• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Köşesi - Demlemek İçin Oluşturduğunuz Kişisel Alan

Hocam hem moccamaster hem de sage SDC450 kullanıyorsunuz sanırım ikisini hiç almamış olsaydınız bugün hangisini ilk seçerdiniz? İkisi arasında gidip geliyorum ama manuel demlemem de gelişiyor ilerledikçe. @Balzamin

Son düzenleme:
Bu da benim köşem. Birkaç aydır paylaşacağım ama fırsat olmadı. Bir dolabımın önünü kapatıp çalışma masamla arasına bu köşeyi kurdum. Altta 2 küçük, 2 büyük çekmece var. Bardak ve ekipmanlar o çekmecede. Niyetimde filtre ve espressoyu ayırma düşüncem var. Ancak ne zaman olur bilemiyorum.

Kullandığım şifonyer/dolabın linki:
Setupta bir değişiklik oldu. Moccamaster asaya veda ederken fellow Aiden aramıza katıldı. Aslında birkaç ay oldu ama ben paylaşmayı unuttum😀

Bu arada makinelerin altına koruması için kullandığım ürün linkini de ekliyorum. Çekmecelerimde de var. Ek olarak makinelerin altındakini değiştirmeyi planlıyorum. Kullanım esnasında pot , denfesizlik vs yapıyor zaman zaman ve beni sinir ediyor. Onun yerine daha şık gösterecek bir şeyler arayışındayım. Cam kestirsem mi diye düşündüm ama hem fotoğraf ve videolarda yansıma yapabilir hem de rahat olmayabilir gibi geldi. Önerilerinizi alırım.

Koruyucu linki:
https://www.ikea.com.tr/urun/variera-beyaz-cekmece-ortusu-00238865

Ekli dosyalar

• IMG_6383.jpeg
    IMG_6383.jpeg
    215.6 KB · Görüntüleme: 345
Hocam hem moccamaster hem de sage SDC450 kullanıyorsunuz sanırım ikisini hiç almamış olsaydınız bugün hangisini ilk seçerdiniz? İkisi arasında gidip geliyorum ama manuel demlemem de gelişiyor ilerledikçe. @Balzamin

Ben ilk olarak moccamaster almıştım. Moccamaster çok temel fonksiyonları olan ve yıllarca işini sorunsuz yapabilecek basitlikte tasarlanmış bir ürün.
Sage ise içerisinde kişiselleştirmeye dayalı çok sayıda manuel uygulama yer alan, programlamayla pek çok fonksiyonu olan bir ürün.
Ben şu an ikisini de zaman zaman kullanıyorum. Ve birini satmaya da kıyamadım.
Seçim yaparken sizin beklentiniz önemli bence. Ben çok programla ugraşmıyım basıyım demlesin diyorsanız moccamaster işinizi yıllarca sorunsuz görür. Fakat demlemede v60 ta oldugu gibi ön demleme yapsın, dökme hızını ayarlıyım, derecesini ayarlarım, soguk demleme yapsın diyorsanız seçim sage olmalı.
Dezavantaj olarak sage garanti bittikten sonra arıza yapsa çok program odaklı oldugu için üzebilir. Fakat moccamaster adeta ömürlük.
İkisi de güzel makineler kişiye göre seçim değişir.
Umarım yorumum faydalı olmuştur.

Ben ilk olarak moccamaster almıştım. Moccamaster çok temel fonksiyonları olan ve yıllarca işini sorunsuz yapabilecek basitlikte tasarlanmış bir ürün.
Sage ise içerisinde kişiselleştirmeye dayalı çok sayıda manuel uygulama yer alan, programlamayla pek çok fonksiyonu olan bir ürün.
Ben şu an ikisini de zaman zaman kullanıyorum. Ve birini satmaya da kıyamadım.
Seçim yaparken sizin beklentiniz önemli bence. Ben çok programla ugraşmıyım basıyım demlesin diyorsanız moccamaster işinizi yıllarca sorunsuz görür. Fakat demlemede v60 ta oldugu gibi ön demleme yapsın, dökme hızını ayarlıyım, derecesini ayarlarım, soguk demleme yapsın diyorsanız seçim sage olmalı.
Dezavantaj olarak sage garanti bittikten sonra arıza yapsa çok program odaklı oldugu için üzebilir. Fakat moccamaster adeta ömürlük.
İkisi de güzel makineler kişiye göre seçim değişir.
Umarım yorumum faydalı olmuştur.
İlginize teşekkür ederim hocam. Garanti sonrası süreç üzebilir dediğiniz gibi. Aklımda da sage vardı yada manuel demlemeleri iyileştirip v60 veya düz taban ile devam edilebilir.

Hayırlı tezkereler hocam. Bölük komutanınıza muhakkak günde bir fincan v60 methoduyla demlenmiş naturel Etiyopya çekirdeği içmeden kendinize gelemediğinizi söyleyin, size bu konuda yardımcı olacaktır.

:D
Selamlar, askerliğimin yarısı bitti yaklaşık 90 günüm var. Acemi birliğimde granül kahve otomatlarımız vardı 😄, şuan ise french press ile filtre kahve demleyebiliyorum kendime, Tekirdağ'da bir askeri kamptayım.

23 nisanda taşınmaya başladık yeni yeni toparlanıyorum, sonunda istediğim gibi bir kahve barı yapma şansım oldu, darısı başınıza 🤗1000037127.jpg1000037129.jpg1000037130.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20250725_061717.jpg
    IMG_20250725_061717.jpg
    91 KB · Görüntüleme: 184
Orada sen ve senin gibi görev başında olan tüm abilerimiz kardeşlerimiz sayesinde biz burada huzurla kahvemizi içebiliyor, sevdiklerimizle güvende olabiliyoruz. Kahveye, sevdiklerine, o eski güzel günlere özlem duyduğunu biliyorum hepimiz o yollardan geçtik geçeceklerde ama unutma ki bu hasret, sabrınla birleşince çok kıymetli bir güce dönüşüyor. 60 gün kaldı… Her geçen gün seni evine, dostlarına, kahvelere biraz daha yaklaştırıyor. Sabret dostum, özlem bitecek, o kahvei ilk sen hak ediyorsun...

Hayırlı Teskereler 🙋‍♂️

Bir kahve seti de benden :) çok uzun süredir paylaşmak için bekliyordum ama mutfak tezgahında espreso seti bir yerde demleme seti başka bir yerdeydi sonunda tek tezgahta toparlamayı başardım, sarı kızıda bünyeye katınca paylaşmamak için sebep kalmadı

Ekli dosyalar

• IMG_1856.jpeg
    IMG_1856.jpeg
    296.8 KB · Görüntüleme: 170
Geri