• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Haziran 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

@Sefer Dağ Bey , geçen sene her çekirdek özelinde farklı demleme reçeteleri vardı. Sitenizde bu senede yer vermeyi düşünüyor musunuz?
Bu sene daha farklı bir yol rehberi hazırladı ekip arkadaşımız Nida. Hem böylelikle bir kahveden isteğimiz lezzet profilini rahatça fincana yansıtabiliyoruz. Bence oradan başlanğıç olarak referans alıp deneyimledikten sonra yorumlarınız üzerinden tekrardan konuşmak isterim. Şimdiden afiyetler dilerim.

Ehm...

Arkadaşlar merhaba. Şimdi ben de izninizle kendi fikirlerimi yazmak isterim. Kimseyi savunmak ya da eleştirmek gibi bir gayem yok.

Öncelikle materyal olarak düşünelim. Lot'daki kahve bayadır satışta, 2023 ilk hasatı ve bu Kolombiya'da Aralık-Ocak aylarına tekabül ediyor. Dolar o zaman 18TL idi, şimdi ise dolar 32TL. Bununla birlikte bir hasattaki çekirdek ile bir yıl sonraki hasattan alınan çekirdek aynı değildir bildiğiniz gibi, o yılki hava, yağış, güneş vs. farklı bir çekirdek yaratır her hasatta. Bunlara ek olarak bu Türkiye şampiyonu olan, dünya şampiyonası görmüş bir çekirdek ve Nida Hanım ile Tetra ekibinin pek çok profil içinden çıkardıkları omni profil. Yani bu kahve satmak için stoklanmış alelade bir kahve değil, bu benim aldığım bir kiloluk Kolombiya Esperanza da değil.

Ha bu da benim yaklaşımımdır, sizi tatmin ederse ne ala. :)

Yatırım tavsiyesi değil,eklemem lazımdı özür dilerim.Cikolata sektöründen eşiniz dostunuz ahbabiniz var mı,özellikle patiswiss firmasında?
Çok açık söyleyeyim üstadım. Bunu hiç yakıştıramadım size. Sizin tarafınızdan böyle agresif bir yorum atılmasına inanılmaz şaşırdım.
Büyü mü yaptılar anlamadım ki, rica ediyorum fisilik mi papaz mı bi çözelim bunu.

Sebastian Gomez konusuna gelecek olursak. Neden bu fiyattan satılıyordan ziyade, bu kahve niye bu kadar özel ve ayrı tutuluyor size ondan bahsedeyim.

Yarışma sürecinde en önemli konu kahve seçimi. Özellikle ulusalda güzel bir sonuç elde etmişken (teknik olarak olabilecek en iyi sonuçtu, bu bir yorum değil; gerçek), e dünya şampiyonasında neden iyi bir sonuç olmasın, niye kendimizi göstermeyelim diye düşündük elbete. Bu duruma yaraşır, bu seneye ait bir kahve ararken de yine aynı tedarikçiye başvurduk ve Sebastian Gomez'in 2024 hasatı ile karşılaştık. Bu kahve daha dünya sahnesine çıkmadan ne kahvelerle yarıştı, size anlatamam. Hem de kaç kere. Her seferinde de galip geldi. Dünyada bu kahve 18. oldu sonra. Bu sıralamanın ne kadar başarı olduğu da olmadığı da tartışılır elbette. Sayılar da tartışılır. Tecrübe anlamında heybemizi doldurup gelmişken, bu kahveyi kahve severle paylaşmak küçük bir başlangıç, bir teşekkür niteliğindedir benim için.

İşin özü, olay paylaşmakla alakalı. Olanı paylaşmak. Olmayan bir şeyi daha fazla gösterip sunmak değil. Zira hakemler buna kanmaz.

