• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Clean Cup / El Salvador Santa Matilde (Filtre)
Kavrum tarihi: 11.03.2024
Plastik Timemore Crystal Eye Dripper
CAFEC Traditional
Timemore Chestnut G1 20 klik
94 Derece - Kuzeyden

20gr kahve üzerine 60ml su ile 40 sn. blooming. kalan su 3 eşit seferde 1.45 dakikaya kadar döküş. 2.25'te bitiş. (Sitedeki tarifin aynısı)

Çok beklentim olmadan aldığım bir kahveydi, hatta kargo limitini geçmek için eklemiştim ancak çok lezzetli bir bardak elde ettim. Soğudukça üzüm notası ve asiditesi oldukça belirgin oluyor. Tam bir fiyat-performans kahvesi olduğunu düşünüyorum, başarılı bir kahve.

Son düzenleme:
Kiss the Hippo (Londra) - Guatemala - Gascon Gesha
Mekanda içildi. Genç barista arkadaş 20/300 oranla blooming sonrası tek döküşle demledi. Eline sağlık.

Sitesindeki açıklamalarına göre Limon Şerbeti, Beyaz Üzüm, Oolong Çayı notaları ön plandaymış. Dolayısıyla meyvemsi. Çekirdek, hybrid yıkanmış şekilde işlenmiş. Varyete Gesha.

Bardak berrak mı berrak, tertemiz içimli, buram buram limon buram buram kalite kokan muazzam lezzetli bir çekirdek.

Kiss the Hippo üst seviyede hizmet sunan nitelikli bir zincir. Türk bir girişimcinin Londra'da böyle muazzam bir işe öncülük etmesini de ayrıca tebrik etmek gerek.

0bcf4444-ea36-47d4-b160-d9c9d8334f62.jpeg

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Aila
Çekirdek: Guatemala Finca La Senda Natürel Wild Yeast Ferm.
Demleme Yöntem ve Detayları:
Hario Plastik V60 / Cafec Traditional
Öğütüm Detayları: 1zpresso K-Max 60
Su Detayları: 90° Erikli
Toplam Süre: 2:12
Kahve Miktarı: 15
Oran: 1/16

Demleme Basamakları: 60-60-60-60 5-6 gr/sn

Tadım Detayları: Son zamanlarda içtiğim en keyifli kırmızı meyve doneleri barındıran çekirdek oldu.Kuru kokuda başlıyor kırmızı meyve esintileri,aromada bir nebze geri plana düşünce beklenti bir tık azalıyor ama lezzet konusunda muazzam vurucu bir şekilde geri dönüyor çekirdek.Adeta bir kırmızı meyve salatası...Erik,çilek,üzüm,kiraz doneleri bulabileceğiniz orta asidite,yuvarlak bir damak hissiyatı,ağız sulandırıcı orta bir gövde,orta kısa tadım sonrası lezzet ve oldukça tatlı bir çıktı.Bir miktar fermente tat ve kuruluk seziliyor ama asla rahatsız edici bir tonda değil.İyi demlenmiş Bir Kafein Kültür El Martillo ya çok benzettim açık konusayim ama onun aksine asla domates yok,daha tatlı, kompleks,canlı asidite,belirgin ve berrak bir lezzet.Aila'dan beklentim hep yüksek kalacak galiba,hiç üzeceğe benzemiyor.Angie Hernandez sarı burbon da harika idi,Jhoan Vergara Javayı denemek için sabırsızlanıyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Leaves Coffee Tokyo
Nestor Lasso / Geisha / Fermented Washed
CMD 17 Klik / Nestle Purelife 90C / 12.5-200/ Hario 40 lı
50-50-50-50 / Bitiş 3.05

Kahveyi ilk kez denediğimden ve önerilen süre de 2.15-2.30 arası olunca (bir de su derecesi düşük önerilmişti) epey inceye gittim, süre bu nedenle beklediğimden uzun sürdü fakat asla rahatsız edici ve keyifsiz bir bardak değildi. Sadece daha iyi olma potansiyeli olan bir kahve olduğunu düşünüyorum.

Bana kalırsa bir Geisha'nın tüm alametifarikalarını taşıyor. Oldukça çiçeksi, tatlı, zarif ve sakin bir çıktı elde ettim. Yurtdışından elime geçen bu gibi üst seviye kahvelerde deneyimlediğim bir hususu da naçizane belirtmek isterim: geldiğimiz noktada ülkemizde de gerçekten fena kahveler içmiyoruz.

