• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario bol poşet ile 40lı kutunun aynı çıkması?

Kahve tutkunu

Barista
İsim
Coffee Chemist
Daha fazla  
İsim
Coffee Chemist
Herkesin 100lü poşet yerine 40lının daha hızlı olduğunu söylemesi üzerine hali hazırda amazon indirimi varken 2 kutu almıştım 2 kağıdın yapısı dokusu boyutu tamamen aynı hatta sonrasında hangisi hangisiydi bilemedim diye ayıramadım 2sini üst üste koydum duruyor😂

Son zamanlarda değişmiş herhalde eskiden alıpta ikisini görsel olarak karşılaştıran varsa fiziksel bir fark gözlemleyen var mı?

Fiziksel bir fark vardı, 40lının en belirgin özelliği filtrede hiçbir kulakçık olmaması, vakumlu poşette satılan hollanda üretimi filtrenin üzerinde ise kabartma şeklinde "60" ibaresi var, akış hızı olarak ise şuanda elimde 40lı ve hollanda üretimi olan var 40lı bariz şekilde daha hızlı, bol poşetteki ise ikisinin ortasında hız konusunda.

Fiziksel bir fark vardı, 40lının en belirgin özelliği filtrede hiçbir kulakçık olmaması, vakumlu poşette satılan hollanda üretimi filtrenin üzerinde ise kabartma şeklinde "60" ibaresi var, akış hızı olarak ise şuanda elimde 40lı ve hollanda üretimi olan var 40lı bariz şekilde daha hızlı, bol poşetteki ise ikisinin ortasında hız konusunda.
Kulakçığına kadar aynı tamamen aynı hiçbir fark yok yan yana fotoğrafını yükleyecem birazdan😅

Bitti daha hario almam zaten adamlara ne ürettiğini sorsan kendileri bile bilmez 40lı kutuda tonla çeşit poşette tonla çeşit her bir çeşit tüketiciyi dolandırma üzerine çıkıyor 100lü olanı 140tl ye alacağımıza 2x 40lıyı 160tl aldık hem 20 filtre eksik hem 20tl pahalı tamamen dolandırıcılık 20tlsinde değilim ama belli ki bazıları 20tlsinde haram olsun

Bitti daha hario almam zaten adamlara ne ürettiğini sorsan kendileri bile bilmez 40lı kutuda tonla çeşit poşette tonla çeşit her bir çeşit tüketiciyi dolandırma üzerine çıkıyor 100lü olanı 140tl ye alacağımıza 2x 40lıyı 160tl aldık hem 20 filtre eksik hem 20tl pahalı tamamen dolandırıcılık 20tlsinde değilim ama belli ki bazıları 20tlsinde haram olsun
Ben de ilk kez hario dışında bir filtre sipariş ettim(cafec traditional) bu sebeplerden dolayı, elimde 2çeşit hario filtre de olduğu için karşılaştırmış olacağım.

@DtB sağolsun öğretti nasıl yükleyeceğimi, teşekkürler🙂

Ekli dosyalar

• PHOTO-2024-04-17-21-22-08 2.jpg
    PHOTO-2024-04-17-21-22-08 2.jpg
    148 KB · Görüntüleme: 76
  • PHOTO-2024-04-17-21-22-08.jpg
    PHOTO-2024-04-17-21-22-08.jpg
    120.4 KB · Görüntüleme: 75
  • PHOTO-2024-04-17-21-22-09 2.jpg
    PHOTO-2024-04-17-21-22-09 2.jpg
    178.5 KB · Görüntüleme: 72
  • PHOTO-2024-04-17-21-22-07.jpg
    PHOTO-2024-04-17-21-22-07.jpg
    118.1 KB · Görüntüleme: 73
  • PHOTO-2024-04-17-21-22-09.jpg
    PHOTO-2024-04-17-21-22-09.jpg
    172.2 KB · Görüntüleme: 72
Amazon'da 40'lı kutu epeydir bol poşetle aynı satılıyor her nedense, sanki o eski kulakçıksız 40'lı kutular bir tek Hario'nun kendi sitesinde var. Peşine düşmeyi bıraktım.