Şimdiden afiyetler.
From Ankara with Love.
Bütün konu @DtB hocamın sorusu ve @fnidaf hanımın bu açıklamasıyla 0 gerginlikle bitebilirdi. @DtB hocamın amacının tartışma çıkartmak olmadığı kendisini tanımamızı geçiyorum mesajından belli oluyor. @fnidaf hanım da gayet güzel bir şekilde durumu izah etmiş. @DtB hocam da ya kabullenir ya da kendisine uygun gelmezse kabullenmez teşekkür eder geçerdi. Konu kapanırdı.
Biz dahil olmasaydık muhtemelen öyle de olacaktı. Gerginlik bir yerden çıkınca devamı geliyor...

Kıymetli dostlar,beni bilen bilir.Aranizdan çok fazla kişiyle burada olumlu anlamlı ilişkiler kurmaya,foruma değer katmaya,hobicilere naçizane deneyimlerim ölçüsünde yardımcı olmaya çalıştım.Bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak da görüyor bu şekilde bir amaç güdüyor da değilim.Ben sadece burada aynı şeyleri yapmaktan keyif aldığım insanlarla birlikte sağduyu çerçevesinde etkileşime geçmekten keyif alan biriyim.Kaos, tartısma ve saygısızlık bunlar bana uzak kelimeler diye düşünüyorum.Bana özelden her selam veren kişiye en az bir kere efendim diye hitap etmisimdir,kimsenin burada efendi olmadığını bilerek...Ancak varsa söyleyin.Sadece bir soru sordum,firmadan farklı hasat bile denilmeden önce bambaşka savunmalara piyasa üzerine derin düşüncelere daldık.Ardindan racon keser gibi iletişime geçildi,böyle bir durumda ne yapmamız gerekiyor?Ben kafelerine gidip gayriihtiyari aa fiyatlar da epey pahalı olmuş dediğimde beni dovdurecek misiniz? Tüketici ile böyle mi iletişime geçilir?Elbette bütün sözlerim sadece bir yorum,bir varsayım.Dogru olanı,yanlis olanı alintilarsiniz üzerine bir hatamız yanlisimiz varsa özür dileriz.Fiyat konusunda herhangi bir hoşnutsuzluk oluştuğunda birilerinin çıkıp bunu ifade edebilmesini hala bekliyorsak bir yanılgı içerisindeyiz diye düşünüyorum.İnsanlar eleştiriye başlamadan "Başıma bir şey gelmeyecekse..." diye başlıyorlardı,sebebini çok net anlıyorum.Burada kimseye hakaret de etmedim,ahlaksızca ifadeler de kullanmadım.Kimseye haksızlık ettiğimi de düşünmüyorum zira ben bir soru sordum,firma veya forum yetkilisi "bana yeni hasat" yazsa muhtemelen konu da orada kapanirdi ancak konu benim inandığım öznel gerçekliğin dışında ise,insanlık hali olur ya hepimiz yanılırız eğer yanılıyor isem gerçekten firmaya ve sevenlerine,bu kampanyada emeği olan forum emekçikerine haksızlık, saygısızlık ettiysem özür dilerim. @zebercet @Eluna sizlerin iyi insanlar olduğunuzu düşünüyorum hocam.Ozellikle Emre Bey sizi severim.Utku Bey'i sivri dili nedeniyle daha az seviyorum 😂 Asla kata firmaya karşı negatif bir tutumla konuşmaya başlamadım.Ben sadece herhangi bir forum kullanicisi,bir tuketici olarak merak ettiğim bir konunun,cevabını ve gerekçelerini öğrenmek istedim.Buranın hem kullanıcılar hem de kavurucular için keyifle kullanılan bir platform olması benim de en büyük dileklerimden birisi.Bunun için elimden geleni daha önce de yaptım,haksızlık edildiğini düşündüğümde linclenmeyi göze alarak kavuruculari da savundum kullanıcıları da...Niyetim kimsenin kırılması gücenmesi değildi.Konunun uzamasıni da dilemiyorum bu nedenle de bu başlığa daha fazla girdi oluşturmayacağım.Basligi bu şekilde meşgul ettiğim için özür diliyorum arkadaşlar, kusuruma bakmayın lütfen.

