• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gordion Coffee Roastery

Dostum Günaydınlar @eyes-on-you

Bu nazlı gelin'in 3 hafta kadar bir dinleme süreci var ve sonrasında ortaya çıkan sonuca inanamayacaksın.Evet 3 hafta uzun bir süre sayılabilir hele ki kahve stoğun eridi ise lakin bu süreyi beklemeye değidiğini 3 haftanın sonunda anlayacaksın.
Doğrudur.

Benim çok fazla çekirdek tecrübem olmadı henüz ancak satın aldığım kahvelerde 1 aydan sonra daha güzel fincanlar içtim hep.

Keşke elimde başka kahve olsaydı ama şu an onu içiyorum

2 gündür kahvem yok. Kahveye susamış bir vaziyette teslim aldım kargodan siparişlerimi bu sabah erkenden.

Eve yürürken içimde Santa Rosa ve Nanolot’u tadacak olmanın heyecanı vardı.

İlk alışverişim kendilerinden.

Paketleme güzel. Tasarım sade ve şık. Kahve ile ilgili gerekli bilgilere, paket üzerinde göze sokulmadan yer verilmiş.

Hemen kavrum tarihlerine baktım. Santa Rosa 24/01 kavrum olduğu için ilk onu açmak istedim. Paketi açmamla birlikte müthiş bir kırmızı meyve (vişne gibi) kokusu kapladı. Doyasıya bir nefes çektim içime. Kavrum fazlasıyla homojen ve medium-light görünüyordu. Tecrübeli arkadaşlar daha doğru yorumlayacaktır.

Firma:Gordion Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı: Plastik Hario V60
Değirmen:Timemore C2
Öğütüm Derecesi:24 Klik
Çekirdek Miktarı: 18 Gr
Çekirdek:Santa Rosa
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Filtre
Kavrum Tarihi:24/01/2022
Su Sıcaklığı:92°C - 89°C

Demleme Notları: Sitedeki referans reçete ile başladım. 80-120-50 planını baz aldım. Başka bir açıklama olmadığı için her döküşten sonra süzülmesini bekledim. Umarım doğru yapmışımdır 😊 Demleme 2.30 civarı sürdü 40’li Japon Filtre ile.

Tadım Notları: ilk olarak arka plandaki bitter çikolata tadı çok hoşuma gitti. Tadını aldığım bütün diğer notalarla müthiş bir ahenk ile dans ediyordu. Önden buruk vişne tadının ardında bitter çikolata eşlik ediyordu. İkisi arasındaki dengeyi çok sevdim. Hiçbirisi ben burdayım demiyordu. İkisi bir bütündü adeta. Kahve soğudukça şarabımsı, hafif fermente tatlar oluştu. Beni hiç rahatsız etmedi. Bitter çikolata daha tatlıya çalmaya başladı.

Kahve bittiğinde ise damakta hoş bir bitter çikolata tadı kalıyor.

İlk deneme ve henüz 1 hafta önce kavrulmuş bir kahve için fazlasıyla beğendim. Bekledikçe daha da güzelleşeceğini umuyorum.

Kasuya’da deneyen oldu mu merak ettim.

Başka demleme önerisi olan varsa da duymak isterim.

Tebrikler Gordion.

Sizinle tanışmak çok güzel.

İletişiminizle, kavrumunuz ile, ürünün paketlemesinden tadımına kadar her bir aşamasında hissedilen özen ile şimdiden favori kavurucularım arasına girdiniz.

Başka deneyimlerde görüşmek üzere 😊
Ali Bey merhaba,

Sizinle tanışmak da bizim için çok güzel. Değerlendirmeleriniz için çok sağolun. Afiyet olsun başka deneyimlerde görüşmek üzere 😊

Selamlar

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 9,5 Step[19,5]
Çekirdek Miktarı: 45,5 Gram
Çekirdek:Ruanda Bwenda
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:11/01/2022
Su Sıcaklığı:88°C - 89°C

Demleme Notları:
Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Demleme sürecini her defasında seyrederim ve bu demleme sırasında akış kesikti ve öğütülmüş çekirdeği kahve sepetine sığdırabilmek için biraz zorladım açıkçası.Fakat hiçte beklediğim gibi bitterlik yukarıda değildi hatta canlı bile diyebileceğim bir fincandı keyifliydi.Bugün 44,5 gram ile aynı öğütüm derecesinde demlemeyerek gözlemleyeceğim o hoş asiditeyi yakalayabilmek için hep çabalarım,o limom çok hoştu yaa.Eğer gramaj düşürmekte işe yaramaz ise demleme yapacağım suya eser miktarda soda karıştıracağım.

Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 9,5 Step[19,5] Step
Çekirdek Miktarı: 44Gram
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C

Demleme Notları
: Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notlarım: Bugünkü paylaşımımı en azından kahveyi tükettiğim gün paylaşayım istedim.Yine canlı yine kıpır kıpır bir demleme oldu,asidite daha belirgindi.Yarın yarım step daha düşük ama bu kez bir gram az çekirdek kullanacağım yani çekirdeği biraz yüksek dozda kullanmak istiyorum.Hem öğütüm ince olduğu için hemde gramaj azıcık fazla olduğu için demlemeye başladığım sıcaklığı yükselteceğim.

Santa Rosa paketinin sonuna gelirken bu kahveyi en lezzetli içtiğim demlemeyi yakaladım.

Tarif iki kişiliktir.

30GR Kahve
500ML Kuzeyden Su (97-95 derece)
Timemore C2 22 Klik Öğütüm
Hario 40’lı Filtre
Hario Plastik V60

90gr 45sn blooming

Ardından;

150 gr ilk döküş (içten dışa)
150 gr ikinci döküş (dıştan içe)
110 gr son döküş (filtre kenarlarını toplayarak)

3.40 civarı bitiş.

Öğütüm Derecesi:1 Tam Tur + 9,5 Step [19,5]
Çekirdek Miktarı: 44,5 Gram
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C

Demleme Notları
: Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notlarım: Demlememi eser miktarda Kula marka soda ile gerçekleştirdim lakin çıktıma yansıyan pozitif bir taraf sağlayamadım ne yazık ki.Normalde bu inceliklerde öğüttüğüm zaman çekirdeğim ısı ile olan temasını kısa tutabilmek yani çekirdeğin ısıya mazur kalarak fazla çözünmesini engelleyebilmek adına parametrelerde de yazdığı üzere yüksek sıcaklıklar ile başlatıyorum lakin yarın çekirdeğin ısınarak çözünmesinin artması için 85°C de demlemeyi başlatacağım.Asiditeyi yakalayalım diye ya bitterlikten öleceğim yada o asiditeyi yakalacağı🙈 😂 😂

Söylemesem olmazdı toplu alımda aldığım 2 kahve vardı santa rosa ve la reforma nanolot.Bunları yeni açıp demliyorum. Her 2 si de çok çok güzel gerçekten çok memnun kaldım. Ama burada la reforma nanolot a ayrı bir parantez açmak isterim.Bu kahve bir başka , bayıldım desem yeridir. şimdiye kadar içtiğim en güzel kahvelerden biriydi. İnanılmaz güzel bir kahveydi. Teşekkürler Gordion...
Reçete paylaşabilir misiniz?

Ben nenolot’un pakedini yeni açtım ancak verim alamadım henüz.

Sitedeki tarife uyarak 120/120 iki döküş şeklinde yaptım ancak benim damak zevkime göre ekşi geldi bana tadımı.

Döküş stilini ve zamanlamasını nasıl yaptınız?

Selamlar @eyes-on-you

Hatırladığım kadarı ile elinde kahve stoğun olmaması sebebi ile gelen kahvelerini degas bekleyemeden tüketmeye başlamıştın.Aradığın lezzeti bu nedenle yakalayamıyor olabilirsin.Şuan tükettiğin El Salvador’un kavrum tarihi neydi?

Selamlar @eyes-on-you

Hatırladığım kadarı ile elinde kahve stoğun olmaması sebebi ile gelen kahvelerini degas bekleyemeden tüketmeye başlamıştın.Aradığın lezzeti bu nedenle yakalayamıyor olabilirsin.Şuan tükettiğin El Salvador’un kavrum tarihi neydi?
Selamlar,

28/01 ya da 29/01 olmalı.

Daha deneyecek yolumuz var :)

Geri