• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sevgili @orkunustel ile coffex’de tanışma fırsatım oldu. Forumda ki samimiyetini ve sıcaklığını gerçekte de verebilen bir insan. Evde kahve fazlalığı sebebiyle sadece kenya alabildim ve son zamanlarda içtiğim en iyi kenya olduğunu söyleyebilirim. Damak zevki öznel tabi ama ben kendim adına çok verim aldığımı net söyleyebilirim. Çok daha güzel kahvelere inşallah

@orkunustel getirden eve aldığımız damacana su, buzdağıyla kıyaslayınca çok iyi filtre performansı verdiğini söyleyemem maalesef.

Sevgili @orkunustel ile coffex’de tanışma fırsatım oldu. Forumda ki samimiyetini ve sıcaklığını gerçekte de verebilen bir insan. Evde kahve fazlalığı sebebiyle sadece kenya alabildim ve son zamanlarda içtiğim en iyi kenya olduğunu söyleyebilirim. Damak zevki öznel tabi ama ben kendim adına çok verim aldığımı net söyleyebilirim. Çok daha güzel kahvelere inşallah
Fuarda yoğun ve karışık olsam da, elimden geldiğince iyi servis vermeye ben de arkadaşlarım da çalıştık. 😇 Ziyaretçi arkadaşların tamamında sizde bıraktığımız etkiyi bırakabilmişizdir umarım. 🙂 Güzel düşünceleriniz için sağolun.

Kenya oldukça sevildi alanlar, tadanlar tarafından. Ne mutlu. Çok fazla Kenya yoktu şu sıralar, iyi oldu, güzel oldu. 😇 Beş kahve de kendi klasmanında (tat, fiyat, performans) her damağa uyabilecek kahveler. Çok daha güzelleri hepinizin desteği, hepimizin (Kafein Kültür) verimli çalışmasıyla gelmeye devam edecek. 🤜🤛

Firma: Kafein Kültür
Kahve: Honduras Cabelloro La Tanairi
İşlem: Doğal
Kavurma Tarihi: 09-09-2021
Demleme Metodu: Kalita wave - 185
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Jx-pro , 3.4
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 93~95 derece
Firma Tadım Notları: Nektarin, çilek, yaban mersini.

35 gr. kahve , 560 ml. su., 98 ml. ilk döküş ve 40 sn. blooming süresi sonrası 154 -154 -154 ml. olarak 3 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim, demleme hatası kaynaklı acılık veya ekşilik yok, sıcakken çilek aroması baskın geridende yaban mersininin mayhoşluğunu hissettiriyor, arada başka aromalarda var ama bunları ayırt edemedim(o kadarda profesyonel değilim 🙂), kahve ılımaya başladığında çilek biraz geride yaban mersini o güzel mayhoşluğu ile biraz daha baskın olarak öne çıkıyor. Kafein Kültürün denediğim ilk kahvesi ciddi bir beklentim vardı, beklentiminde üzerinde oldu, kavrum homojen bana göre başarılı. Sonuç olarak çok beğendiğim içimi çok çok lezzetli bir tadım oldu, artık diğer 4 kahvesini demlemek için sabırsızlanıyorum. Bu arada Orkun beyede başarılı kavrumu ve harika bir kahve temin etmesinden dolayı çok teşekkür ederim.

O zaman Buzdağı bulamayanlar için alternatif aramaya devam. 🙂
Nestle olabilir. Bulunduğum şehirde Buzdağ yok nestle kullanıyorum. Sanırım nestle bulunabirlik açısından Türkiye genelinde başarılı. En son ortak tadım etkinliğinde de bu sebeble oylamada nestle seçilmişti.

Kahve: Honduras Cabelloro La Tanairi
İşlem: Doğal
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 93~95 derece
Firma Tadım Notları: Nektarin, çilek, yaban mersini.

