• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Haziran Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (Anket)

bu alımda benim favorilerim turaco ve el penon oldu. el penon’un tadı ne yazık ki hızlı kayboldu, ilk iki gün aldığım tatlılığı birdaha alamadım. turaco ise hala leziz. özellikle soğuk yapınca tam bir meyve suyuna dönüşüyor.

ay sonunda da bir çekirdekten 1 kilo alırım diyordum ama ondan da vaz geçtim on7n yerine sezy nin etiyopya seçkisini aldım. temmuz alımını iple çekiyorum.

Cascavel'den verim alanlar filtre kahve için reçetelerini paylaşabilirler mi? Çilek aromasını çok duydum ama sadece 1 demlememde çok az yaklaşabildim onun dışında hiçbir aroma alamadım.

Mam ise aksine tadım notlarını çoğu koşulda belirgin bir şekilde aldığım çekirdek oldu.

Cascavel'den verim alanlar filtre kahve için reçetelerini paylaşabilirler mi? Çilek aromasını çok duydum ama sadece 1 demlememde çok az yaklaşabildim onun dışında hiçbir aroma alamadım.

Mam ise aksine tadım notlarını çoğu koşulda belirgin bir şekilde aldığım çekirdek oldu.
ben de mam ve cascavel denedim. cascaveli aeropresste hoffmann tarifiyle demlediğimde iyi sonuçlar aldım. v60a mam daha yakıştı bence.

Null cipizuyu az önce denedım ve kahve demlemeye yeni başlayan biri olarak gercekten kahve buymuş ya dedirtti bana
Filtre kahve makinesinde demleme yaptım 1/16 ölçülerinde gercekten tereyağlı kurabiye tadını damağımda hissettim içimi çok rahat, tatlı, ve orta gövdede bir kahveydi icerken sankı süt içiyormuş gibi oldum gerçekten hafif bir kahve bu arada benim ekipmanların aşağıdakı gibiydi
Filtre kahve makinası: philips daily collection hd 7461
Öğütücü: russel hobbs 6ıncı klik
Filtre: melitta guourmet
Tartı: gomax 2kg 0.1gr hassasiyetinde
Su: özkaynak

Turaco'yu denedim. TM 20 klik 16/240 60x4. 3.07 dakika sürdü.

Sonuç: meh. Toblerone ya da Cascavel kadar acılık almadım. Sıcakken biraz belli, soğudukça azalıyor. Su döküşlerini biraz daha sakin ve dikkatli yaptım, umarım bu sayede kanallanmanın önüne geçip acılığı azaltmışımdır. Çok belirgin bir asidite yok, sıcakken azıcık hissediliyor.

Hatta soğuyunca azıcık keyifli bile oldu diyebilirim. Bir dahaki sefere daha da yavaş ve dikkatli döküm yapacağım.

Turaco'yu denedim. TM 20 klik 16/240 60x4. 3.07 dakika sürdü.

Sonuç: meh. Toblerone ya da Cascavel kadar acılık almadım. Sıcakken biraz belli, soğudukça azalıyor. Su döküşlerini biraz daha sakin ve dikkatli yaptım, umarım bu sayede kanallanmanın önüne geçip acılığı azaltmışımdır. Çok belirgin bir asidite yok, sıcakken azıcık hissediliyor.

Hatta soğuyunca azıcık keyifli bile oldu diyebilirim. Bir dahaki sefere daha da yavaş ve dikkatli döküm yapacağım.
Niye 16/240? Ben çoğu zaman 15/245 bazen 15/240 yapıyorum. 16/240'tan bugüne kadar pek iyi sonuçlar aldığımı söyleyemem.

Niye 16/240? Ben çoğu zaman 15/245 bazen 15/240 yapıyorum. 16/240'tan bugüne kadar pek iyi sonuçlar aldığımı söyleyemem.
Bilmiyorum, alışkanlık sanırım. Belki daha yoğun olsun diyedir. Aslına bakılırsa, 16 gram kullanmanın çözünmeye büyük bir katkısı da yok sanırım. Önemli olan su miktarı.

Akşam 15/240 deneyeyim, bakalım fark olacak mı?

Bilmiyorum, alışkanlık sanırım. Belki daha yoğun olsun diyedir. Aslına bakılırsa, 16 gram kullanmanın çözünmeye büyük bir katkısı da yok sanırım. Önemli olan su miktarı.

Akşam 15/240 deneyeyim, bakalım fark olacak mı?
3.00 dakika sürdü. Bu sefer asidite baştan sona belirgin, ama acılık da arttı. Bir klik daha kalınlaştırsam işe yarar belki.

Geri