kendi değirmenlerimize kolayca uyarlayabilmek amacıyla öğütme dereceleriniz için de ortalama mikron aralıklarını belirtmeniz mümkün olur mu?Selamlar. Mümkündür, bir kaç güne bu işlemi yapacağız siteye.
kendi değirmenlerimize kolayca uyarlayabilmek amacıyla öğütme dereceleriniz için de ortalama mikron aralıklarını belirtmeniz mümkün olur mu?Selamlar. Mümkündür, bir kaç güne bu işlemi yapacağız siteye.
Kısa dönem için mümkün değil pek. İleride olabilir. Aslında kendi değirmenlerinizin demleme süre aralıklarına tahmini olarak hakim olduğunuz için, referans reçeteyi örnek olarak tahmini bir öğütüm çıkartmak mümkün diğer değirmenlerde de.kendi değirmenlerimize kolayca uyarlayabilmek amacıyla öğütme dereceleriniz için de ortalama mikron aralıklarını belirtmeniz mümkün olur mu?
Dostum boşverin micron’u. Detaylarda kaybolup kendinize eziyet etmeyin. Kahveden keyif almaya bakınkendi değirmenlerimize kolayca uyarlayabilmek amacıyla öğütme dereceleriniz için de ortalama mikron aralıklarını belirtmeniz mümkün olur mu?
Kısa dönem için mümkün değil pek. İleride olabilir. Aslında kendi değirmenlerinizin demleme süre aralıklarına tahmini olarak hakim olduğunuz için, referans reçeteyi örnek olarak tahmini bir öğütüm çıkartmak mümkün diğer değirmenlerde de.
teşekkürler. evet, tabii böyle de "kaç klik" sorusu gibi oldu.Dostum boşverin micron’u. Detaylarda kaybolup kendinize eziyet etmeyin. Kahveden keyif almaya bakın![]()
Sağolasın, anladığımı söylüyorlar biraz evet.Kelloo Haru ile biraz oynadım. Kullandığım su peak water. Deneyim paylaşımı olarak:
96°C'nin altına indikçe şeftali tadı sönmeye başlıyor. Orkun'un verdiği tarifteki 96°C önerisi gayet faydalı bence.
15-240 oranda şeftali reçeli
16-240 oranda olgun şeftali (biraz rahatsız edici)
15-250 oranda sulandırılmış şeftali hoşafı
Tatları aldım. Şeftali gayet baskın ve ilgi çekici olduğu için diğer tatlara çok dikkat etmedim.
Bardak boyunca tatlara eşlik eden bir yasemin vardı, o bayağı bir hoşuma gitti.
96°C ve 15:240 oran bu kahve için optimum fayda sağladı.
Tam @orkunustel in videoda anlattığı gibi. Abi sen bu işten anlıyorsun ha, hiç yarışmalara katılmayı falan düşündün mü?
Aeropress'te henüz V60'taki performansına yaklaşacak bir tarif bulamadım. Hayırlısı bakalım.
Afiyet olsun.Brezilya Sitio Sao Pedro
Timemore g1 Plus 20 klik
1:16 oran
94 derece nazlı su
Clever dripper
Hoffman metodu
2:35 kırma
3:10 döküş başlar
3:55 döküş sonu
Açıkçası öncelikle @orkunustel e teşekkür ederiz. Şimdiye kadar içtiğim en enteresan Brezilya kahvesi. Kavrum çok homojen. Kakao net, vişne flu ama sona doğru güzel bir tatlılık ile bitiyor. Sonuç olarak gerçekten zevk aldım içerken.
Gaggia 30. yıl makinem ile timemore g1 plus 8 klikte öğütüm ile yaptığım espressoda vişne daha barizdi. 9 gr kahveye 40 gr çıktı almıştım.
