• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Pozo azulu rom tadım notundan kelli epey merak ediyordum, sonra şalgam diyen çıktı, şimdi de turşu suyu deniyor 🤔

Bu gidişle 'kahveyi beğenmedim' desek linç yiyeceğiz 🙂. Yahu 'Kahve Kulübü' olan bir yerde neden kahveyle ilgili en ufak negatif yoruma tolerans yok, hiç anlamıyorum. Yani insan tecrübesini yazmaya çekiniyor, hemen satırlar çekiliyor. Tamam emek var da tüketici hiç mi fikrini belirtmesin? Beğenmeyen insana hakaretvari bir uslüp, hiç yakışık alan ve hoş bir tavır değil.

Pozo Azul'u bugün ilk ve son defa demledim V60 ile.Turşu suyu vs. yorumlarından dolayı 2-3 gündür demlemeye korkuyordum açıkçası.Konya'nın bir küflü tulum peyniri vardır, daha önce yiyen var mı bilmiyorum.Kuru kokusu aynı küflü tulum peynir gibi kokuyordu.Demledikten sonra 2-3 yudum ancak alabildim ve hayatımda ilk defa taze bir kahveyi çöpe attım.Dripper ve karafı 2-3 kere yıkadım ancak o koku gidebildi.Değirmende biraz başka bir kahve öğüttüm ama hala koku tam gidebilmiş değil.

Kavrumda vs. bir hata var mı bilmiyorum, bana gelen kahve çok açık kavrulmuştu.Bence bu kahvenin varlığı hata.Belki doğru demlendiğinde çok güzel bir kahve çıkıyordur ama kuru koku vs. o kadar kötü ki 2. bir kere bu kokuya sabredebileceğimi sanmıyorum.

Bu arada lütfen Kahve Fabrikasından kimse üzerine alınmasın.Burada sorun tamamıyla kahveyle ilgili.
Bu kahveyi öven birinin başka tavsiyelerini asla dikkate almam asla. Kahve kesinlikle keyifle içilecek bir kahve değil çok fazla asetik asit barındıran ve turşu, şalgam benzeri bir kahveden beklediğim lezzetten çok uzakta bir yerde. Bariz hatalı işleme maruz kalmış ve bunu da enteresan, farklı vs diye kahvefabrikasına satmışlar, tabi onlar da bize.

Çöpe atmadım ben, ama çöpe atana kesinlikle söyleyecek bir şey bulamam. Mesele renkler ve zevkler meselesinin de tamamen dışında.

Futbolda Net ofsayt derler ya bu kahve net ofsayt. Bu rakamları vermeyin sakın kalan az miktarda kahveyi çok denemek isteyen arkadaş varsa gelsin Ataşehir'e ben ücretsiz vereceğim. Parasını ziyan etmesin.

Bu gidişle 'kahveyi beğenmedim' desek linç yiyeceğiz 🙂. Yahu 'Kahve Kulübü' olan bir yerde neden kahveyle ilgili en ufak negatif yoruma tolerans yok, hiç anlamıyorum. Yani insan tecrübesini yazmaya çekiniyor, hemen satırlar çekiliyor. Tamam emek var da tüketici hiç mi fikrini belirtmesin? Beğenmeyen insana hakaretvari bir uslüp, hiç yakışık alan ve hoş bir tavır değil.
Vala bende artık beğenmediğim çekirdekleri söylemeye korkuyorum linç yerim diye.
Yani illa beğenmek mi lazım onu anlamadım illa sorun bizde mi diyelim.
Sürekli burda bazı kavurucularin fanboylari var bie iki eleştiri getirsek adamlar direk ben söyle bilgiliyim böyle bilgiliyim ve kahveyi beğendim sizde sorun var diyor.

Kesin deneyecektim ama yazılanları okuyunca kafam karıştı, kötüyse de ne kadar onu merak ediyor insan ehshs

Vala bende artık beğenmediğim çekirdekleri söylemeye korkuyorum linç yerim diye.
Yani illa beğenmek mi lazım onu anlamadım illa sorun bizde mi diyelim.
Sürekli burda bazı kavurucularin fanboylari var bie iki eleştiri getirsek adamlar direk ben söyle bilgiliyim böyle bilgiliyim ve kahveyi beğendim sizde sorun var diyor.
Bizzat coffeetopia'da denedim bugün. En ideal şekilde demlenmesini rica ederek, ben mi beceremiyorum diye. Evde aldığım tatların kokuların direkt aynısını aldım. Belki gerçekten bizim damak tadımız kötüdür, belki o kaliteyi biz hak etmiyoruzdur :)

Forumda Pozo Azul'dan şalgam tadı aldığımı ilk yazan kişiyim sanırım. Başta şakacı arkadaşların yorumları arasında pek dikkate alınmadı ama ciddi manada yoran bir çekirdek.

