• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Pozo Azul çekirdeğini chemex yöntemi ile deneyimledim ve yoğun çikolata tadı aldım. Bir ara kavrulmuş organic cacao çekirdeği geçmişti elime ondan aldığım yoğunluğu aldım. Ben beğendim yani, baya farklı deneyimler sunuyor galiba bu çekirdek herkes değişik yorumlamış 😂

Pozo Azul çekirdeğini chemex yöntemi ile deneyimledim ve yoğun çikolata tadı aldım. Bir ara kavrulmuş organic cacao çekirdeği geçmişti elime ondan aldığım yoğunluğu aldım. Ben beğendim yani, baya farklı deneyimler sunuyor galiba bu çekirdek herkes değişik yorumlamış 😂
Kesinlikle! Aklımda bir şeye benziyor diyorum, çözemiyorum. Kesinlikle kavrulmuş kakao çekirdeği tadı var.

Sirke tadı hiç almadım demleme oranları ile çelişki gösteriyor olabilir. Çok baskın buram buram saf kavrulmuş cacao tadı alıyorum. Bayıldım.
Espresso olarak içiyorum. Aynı bardakta hem üzüp hem sevindiriyor. Ama Bu kahveye asla kötü diyemem.

Harika! Espresso olarak henüz deneyimlemedim sadece filtre seçilebiliyordu ilk satışa çıktığında iyi oldu bu geri dönüş. Mutlaka deneyeceğim. Pozo Azul bitmek üzere 2. çeşidime geçeceğim bi hüzün çöktü içime bi taraftan da heyecan sardı bir garip ruh hali 😂😂

Kahve Masası Youtube kanalımızda bugün Honduras Pozo Azul demledim. Kahvenin deneme kavrumları ile birlikte 3 farklı deneyimim olduğunu söyleyebilirim. Videoda da detaylı anlatmaya çalıştım. Comandante 26 klik civarında bir öğütüm ile iyi ısıtılmış bir dripperda 89 derecelerde 2:10 gibi sürelerde demlemenin çok iyi sonuçlar verdiğini düşünüyorum. Kasuya metodu da kullanabilirsiniz. Bu kahve özelinde bence en önemlisi kahveyi fazla çözmeye çalışmamak. Fermentasyonun fazla olduğu bu kahvede ince öğütüm ve yüksek ısı ile sizi çok rahatsız edebilecek tatlar çıkabilir.
Bu kahve gerçekten oldukça farklı bir deneyim sunuyor.
Ya çok seveceksiniz yada hiç sevmeyeceksiniz.

Edit: Videoda kullandığım Molent klik sayısını 45+ olarak dikkate almanızı rica ederim.

Kahve Masası Youtube kanalımızda bugün Honduras Pozo Azul demledim. Kahvenin deneme kavrumları ile birlikte 3 farklı deneyimim olduğunu söyleyebilirim. Videoda da detaylı anlatmaya çalıştım. Comandante 26 klik civarında bir öğütüm ile iyi ısıtılmış bir dripperda 89 derecelerde 2:10 gibi sürelerde demlemenin çok iyi sonuçlar verdiğini düşünüyorum. Kasuya metodu da kullanabilirsiniz. Bu kahve özelinde bence en önemlisi kahveyi fazla çözmeye çalışmamak. Fermentasyonun fazla olduğu bu kahvede ince öğütüm ve yüksek ısı ile sizi çok rahatsız edebilecek tatlar çıkabilir.

Edit: Videoda kullandığım Molent klik sayısını 45+ olarak dikkate almanızı rica ederim.
Bende molent 33-35 ve cmd 26 yazmanıza çok şaşırmıştım 😅 şimdi 43-45 anlıyorum 😊 daha doğru oldu bence de İsmail hocam, inceleme için teşekkürler.

İnceleme için çok teşekkürler tarif beklediğim bir kahveydi. Sizin tarifinize göre benzer şekilde demledim bitiş 2:20 civarı oldu. Kahveden yoğun bir bitter çikolata ve şalgam suyu :) tadı aldım. Çok değişik bir kahveymiş normalde çok fazla tadım notlarını almam yaklaşık tatlar olur ama bundan gerçekten keyif aldım. :) Kesinlikle denenmeli.

burundi mpanga deneyen var mı arkadaşlar? ya çok acı ya da underextracted bir fincan çıkıyor, bende mi sorun var diye düşündüm ama 4 farklı su, 3 farklı döküş, 18-23 arası öğütümler, farklı dereceler falan denedim ama iyi bir sonuç aldığım olmadı

