• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mokapotta pek harika kahve demlenmediği mevzusuna katılmakla birlikte v60'ın tat profilini sevmemekle, v60 kullanarak iyi demlenmiş bir kahve içmek arasında fark olduğunu düşünüyorum. Yani insanlar v60'ın çıkardığı profili sevmeyebilirler herhalde?
V60 tat profili diye bir şey yok.Koyu amerika demlerseniz koyu veya ince oguturseniz yogun kahve elde edebilirsiniz.v60 her şey için uygun bildiğiniz gibi.

Mokapot evet nitelikli kahve için uygundeğil evet kahveler ziyan oluyor.Evet bence kahve de değil.Bunlar neden hakaret olsun anlamadim oyle dusunuyorsanız beni engelleyin iyi gunler sadece tavsiye verdim.Beni ilgilendirmiyor yoksa

@ytghan Selamlar,

Hangi yöntem ile demlenenin kahve olup olmadığına hangi uzmanlık ile karar vermektesin yada insanların zevklerini küçümseme ve eleştirme hakkını kim veriyor sana?

Eğer hala aynı üslup ile konuşmaya devam edeceksen engelleyeceğim.

@ytghan Selamlar,

Yazım tarzın biraz hakaret vari geldi bana dostum,herkesin damak tadına saygılıyım ve üslübümada dikkat ediyorum.Bu yüzden "kahve bile değil" gibi cümleleri şahsıma hakaret sayarım.

Mokapottan almış olduğum çıkti belki bir espresso değil ki olduğunuda bende dahil kimse iddia edemez.Espresso çıktısı 9 bar basınçlara çıkılarak alınıyor ama mokapot ancak 2-3 bar gibi bir basınca ulaşıyor.

Filitre kahve ve kahve içtiğimde eğer bir tadım notası kahvenin tadının önüne geçiyor ise onu sevemiyorum.Fakat bu benim zevkim,kimseye bunu dayatamam yada sen "kahvemi içiyorsun" diyemem.Forumdaki arkadaşlardan destek isterkende özellikle yoğun ve gövdesi yüksek ve hafifte olsa tadım notalarını alabileceğim olarak tarif ediyorum.

Eğer üslubuna dikkat edersen çok sevinirim.
Dostum dayatmacı tiplerden uzak dur derim.. Kendi damak tadına ne uyuyorsa, nasıl keyif alıyorsan o yöntemle içmeye devam.. 👌

@BarisGumus Selamlar

Kahve dediğimiz olgu zevklere hitap eden bir olgu ve aynen dediğin gibi bana zevk veren hangi tadlar ise oradan devam ediyorum.Kahve ile kalalım,ortak fikirleri paylaştığımıza da ayrıca memlun oldum 😄
Dostum dayatmacı tiplerden uzak dur derim.. Kendi damak tadına ne uyuyorsa, nasıl keyif alıyorsan o yöntemle içmeye devam.. 👌

Moka pot ile nitelikli kahve içebilirsiniz. Oranınız 1:16 olmaz da 1:10 olur mesela. Süre ve öğütüm yine size bağlı. Bende kalita, aeropress,v60 ve moka pot var. İçlerinde en az kullandığım moka pot kahveyi daha yoğun içmek istersem moka pot kullanırım.

Moka pot'un sağladığı aroma yoğunluğunu diğerleri sağlamıyor.Moka potta kahvenin ziyan olduğu vs tamamen yanlış bilgidir. Kahve hatalı uygulama ile tüm ekipmanlarda ziyan edilebilir.

Kahveye nitelik kazandıran ekipman da değildir ayrıca. Kahvenin tarladan fincana yolculuğunda karşılaştığı uygulamalar ve son kullanıcının onu hak ettiği şekilde demlemesidir.

@BarisGumus hocam merhaba, konudan bağımsız olarak eklemek istediğim bir konu var, sizin sevdiğiniz o kahve tadının sahibi trigonellin oluyor. Kahveyi kahve yapan background aroması diyebiliriz. Bu arada afiyet olsun. :) Kahve türlerinin sükroz, kafein ve trigonellin sıramalasını yaptığım linki buraya yapıştırıyorum. Herkese keyifli kahveler.

@Coffeeworm Günaydınlar,

Emeğine ağzına sağlık,bende elimden geleni yapıyorum hakkını verebilmem için,daha dün yeni nitelikli bir değirmenim geldi.Zaman ile öğütüm,su sıcaklığı gibi değişkenlere eğilerek hem damağımdaki lezzetleri hemde aldığım çıktıyı lezzetlendirmeye devam edeceğim.