Süper yanlış bir yaklaşım.
Geniş ve ıçuluslaradına açık, tçreksbet yoğun piyasada dediğiniz doğru olabilir. Ancak dar ve rekabetin az olduğu, firmaların birbirine bakarak fiyat belirlediği, it halaya kapalı bir piyasada durum fiyatların tüketici aleyhine sürekli şişmesine neden olur. Bkz. emlak piyasası.
Açıkçası ben de kraldan çok kral o olup firma yerine yanıt veren firma savunan tüketiciyi anlamıyorum.
Süper yanlış bir yaklaşım olup olmadığına genel çerçevede karar mercii değilseniz bunun kendi fikriniz olduğunu varsayıyorum.
Kraldan çok kralcı olanlara ben de en az sizin kadar "ayar oluyorum". Ha bunu bana diyorsanız üzgünüm ama öyle beni karalamaya kalkarak bir yere varamazsınız. Ben firmaları savunmuyorum; saçma sapan, içi boş, safsatadan ibaret, başka sıkıntılarını buraya kusan, karalayıcı, yüzüne söylemeye cesaret bile edemeyeceği söylemlerin karşısında duruyorum. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak.
Şayet lafınız bana değilse, madem rahatsızsınız, o zaman sizi de kraldan çok kralcılarla tartışırken görmek isteriz.

Süper yanlış bir yaklaşım olup olmadığına genel çerçevede karar mercii değilseniz bunun kendi fikriniz olduğunu varsayıyorum.
Kraldan çok kralcı olanlara ben de en az sizin kadar "ayar oluyorum". Ha bunu bana diyorsanız üzgünüm ama öyle beni karalamaya kalkarak bir yere varamazsınız. Ben firmaları savunmuyorum; saçma sapan, içi boş, safsatadan ibaret, başka sıkıntılarını buraya kusan, karalayıcı, yüzüne söylemeye cesaret bile edemeyeceği söylemlerin karşısında duruyorum. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak.
Şayet lafınız bana değilse, madem rahatsızsınız, o zaman sizi de kraldan çok kralcılarla tartışırken görmek isteriz.
“Ben firmaları savunmuyorum; saçma sapan, içi boş, safsatadan ibaret, başka sıkıntılarını buraya kusan, karalayıcı, yüzüne söylemeye cesaret bile edemeyeceği”

Hocam bunu bilmiyorum yukarıdaki muhabbete istinaden mi yazdınız ama bunlar basıl ifadeler? Ürünün fiyatını yüksek gördük diye yakıştırdığınız ifadeleri dönüp bir okudunuz mu?

Sanki sizin yaklaşımınızda pek doğru değil.

Geçen sene Çoban mahlaslı bir birey bu çekirdekler yanık diye bi post atmıştı. Bilgisi yok fikri vardı. Firmayı savunayazdım, fotoğraf istedim ve karşılığında gene aynı çobandan densiz imalar aldım. Firmayı aşağılayacak boyutta argümanlar üretti. İnanılmaz sinirlendiğimi hatırlıyorum, bazen düşünüyorum sırf bunun için o forumda yazmayı bırakana kadar ağız dolusu küfürle banlansaydım keşke diye.

Sonra bilgisi yok fikri var bu konunun üzerinde olmaya devam etti. Çekirdeği künyesini doğru okumadan yorum yapıldı. EF2 nin indirimli hali bile diğerler kavurulardan pahalıymış diye. Şimdi beni bu forumu okur-geçer bi kahvesever olarak düşünün. Eğer o yazdığı cevapsız kalsaydı ''gerçek bilgi'' statüsüne girmezmiydi? Eğer bak fiyatlar bunlar hepsinden ucuza geliyor yazdığımda bile, aaa ben karıştırmışım dönüşünü alamıyorsunuz.

Sonra peşi sıra gerçek %30 indirimleri görmek istiyoruzcular çıktı.
Gaibden seslerle indirim oranları tahminleri geldi ve nerdeyse saygısızlık boyutunda sürdürülüyor.