Orkun abi selamlar. Nitelikli kahveye girişimde ilk siparişimi sizden geçmiş bulunuyorum. Kahvelerin hepsinin üzerinde kavrum tarihleri var fakat honduras caballero la tanairi nin etiketi yapıştırılmamış sanırım. Kargo elime bugün ulaştı. Ona göre kavrum tarihini öğrenme şansım var mıdır ?Afiyet olsun.İleride daha da enteresanları da gelecektir mutlaka.
![]()
Selamlar Görkem Bey. Böyle güzel bir girişe bizim vesile olmamıza mutlu oldum.Orkun abi selamlar. Nitelikli kahveye girişimde ilk siparişimi sizden geçmiş bulunuyorum. Kahvelerin hepsinin üzerinde kavrum tarihleri var fakat honduras caballero la tanairi nin etiketi yapıştırılmamış sanırım. Kargo elime bugün ulaştı. Ona göre kavrum tarihini öğrenme şansım var mıdır ?
Bir de önerdiğin degassing sanırım minimum 2 hafta. Bu bilgiyi de teyit etme şansımız var mı ?
Selamlar Görkem Bey. Böyle güzel bir girişe bizim vesile olmamıza mutlu oldum.Aldığınız kahvelere dair oldukça detaylı bir çok bilgiyi ve reçeteleri Youtube kanalımda bulabilirsiniz.
Tüm seçki almışsınız sanırım 11 Şubatta. Çoğunluğu kahvelerin ya 31 Ocak ya 2 Şubattır. O iki günde La Tanairi kavurmuştum çünkü. Her halükarda tüketmeye başlayabilirsiniz yavaş yavaş. Valfsiz oldukları için paketi açıp biraz havalandırmanızı sonra tekrar kapamanızı tavsiye ederim.
Selamlar. Sitio Sao Pedro'yu espresso olarak hiç denemedim. Deneyen arkadaşlar var ama, en son @NoDRaC denemişti, bugün içtiğim espresso konusuna yazmıştı diye hatırlıyorum. Oraya bakabilirsiniz.@orkunustel sitio sao pedrodan espresso kaç gr dan yapıyorsunuz. Bir de ne kadar çıktı alıyorsunuz. Mümkünse öğrenebilirmiyim.
Ben teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.İlk defa demlemeye başlayacağım için damak tadım hakkında da bir fikrim yoko yüzden tüm seçkiyi aldım evet.
YouTube'dan videolarınızı izledikten sonra ilk kahveleri sizden denemek istedim zaten. Reçeteler, diğer rehberler, birkaç inceleme vs derken tüm videolarınızı izledim sanırım. Özellikle kahvelerinize bu tarz reçete videoları çekmeniz en azından benim gibi yeni başlayanlar için çok bilgilendirici oluyor bence. Bunun için de teşekkür ederiz
Pazartesi kavrulmuş Brezilyaları da açıp havalandırmalı mıyım ?
1:2 sizin cihazda başarılı olur.@orkunustel sitio sao pedrodan espresso kaç gr dan yapıyorsunuz. Bir de ne kadar çıktı alıyorsunuz. Mümkünse öğrenebilirmiyim.
Afiyet olsun ve geçmiş olsun Doğuş Bey.covid'i atlatıncaya kadar kahveler de bekleme sürelerini tamamladı.sitio sao pedro, tanairi ve ichuga'yı beğendim. özellikle de merak ettiğim sitio sao pedro'yu... farklı ekipmanlarla denedim, hepsinde sonuç iyiydi; ama en çok aeropress'te güzel oldu. elinize sağlık @orkunustel.
Sao Pedro gerçekten harika bir kahve. Bekledikçe açılan ve sürekli olarak stokta bulundurmak isteyeceğim türden bir çekirdek. Son 2-3 demlemeyi @Alizrl'nin reçete etkinliği konusunda paylaştığı reçeteyle yaptım, fincanlar gerçekten güzel çıkıyor, ona da teşekkür edeyim. Tadım notasına karaorman pastası yazılsa hiç sırıtmaz bana kalırsa.