Kahve ile kal dostum sağlıklı günler.

Kac kere veya nerden v60 ictiniz bilmiyorum ama moka pot un yaptigi kahve bile değildir.Nitelikli kahve icin uygun bir demleme yöntemi değildir.Uzun zamandir yazilarinizi goruyorum ama yazmak istedim.Siz en kisa zamanda duzgun v60 yapilan bir yerden için isterseniz.Bu kahveler mokapotta ziyan olur
mokapotun yaptığı kahve değilse nedir acaba?
bence nitelikli kahveye çok yakışan ekipmanlardan birisi mokapot. espresso ile filtre arası çok güzel bir profile sahip bir demleme ekipmanı.
küçümsenecek bir alet değil.

Mokapot, sevdiğimiz saydığımız bir abimizdir, fakat çok özen itina isteyen bir yapısı var, biraz özensiz ya da acemice bir demleme kahvenin berbat çıkmasına yol açıyor, doğrudur v60'ta da bu risk vardır; fakat v60 çok çok dudak büzerken mokapot zehir gibi kahve verir.

Mokapot evet nitelikli kahve için uygundeğil evet kahveler ziyan oluyor.Evet bence kahve de değil.Bunlar neden hakaret olsun anlamadim oyle dusunuyorsanız beni engelleyin iyi gunler sadece tavsiye verdim.Beni ilgilendirmiyor yoksa
moka pot ile çok güzel nitelikli kahve yapılabiliyor, bugüne kadar 1-2 çekirdek dışında moka pot ile çekirdek ziyan etmişliğim de yok o da ziyan etmek değil de, potansiyeline ulaşamamak diyelim. Bir gün umarım size moka pot ile demlediğim kahveden ikram edebilirm ve bu önyargınızı değiştirebilirim :)
Mokapot ile alacağınız espresso muadili bir tadım olur, FULL CITY PLUS (ESPRESSO) kavrulmuşta alabilirsiniz ama tavsiyem V60 kullanmanız olur
ayrıca moka pot ile espresso kavrum kahvelerin daha iyi olduğu düşüncesinde de katılmıyorum. bütün tatları alabildiğiniz, filtre kahve kıvamında çıktılar elde edebiliyorsunuz moka pot ile de (çıktıyı sulandırarak en azından)

yurt dışından getirdiğim Kenya Denebola çekirdekte en iyi sonucu moka pot ile elde ettim. hatta Kronotrop toplu alımında edindiğim Kenya Gakuya'da en lezzetli moka pot ile oldu. üstelik o kahveden 1kg den fazla aldım ve elimdeki bütün ekipmanlarla defalarca farklı denemeler yaptım. bence moka pota karşı bu kadar ön yargılı olmayalım :-p :-D

Mokapot yerine yakın fiyat bandında minipresso/nanopresso öneririm.
Demelemesi oldukça zor, en ufak hatayı affetmeyen çok da mükemmel çıktılar vermeyen bir ekipman mokapot. Ben sevemedim tabi tercih meselesi..

Pozo Azul'u bugün ilk ve son defa demledim V60 ile.Turşu suyu vs. yorumlarından dolayı 2-3 gündür demlemeye korkuyordum açıkçası.Konya'nın bir küflü tulum peyniri vardır, daha önce yiyen var mı bilmiyorum.Kuru kokusu aynı küflü tulum peynir gibi kokuyordu.Demledikten sonra 2-3 yudum ancak alabildim ve hayatımda ilk defa taze bir kahveyi çöpe attım.Dripper ve karafı 2-3 kere yıkadım ancak o koku gidebildi.Değirmende biraz başka bir kahve öğüttüm ama hala koku tam gidebilmiş değil.

Kavrumda vs. bir hata var mı bilmiyorum, bana gelen kahve çok açık kavrulmuştu.Bence bu kahvenin varlığı hata.Belki doğru demlendiğinde çok güzel bir kahve çıkıyordur ama kuru koku vs. o kadar kötü ki 2. bir kere bu kokuya sabredebileceğimi sanmıyorum.

Bu arada lütfen Kahve Fabrikasından kimse üzerine alınmasın.Burada sorun tamamıyla kahveyle ilgili.