Burada firma tarafından empati yapmaya çalışan yazarlar ''yanlış düşünüyorsunuz'' dediğinde ''ne o size bedava çekirdek mi veriyorlar'' diyecek kadar bayağılaşacak insanlarla karşılaştım.

Yalan yok, toksiklikten uzak kalmak için belkide son 3-4 aydır sadece şaka yapmaya-ti'ye almaya yazıyorum. Gene öyle devam edeceğim, hatta kendi küçük dünyamıza ne katabiliriz diye kafa patlatıyoruz. Kör tadımlar, ekipman incelemeleri yapmayı konuşuyoruz @Eluna Utku ile. Ekipman incelemesini yaptığımızda ''yahu ekipman dediğin sadece filtreyi tutmak için var amma tatava yapmışsınız'' diye yazacak güruhu bile bile yapmak istiyoruz bunu. 10kişiye birşeyler katmak, beraber beyin fırtınası yapmak 1 densiz yüzünden vazgeçeceğim anlamına gelmiyor hiçbir zaman. Belki kavurucularda böyle düşünüyor. 1 saygısızlık yüzünden 10 kişinin deneyimini elinden almak adaletli değil. Doğru değil. Ama o bir şaklabanada katlanması gerekmiyor. Bazen kendisi yazıyor bazende o firmaya, yaptığı işlere, piyasaya kattığı değere saygı duyan sen-ben söz hakkı alabiliyoruz. Bu da hiç bir zaman kraldan çok kralcı olduğumuz anlamına gelmiyor.
Sizin verdiğiniz örnek anlamında söylemedim açıkçası. Bu konudaki spesifik, "aynı çekirdeğin bu iki kavrurumunda neden bu kadar fiyat farkı var ? " ya da " bu çekirdeğin indiimden önceki fiyatı zaten şu anki indirimli fiyatıydı" gibi tespite dayalı ve direkt firmaya yöneltilmiş sorular içindi.

Yukarıda verdiğiniz örnekleri anlıyorum, teknik konular ve haklı bir yaklaşım. Dediğim bu değildi.

Bu arada "beğenmeyen almaz kadeşim" lafı da son derece içi boş anlamısz ve serbest piyasa ekonomisinin uygulandığı, rekabet hukukunun tam oalrak işlediği ve gümrüklerde bir tarafın lehine aleyhine ayrıcalık yapılmadığı durumlar için geçerlidir.
Bunların olmadığında, "beğenmeyen almasın kardeşim" lafının, durumu tüketici alyhenine nereye getirdiğini emlak piyasasında da, dışarıda yemek (resataurant) fiytlarında da gördük.
Bir restaurant fiyatı arttırdığında diğerleri de ona bakıp fiyatı arttırdı, sonuçta piyasa belirleyici yok, rekabet hukuku yok. Emlakta da aynısı oldu, komşusu astronomik fiyata ev satmaya kiralamaya çalışınca diğeri ne yaptı, fiyatı aşağıda mı tuttu, hayır o da arttırdı. Sonuçta piyasa belirleyici büyük bir firma, fiyat kıyası yapacağını piyasayı domine edebilecek bir güç yok, her iki örnekte de -ki aynısı bu konu için de geçerli-, e ithalat imkanı da yok ya d açok sınırlı. Böylece fiyatlar enflasyonun da ötesinde ütopik noktalara geldi.

Açıkçası Yunan adasında Euıro 35 TL olmuşken yediğim yemek buradan ucuza geliyorsa, yurtdışından kargosunu gümrüğünü bireysel karşıladığım kahve buradan aldığımla neredeyse kafa kafaya geliyorsa ve buna karşın devlet bunu engellemek için elinden gelen zorluğu çıkarıyorsaburada bir sorun olduğu açık. Sözüm konuda adı geçen kavurucuya değil, ama forumda fiyat sitemlerine, hakarete varmayan teknik kıyaslamalara çıkıp bir kullanıcının "beğenmeyen almasın kardeşim" demesi bana doğru gelmiyor. Tam tersi firmadan "bak geçen ay fiyat buydu, biz indirim yatptık fiyatı şuraya çektik" gibi şeffaf basit bir cevap aslında tüm sesleri susturacaktır. Bu kadar basit bir yanıt verilmiyorsa diğerleri çıkıp neden "beğenmeyen almasın kadeşim" diyor ?