Mesela bu kahve geçtiğimiz dönemlerde ülkemizdeki kavuruculardan içtiğim Geishalar dan farklı bir seviyede değildi. Belki de @William daki ve @Niji Coffee Co. deki Geisha ile üçlü bir kör tadım yapılsa geride bile kalabilirdi. Tabii ki yurtdışındaki tüketiciye göre çok daha sınırlı bir tercih skalamız var ve belki de kahve kalitesine göre ödediğimiz ücret onlara göre daha fazla ve deneyimleyebileceğimiz kahve sayısına olumsuz etki yapıyor fakat kesinlikle onlardan aman aman farklı kahveler tüketmediğimizi düşünüyorum. Bunda, işine değer veren kavurucuların çok büyük rol oynadığını düşünüyorum çünkü hiç beklenmeyecek kahvelerden olağanüstü sonuçlar elde edilebiliyor.

Leaves Coffee Tokyo
Nestor Lasso / Geisha / Fermented Washed
CMD 17 Klik / Nestle Purelife 90C / 12.5-200/ Hario 40 lı
50-50-50-50 / Bitiş 3.05

Kahveyi ilk kez denediğimden ve önerilen süre de 2.15-2.30 arası olunca (bir de su derecesi düşük önerilmişti) epey inceye gittim, süre bu nedenle beklediğimden uzun sürdü fakat asla rahatsız edici ve keyifsiz bir bardak değildi. Sadece daha iyi olma potansiyeli olan bir kahve olduğunu düşünüyorum.

Bana kalırsa bir Geisha'nın tüm alametifarikalarını taşıyor. Oldukça çiçeksi, tatlı, zarif ve sakin bir çıktı elde ettim. Yurtdışından elime geçen bu gibi üst seviye kahvelerde deneyimlediğim bir hususu da naçizane belirtmek isterim: geldiğimiz noktada ülkemizde de gerçekten fena kahveler içmiyoruz.

Mesela bu kahve geçtiğimiz dönemlerde ülkemizdeki kavuruculardan içtiğim Geishalar dan farklı bir seviyede değildi. Belki de @William daki ve @Niji Coffee Co. deki Geisha ile üçlü bir kör tadım yapılsa geride bile kalabilirdi. Tabii ki yurtdışındaki tüketiciye göre çok daha sınırlı bir tercih skalamız var ve belki de kahve kalitesine göre ödediğimiz ücret onlara göre daha fazla ve deneyimleyebileceğimiz kahve sayısına olumsuz etki yapıyor fakat kesinlikle onlardan aman aman farklı kahveler tüketmediğimizi düşünüyorum. Bunda, işine değer veren kavurucuların çok büyük rol oynadığını düşünüyorum çünkü hiç beklenmeyecek kahvelerden olağanüstü sonuçlar elde edilebiliyor.
@cw3512 afiyet olsun efennndim :cautious:

•Sanalbaharat Honduras El Jardin 15.04 kavrum
•16/257, ZP6 3 öğütüm, Güral Porselen Kalita 185, Kalita Wave 185 kağıt
•94 derece Bursasu, bloom/180 ml/1.20 257 ml/1.45 swirl/2.20 bitiş

Kırmızı elma, belirgin ama ekşi olmayan asidite, karışık beyaz meyveler, hafif sütlü çikolata.

Niji Indonesia Frinsa Edun #4
Mart ayı toplu alımından almıştım o ay çoğunu tüketip 25gr kadar bırakmıştım
-
Aeropress ters yöntem, tek filtre
-kingrinder k6 75klik(v60 tan biraz ince)
-12,5gr kahve 200gr pınar uludağ su(yaklaşık 92-95derece, dereceli kettle yok)
-kahvenin üzerine suyu hızlıca döküp 3kez karıştırıp 2.30a kadar bekleyip ters çevirip 15saniye civarında bastım
-sonuç aromatik bir bardak, meyve suyu gibi özellikle kırmızı meyveler, yüksek tatlılık daha önceki v60 denemelerimde aldığım şarapsılık ve fermente tatlar oldukça azdı bu demlemede, asidite açısından da oldukça düşüktü v60 a göre ama bir canlık hissettirdi,
-üzerinden 2 aya yakın bir zaman geçmesi de asidite de kayıba yol açmış olabilir ama bu hali ile oldukça sevdim, aeropress te buna benzer tarifler çoğunlukla v60a göre daha tatlı, daha az asiditeli sonuçlar veriyor bana, bilmem sizde de aynı mı durumlar

DAK Coffee Roasters - Grenadine
V60
92C su
15/250

50gr su 1dk bloom, kalanı tek döküş, demleme 2:45 gibi biter.

