• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Sadece başımdan geçen bir anımı anlatmak istiyorum.

3 yıldır kahvelerimi vakum poşetinde saklayarak muhafaza ediyorum. Makinemde vestelin bir makinesi (önermem). İlk çekirdek kahvelerim geldiğinde (hemen bayatlamasın diye ve makineyi kullanma istediğiyle) hemen vakumladım. (stok yapınca en az 1.5 kilo falan yaparım). Aradan 2/3 hafta geçince poşetlerin vakumunun bozulduğunu ve şiştiği gördüm. Bazısı çok şişmişti bazısı çok az... Ama o ilk vakumlu hallerinden eser yoktu. (serin bir odada çekmecede saklıyorum). İlk anlam veremedim ve makineye bk attım. Sonra şişen poşetleri açıp yeniden vakum yaptım ve olay çözülmüştü. Bir kaç siparişten sonra olayı anca çaktım 😅 "degassing" çünkü ne hikmetse ilk vakumlar bozuluyordu yani makinede problem yoktu. O çakma durumundan sonra hep vakum için acele etmemeye başladım. Şimdi en az 2/3 hafta orjinal paketlerinde bekletiyorum ve sonra vakumluyorum ki buna rağmen bazı çekirdeklerde (hepsi değil) aynı problemi yine yaşıyorum. Yani bazen kavurucu iki hafta dese de o 2 haftadan bir tık fazla sürebiliyor...

Bu da böyle bir sadece anıydı işte... 😅

Ankara’daki kavurucu 1kg pakette indirimli fiyat verebilmek için yapmıştır belki, tüm degass sürecini kendi yönetip paketlemiştir sizin kahve günden güne düzleşmeye market kahvesine dönmeye başlayacaktır. O valf ters yönlü hava girişini engelliyor. Oksijen temasında kahveniz yavaş yavaş ekmek gibi, meyve gibi bayatlayacaktır.

vakumlamak, salamura yapar gibi vacuvinle şişelemek, küçük dilimlere ayırıp lakerda yapmak falan henüz gerekli değil. Dört mevsim güzel kahveler alınabiliyor :)

Öte yandan dünya düz demekle dünyanın toparlak olmasının etkisi bir şeye minimal demek iki farklı şey :)

Soru başlıklarını zaman buldukça buraya taşıyorum. Lütfen bir şey sormak istediğiniz zaman bu başlığı kullanın, her soru için yeni başlık açmayın. Bir sorun veya herhangi bir şey üzerine başlık açacaksanız o başlığın daha önce açılıp açılmadığından emin olun lütfen.

Son düzenleme:
Öncelikle iyi geceler
Değirmen temizliğini nasıl yapıyorsunuz ve ne sıklıkla ya da ne zaman yapıyorsunuz? Ben farklı kahve öğüteceğim zaman komple sök-tak yapıyorum ama bu da kahve çeşitliliğinde yorucu bir hal alıyor.
Ayrıca yıkasak ne olur?
Deneyim ve bilgilerinizi merak ediyorum.

Merhabalar,
Bugün latte art ile ilgili kimsenin bana daha önce söylemediği bir gerçeği tecrübeyle öğrendim, paylaşmak istiyorum.
1 aydır aldığım Karaca coffee art barista makinem ile latte artta gelişmeye çalışıyorum. Çok zorlandım ve milyon tane video izlememe rağmen neden olduğunu bulamamıştım. Bugün yurtdışından basınçsız sepet ile dipsiz portafiltrem geldi. 3. Denememde ideal akışı yakaladıktan sonra artımı yaptım ve zemin o kadar güzeldi ki, videolardaki gibi kaydı krema. Bununla birlikte anladım ki pek bahsedilmeyen gerçek şu, espresso gerçek kremasını verdiğinde latte art için ideal zemin oluşuyormuş. Süt çok iyi olmamasına rağmen zemin güzel olunca art da kolaylıkla oldu. Yani basınçsız sepet şart değilmiş gibi anlatılıyor ama ben inanılmaz fark gördüm. Belki yeni başlayan başkalarına da faydası olur diye paylaşmak istedim.
Sevgiler,

ben de art atamayan biri olarak teşekkür ederim tavsiyeniz için. Karacanın coffee art 1101 modeli var bende. Dipsiz portafiltre değil de sadece basınçsız sepet işe yarar mı acaba