Yok bundan sonra almam daha cafec alacağım bittiğinde 50 çeşit şeyi aynı pakete koyup satarsa kim nasıl anlasın açtım baktım amazonda ilk fotoğrafta kulakcıklı 2. 3. 4. 5. Fotoğrafta kulakcıksız ne olduğu gelince belli oluyor

Işık altında koyunca bir fark görüyor musunuz?

Mesela
hario 02 bol poşet yeni yeşil paket
ve
Hario 01 bol poşet pembe paketteki filtreler arasında da fark gördüm. (01ler biraz daha koyu gölgeli bölgeye sahip. Gündüz doğal ışıkla daha belirgin. Şu ana kadar aynı sanıyordum... değilmiş 🤪

Screenshot_20240417_230357_Gallery.jpg

Işık altında koyunca bir fark görüyor musunuz?

Mesela
hario 02 bol poşet yeni yeşil paket
ve
Hario 01 bol poşet pembe paketteki filtreler arasında da fark gördüm. (01ler biraz daha koyu gölgeli bölgeye sahip. Gündüz doğal ışıkla daha belirgin. Şu ana kadar aynı sanıyordum... değilmiş 🤪

Ekli dosyayı görüntüle 33072
Yok hocam şimdi baktım bireber aynı kağıt 0 fark yani üzerindeki çizgiler bile aynı avizeye tuttuktan sonra telefon flashına da tuttum tamamen aynı

Yeni versiyonlarda 100'lü ile 40'lı kutulu olanlar aynı kağıtlar. Aralarında bir fark yok. Sizin resimdekiler de yeni versiyonlar.
Eskileri kalmadı zaten pek piyasada. O övülen 40'lı kutu kağıtlar tarihe karıştı. Ki yeni versiyon Hario kağıtlar eskilerine göre daha iyiler.
Akış konusunda ben çok daha memnunum.

Bambaşka bir sorun var bende. Bol poşet 100'lü filtrenin ağartılmış olanları seramik 02 drippera bir türlü naturel filtrelerim kadar iyi oturmuyor. :D Bunu deneyimleyen var mı?

Bambaşka bir sorun var bende. Bol poşet 100'lü filtrenin ağartılmış olanları seramik 02 drippera bir türlü naturel filtrelerim kadar iyi oturmuyor. :D Bunu deneyimleyen var mı?
İkisini de denemedim ama kalın ve lifli kağıtlar oturturken biraz daha mukavemet gösterebiliyorlar,cafec traditional,Abaca ve th-3 den daha kolay oturuyor,yapışıyor mesela.Digerleri de güzel oturuyor ama islatirken sağlam tutmak lazım.

Dökmeye ortadan başlayıp yavaşça yukarları doğru çıkmayı denemenizi öneririm. Direkt dümdüz V60'ın duvarlarına dökmeye başlayınca kırışıyor ama V60'ın ortasında döküp yavaş yavaş yukarlara çıkınca daha düzgün oturuyor. Normal 100'lü poşetlerde öyle oluyor en azından.

Hazır kağıt konusu açılmışken ben de geçtiğimiz günlerde arkadaşımla beraber yaptığımız bir deneyden bahsedeyim. Kağıt dışında diğer bütün parametreleri aynı tutarak V60-02 boy dripperda iki farklı demleme yaptık. İlkini yeşil paket hario 100'lü kullanarak, ikincisini ise cafec abaca kullanarak yaptık. Comandante 16 klik 95 derece su kullandık 18 gram kahveyle. Demleme süreleri neredeyse aynıydı. Her iki demleme de 2 dakika 30 saniye civarlarında tamamlandı. Buna rağmen hissedilir bir şekilde abacadan çıkan kahvenin tadı daha berraktı ve hariodan çıkana göre daha az buruktu. Harioda after taste esnasında beliren topraksı notalar abacada yoktu. Ben yanılıyorumdur diye diye arkadaşıma da sordum, o da benle aynı şekilde düşünüyordu. Biz de şu sonuca vardık, öğütümü inceltip çözünme miktarını zorladıkça süre olarak üzmese bile tat olarak hario, cafec abaca kadar başarılı bir performans sergileyemiyor. Harioda buruk tatlardan kaçınmak için normalde öğütebileceğimiz incelikten daha kalın öğütmemiz gerekiyordu. Yani benim kanaatim filtrelerin tek olayı akış hızı değilmiş oldu.

Geri