküş sayısını da minimumda tutmak gerekiyor.
İdeal ve istenmeyen tatlardan azade, keyifli bir V60 demlemesi için, Cmd 22-24, 15-240 oranlı, 30 sn'lik 50 gr çiçeklenme + 190 gr orta debili tek döküşle, 88-90° suyla, 2.20 gibi bir zamanı hedeflemek gerekiyor.
Naçizane tavsiyelerimdir. :)
Su kaynadıktan sonra oda sıcaklığında 90 dereceye düşmesi için kaç saniye gerekli diye düşünüyorum. 90 saniye yeterli olur mu acaba?

Dün gelenler, gelir gelmez hepsini v60'ta denedim :)
  • Kayanza Businde Honey
  • Etiyopya Guji Gigesa Doğal
  • Etiyopya Sidamo Bombe doğal
  • Etiyopya Yirgacheffe Aricha
Öncesinde şunları içmiştim

• Etiyopya Hamasho
  • Burundi Kayanza Businde Özel
  • Etiyopya Damo
En sevdiklerim ve tekrar almayı düşündüklerim

Businde Honey
Guji Natural

Detaylı değerlendirmeyi kahveler biraz bekledikten sonra yapacağım.

Bu ayki alımda dört çeşit denedim. Beğeni sırama göre:

- Ethiyopya Chelchele Gedeb Worka (meyveli hafif çikolatalı aroma baskın)
- Ethiyopya West Arsi Nensebo (Ananas, üsttekine göre biraz daha ekşi tatlar)
- Ethiyopya Keramo (bunda tek bir aroma çıkartabildim ben: çok iyi demlenmiş siyah çay, hiç bir acılık, kekremsi tat yok. Çay fazla içmediğim için tekrar almayabilirim ama çay severler için öneririm)
- Burundi Kayanza Natural: Bu tam bir go-to kahve, diğerleri gibi meyveler baharat vs alamadım ama tatmin edici güzel gövdeli bir kahve benim için

Daha önce denediğim Shantawene ile hediye gelen Guji Gigesa da çok başarılıydı. Shantawene'den ay bitmeden tekrar sipariş edeceğim.
Beni mutlu eden bir konu da; bazen aceleden yalap şap demlemeler de yaptım ama hiç birinde ne fena kahve olmuş bu demedim, hata da kaldırıyor, bilmem siz ne düşünürsünüz?
Dükkanda da denemek istiyorum bu kahveleri kendi demlemelerimi iyileştirebilmek için

Bu ayki alımda dört çeşit denedim. Beğeni sırama göre:

- Ethiyopya Chelchele Gedeb Worka (meyveli hafif çikolatalı aroma baskın)
- Ethiyopya West Arsi Nensebo (Ananas, üsttekine göre biraz daha ekşi tatlar)
- Ethiyopya Keramo (bunda tek bir aroma çıkartabildim ben: çok iyi demlenmiş siyah çay, hiç bir acılık, kekremsi tat yok. Çay fazla içmediğim için tekrar almayabilirim ama çay severler için öneririm)
- Burundi Kayanza Natural: Bu tam bir go-to kahve, diğerleri gibi meyveler baharat vs alamadım ama tatmin edici güzel gövdeli bir kahve benim için

Daha önce denediğim Shantawene ile hediye gelen Guji Gigesa da çok başarılıydı. Shantawene'den ay bitmeden tekrar sipariş edeceğim.
Beni mutlu eden bir konu da; bazen aceleden yalap şap demlemeler de yaptım ama hiç birinde ne fena kahve olmuş bu demedim, hata da kaldırıyor, bilmem siz ne düşünürsünüz?
Dükkanda da denemek istiyorum bu kahveleri kendi demlemelerimi iyileştirebilmek için
"Hata kaldırması" bizim için en güzel yorumlardan biri oldu.
Hatta özellikle kavurma gününde uyguladığımız favori demleme yöntemlerimizden biri de şu: Bir sürahiye (mümkünse üste doğru darlaşan) kağıt filtreden biraz daha kalın öğütülmüş (600 mikron diyelim) CofffeeNutz kahvemizi koyalım:) Üstüne 16 katı su ilave edelim, 4 dakika sonra yukarıdaki kahve tabakasını bir kaşıkla hafifçe karıştıralım ki taneler dibe çöksün, 5 dakika sonra kahveniz içime hazır, bardağınıza hemen servis ediniz, yavaşça dökerek taneciklerin geride kalmasını sağlayabilir, daha fazla filtreleme isterseniz bir çay süzgecinden de geçirebilirsiniz.
Afiyet olsun:)

iki paket kahve ile alıma katıldım damo ve gigesa naturel. iki çekirdeği de denedim bekleneni verdi açıkcası. ama paketler için aynı şeyi söyleyemicem. bi tanesi daha ilk açışımda zipi çıktı. diğeri açılmadı ve zorla açarken onun da zipi çıktı. diğer mesajlara baktığımda paketler ciddi sıkıntılıymış.