Herhalde temel sorun herkesin aynı şeyi aynı şekilde beğenmesini beklemek. İnsanlar da sevdiği ya da beğendiği şeylere karşı biraz tutucu olabiliyor. Farkında olmadan savunma ihtiyacı hissedilebiliyor. En azından ortak bir zevk etrafında toplanmış şu forumda bir tartışma dili yaratabilsek ne güzel olacak.

Mesela burada herhalde ben hariç kahveyi beğenen yok. Yukarıda bazı yorumlara bakınca benim kahveden anlamadığım ortaya çıkıyor ya da bu kahvenin kesinlikle beğenilinemeyecek bir kahve olduğu. Tam tersi durumda da kahveyi beğenmeyenin kahveden anlamadığı ya da kahveyi beğenmeyecek kimsenin olamayacağı söyleniyor. Benim merak ettiğim şey şu: hem bu kesin ve tartışmaya açık olmayan (beğenmeyen ölsün) dilini eleştrip hem de aynısının diğer veriyosnunu (beğenen ölsün) yapmanın bir mantığı var mı?

Bu üslupla yazılan övgü ya da yergi yorumlarının tartışmaya açık bir tarafı yok arkadaşlar. İki türlüsü de sadece çatışma ve taraf yaratıyor. Ben beğendim kahveyi ama şimdi bu kahveyi beğenenin kahveden anlamadığını söyleyen birine kendimi nasıl anlatabilirim? Şuraya da böyle uzun bilmiş yorumlar yapmak hiç hoş hissettirmiyor ama sonuç olarak önce neyi eleştirdiğimizi iyi bilmek lazım. Sonrasında eleştiri üslubunu iyi seçmek lazım.

Yanlız konuda duyarın son noktası kasılmıș, tüm duyarcılar ders alsın.
Abi hep goruyorum burda duyari da bunun kadarini ilk defa gordum şaşkinim :)
O turşu suyunun bir bardagina verilen 40-50 tl havadan yağmıyorsa öyle bir kahveye isyediginizi dersiniz.
Bence fermentasyon olayı çok yanlış yerlere çekilmeye başladı.Herkesin dediği beğenmedim ama değişik.Bu değişik gibi tanimlamalar kahveyi aldiriyor ama kahveyle pek baği kalmamış bunlarin

Herhalde temel sorun herkesin aynı şeyi aynı şekilde beğenmesini beklemek. İnsanlar da sevdiği ya da beğendiği şeylere karşı biraz tutucu olabiliyor. Farkında olmadan savunma ihtiyacı hissedilebiliyor. En azından ortak bir zevk etrafında toplanmış şu forumda bir tartışma dili yaratabilsek ne güzel olacak.

Mesela burada herhalde ben hariç kahveyi beğenen yok. Yukarıda bazı yorumlara bakınca benim kahveden anlamadığım ortaya çıkıyor ya da bu kahvenin kesinlikle beğenilinemeyecek bir kahve olduğu. Tam tersi durumda da kahveyi beğenmeyenin kahveden anlamadığı ya da kahveyi beğenmeyecek kimsenin olamayacağı söyleniyor. Benim merak ettiğim şey şu: hem bu kesin ve tartışmaya açık olmayan (beğenmeyen ölsün) dilini eleştrip hem de aynısının diğer veriyosnunu (beğenen ölsün) yapmanın bir mantığı var mı?