Pozo Azul'u bugün ilk ve son defa demledim V60 ile.Turşu suyu vs. yorumlarından dolayı 2-3 gündür demlemeye korkuyordum açıkçası.Konya'nın bir küflü tulum peyniri vardır, daha önce yiyen var mı bilmiyorum.Kuru kokusu aynı küflü tulum peynir gibi kokuyordu.Demledikten sonra 2-3 yudum ancak alabildim ve hayatımda ilk defa taze bir kahveyi çöpe attım.Dripper ve karafı 2-3 kere yıkadım ancak o koku gidebildi.Değirmende biraz başka bir kahve öğüttüm ama hala koku tam gidebilmiş değil.

Kavrumda vs. bir hata var mı bilmiyorum, bana gelen kahve çok açık kavrulmuştu.Bence bu kahvenin varlığı hata.Belki doğru demlendiğinde çok güzel bir kahve çıkıyordur ama kuru koku vs. o kadar kötü ki 2. bir kere bu kokuya sabredebileceğimi sanmıyorum.

Bu arada lütfen Kahve Fabrikasından kimse üzerine alınmasın.Burada sorun tamamıyla kahveyle ilgili.
Keşke çöpe atmasaydınız ben talip olurdum kahvenin kalanına 😂

Birinin çöpe atacak kadar tiksindiği bir kahveyi başkaları nasıl keyifli bulabilir? Zevk meselesidir ama bu kadar da olur mu, bilemiyorum.

Birinin çöpe atacak kadar tiksindiği bir kahveyi başkaları nasıl keyifli bulabilir? Zevk meselesidir ama bu kadar da olur mu, bilemiyorum.
Tekrar belirteyim sorun sadece kahvenin demlenmiş hali değil.Kuru kokusu çok kötü.Daha önce kahvenin kuru kokusunun kötü olduğuna şahit olmamıştım hiç.Kuru koku güzel olsa demlenmiş hali kötü olsa ben beceremedim diyeceğim.Belki bana gelen kahvenin çok açık kavrulmuş olmasıyla da ilgili olabilir.Kawa'nın çok açık kavurduğu söyleniyordu mesela, bu kahve Kawa'nın en açık kahvesinden de açık kavrulmuştu.

Aynı durum neredeyse her yemek ya da gıda ürünü için geçerli. Mesela Rokfor, Danish Blue ya da Kars Gravyer peynirinden tiksinecek eminim çok kişi bulursunuz. Ama lezzetli düz bir beyaz peyniri ise muthemelen herkes sever. Bu fermente olayında da aynı şey geçerli bence.

Ben olsam adı “Kahve Kulübü” olan bir platformda bu “kahveyi çöpe attım” lafını bu kadar pervasızca ve rahat kullanamazdım. Bu lafı söyleyenin çiftçisinden tadımcısına, kavurucusundan ambalajı üretene kadar kaç kişiye ne kadar büyük bir saygısızlık ettiğinin farkındasınız, değil mi?.
Siz kahveyi denediniz mi? Bence önce kahveyi ya da kahve olduğu iddia edilen şeyi bir deneyin ondan sonra gelip bu yorumunuzu sileceksiniz belki de. Hayatımda ilk defa kahve demlemiyorum, bugüne kadar 2500'ün üzerinde demleme yapmışım v60 ile ( evet sayıyorum ).

Bir çiftçinin bir tarım ya da gıda ürününün tüketilebilir olmasını iddia etmesi tüketilmesi için yeterli sebep değil.Burada önemli olan son kullanıcının eline ulaşan ürünün ne durumda olduğu.Benim elime ulaşan ürün içilebilir durumda değil bana göre.Ben deneyimimi anlattım, bu forum deneyimlerimizi aktarabilmek için var sonuçta.Kahve bende ilk demlemeden sonra çöpe atma isteği uyandırdı, bunu aktarmaya çalıştım sadece.98 TL verip alacak varsa aklında bulunsun.

Ben de Pozo Azul'un kuru kokusunu harika bulurken, ıslak kokudan iğreniyorum. Yoğun düz/çikolata tatlarına sahip bir kahveyle blend yapılıp denenebilir. Ben paket sonunda kalan 10gr Ana Sora ile 10gr Pozo Azul karıştırıp denedim, içilebilen bir sonuç ortaya çıktı. Yakın zamanda dediğim gibi daha yoğun bir çekirdekle de deneyeceğim.
Tabii bunlar hep sıkıntıdan, kendince deney yapma heyecanından belki oyuncakla oynamak gibi bir şey xdd. Beğenmeyenin uğraşmasına gerek yok bence, atın çöpe gitsin. Çiftçinin çalışanın da gözyaşlarını onları istismar eden kapitalist düzen üzerinden düşünün, rahat bırakın evinde kahve demleyen insanı.

Geri