Merhabalar,
Bugün latte art ile ilgili kimsenin bana daha önce söylemediği bir gerçeği tecrübeyle öğrendim, paylaşmak istiyorum.
1 aydır aldığım Karaca coffee art barista makinem ile latte artta gelişmeye çalışıyorum. Çok zorlandım ve milyon tane video izlememe rağmen neden olduğunu bulamamıştım. Bugün yurtdışından basınçsız sepet ile dipsiz portafiltrem geldi. 3. Denememde ideal akışı yakaladıktan sonra artımı yaptım ve zemin o kadar güzeldi ki, videolardaki gibi kaydı krema. Bununla birlikte anladım ki pek bahsedilmeyen gerçek şu, espresso gerçek kremasını verdiğinde latte art için ideal zemin oluşuyormuş. Süt çok iyi olmamasına rağmen zemin güzel olunca art da kolaylıkla oldu. Yani basınçsız sepet şart değilmiş gibi anlatılıyor ama ben inanılmaz fark gördüm. Belki yeni başlayan başkalarına da faydası olur diye paylaşmak istedim.
Sevgiler,

ben de art atamayan biri olarak teşekkür ederim tavsiyeniz için. Karacanın coffee art 1101 modeli var bende. Dipsiz portafiltre değil de sadece basınçsız sepet işe yarar mı acaba

Uzun süredir Karaca Coffee Art 1101 kullanıyorum. İki adet basınçsız sepet ile bir adet dipsiz portafiltre ve kendi portafiltresi var. Zaten o asıl kremayı doğru çekirdek ve öğütüm ile sepet yapıyor. Bendeki her iki sepet de kendi portafiltresine uyuyor.

yeni bi portafiltre benim için fazla pahalı gelir şu anlık. Ayrıca pour-over kahveleri daha çok tercih ediyorum. O yüzden ben de sepet alabilirim diye düşündüm 1 tane. Kendim öğütüyorum ama altsız portafiltre kullanacak kadar tutarlı bir değirmenim yok o yüzden çok başarılı sonuç alacağımı sanmıyorum. Teşekkür ederim tekrardan

Öncelikle iyi geceler
Değirmen temizliğini nasıl yapıyorsunuz ve ne sıklıkla ya da ne zaman yapıyorsunuz? Ben farklı kahve öğüteceğim zaman komple sök-tak yapıyorum ama bu da kahve çeşitliliğinde yorucu bir hal alıyor.
Ayrıca yıkasak ne olur?
Yıkamak mı

Alanya - Manavgat civarı nitelikli kahve demleyen bildiğiniz bir yer var mı?
Manavgat ev demleyicisi olarak ben varım. Alanya’da sanırım bir kaç mekan var Petra falan demliyorlar diye biliyorum ancak mekan ismi yok aklımda. Yerel kavurucu olarak CoffeeHall var ama çekirdekler ne kadar nitelikli bilmiyorum.

Öncelikle iyi geceler
Ayrıca yıkasak ne olur?
Deneyimlerime göre çoğu kafe veya kavurucuda öğütüm sonrasında fırça, puar vb. hiçbir şey kullanmadan hazneyi geri yerleştirip devam ediyorlar. Bu yüzden farklı kahve öğüteceğiniz zaman bile sök temizle ve geri tak yapışınızdaki azim ve kararlılığa hayran kaldım.

Ben her öğütümden sonra çıktının alındığı yeri hiç öğütüm olmamış gibi görünene kadar fırçalıyorum, sonra da puar ile hem alttan hem üstten hava veriyorum. En sonda da hazneyi hava ile temizleyip takıyorum.

Ben de art atamıyorum ama benim problemim tamamen süt köpürtmekle alakalı, ne yaparsam yapayım vidyolarda gördüğüm o dokuyu yakalayıp art atacak sütü elde edemiyorum, ya çok sıvı oluyor ya da çok büyük, yoğun köpük oluyor.

Ekli dosyayı görüntüle 42353

Bu tadım notalarına sahip hangi ürünü kimden önerirsiniz?
Merhabalar,

Şunlara bir göz atın, ihtiyaç duyarsanız firmalarla iletişime geçin:

Afiyetler.

Son düzenleme:
İndirimli çekirdek/kavurucu önerisi olan var mı?

Arkadaşlar bir kahve Makinesi almayı düşünüyorum ama aklımda hem filtre hem de espresso yapabilen bir makine olması var. Tavsiyeniz olur mu?

Benim sütle falan pek işim olmuyor. Sade kahveciyim. Düz espresso ya da americano. Bir yandan tabi ki sürekli tükettiğimiz filtreyi de iyi demlese harika olurdu.

Bu hep baktığımız Sage, moccamaster, fellow benzeri yerlerde bu işleri yapacak bir makine yok mudur?

Not: espresso işini de hızlı görmeli. Portafilter olayına gerek yok.

Arkadaşlar bir kahve Makinesi almayı düşünüyorum ama aklımda hem filtre hem de espresso yapabilen bir makine olması var. Tavsiyeniz olur mu?

Benim sütle falan pek işim olmuyor. Sade kahveciyim. Düz espresso ya da americano. Bir yandan tabi ki sürekli tükettiğimiz filtreyi de iyi demlese harika olurdu.

Bu hep baktığımız Sage, moccamaster, fellow benzeri yerlerde bu işleri yapacak bir makine yok mudur?

Not: espresso işini de hızlı görmeli. Portafilter olayına gerek yok.
Philips tam otomatik cihazlara bakabilirsiniz.

Geri