Rumo Savanna BlendFiltre makinesi için blend arıyorum öneri alabilir miyim?
Tetra'nın morning ve all-day blendleri fazlasıyla iş görür, nacizane tavsiyeFiltre makinesi için blend arıyorum öneri alabilir miyim?
Piyasadaki kahvelerin birbirine çok benzemesi ve ekonomik şartlar sebep oluyor gibi ama aylık alım yapanların bile tecrübelerini paylaşmaması bizi alışveriş yaparken çekimser kalmaya itiyor.forumda bir sakinlik bir sükunet hakim. eskisi gibi bir heyecan hava eksikliği var gibi ama nedendir bilmiyorum. ekonomik olması da pekala muhtemeldir diye düşünüyorum.
var mı fikri olan?
Benzer görüşler içerisindeyim. Özellikle aynı kahve X kavurucuda da var Y’de de var ve bu beni geri atıyor kahve seçiminde. Bunun yanında kavrumunu bildiğim ve seçkisi hep farklı olan kavurucuları tercih etmeye çalışıyorum. Aylık alımlardan mümkün mertebe uzak kalıyorum. Forum kültürü sadece aylık alım ve benzer süreçlerle ilerliyor. Bilgi paylaşımı veya denediğim kahve tecrübelerinde görüş belirtmek bir yerden sonra sıkıcı olur hale geldi.Piyasadaki kahvelerin birbirine çok benzemesi ve ekonomik şartlar sebep oluyor gibi ama aylık alım yapanların bile tecrübelerini paylaşmaması bizi alışveriş yaparken çekimser kalmaya itiyor.
![]()
Sirke ya da limon tuzu denediniz mi ?Chemex 6 cup kullanıyorum yıllardır. Su dışında hiçbir şeyle yıkamadım ve kahveyi yaptıktan sonra hemen çalkaladım bugüne kadar. Ancak yinede yılların etkisi olarak çok az dipte kahverengi lekeler ve su lekeleri mevcut. Temizlemek için elimin içine girmemesi bir yana kimyasaldan da çekiniyorum. Temizlemek ve parlatmak için önerisi olan var mı?
Sirkeden kokusu sinebilir düşüncesiyle uzak durdum. Limon tuzu ve kaynar su ile çaydanlıklarda kireci çözmüşlüğüm var. Ancak chemex de denemedim acaba bir zararı olur mu?Sirke ya da limon tuzu denediniz mi ?
Denemeden bilemeyiz ama zararı olmaz diye düşünüyorum.Sirkeden kokusu sinebilir düşüncesiyle uzak durdum. Limon tuzu ve kaynar su ile çaydanlıklarda kireci çözmüşlüğüm var. Ancak chemex de denemedim acaba bir zararı olur mu?
en büyük darbeyi de gerçekten dediğiniz gibi deneyim paylaşım başlıkları yemiş gibi duruyor. eskiden o başlıklardan çokça yeni kahve/kavurucu öğrenmişliğim vardır ama şimdilerde ben dahil kimse pek oralarda değil gibiBenzer görüşler içerisindeyim. Özellikle aynı kahve X kavurucuda da var Y’de de var ve bu beni geri atıyor kahve seçiminde. Bunun yanında kavrumunu bildiğim ve seçkisi hep farklı olan kavurucuları tercih etmeye çalışıyorum. Aylık alımlardan mümkün mertebe uzak kalıyorum. Forum kültürü sadece aylık alım ve benzer süreçlerle ilerliyor. Bilgi paylaşımı veya denediğim kahve tecrübelerinde görüş belirtmek bir yerden sonra sıkıcı olur hale geldi.
Chemex 6 cup kullanıyorum yıllardır. Su dışında hiçbir şeyle yıkamadım ve kahveyi yaptıktan sonra hemen çalkaladım bugüne kadar. Ancak yinede yılların etkisi olarak çok az dipte kahverengi lekeler ve su lekeleri mevcut. Temizlemek için elimin içine girmemesi bir yana kimyasaldan da çekiniyorum. Temizlemek ve parlatmak için önerisi olan var mı?
Makine nedir?Merhaba, basınçsız sepette kahve demlerken bir anda fokurdar gibi köpürmeye başlaması ne demek oluyor? Birden fazla kez oldu bir şeyi yanlış yapıyorum muhtemelen
Karaca coffee art baristaMakine nedir?
Fokurdar gibi derken bir video paylaşmanız mümkün mü?Karaca coffee art barista
Video çekmemiştim ama köpürerek akıyor böyle köpük köpükFokurdar gibi derken bir video paylaşmanız mümkün mü?