35 gr. kahve , 560 ml. su., 98 ml. ilk döküş ve 40 sn. blooming süresi sonrası 154 -154 -154 ml. olarak 3 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim, demleme hatası kaynaklı acılık veya ekşilik yok, sıcakken çilek aroması baskın geridende yaban mersininin mayhoşluğunu hissettiriyor, arada başka aromalarda var ama bunları ayırt edemedim(o kadarda profesyonel değilim 🙂), kahve ılımaya başladığında çilek biraz geride yaban mersini o güzel mayhoşluğu ile biraz daha baskın olarak öne çıkıyor. Kafein Kültürün denediğim ilk kahvesi ciddi bir beklentim vardı, beklentiminde üzerinde oldu, kavrum homojen bana göre başarılı. Sonuç olarak çok beğendiğim içimi çok çok lezzetli bir tadım oldu, artık diğer 4 kahvesini demlemek için sabırsızlanıyorum. Bu arada Orkun beyede başarılı kavrumu ve harika bir kahve temin etmesinden dolayı çok teşekkür ederim.
Öncelikle afiyet olsun Eyüp Bey. 😇

Beklentiler yüksek olduğu halde beklentileri karşılamak büyük mutluluk benim için. Bana destek olan dostlarımla birlikte iyi çalışmanın karşılığı bu. Bir rahat doya doya nefes o zaman bize. 🙂

Paylaşımınız için teşekkürler! Ellerinize sağlık. ✌️✌️

Nestle olabilir. Bulunduğum şehirde Buzdağ yok nestle kullanıyorum. Sanırım nestle bulunabirlik açısından Türkiye genelinde başarılı. En son ortak tadım etkinliğinde de bu sebeble oylamada nestle seçilmişti.
Nestle bulup deneyeyim vakit bulduğum gibi. SCA Türkiye'den sevgili Kaan ile fuarda Erikli denemiştik, onunla da güzel çıkmıştı kahve Buzdağı kadar olmasa da. Sanırım Nestle ile Erikli ya aynı kaynağı paylaşıyordu, ya aynı holdinge mi bağlılardı hatırlamıyorum. Bu bağı yanlış hatırlamıyorsam eğer, ikisi arası kompozisyon olarak çok farklılık yoksa tahminen Nestle ile de iyi çıkabilir diye düşünüyorum.

Öneri için teşekkürler.

Bende ilk siparişimi ''Tüm Seçki Deneme Seti'' olarak yaptım. Kahvem bittiği için direkt denemeye başlayacak olmam oldukça iyi oldu benim için.
Burayı yorumsuz bırakmam...
Gelecekte Türk kahvesi harmanı yapmayı düşünüyor musunuz?
Bu arada buzdağı açık ara denediğim sular arasında en iyisi :)

Bende ilk siparişimi ''Tüm Seçki Deneme Seti'' olarak yaptım. Kahvem bittiği için direkt denemeye başlayacak olmam oldukça iyi oldu benim için.
Burayı yorumsuz bırakmam...
Gelecekte Türk kahvesi harmanı yapmayı düşünüyor musunuz?
Bu arada buzdağı açık ara denediğim sular arasında en iyisi :)
Selamlar. ✋Şimdiden afiyet olsun. 😇

Türk kahvesi harmanı yapmayı düşünmüyorum ilerisi için. Genel olarak harman yapmayı düşünmüyorum çünkü. Ancak kahvelerimiz de açık kavurma stilinde profillere sahip olduğu için Türk Kahvesi için keyifle kullanılabilirler. Dilediğiniz kahve ile Türk Kahvesi yapabilirsiniz. 😇

Buzdağı genel olarak çoğu kavurucunun kahvesine ortalama olarak uyuşan bir su kesinlikle katılıyorum size.

Arkadaşlar oldukça güzel, bu markayı daha en başında kurma anından beridir planladığım etkinliği paylaşmaktan mutluluk duyuyorum!

İlk kahve dükkanı vb işletmelerin misafir ağırlaması yasakları başladığında, tarladan fincana konseptiyle yayınladığım Talks with Coffee People serisini müşterilerle üreticiler arası iletişim konseptine taşımak istemiştim.