“Ben firmaları savunmuyorum; saçma sapan, içi boş, safsatadan ibaret, başka sıkıntılarını buraya kusan, karalayıcı, yüzüne söylemeye cesaret bile edemeyeceği”

Hocam bunu bilmiyorum yukarıdaki muhabbete istinaden mi yazdınız ama bunlar basıl ifadeler? Ürünün fiyatını yüksek gördük diye yakıştırdığınız ifadeleri dönüp bir okudunuz mu?
bunlar benim karşı tavır takındığım yorumların türleri. Tabi ki de hepsini size yüklemek haksızlık olur.
Sizin şu yorumunuz;
"maliyet, kavurmacı farkı, yüksek enflasyon vb" is coming.
içi boş, safsatadan ibaret, eleştirdim diyebilmek için yazılmış, hiçbir katkı sunmayan nitelikte olan. yoksa diğerlerinin olduğunu zannetmiyorum.

ha bir de bence bunu bu şekilde kavurucunun yüzüne de söyleyemezsiniz ya, neyse.

Bir de son olarak mevzuyu "beğenmeyen almasın" safsatasına çekilmeye çalışılarak bir takım üstü kapalı kara propagandamsı hareketler yapılıyor son yorumlarda. Okuduğunu anlama kapasitemizin milletçe öss(ya da adı her neyse) Türkçe sonuçlarında yansıdığı şekilde zaten düşük olduğunu biliyordum da bu kadarını beklemiyordum açıkçası.

Merhabalar @Sefer Dağ Bey Etkin Dripper setini Cebeci'den alabiliyor muyuz?

Yanlışa yanlış derseniz ne yazık ki başınıza bir şeyler geliyor buralarda 😂
Mesela şu ürünün satıcısı oldukça adil ticaret yapan biri,serbest piyasa sonuçta kim suçlayabilir onu? Bu durumu savunan kaç kişi eşine dostuna ahbabina bu ürünü bu link ile atar,ben atarım diyen eşini dostunu ahbabini savunmaya devam edebilir.
Burada eleştirilen şey şeffaflığın olmaması.Urunun fiyatının 1255 lira olmasi değil, gösterilmesi.Bu ürün pekala 1255 lira olabilir ama herkes biliyor ki toplu alım bitince tetra uzuuun bir indirim dönemine girecek,oranı %25 olacak ve bu ürün 941,25 ten satılacak.Tıpkı toplu alıma seçilmeden önce olduğu gibi.Butun bu eleştirileri olumlu ve anlamlı bulurdum ancak bu fiyat eleştirilerini yaptığınız başlığa göre alacaginiz tepkiler ve size tepki verecek kişiler değişiyor.

Bu kısım ayıp olmuş. Tetra yıl içerisinde 50 kere indirim yapan firmalardan değil. Hatta belki en az indirim veren firmalardan bir tanesi. Ticari itham ile fiyat pahalılığını soruşturmak farklı şeyler. Zamanın da ismini vermeyim bir kavurucu fiyat meselesini sağa sola sallayarak da olsa gayet güzel açıklamıştı. Belki bulur görürsünüz. Burayı karıştırmayım şimdi.

