• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hasbean

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bigvocate
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bugün sağolsun @msacid kahveleri teslim almış ve bana ulaştırdı. İlk bardağın yorumlarını tadı damağımdayken yazayım, ilk fincanda kırmızı perfect yapamadım ama hedeften çok uzakta değilim. Bir iki deneme sonrası optimuma ulaşmış olurum.
Önce malzemeler;
14 gr kahve cmd 21 klik
280 gr 92 derece 1 lt'ye 4 gr uludağ premium mineralli su karıştırılmış uludağ premium su.
40'lı japon filtre
00:00-00:15 50 gr
00:20-01:10 + 230 gr
02:40 demleme bitiş.

Öncelikle kuru kokusu albeniliydi, sıcak tadımda papaya tadını aldım (evet daha önce papaya yedim, özellikle şekersiz kurusunu tavsiye ederim. not: malatya pazarı şekerli kurutuyor.) Bitişte ağızda hoş bir ferahlık bıraktı. Demleme süresini biraz daha uzatacak şekilde öğütümü kalınlaştırmayı düşünüyorum.
Sizden gelecek tarifler olursa o yönde ilerleyeyim.

bu kahve çok hoşuma gitti. Tropikal meyveler hem kuru kokuda çok cezbediciydi, hem de fincana çok yakıştı.

Ben de lychee yemiştim, görünüş olarak rambutan ile benziyorlar ama tat olarak benziyorlar mı bilmiyorum, o tadı aradım ben de ama bulamadım.

Haklisiniz. Esasen rambutan ve lychee ayni familyadan geliyor. :) Tabii kahvenin tadim notlarinda ayirt edebilecek babayigitler var midir bilmem ama rambutan lychee'ye gore daha kremamsi ve dengeli bir tatli-eksi var. Lychee ise ciceksi ve tatliligi agir basiyor. Kor tadim yapacak olsak ikisine de uzum der geceriz muhtemelen, orasi ayri. :p

Haklisiniz. Esasen rambutan ve lychee ayni familyadan geliyor. :) Tabii kahvenin tadim notlarinda ayirt edebilecek babayigitler var midir bilmem ama rambutan lychee'ye gore daha kremamsi ve dengeli bir tatli-eksi var. Lychee ise ciceksi ve tatliligi agir basiyor. Kor tadim yapacak olsak ikisine de uzum der geceriz muhtemelen, orasi ayri. :p

Doğru diyorsun üstat, Rambutan’ı ilk yendiğimde kokulu üzüme benzetmiştim. Yeme usulü de benziyor biraz.

Kahvenin üzerinde yazan notaları alamadım tabii ki de ama kesinlikle tropikal koku ve tatlar aldım. Asidite de o kadar dengeli ve güzeldi ki çok hoşuma gitti

Yakın zamanda sipariş verecek olan var mı?

Akış kısıtlayıcı almam lazım. Ek olarak Ethiopia Ana Sora kahve de alabilirim.

fiyatları çok uygun. hatta yurt içi birçok firmadan daha uygun ancak kargo ücreti şaşırtıcı. 😲

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2021-01-31 10.50.31.png
    Ekran Resmi 2021-01-31 10.50.31.png
    67.7 KB · Görüntüleme: 103
bana ne yazık ki para iadesi yapmışlardı zamanında :( bir türlü alamadığım yer

Bildiğiniz gibi Brexit sonrası İngiltere AB’den ayrıldı aynı zamanda AB ile aramızdaki gümrük birliği anlaşması da bu ülke ile sonlanmış oldu. 1 Ocak 2021 itibariyle imzalanmış olan STA serbest ticaret anlaşması ile İngiltere’den yapılacak olan ithalatlarda aynen eski şartlar devam ettirildi tabii bu sadece ticari ürünler için geçerlidir ticari amaçla getirilen makine ekipman vb tüm ticari ürünlerin yanında İngiliz malı olduğunu gösteren menşei beyanı ile gelmesi koşulu ile gümrük vergisi ödenmeyecek. Fakat bu şart kişisel alımları kapsamamaktadır ticari amaçla getirilmeyen her türlü kişisel ithalatlarda ödenecek gümrük vergisi oranı AB üyesi ülkeler için %18 diğer tüm ülkeler için %20’dir. İngiltere’de artık AB dışı diğer ülkeler sınıfına alındığı için bu ülkeden kişisel olarak satın aldığımız her ürün için %20 gümrük vergisi ödenecektir.

fiyatları çok uygun. hatta yurt içi birçok firmadan daha uygun ancak kargo ücreti şaşırtıcı. 😲
Kargo fiyatı çekirdeğe göre değişebiliyor enteresan bir şekilde. Kostarika çekirdeklerinde kargo ücreti çıkmazken Kenyada çıkmıştı.

bedava kargolu alışveriş için sipariş alt litimi veya indirim kuponu varmı hesbeanle ilgili ?
Bildiğim kadarıyla yok. Her ay mutlaka sitelerini kontrol ederim kargo fiyatlarında azalma var mı diye. Fedex ile 45 pound civarı fiyat çıkarıyorlar. Eskiden Royal mail ile 10-12 pound civarı idi
Bir ara yazışmayı düşünüyordum ama araya Kawa siparişlerim girince kaldı

Royal mail ile 9 ile 15 pound arası ( paket ekledikçe ) değişen kargo seçeneği var takipli yolluyorlar. Referans kodu ile kayıt olunca 5 pound indirim sağlanıyor. ayrıca denediğimde "kahvekulubu" kodu ile kahvelerde geçerli yüzde 10 indirim hala devam ediyor. Ayın 15 inde sipariş verdim 20 si sabah elime geçti paket.

Son düzenleme:
Royal mail ile 9 ile 15 pound arası ( paket ekledikçe ) değişen kargo seçeneği var takipli yolluyorlar. Referans kodu ile kayıt olunca 5 pound indirim sağlanıyor. ayrıca denediğimde "kahvekulubu" kodu ile kahvelerde geçerli yüzde 10 indirim hala devam ediyor. Ayın 15 inde sipariş verdim 20 si sabah elimde geçti paket.
Şimdi girdim hakikaten değişmiş :D
2-3 hafta önce sadece FedEx/UPS vardı. Şimdi royalmail de eklenmiş

Geri