İlk etkinlik Caballero ailesi ile olacak.

Bu konseptte seçkimizdeki kahveleri üreten ulaşabildiğimiz çiftçi ve istasyon yöneticileri ile o kahveleri alıp tüketen müşteriler canlı yayında buluşup, tüketici olarak üretimi dinleyip, soru sorup, fikir alışverişi yapabilecek.

İlk yayınımızda Caballero kahvelerini alanlar, demleyenler Caballero ailesi ile buluşacak. Etkinliğe katılım için Caballero kahvelerini alan müşterilerimizden orkunustel@kafeinkultur.com e postasına isim ve soyisimlerini yazdıkları bir e posta rica ediyorum ki ben de sistemden kontrol edip, sizlere çevrimiçi toplantı linkini paylaşabileyim.

Bu kahvelerden almayanlar da yayındaki bilgilerden faydalabilmesi için yayını Youtube üzerinden de yayınlıyor olacağım.

Cumartesi gününe kadar Honduras kahvelerinizden bir fincanlık da olsa saklayın derim 🙂, çiftçi anlatırken o kahveleri tüketmek ayrı bir keyif ve onur verici olacak çünkü. 😇

Dun verdigim siparis bu sabah elime ulasti hizli gonderim icin tesekkurler kenya dan basladim elma aramoli caya bir kucuk limon atmisim gibiydi gayet basarili buldum tesekkurler

Kahve: Brezilya pink star
İşlem
: Doğal
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 92~94 derece
Firma Tadım Notları: Çikolata, fındık, tütün.

20 gr. kahve , 315 ml. su., 45 ml. ilk döküş ve 40 sn. blooming süresi sonrası 135 -135 ml. olarak 2 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim, tütün tadı daha baskın geriden çikolata tadı hissediliyor, tadım notunda tütün olan denediğim ilk kahve, tütün ve çikolata uyumu çok hoş olmuş. Fındık aromasını hissetmedim gerçi şimdiye kadar tattığım kahvelerde tadım notlarında fındık yazıp sadece bir kahvede hafifte olsa fındık aromasını hissetmiştim, fındık aromasını almakta özürlüyüm sanırım 🙂 Sonuç olarak asiditesi yüksek olmayan gövdeli ve içimi oldukça lezzetli bir kahve, Kafein Kültürün denediğim bu kahveside üzmedi , tadımdan oldukça keyif aldım.

İyiki 9 kavrumu siparis vermisim. Forumda okumustum bu espiriyi, kargo arabasini gordugum gibi suyu kettle a koydum. 😄

Gelir gelmez demleyebilmek de ayri bir keyifli oluyor. Kenya tek kelimeyle muhtesem elinize saglik orkun bey.

Kahve: Brezilya pink star
İşlem
: Doğal
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 92~94 derece
Firma Tadım Notları: Çikolata, fındık, tütün.

20 gr. kahve , 315 ml. su., 45 ml. ilk döküş ve 40 sn. blooming süresi sonrası 135 -135 ml. olarak 2 parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim, tütün tadı daha baskın geriden çikolata tadı hissediliyor, tadım notunda tütün olan denediğim ilk kahve, tütün ve çikolata uyumu çok hoş olmuş. Fındık aromasını hissetmedim gerçi şimdiye kadar tattığım kahvelerde tadım notlarında fındık yazıp sadece bir kahvede hafifte olsa fındık aromasını hissetmiştim, fındık aromasını almakta özürlüyüm sanırım 🙂 Sonuç olarak asiditesi yüksek olmayan gövdeli ve içimi oldukça lezzetli bir kahve, Kafein Kültürün denediğim bu kahveside üzmedi , tadımdan oldukça keyif aldım.
Detaylı anlatım, paylaşım için teşekkürler. 🙂 Beni de bu kahveyi türdeşleri arasında düşündüğümüzde en çeken şey tütün lezzeti olmuştu. Numune tadımında da benzer bir tat yakalamıştım hatta kahveleri anlattığım bir videoda bahsetmiştim. Pipocu oluşumdan kahvede tütün tadı hoşuma gidiyor. Pipo yanına da yakışıyor lezzet olarak da. 🙂