Neyse tepki alınca gaza geliyorsunuz bence. Sivri ve hiciv dolu bir dil kullanan biri olarak söylüyorum: Forumda zaman ayırıp insanlara cevap vermeye çalışan kimseye patiswis ehehe hadsizliğini yapmayın bence. Bu ironi değil, sataşmak oluyor çünkü.

bunlar benim karşı tavır takındığım yorumların türleri. Tabi ki de hepsini size yüklemek haksızlık olur.
Sizin şu yorumunuz;

içi boş, safsatadan ibaret, eleştirdim diyebilmek için yazılmış, hiçbir katkı sunmayan nitelikte olan. yoksa diğerlerinin olduğunu zannetmiyorum.

ha bir de bence bunu bu şekilde kavurucunun yüzüne de söyleyemezsiniz ya, neyse.

Bir de son olarak mevzuyu "beğenmeyen almasın" safsatasına çekilmeye çalışılarak bir takım üstü kapalı kara propagandamsı hareketler yapılıyor son yorumlarda. Okuduğunu anlama kapasitemizin milletçe öss(ya da adı her neyse) Türkçe sonuçlarında yansıdığı şekilde zaten düşük olduğunu biliyordum da bu kadarını beklemiyordum açıkçası.
Ahaha şaka gibi ya. Arkadaş başkası kendisi hakkında yorum yapınca karar merci siz değilseniz kendi fikriniz diyip sıyrılıyor. Ama kendisini karar merci olacak heralde,başka kişilerin fikirlerine yorumlamaya hak sahibi görebiliyor.
Aynen ,kavurucu bu konuya yazmadı ya biz de tabi arkasından atıyoruz, yüzüne söylemiyoruz. Tamam hocam şuan Ankara’ya 300 km kadar uzaktayım. Sizin için bir de Ankara’dan geçersem Sefer beyi bulup söyleyeyim.

Ahaha şaka gibi ya. Arkadaş başkası kendisi hakkında yorum yapınca karar merci siz değilseniz kendi fikriniz diyip sıyrılıyor. Ama kendisini karar merci olacak heralde,başka kişilerin fikirlerine yorumlamaya hak sahibi görebiliyor.
Aynen ,kavurucu bu konuya yazmadı ya biz de tabi arkasından atıyoruz, yüzüne söylemiyoruz. Tamam hocam şuan Ankara’ya 300 km kadar uzaktayım. Sizin için bir de Ankara’dan geçersem Sefer beyi bulup söyleyeyim.
Sıyrıldığım yok, bu da benim fikrim. bitti, bu kadar.

Ankara'ya gelirseniz bana da haber verin, oturur birşeyler yer içeriz bir de öyle deneriz bakalım nasıl oluyormuş.

Arkadaşlar selam,
Konuyu daha fazla uzatmadan bitirmek adına, fiyatlarla ilgili son bir açıklama yapmak istiyorum. Toplu alımın amacı, kahveyi kahve severlere ulaşılabilir hala getirmek.
Bu ayki toplu alımda yaklaşımımız şu şekilde: Kiloluk alımlarda avantaj sağlamak amacıyla var olan %25 indirimin üstüne bu aya özel %30 indirim yaptık. 250 gramlık paketlerde ise Sebastian Gomez haricinde, net %30 indirim yapıldı. Sebastian Gomez'in neden farklı olduğuyla ilgili açıklamayı ekip arkadaşımız yeterli ölçüde yapmıştır.
Konuyla ilgili soru sormak isterseniz bana ya da ekip arkadaşlarıma özelden ulaşabilirsiniz. Ankara'da yaşıyorsanız Cebeci konumunda pazar günleri hariç 08:00-17:00 arası saatleri arasında bizi bulabilirsiniz.
Lütfen bu noktadan itibaren kahvelerle ilgili deneyimlerimizi paylaşalım.
Herkese mutlu toplu alımlar.
From Ankara with Love.

@Sefer Dağ selamlar üstadım. Cold brew yapmak için kahveyi kaç gün dinlendirmemiz yeterlidir? (Kahvem Esperanza) Hep bayat kahvelerden yaptığımız için böyle bir tecrübem olmadı 🙃

Bu arada siparişi oluşturduktan neredeyse dakikalar sonra kargoya verildi. Hızınız için teşekkürler 🙏

Geri