• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin İdeal Su

İngiliz Tuzu da çok pahalı bir şey değil. 125 Litre’ye 8 gram civarı kattığımı varsayarsam, 1 Litre demleme suyuna 2-3 parçacık katılsa bile yeter sanırım.
Merhaba, bu paylaşımınız üzerine ingiliz tuzu aldım. İlk kez kullanıcam, genelde tek kişilik v60 demliyorum. 1 parça toz atıp karıştırmam yeterli midir?

Hayır hayır, çok fazla!.. TDS kalemi yoksa konsantre oluşturup koymanızı tavsiye ederim. Yani 5 g ingiliz tuzunu 100 mL su ile karıştırıp azar azar eklemek gibi...
Azdan kastınız denir peki. Mesela 300 ml su için 5 ml karışım yeterli mi olur fazla mı gelir?

Bir kaç denemeden sonra kendimce ideal ayarı yakaladım sanırım ingiliz tuzu için. Eğer ki kahvenin daha iyi çözünmesini sağlıyorsa şuan içtiğim çekirdekteki en net tatları aldığımı söyleyebilirim.

Bir kaç denemeden sonra kendimce ideal ayarı yakaladım sanırım ingiliz tuzu için. Eğer ki kahvenin daha iyi çözünmesini sağlıyorsa şuan içtiğim çekirdekteki en net tatları aldığımı söyleyebilirim.

Evet belli bir sınıra kadar sürekli artış gösterecek, sonra dramatik düşecek. O yüzden o en yüksek sınırı bulmak gerekiyor...

Ben de birkaç gündür denemeler yapıyorum. Saf su değil de normal market suları ile konsantre hazırlayıp demleme suyuna ekleme yapıyorum.

Demleme kalitesi arttığı kesin, çok başarılı sonuçlar aldım açıkçası.

Bir müddet daha denemeler yaptıktan sonra kendimce oran belirleyip yazarım belki denemek isteyen olur 😊

Bu su hakkında ne düşünüyorsunuz?
Şişe üstünde yazan değerler gerçeği yansıtsa yorum yapılabilir belki fakat gerçeği yansıtmadığını çoğumuz biliyoruz bundan dolayı yorum yapmak pek mantıklı olmayacaktır. Eliniz de bulunan diğer sularla demleme karşılaştırması yapabilirseniz hangisinin iyi olduğuna karar verebilirsiniz.

En iyisi denemek ve damagina uygun suyu bulmak.Bu değerlere bakip yorumlamaya çalışmak boşa kürek çekmektir.Benzer değer yazan sularla farkli sonuçları kendi adıma test edip gördüm.Ya arkadaşin dedigi gibi doğru değil ya da bildiğimizden daha fazla kimyası var bu işin.Bu yüzden deneme yanılma ile bulup ayni suyu kullanın derim.

Bu başlıkta kendi suyunu yapıp memnun olan, ilgili olan bir sürü kişi var. Umursamaz olmak suyu bir parametre olmaktan çıkarmıyor. Biliyorum, değerler çoğu zaman yanlış, kendi suyumu yapmamdaki tek sebep de zaten suyun değişen mineral kompozisyonu. Google’a indexlenmese konu başlığını değiştirirdim, bu kadar tartışma konusu olacağını nereden bileyim? Onlarca makale var okuması bedava, burada gelip “bence” li mesajlar emeğe saygısızlık.

Şu aşağıdaki başlıkta kullandığınız suları yazabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ben aslında damacana suyumdan memnunum ama damacana suyu kahveyi çözemiyor yorumları görünce acaba benim mi kaçırdığım bir şey var dedim :unsure:

Ben aslında damacana suyumdan memnunum ama damacana suyu kahveyi çözemiyor yorumları görünce acaba benim mi kaçırdığım bir şey var dedim :unsure:

Direkt olarak damacana suyu demek yanlış olur tabi, ama ara değerlerde olan çok az su var. Daha iyi bir çözücü olup olmadığını anlamanın en basit yolu, birkaç mesaj yukarıda İngiliz Tuzu karıştırmaktan bahsedilmişti. Deneyebilirsiniz.