Ekli dosyalar

• E461B113-0CFA-4B32-8201-CAF2372BC57E.jpeg
    E461B113-0CFA-4B32-8201-CAF2372BC57E.jpeg
    96.2 KB · Görüntüleme: 35
  • 377FA644-4706-4169-AA4A-2457E28978E5.jpeg
    377FA644-4706-4169-AA4A-2457E28978E5.jpeg
    86.2 KB · Görüntüleme: 35
iki paket kahve ile alıma katıldım damo ve gigesa naturel. iki çekirdeği de denedim bekleneni verdi açıkcası. ama paketler için aynı şeyi söyleyemicem. bi tanesi daha ilk açışımda zipi çıktı. diğeri açılmadı ve zorla açarken onun da zipi çıktı. diğer mesajlara baktığımda paketler ciddi sıkıntılıymış.
Paketler için üzüldüm ama sorunun bende olmaması da kendi adıma rahatlattı. Başka pakete ekleme şansım vardı neyse ki...
Atmaya kıyamadığım Gardelli ve Nero Scuro paketleri bu iş için bekliyormuş depoda. :)

Su kaynadıktan sonra oda sıcaklığında 90 dereceye düşmesi için kaç saniye gerekli diye düşünüyorum. 90 saniye yeterli olur mu acaba?
Sanıyorum 1 litre su için 1.5-2 dakikalık bekleme süresi 92-93 derecelere inmek için yeterli olur. Yine bir gün test edeyim burayı güncelleyeyim.

Sanıyorum 1 litre su için 1.5-2 dakikalık bekleme süresi 92-93 derecelere inmek için yeterli olur. Yine bir gün test edeyim burayı güncelleyeyim.
Teşekkürler, genelde 500-600 ml aralığında su hazırlıyorum demlemelerim için. Sanırım bir litrede o süreler 92 derece için yeterliyse 500 ml'nin 90 dereceye inmesi de 80-90 saniye civarı olur gibi geliyor. Bu şekilde deneyip bardaktaki sonuca bakacağım.

Bu konu termometresi olmayanlar ya da kampta demleme yapacaklar için oldukça önemli aslında. Hiçbir zaman birebir doğruluk vadetmeyecek olsa da çeşitli miktarlarda suyu kaynatıp hangi rakımda hangi dakikalarda kaç dereceye düşüyor not edip güzel bir tablo hazırlanabilir. İyi bir referans olur en azından. Bir ara iyi bir termometre geçerse elime hazırlayacağım.

çeşitli miktarlarda suyu kaynatıp hangi rakımda hangi dakikalarda kaç dereceye düşüyor not edip güzel bir tablo hazırlanabilir
İklim şartlarına, suyun miktarına, haznenin ne derecede yalıtım sağladığına göre değişecek bir durum olduğu için kesin bir sonuç vermeyecektir tabii. Ocak üstü ısıtıcımı satıp Stagg EKG aldım, oda sıcaklığındaki değişimi 1 litre ve 500 ml değerler için hold fonksiyonunu kapatıp not edip ayrı bir başlıkta paylaşırım. Henüz termometre edinmemiş arkadaşlar için faydalı olur. :)

#25596 siparişi ile bende katıldım alıma hepsinden 1er tane söyledim neredeyse bakalım omni kavrum sevecez mi Hiç sıcak bakmıyorum ama Ömer bey ve burada deneyenlerin yorumunu görünce bu riski almak istedim inşallah hayırlı olur 😊

#25596 siparişi ile bende katıldım alıma hepsinden 1er tane söyledim neredeyse bakalım omni kavrum sevecez mi Hiç sıcak bakmıyorum ama Ömer bey ve burada deneyenlerin yorumunu görünce bu riski almak istedim inşallah hayırlı olur 😊

Selamlar @Tuncay

Doğru risk kazandırır.Çekirdeklerin her birini seveceksin demek realiteye aykırı olur lakim yeniden sipariş etmek isteyeceğin en az 2 adet çekirdek olacağından şahsım adına şüphem yok.Ömer Aydın'ın el lezzeti sahiden farklı :=))

Etiyopya Yirgacheffe Aricha Washed Gr.1 ile dünkü ilk demlemede (v60) tıkanma sorunu yaşamıştım, demleme 4 dakikayı geçmişti ve acımsı bir kahve içtim doğal olarak. demleme sonunda da filtrenin üzerinde çamursu bir toz tabakası kaldı. Öğütümü Molent g50 ile 40 klikte yapmıştım, bir çok farklı kahvede bu öğütüm ayarı ile demleme 2 dakikada bitiyor. Bu sabah 44 klikte öğüterek demledim, 3.30 gibi sürede demleme bitti. Dünkü acılık büyük oranda yok ama sanırım bu kahveyi bir miktar daha kalın öğütmek gerekecek.
Kullandığım değirmenin fazla toz üretme probleme olmadığını düşünüyorum, zira diğer iki Coffenutz kahvesinde de bu durumu yaşamadım. Çekirdek türünden ötürü toz oluşturuyor demek ki.