Bu üslupla yazılan övgü ya da yergi yorumlarının tartışmaya açık bir tarafı yok arkadaşlar. İki türlüsü de sadece çatışma ve taraf yaratıyor. Ben beğendim kahveyi ama şimdi bu kahveyi beğenenin kahveden anlamadığını söyleyen birine kendimi nasıl anlatabilirim? Şuraya da böyle uzun bilmiş yorumlar yapmak hiç hoş hissettirmiyor ama sonuç olarak önce neyi eleştirdiğimizi iyi bilmek lazım. Sonrasında eleştiri üslubunu iyi seçmek lazım.
Beğenenlerden biri de benim açıkçası 😊
Ancak şöyle de bir gerçek var. Bu kahve herkese hitap edebilecek bir tat profiline sahip değil. Çok beğenen olabileceği gibi, hiç beğenmeyenler de çıkacaktır. Çünkü herkesin damak tadı bir değil. O yüzden beğenene de beğenmeyene de kızmamak lazım. Zaten böyle bir şeye hiçbirimizin hakkı yok. Sonuçta herkesin görüşü. O yüzden eleştirinin üslubuna dikkat etmek gerek bence de.

Maalesef çok yaygın bir Türkçe okuduğunu anlama problemi var. Çok net ve temiz bir Türkçe ile yazdığım 3-4 satırlık bir mesajı anlayamamışsınız. Ben kahve ile ilgili bir şey yazmadım, bana siz bu kahveyi tattınız mı diyen arkadaş... Ben sizin kahveyi beğenmemeniz ile ilgili bir şey de söylemedim, haddim değil, ayrıca burada beğenilen/beğenilmeyen kahve yorumlarınızı her gün okuyoruz ve faydalanıyoruz. Kahveyi çöpe atmanız ile ilgili de bir şey söylemedim, o da haddim değil. Evinizdeki bozuk olduğunu düşündüğünüz bir gıda maddesini bir odada depolayacak haliniz yok, elbette atacaksınız. Ama ben olsam bunu bir kahve kulübünde bu kadar rahat anons edemezdim demişim. Ben olsam bu kadar rahat bunu söyleyemezdim demişim. Demek ki siz benim gibi düşünmüyorsunuz, veya benim gibi yetiştirilmemişsiniz, konu bu kadar basit.

Ayrıca duyarlı olmak fena bir şey değildir, nitelikli kahve “specialty coffee” dediğiniz kavramın özü kahveye, onu üretenlere, işleyenlere, her türlü emekçisine saygı ve duyarlılık...
Hocam kahveyi çöpe attığını söyleyen kişinin bunu yazmasını "pervasızlık", "saygısızlık" gibi ifadelerle tanımlıyor, yanlış anlaşıldığınızı söylediniz mesajda ise "benim gibi yetiştirilmemişsiniz" gibi değer yüklü ifadeler kullanıyorsunuz. Acaba siz kendinizi tam anlayamamış olabilir misiniz?

Şimdi de 'Türkçe bilmemek' ile suçlandık :ROFLMAO:. Yani ne desem bir anlamı olmayacak demek ki. 4 senelik İngilizce mütercim-tercümanlık eğitimimde aldığım tüm o dil bilgisi, dilbilim, anlambilim, fonetik, söylem çözümlemesi gibi nice Türkçe ve İngilizce olarak işlenen ders boşunaymış.

Onlarca kişinin olduğu forumda bir kahve garip olarak niteleniyor ve sadece 1-2 kişi olumlu yorum yapıyorsa, -bence- bu kahveyi üreten çiftliğin de denediğinde beğenmemiş olması ihtimali çok yüksektir. Bu kahveyi bu şekilde piyasaya sürmeleri geçimlerini bundan sağladıklarından dolayı saygısızlık ve pervasızlık olarak değerlendirilmesin tamam ama; birinin içilemeyecek kadar kötü bulup çöpe atması da pervasız olmasın bir zahmet. Birileri "göze göz" demese ben de sipariş geçecektim, yazık değil mi paramıza...
Ayrıca rokfor örneği filan verilmiş, kesinlikle katılmıyorum bu fikre... Peynire özel ilgi duyan insanların büyük çoğunluğu iyi işlenmiş özel peynirleri beğenecektir. Peynirle ilgisi olmayan insanın beğenmemesi normal. Bizim yaptığımız nitelikli Türk kahvesi, standart damak için zorlayıcı belki ama, iyiyse forumdaki çoğu kişiden geçer not alacaktır. Kahveyle ilgili olan insanlarız neticede... Kahveyi bir hobi bellemiş, damağını geliştirmiş, yerli yabancı birçok kahve denemiş, mükemmellik peşinde ekipmana binlerce lira harcamış insanların fikirleri önemlidir, geçerlidir.

