• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin İdeal Su

Ben de birkaç şişe 5 lt. aldım. 85 ppm çıkıyor. Probador kahvelerinde deniyorum şu an. Ama Kongo olsun, Kenya olsun sertleşti fincanlar. Biraz daha seyreltsem mi diye düşünüyorum. 125 ppm civarında şu an.

Karışım eklenmemiş Nestle ve Buzdağı ile güzel neticeler almıştım probador’un kahvelerinden, özellikle Guatemala Waykan’dan.

İsterseniz bir de yalın halde deneyin.

Yarın Probador kahveleriyle de deneme yapmak istiyorum. Yapınca kanaatimi paylaşırım inşallah

Karışım eklenmemiş Nestle ve Buzdağı ile güzel neticeler almıştım probador’un kahvelerinden, özellikle Guatemala Waykan’dan.

İsterseniz bir de yalın halde deneyin.

Yarın Probador kahveleriyle de deneme yapmak istiyorum. Yapınca kanaatimi paylaşırım inşallah
Ben de karışım yapılmamış Buzdağı’ndan daha güzel sonuçlar aldım. Probador kahveleri özelinde ama bu durum. Henüz farklı çekirdeklerle deneme yapmadım.

Buzdagi suyun içimi de yumuşak.Kahveler de tatlı yumuşak oluyor.Cözmesi biraz geri planda kalsa da genelde memnun ediyor.Ama sanki biraz cözemiyor gibi
Abant geyiktepe 30ppm kahveler çiçeksi.
Buzdağı Sakarya 80ppm kahveler tatlı ve gülümseten cinsten.
Buzdağından çok memnun kaldım bende. Yarın damacana olarak eve alacağım artık. Sen hiç karışım yaptın mı?

Abant geyiktepe 30ppm kahveler çiçeksi.
Buzdağı Sakarya 80ppm kahveler tatlı ve gülümseten cinsten.
Buzdağından çok memnun kaldım bende. Yarın damacana olarak eve alacağım artık. Sen hiç karışım yaptın mı?
Yok abi zamanim yok onlar için şuan.Hatta moccamaster almadigima pişmanim biraz yormaya başladı günde 5-6 kupa kahve yapmak

Gecenin bu saatinde sizlere ‘doktor bu ne?’ dedirtmek istemem ama Oğuzhan Bey’in tarifini aynen denedim

Şu anda modum şöyle: ‘doktor bu ne?’

Eğer ortaya çıkan sonuç gerçekten su ile ilgiliyse, ki aynı kahveyi dördüncü demleyişim, yani başka bir sebep bulamıyorum, “ben iyi demleyemiyorum” ya da “damak tadım gelişmemiş herhalde” diye düşünen arkadaşlar durumlarını tekrar değerlendirsin derim.

Bu vesileyle suyun önemine dikkat çeken forumun güzide insanlarına arz-ı şükranı bir borç bilirim vesselam
Aynı şoku ben de yaşamıştım :).

Buzdağı damacana suyu ben çok uzun zamandır kullanıyorum. Her damacana Farklı ppm de oluyor. 90 ppm de gördüm 65 ppm de o yüzden bu karışımı da ona göre katıyorum ben. Ortalama 120-125 ppm bi çıktı almaya çalışıyorum.

Elde ettiğimi bu suyun çözücülüğü çok yüksek oluyor normal damacanaya göre, eğer düşük ppm su ile kullandığınız tarifin aynısını kullanırsanız bazı tariflerde çözünme çok yüksek olacaktır. O yüzden ben neredeyse her kahveyi blooming+ tek döküş şeklinde demliyorum ve genelde v60 için comandante 20 click kullanıyorum. Kahve yatağına da olabildiğince az müdahale ediyorum.

Biraz önce sipariş verdiğim 19lt lik buzdağı sular geldi. İlk damacana 75ppm çıktı Sakarya kaynağı. İlk demlemeyi de yaptım gerçekten suyu modifiye etmeye değmeyecek kadar lezzetli kahve oldu.

Benim 1 hafta söylediğim iki damacana 90 ppm çıkmıştı ve içtiğim kahveler çok güzeldi. Sonraki hafta 65 ppm damacana geldi ve içim kalitem çok düştü. Bu suyu da o zaman yapmaya karar verdim. Siz de aynı şeyi yaşarsınız muhtemelen, tutarlılık olmuyor maalesef.

Aynı şoku ben de yaşamıştım :).

Buzdağı damacana suyu ben çok uzun zamandır kullanıyorum. Her damacana Farklı ppm de oluyor. 90 ppm de gördüm 65 ppm de o yüzden bu karışımı da ona göre katıyorum ben. Ortalama 120-125 ppm bi çıktı almaya çalışıyorum.

Elde ettiğimi bu suyun çözücülüğü çok yüksek oluyor normal damacanaya göre, eğer düşük ppm su ile kullandığınız tarifin aynısını kullanırsanız bazı tariflerde çözünme çok yüksek olacaktır. O yüzden ben neredeyse her kahveyi blooming+ tek döküş şeklinde demliyorum ve genelde v60 için comandante 20 click kullanıyorum. Kahve yatağına da olabildiğince az müdahale ediyorum.

Peki şunu sorayım;

Karışımın her 4 gramı yaklaşık 8,8 ppm bir artış yapıyor. 5 litre suya 20 gr koyuyoruz ve toplamda 44 ppm artıyoruz değeri.

5 litreye 20 gram değil de, 25 gram koyup değeri biraz daha yukarı çeksem, sağlık açısından bir sıkıntı olur mu? Ya da başka bir problemle karşılaşır mıyım?

Peki şunu sorayım;

Karışımın her 4 gramı yaklaşık 8,8 ppm bir artış yapıyor. 5 litre suya 20 gr koyuyoruz ve toplamda 44 ppm artıyoruz değeri.

5 litreye 20 gram değil de, 25 gram koyup değeri biraz daha yukarı çeksem, sağlık açısından bir sıkıntı olur mu? Ya da başka bir problemle karşılaşır mıyım?

Benim bildiğim magnezyum sülfat fazlası özellikle bazı kan gruplarında bağırsak ile ilgili sıkıntılar yaratabiliyor herşeyi dozajinda yapmak en mantıklısı tabi yanlış da biliyor olabilirim sadece bir kaç şey okumuştum öyle yazıyordu

Geri