Çok tatlı, harika "berry" asiditesi çok hafif "boozy". DAK'ın çok çılgın bir seçkisi var, fırsatım varken paraya kıyıp farklı iki paket daha almadığım için çok pişman oldum. Amsterdam'a yolunuz düşerse ya da benim gibi başka bir yerde karşınıza çıkarsa aklınızda olsun.

Cold brew sezonu bizim evde resmi olarak başlamıştır.

Fam monteblanco pink bourbon
46-47g kahve 550g su
fellow ode gen 2 10.0 kalın oğlu kalın öğütüm
18 saatlik buzdolabında kavanoz terapisi sonrasında ığıl ığıl süzüş
bol buzlu bardağa yapıştıray

sonuç: mevlütlerinizde, sünnetlerinizde şekerle karıştırıp lavanta şerbeti diye verebilirsiniz.

Sanalbaharat El Salvador washed
Pedrini 1 cup moka pot
7.5 gr kahve, Mhw-3bomber R3 60 öğütüm
Hazneye kaynar su, kısık ateşte yavaş demleme

Tatlı,kırmızı meyveler çok net. V60 gibi tatlı bir fincan oldu; moka potla böyle çok lezzetli kahveler içince bazen espresso gereksiz şekilde uğraştırıcı ve pahalı gibi geliyor. 🙂

Ozone (Londra) - El Salvador Finca Nejapa
Kalita Heavy Metal - Kalita
1Zpresso K-Max 70
Buzdağı 16 / 250 94° Fellow Stagg
60 70 60 60

Sitesindeki açıklamalarına göre taptaze limon ve misket limonu, bitişte bir miktar esmer şeker ve ahududu, tabii ki narenciye notaları epey ön plandaymış. Dolayısıyla meyvemsi. Bu Red Caturra varyete kahve, yıkanmış şekilde işlemden geçmiş.

Beklentimin yüksek olmasından mı bilmiyorum ancak epey hayal kırıklığına uğradığım dümdüz lezzetsiz bir kahve. Mekanda içtiğim kahveler de vasattı, hatta vasatın altındaydı. Üst düzey El Salvador kahvelerinden gelen hiçbir tatlı nota bu kahvede yoktu.

Ozone, senden bir daha kahve almam mekanda kahveni içmem.

2e5557b2-c52c-48b7-a3e4-00624879cf1b.jpeg

2 mayıs kavrumlu zümrüt karaca etiyopya mikrolot gara agena.
V60 da 1/16 oranında cafec traditional ile denedim.
Öncelikle kahve çekirdek halindeyken kokmuyor.Taze kavrulmuş bir çekirdege göre kokusu çok çok az.Ögütüldükten sonra da çok az bir koku geliyor.
Kahve natural etiyopya.Ama ne kokuda ne asidite ve komplekslik olarak yanından bile geçmiyor.Asidite yok.Gövde su gibi.Koku var-yok arası.Hani paketin dibinde 10-20 gr kalır da aylar sonra kahven bitince dur şunu demliy dersin, su gibi tatsız asiditesiz bir şey içersin ya.Tam olarak öyle.Fiyat bandına yakışmayan bir kavrum veya kahve . Orasını bilemem.
2 kahve daha aldım.Onları da birer gün ara ile deneyeceğim.Bu ay da kahvesiz geçecek anlaşilan

2 mayıs kavrumlu zümrüt karaca etiyopya mikrolot gara agena.
V60 da 1/16 oranında cafec traditional ile denedim.
Öncelikle kahve çekirdek halindeyken kokmuyor.Taze kavrulmuş bir çekirdege göre kokusu çok çok az.Ögütüldükten sonra da çok az bir koku geliyor.
Kahve natural etiyopya.Ama ne kokuda ne asidite ve komplekslik olarak yanından bile geçmiyor.Asidite yok.Gövde su gibi.Koku var-yok arası.Hani paketin dibinde 10-20 gr kalır da aylar sonra kahven bitince dur şunu demliy dersin, su gibi tatsız asiditesiz bir şey içersin ya.Tam olarak öyle.Fiyat bandına yakışmayan bir kavrum veya kahve . Orasını bilemem.
2 kahve daha aldım.Onları da birer gün ara ile deneyeceğim.Bu ay da kahvesiz geçecek anlaşilan
merhabalar
ilginiz ve siparişiniz için tekrar teşekkür ederiz.
klasik demleyici kavurucu döngüsüne girmeden degassing beklemenizi öneririm. Öğütücünüzü ve demlemenizin ne kadar sürdüğünü paylaşırsanız daha iyi yardımcı olmaya çalışırız

