Ben sizi bölmeyeyim, araya deneyimimi sıkıştırıp gideyim.
Siparişim bugün geldi, hediye olarak da 100 gr. Caballero #5 gönderilmiş, pek teşekkür ederim. Bu 100 gramın kavrum tarihi 9 Eylül'dü. Bu başlık altında da 3 hafta bekleme süresinin ideal olduğunu okumuştum. Dedim ki "Ben bugün bu kahveyi yerim"

Şimdi:
Aşağıdaki demlemeleri tutarsız bir seramik dişli değirmenle yaptığım hesaba katılsın lütfen
İlk demlemeyi 20-300 şeklinde V60 öğütümü ile Clever'da yaptım. 2.30'da karıştırıp 3. dakikada karafa yerleştirdim. Pek müthiş bir sonuç alamadım.
Sonra kapı çaldı, 1 Ekim indirimiyle sipariş ettiğim Moccamaster geldi. Kendisinin ilk demlemesi de sizin kahvenizle oldu
@orkunustel , kendimce sizi böyle onore etmeye çalıştım.

İkinci demlemeyi Moccamaster ile 30-500 şeklinde, yine V60 öğütümüyle, 45 saniye manuel blooming yaptırarak denedim. İçimi hoş, zevkli bir kahve elde ettim. Tadım notları bu demlemede belirmeye başladı. Lâkin kahveden çok çay içer gibi hissettim.
Üçüncü demlemeyi de
şu şekilde gerçekleştirdim. Bu başlık altında kahvelerinizi gereğinden çok demlemenin zor olduğunu okumuş olduğum için öğütümü kalınlaştırmadım ve kahveyi yine V60 ayarında öğüttüm. İlk kupada diğerlerine göre daha dengeli bir içim yakaladım. Ardından 5-10 dakika boyunca ısıtıcı üzerinde karafta bekleyen çıktıyı tattım...

O ne güzel oldu öyle ya. Kahveye doymuştum ama hepsini zevkini çıkara çıkara içtim. Bütün tadım notlarını aldım. Gövdesi de ortaya çıktı. Yani... bayağı güzel bir kahve içtim şükür. Ve bunun, kahvenin tam potansiyeli olduğunu da düşünmüyorum. Daha fazla ajite edilebilir, yahut daha ince öğütülebilir, bilmiyorum; ama son noktasına bu şekilde dahi ulaşamadım.
Acaba over-extract noktası neresi?