İyiki 9 kavrumu siparis vermisim. Forumda okumustum bu espiriyi, kargo arabasini gordugum gibi suyu kettle a koydum. 😄

Gelir gelmez demleyebilmek de ayri bir keyifli oluyor. Kenya tek kelimeyle muhtesem elinize saglik orkun bey.
🙂 İyi espiriymiş. 🙂

Özellikle benim kahvelerimde tavsiyem hep bir önceki stoktan alım yapmanız. Null Coffee'den sevgili Cihan'la da konuştuğumuzda üçüncü dördüncü haftasında daha tatlı olur kahvelerin demişti kendisi de. Açık kavurma stillerinin zorluğu geç gaz salınımını tamamlaması, güzelliği de lezzet ömrü uzunluğu oluyor.

Keyifle tüketin.

Not: Kenya'ya olan ilgi için çok teşekkürler. Sanırım son 1 paket 250 gram 9 Eylül tarihli Kenya kaldı. Geri kalanını numune setlerine ayırdım. 20 eylül stoğuna pazartesiden itibaren geçiyoruz. 🙂

Arkadaşlar oldukça güzel, bu markayı daha en başında kurma anından beridir planladığım etkinliği paylaşmaktan mutluluk duyuyorum!

İlk kahve dükkanı vb işletmelerin misafir ağırlaması yasakları başladığında, tarladan fincana konseptiyle yayınladığım Talks with Coffee People serisini müşterilerle üreticiler arası iletişim konseptine taşımak istemiştim.

İlk etkinlik Caballero ailesi ile olacak.

Bu konseptte seçkimizdeki kahveleri üreten ulaşabildiğimiz çiftçi ve istasyon yöneticileri ile o kahveleri alıp tüketen müşteriler canlı yayında buluşup, tüketici olarak üretimi dinleyip, soru sorup, fikir alışverişi yapabilecek.

İlk yayınımızda Caballero kahvelerini alanlar, demleyenler Caballero ailesi ile buluşacak. Etkinliğe katılım için Caballero kahvelerini alan müşterilerimizden orkunustel@kafeinkultur.com e postasına isim ve soyisimlerini yazdıkları bir e posta rica ediyorum ki ben de sistemden kontrol edip, sizlere çevrimiçi toplantı linkini paylaşabileyim.

Bu kahvelerden almayanlar da yayındaki bilgilerden faydalabilmesi için yayını Youtube üzerinden de yayınlıyor olacağım.

Cumartesi gününe kadar Honduras kahvelerinizden bir fincanlık da olsa saklayın derim 🙂, çiftçi anlatırken o kahveleri tüketmek ayrı bir keyif ve onur verici olacak çünkü. 😇

MARYSABEL CABALERO ile cumartesi günü yapılacak canlı oturum bence gördüğüm en başarılı etkinlik.
Kahve serüvenimde her aşamada amatör olarak bulundum diyebilirim.
Ama şuana kadar hiç bir üreticiyle bu denli bir etkileşim yaşamadım.
Bu buluşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.
Sorularımızı GOOGLE a sorduk, BİR BİLEN'e sorduk, kahveklubündeki DENEYİMLİLER'e sorduk, USTALAR'a sorduk. Fakat bizzat ÜRETİCİ'ye sormak ve cevapları canlı dinlemek hatta onların süreçte yaşadıklarını dinlemek beni oldukça heyecanlandırıyor. Sabırsızlıkla bu etkinliği bekliyorum.
Yazarın imza günü gibi bir etkinlik olacak. Hem endüstriyel yaklaşımlar hem de akademik dokunuşlar olacak gibi.

Geri