merhabalar
ilginiz ve siparişiniz için tekrar teşekkür ederiz.
klasik demleyici kavurucu döngüsüne girmeden degassing beklemenizi öneririm. Öğütücünüzü ve demlemenizin ne kadar sürdüğünü paylaşırsanız daha iyi yardımcı olmaya çalışırız
Comandante 21 klik sabit hiç değiştirmem.Demleme süresi 28 gr için 3.5 dakika civarı.
Bekleyecek kahveler güncelleme yapacağım.

kahveye özel öğütüm ayarı denemekte fayda var. bir de 28 gram için 3,5 dakika denemedim gün içinde deneyip ben de size sonucu yazarım.
sizinle aynı Setup ile.
Kenya 15,5:1 ile El Salvador'u da 16:1 ile deneyebilirsiniz. 15 - 18 gram reçete için 2:30'u geçirmemeyi deneyebilirsiniz.
kolay gelsin

Öncelikle kahve çekirdek halindeyken kokmuyor.Taze kavrulmuş bir çekirdege göre kokusu çok çok az
Geçmiş olsun, herhalde en az 5 yıldır filan kahve demlerim. Kahve çekirdeği kalitesiz olsa bile, taze kahve çekirdeğinin yoğunca kokması gerekir. Kokmaması kavrumla ilgili bir şeylerin ters gittiğini gösterir, zamanla da düzelecek bir şey değil. Dinlenmesi gereken kahve de yine yoğun kokar, öğütünce aromalarına barutumsu bir koku da eklenir. İşte o zamanla azalır. Bunlar zaten bildiğiniz şeyler muhtemelen, ben sadece empati kurmak istedim. İyi günler dilerim. :rolleyes:

Geçmiş olsun, herhalde en az 5 yıldır filan kahve demlerim. Kahve çekirdeği kalitesiz olsa bile, taze kahve çekirdeğinin yoğunca kokması gerekir. Kokmaması kavrumla ilgili bir şeylerin ters gittiğini gösterir, zamanla da düzelecek bir şey değil. Dinlenmesi gereken kahve de yine yoğun kokar, öğütünce aromalarına barutumsu bir koku da eklenir. İşte o zamanla azalır. Bunlar zaten bildiğiniz şeyler muhtemelen, ben sadece empati kurmak istedim. İyi günler dilerim. :rolleyes:
Hislerime tercüman olmuşsun.4-5 senedir birlikte demleme yapıyoruz burada.Aynen dediğin gibi bir çekirdek ticari dahi olsa kavrumdan sonra 1 hafta yoğun şekilde kokar.Öğütünce buram buram kokar.
Degassing e bağlamam için isli gölgeli bir tat olması lazım.Arkadan yine yoğun koku ve asidite gelmesi lazım.Sönük , kokusuz, asiditesiz bir çekirdek degassing in aksine beklemiş kavrum veya hasat ı eski yesil çekirdeği aklıma getirir.

Denemeden bir şey söylemek pek tabi doğru olmaz ama bu konunun da genel geçer kabul bilgi olmadığını,2*2'nin her zaman 4 etmediği durumlardan biri olarak düşünüyorum ama aksini düşünen epey kişi de olduğunu biliyor ve saygı duyuyorum 😊
Kuru koku ve aromanın her zaman lezzet ve bitişle iliskilendirilemeyeceğini düşünüyorum, bu konuda ters koseler yaşadım.Kuru ve ıslak kokuda harika ama boş,katmansiz,basit fincanlar içtiğim oldu,kuru ve ıslak kokuda dümdüz ama lezzetli,bitişi keyifli fincanlar içtiğim de ama şu da bir gerçek kuru ve ıslak koku da deneyimin bir parçası, güzel olmasını beklemekten daha doğal bir şey yok.Ne yazık ki bütün bu parametrelerde dolu dolu performans veren çekirdekler de fiyat olarak "üzücü" segmentte konumlaniyorlar 😅 Bu segmentin her kahvesi bu şekilde performans vermiyor ama veren de kesinlikle bu segmentte oluyor.Cekirdegi temin edip degass bitimi kavurucu önerisi ve kendi parametrelerimle deneyip görüşümü bu girdiyi yanıtlayarak paylasacagim.Empatinize eşlik etmek istedim,iyi günler,keyifli fincanlar dilerim 😊☕

Geri