Direkt olarak damacana suyu demek yanlış olur tabi, ama ara değerlerde olan çok az su var. Daha iyi bir çözücü olup olmadığını anlamanın en basit yolu, birkaç mesaj yukarıda İngiliz Tuzu karıştırmaktan bahsedilmişti. Deneyebilirsiniz.
ben ingiliz tuzu alıp sizi rahatsız edeyim, yukarıda anlatmışsınız ama pek anlayamadım. su olayına yeni gireceğim için biraz dummy durumundayım. konsantre oluşturmayı anladım ama :D

Burada neye itiraz var ben anlamadım:) kahve için ideal su derken tek bir sudan veya tek bir kimyasal içeriği olan sudan bahsedilmiyor ki. Belli bir aralıktan bahsediliyor ki benim de deneyimim önerilen aralıklar arasında kaldığınızda çoğu kahve için güvenli bir alanda kaldığınız yönünde. Bu aralığa, hazır su ile de gelebilirsiniz, arıtma ile de, elle minerilizasyon ile de veya hazır paket mineralizasyon ile de, tabi bunların su üzerindeki kontrolü pek tabi farklı boyutlarda oluyor.
Bu tabi ki şu asla demek değil, bu aralık her kahveyi en iyi çözer. Böyle birşey zaten olayın kimyasına aykırı. Bazı kompozisyondaki su kahvenin belirli bileşenleri fazla çözerken bazıları başka bileşenlerini fazla çözebilir ama bu mg, ca ve na nın kahveyi diğer minerallerden daha fazla çözdüğü gerçeğini değiştirmiyor.

Kabaca izlenilebilecek iki yol var, ya her kahveye uygun en optimum suyu aramak veya burada önerilen şekilde çoğu kahve için güvenli bir bölgede kalınabilecek bir su kullanmak. Bu ikinci yola gidenler zaten sularını çoğunlukla sabit tutuyor fazla bir oynama yapmıyorlar :)

Burada neye itiraz var ben anlamadım:) kahve için ideal su derken tek bir sudan veya tek bir kimyasal içeriği olan sudan bahsedilmiyor ki. Belli bir aralıktan bahsediliyor ki benim de deneyimim önerilen aralıklar arasında kaldığınızda çoğu kahve için güvenli bir alanda kaldığınız yönünde. Bu aralığa, hazır su ile de gelebilirsiniz, arıtma ile de, elle minerilizasyon ile de veya hazır paket mineralizasyon ile de, tabi bunların su üzerindeki kontrolü pek tabi farklı boyutlarda oluyor.
Bu tabi ki şu asla demek değil, bu aralık her kahveyi en iyi çözer. Böyle birşey zaten olayın kimyasına aykırı. Bazı kompozisyondaki su kahvenin belirli bileşenleri fazla çözerken bazıları başka bileşenlerini fazla çözebilir ama bu mg, ca ve na nın kahveyi diğer minerallerden daha fazla çözdüğü gerçeğini değiştirmiyor.

Kabaca izlenilebilecek iki yol var, ya her kahveye uygun en optimum suyu aramak veya burada önerilen şekilde çoğu kahve için güvenli bir bölgede kalınabilecek bir su kullanmak. Bu ikinci yola gidenler zaten sularını çoğunlukla sabit tutuyor fazla bir oynama yapmıyorlar :)
Mineralce zengin su ile yapılmış kahve içilse çoğu kişinin su üzerine daha fazla yoğunlaşacağını düşünüyorum. Farkı bizzat deneyimlememiş olmaktan kaynaklanıyor bu itiraz bence.
Sizin arıtılmış suyu içtiğimde kahveyi nasıl farklı bir lezzete getireceğinin ipuçlarını almıştım. Nitekim o suyla içtiğimiz kahvenin lezzeti benim daha sonra markalı sularla yaptığım demlemelerde ortaya çıkmadı. O günden bu yana optimize etmeye çalıştığım en öncelikli parametre su oldu.

Bugün sek olarak su tadımı yaptım.Erikli,sultan ve buzdaği suları evdekilerke tadım yaptık.
Sultan su net olarak sert acı bir tadı var.En yumuşak olan buzdağı ve tatlımsı bir içimi var.Erikli bunların ortasında ama garip sevmedigim bir tat geliyor.
Sonuç olarak bunu neden yazıyorum.Kahvede en sevdigim ve genelde tatlimsi tatlar veren suyu sek içtigimde yine tatli ve icimi yumuşak bir sonuç çıktı.Hatta kahve içiyor gibi hissettim kendimi.Yine acı ve aromasiz kahveler çıkaran sultan suda aynı acı tadı aldım.Suyun onemine inanmayanlara tavsiyem bir bardak su bir vardak o su ile yapilmis kahveyi yan yana tadım yapın .Birbirine benzedigini göreceksiniz.

Geri