Bugün Eminönü Coffeetopia da Pozo Azul içme şerefine nail oldum. Öncelikle aldığım hizmet çok güzeldi. Barista arkadaş kahve ve forumumuz hakkında bilgili ve ilgiliydi. Paketin sonu olduğu için kahveyi çekirdek olarak koklattı buram buram çikolata kokuyordu herhalde nesquik içicez derken öğütülmüş halini kokladım sanki tropik meyve suyu gibi ananas ve kırmızı meyve kokusu vardı. Demleme yaklaşık 2:40 ta bitti karafta kokladım ama bu sefer ne kokladığımı anlamadım ilk yudumda benim için hergün içilmeyecek bir kahve olduğu çok açıktı. Bazı arkadaşlar şalgam ve turşu suyuna benzetmiş ama benim için sanki evde fermente edilmiş içkiyle hazırlanan bir kokteyl gibiydi. Eminönü'nden Cibaliye yürüyene kadar bu kahve neye benziyor diye düşüne düşüne ancak içebildim. Bitince bi rahatladım ama aftertaste çok tatmin ediciydi hala damağımda farklı bir çikolatalı tat mevcut. Bu kahve bana iki kere iyi ki dedirtti ilki iyi ki içmişim ikincisi iyi ki paket almamışım. Benim için çok ağır bir kahve ama hiç şüphesiz bu kahveye hayran olacak pek çok arkadaşımız vardır.

Bugün Eminönü Coffeetopia da Pozo Azul içme şerefine nail oldum. Öncelikle aldığım hizmet çok güzeldi. Barista arkadaş kahve ve forumumuz hakkında bilgili ve ilgiliydi. Paketin sonu olduğu için kahveyi çekirdek olarak koklattı buram buram çikolata kokuyordu herhalde nesquik içicez derken öğütülmüş halini kokladım sanki tropik meyve suyu gibi ananas ve kırmızı meyve kokusu vardı. Demleme yaklaşık 2:40 ta bitti karafta kokladım ama bu sefer ne kokladığımı anlamadım ilk yudumda benim için hergün içilmeyecek bir kahve olduğu çok açıktı. Bazı arkadaşlar şalgam ve turşu suyuna benzetmiş ama benim için sanki evde fermente edilmiş içkiyle hazırlanan bir kokteyl gibiydi. Eminönü'nden Cibaliye yürüyene kadar bu kahve neye benziyor diye düşüne düşüne ancak içebildim. Bitince bi rahatladım ama aftertaste çok tatmin ediciydi hala damağımda farklı bir çikolatalı tat mevcut. Bu kahve bana iki kere iyi ki dedirtti ilki iyi ki içmişim ikincisi iyi ki paket almamışım. Benim için çok ağır bir kahve ama hiç şüphesiz bu kahveye hayran olacak pek çok arkadaşımız vardır.
Valla zorla aldıracaksınız şu kahveyi ya, tam sevdiğim ton 😂

%20 indirim gelse yine de pahalı geliyor bana, fakirlik seviyem :) geçen özenip kendim kavurdum, fincanımda oluşan tropikal yanık tatlardan aldığım yaşama direncini başka hiç bir fincanda bulamadım. Hem de ucuz. Herkese tavsiye ederim :)

Arkadaşlar bu kahveyi mokapot ile demleyen ve tadan var mı? 😊

Pozo azul kahveyi kahvemasası nın reçetesi ile denedim ve şalgam tadı gelmedi. Başlarda portakal ve alttan alttan bilemediğim bir tat (muhtemelen rom), soğudukça ananas ve bariz anjelik erik tatları geldi. Ara ara biraz tuhaf hissettirse de genel anlamda beğendiğim bir kahve oldu. Özellikle damak kalibrasyonu için denenmesi gerekli diye düşünüyorum.

Şimdi kahve masasından diğer çekirdekler ile ilgili video bekliyoruz 😊

Pozo azul kahveyi kahvemasası nın reçetesi ile denedim ve şalgam tadı gelmedi. Başlarda portakal ve alttan alttan bilemediğim bir tat (muhtemelen rom), soğudukça ananas ve bariz anjelik erik tatları geldi. Ara ara biraz tuhaf hissettirse de genel anlamda beğendiğim bir kahve oldu. Özellikle damak kalibrasyonu için denenmesi gerekli diye düşünüyorum.

Şimdi kahve masasından diğer çekirdekler ile ilgili video bekliyoruz 😊

Hocam güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederiz. Elimizden geldiğince keyif aldığımız reçeteleri sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz. Diğer kahveler için de video ve reçete hazırlığımız var :)

Geri