nuclearmoonrise
Barista
Sepette 1 kg olunca indirim zor. 4 ayrı paket olunca 1 kg almanın bi önemi kalmıyor sanırım. Bilmiyorum gidip 1 kg alımlarda indirim yapmalısınız diyemeyiz herhalde kimseye.Merak edip bakayim dedim konudan bagimsiz,
1kg seceneklerinde %indirim veya sepette 1kg olunca otomatik % indirim olmasi konusunda kahve kulubu olarak bir calisma/standart saglayamaz miyiz?
bence turkiye nitelikli kahve severler olarak kendi standartlarimizi belirlemeli ve bu standartlari saglayan kavurucularin listesini yapmaliyiz. Artik her kavurucu kunye bilgilerinde sca cupping puani paylasmali diye dusunuyorum
Kahve Künye Bilgileri Tablosu
@mimds açmış olduğu Yeni hasat 'nitelikli' kahve artan fiyatlar artmayan şeffaflık konusu sonrasında, Künye bilgilerinin hangi kavurucular tarafından ne ölçüde paylaşıldığını ufak bir toplada çıkartma ihtiyacında bulundum. Daha önce benzer şekilde cupping score verilmiş çekirdekleri kahveleri...www.kahvekulubu.net
ben özellikle yeni kavurucularin bu standartlari saglamak icin gayret edecegine inaniyorum.
Bu standartlardan biri de o paketin cekirdeklerini kavuranin adi-nick’i olmali bence..
paketin üzerine kalemle kavrum tarihini yazdigini bildigim icin örnegi incommon coffee’den verdim.
Veya kahveyi kutu ile yollayan kavurucular icin bir demlemelik kavrumhane suyu yollamak (zipli bir poset icinde, gerekirse ücretiyle) cok zor olmasa gerek diye dusunuyorum..
Sca puanı ve hasat yılı gerekli bence de.
Kavurucunun kim olduğunu bilmek benim de hoşuma gidiyor açıkçası. Ama ne kadar önemli bilmiyorum. Sonra "ben ahmet'in kavurduğundan değil mehmet'in kavurduğunu istiyorum" gibi bir duruma yol açabilir.
Su işi biraz zor gibi...