Etiyopya Yirgacheffe Aricha Washed Gr.1 ile dünkü ilk demlemede (v60) tıkanma sorunu yaşamıştım, demleme 4 dakikayı geçmişti ve acımsı bir kahve içtim doğal olarak. demleme sonunda da filtrenin üzerinde çamursu bir toz tabakası kaldı. Öğütümü Molent g50 ile 40 klikte yapmıştım, bir çok farklı kahvede bu öğütüm ayarı ile demleme 2 dakikada bitiyor. Bu sabah 44 klikte öğüterek demledim, 3.30 gibi sürede demleme bitti. Dünkü acılık büyük oranda yok ama sanırım bu kahveyi bir miktar daha kalın öğütmek gerekecek.
Kullandığım değirmenin fazla toz üretme probleme olmadığını düşünüyorum, zira diğer iki Coffenutz kahvesinde de bu durumu yaşamadım. Çekirdek türünden ötürü toz oluşturuyor demek ki.
Molent 36 ve 34'te içtim. Süre iki buçuk dakika civarı. İki veya üç döküş yapıyorum. Problem filtre ile ilgili. Hario yüzük mü? Eğer öyleyse ters çevirip deneyin.

Molent 36 ve 34'te içtim. Süre iki buçuk dakika civarı. İki veya üç döküş yapıyorum. Problem filtre ile ilgili. Hario yüzük mü? Eğer öyleyse ters çevirip deneyin.
Evet, Hario kutulu 100'lük filtre. Deneyeyim, teşekkürler.
Bu arada Yirgachaffe'de 3,30 olan süre Burundi Kayanza Honey ile 2.20 oldu.

@Ömer Aydın Bey selamlar, Keramo demledim demin, bilemedim magnolia suyu mu içtim. Notlarda siyah çay ve tarçın yazılmış. Bu kahve baştan aşağı çilek azizim. Bugün linç ile tehdit ettim yeni bir arkadaşı ama son yudumlarda anason geldi burnuma, hayır sarhoş da değilim zira alkol almam. Sen bu meseleyi bize bir hallet.
Merhaba @Colove biraz geç oldu ama: Keramo bence en gizemli kahvemiz, sebebi de içinde hala deneyimlemediğim tatlar olması, tedarikçi notunda sedefotu demişler bu olabilir ama dediğiniz gibi farklı yerlere de gidiyor. Daha önce bir instagram paylaşımımda Damo için gizemli demiştim ama onun verdiği tatlar belli iken bunda bazen anason gibi (ama damodaki gibi alkol değil) benim hoşuma giden - belki herkesin hoşuna gitmeyebilecek notalar geliyor. Tatlılık sebebiyle genele hitap ettiğini düşünüyorum ama aydınlatması en zor kahvemiz, 20 kahveden biri de gizem olarak kalsın bence:)

S
Merhaba @Colove biraz geç oldu ama: Keramo bence en gizemli kahvemiz, sebebi de içinde hala deneyimlemediğim tatlar olması, tedarikçi notunda sedefotu demişler bu olabilir ama dediğiniz gibi farklı yerlere de gidiyor. Daha önce bir instagram paylaşımımda Damo için gizemli demiştim ama onun verdiği tatlar belli iken bunda bazen anason gibi (ama damodaki gibi alkol değil) benim hoşuma giden - belki herkesin hoşuna gitmeyebilecek notalar geliyor. Tatlılık sebebiyle genele hitap ettiğini düşünüyorum ama aydınlatması en zor kahvemiz, 20 kahveden biri de gizem olarak kalsın bence:)

Firma: Coffee Nutz
Kahve: Burundi Kayanza Special
Kavurma Tarihi: 13.08.21
Demleme Metodu: Sage Breville Batch Brew
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Niche
Su Markası ve Sıcaklık: Peak Water Çeşme Suyu yaklaşık 100 PPM - 94 Derece
Demleme Süresi: 4dk
Tadım Notları: Kompleks tadlar barındırmayan, paketin üzerinde yazan notları veren bir kahve. Paketin üzerinde her ne kadar Vişne yazıyor olsada benim demlemelerimde vişne asiditesi yada ekşiliği yoktu. Ben vişneden daha çok kiraz veya üzüm suyuna benzettim. Oldukça tatlı bir kahve.
İlave Notlar: Kahveyi otomatik kahve makinesinde demledim oran olarak 60gr kahve 1lt su kullandım.

Söylediklerinize kesinlikle katılıyorum Ömer bey Keramo çok ilginç bir kahve.Sizden aldıgımı degass için bekletiyorum.Farklı bir kavurucudan denedim önce, rahatsız edeci nane tadı geliyordu.Sonra suyu degiştirdigimde kahve bambaşka bir şey oldu.Kesinlikle potansiyeli çok yüksek bir kahve.

Geri