onurcoskun
Barista
- İsim
- Onur
Daha fazla
- İsim
- Onur
- Espresso Makinesi
- Starseeker Super 58
- Değirmen
- Kinu Phoenix M47
- Ekipmanlar
- Etkin 8 cup, Clever Dripper, Cafec Deep 27, Origami Air S
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Antalya
Hario V60 02 plastik için hangi cafec filtresini tavsiye edersiniz abaca olanlar mı diğerleri mi ?Hario V60Hazır kağıt konusu açılmışken ben de geçtiğimiz günlerde arkadaşımla beraber yaptığımız bir deneyden bahsedeyim. Kağıt dışında diğer bütün parametreleri aynı tutarak V60-02 boy dripperda iki farklı demleme yaptık. İlkini yeşil paket hario 100'lü kullanarak, ikincisini ise cafec abaca kullanarak yaptık. Comandante 16 klik 95 derece su kullandık 18 gram kahveyle. Demleme süreleri neredeyse aynıydı. Her iki demleme de 2 dakika 30 saniye civarlarında tamamlandı. Buna rağmen hissedilir bir şekilde abacadan çıkan kahvenin tadı daha berraktı ve hariodan çıkana göre daha az buruktu. Harioda after taste esnasında beliren topraksı notalar abacada yoktu. Ben yanılıyorumdur diye diye arkadaşıma da sordum, o da benle aynı şekilde düşünüyordu. Biz de şu sonuca vardık, öğütümü inceltip çözünme miktarını zorladıkça süre olarak üzmese bile tat olarak hario, cafec abaca kadar başarılı bir performans sergileyemiyor. Harioda buruk tatlardan kaçınmak için normalde öğütebileceğimiz incelikten daha kalın öğütmemiz gerekiyordu. Yani benim kanaatim filtrelerin tek olayı akış hızı değilmiş oldu.