Bu kahveyi öven birinin başka tavsiyelerini asla dikkate almam asla. Kahve kesinlikle keyifle içilecek bir kahve değil çok fazla asetik asit barındıran ve turşu, şalgam benzeri bir kahveden beklediğim lezzetten çok uzakta bir yerde. Bariz hatalı işleme maruz kalmış ve bunu da enteresan, farklı vs diye kahvefabrikasına satmışlar, tabi onlar da bize.

Çöpe atmadım ben, ama çöpe atana kesinlikle söyleyecek bir şey bulamam. Mesele renkler ve zevkler meselesinin de tamamen dışında.

Futbolda Net ofsayt derler ya bu kahve net ofsayt. Bu rakamları vermeyin sakın kalan az miktarda kahveyi çok denemek isteyen arkadaş varsa gelsin Ataşehir'e ben ücretsiz vereceğim. Parasını ziyan etmesin.
Dikkate almassanız hatrım kalır :) insanları yanlış yönlendirmeyin beğenen insanlar da var bu kahveyi tek ben değil @PepukKahve gibi beğenen insanlarda var 👍

#bu kahveyi ilk demlememde rom ve viskiyi andıran alkollu bir kokteyl gibi içtim, çok keyif aldım..
#burdaki şalgam ve turşu yorumlarını okuduktan sonra aynı keyfi bir daha alamadım.. :)
#kahve demlediğinizi sanıyosunuz ama çıkan likitin kahve ile ilgisi yok, ilginç bir deneyimdi.. bi demlemelik buzluğa attım, bi kaç ay sonra tekrar hatırlamak için ayırdım..

Dikkate almassanız hatrım kalır :) insanları yanlış yönlendirmeyin beğenen insanlar da var bu kahveyi tek ben değil @PepukKahve gibi beğenen insanlarda var 👍
Ben insanları doğru yönlendirdiğime o kadar eminim ki bu konuda en ufak bir şüphem bile yok. Aldığım ve demlediğim kahvelere yaptığım yorumları sadece ev demleyicisi olarak değil nitelikli kahve sektöründe uzun süre çalışmış bir baristanın tecrübesi olarak okuyabilirsiniz aynı zamanda.

Zaten beğendiğim kahvelerin paketlerini koleksiyon olarak saklıyorum uzun süredir. Merak ederseniz sizle paylaşırım.

Kimseye kendi zevkimi dikta etmek gibi niyetim hiç olmadı. Hatta çoğu zaman şunu dedim; "bu kahveyi ben pek sevmedim ama sevenleri muhakkak olabilir çünkü iyi kahve".

Bu yorumu Pozo Azul için yapamıyorum. Bu durumu herkesin zevkine bağlarsak da işin içinden çıkmak imkansız hale gelir. Kahveden aldığım tatları şeffaf bir şekilde ifade ettim zaten, benimle aynı tatları alan kişiler de yazmış.

Tadım yaparken doğru tanımlamak gerek. Acaba burada şu mu var, ya da hafif mango mu ya? Yoksa rom mu? Biraz tatlı sanki? Diye aroma aramak yerine aldığımız tadı (ki reseptörlerimizde bir sorun yoksa) net ifade edebilmeliyiz. Net ifadeden kastım da "bu kahve tatlı ve yoğun,damakta kalıcı, tropik meyve asiditesine sahip vs vs gibi. "Ya sanki alttan ejder meyvesi püresi tadı geliyor" gibi değil.

Umarım anlatabildim kendimi.

Pozo Azul u fazla çözmeden kahve masasının tarifi ile demlediğimde gayet beğendim. Genelde kullanılan parametreler ile hiç içilesi değildi. Ayrıca çekirdek ve öğütülmüş kokusu da gayet güzel. Ben hiç turşu ve şalgam tadı almadım, halbuki çok severim 😅

Eğer atmayı düşünen var ise irtibata geçebilir 😂

@BarisGumus hocam merhaba, konudan bağımsız olarak eklemek istediğim bir konu var, sizin sevdiğiniz o kahve tadının sahibi trigonellin oluyor. Kahveyi kahve yapan background aroması diyebiliriz. Bu arada afiyet olsun. :) Kahve türlerinin sükroz, kafein ve trigonellin sıramalasını yaptığım linki buraya yapıştırıyorum. Herkese keyifli kahveler.

İnst sıkı takipteyim zaten:) paylaşım için teşekkür ederim...

Geri