2 gündür kahvem yok. Kahveye susamış bir vaziyette teslim aldım kargodan siparişlerimi bu sabah erkenden.
Eve yürürken içimde Santa Rosa ve Nanolot’u tadacak olmanın heyecanı vardı.
İlk alışverişim kendilerinden.
Paketleme güzel. Tasarım sade ve şık. Kahve ile ilgili gerekli bilgilere, paket üzerinde göze sokulmadan yer verilmiş.
Hemen kavrum tarihlerine baktım. Santa Rosa 24/01 kavrum olduğu için ilk onu açmak istedim. Paketi açmamla birlikte müthiş bir kırmızı meyve (vişne gibi) kokusu kapladı. Doyasıya bir nefes çektim içime. Kavrum fazlasıyla homojen ve medium-light görünüyordu. Tecrübeli arkadaşlar daha doğru yorumlayacaktır.
Firma:Gordion Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı: Plastik Hario V60
Değirmen:Timemore C2
Öğütüm Derecesi:24 Klik
Çekirdek Miktarı: 18 Gr
Çekirdek:Santa Rosa
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Filtre
Kavrum Tarihi:24/01/2022
Su Sıcaklığı:92°C - 89°C
Demleme Notları: Sitedeki referans reçete ile başladım. 80-120-50 planını baz aldım. Başka bir açıklama olmadığı için her döküşten sonra süzülmesini bekledim. Umarım doğru yapmışımdır

Demleme 2.30 civarı sürdü 40’li Japon Filtre ile.
Tadım Notları: ilk olarak arka plandaki bitter çikolata tadı çok hoşuma gitti. Tadını aldığım bütün diğer notalarla müthiş bir ahenk ile dans ediyordu. Önden buruk vişne tadının ardında bitter çikolata eşlik ediyordu. İkisi arasındaki dengeyi çok sevdim. Hiçbirisi ben burdayım demiyordu. İkisi bir bütündü adeta. Kahve soğudukça şarabımsı, hafif fermente tatlar oluştu. Beni hiç rahatsız etmedi. Bitter çikolata daha tatlıya çalmaya başladı.
Kahve bittiğinde ise damakta hoş bir bitter çikolata tadı kalıyor.
İlk deneme ve henüz 1 hafta önce kavrulmuş bir kahve için fazlasıyla beğendim. Bekledikçe daha da güzelleşeceğini umuyorum.
Kasuya’da deneyen oldu mu merak ettim.
Başka demleme önerisi olan varsa da duymak isterim.
Tebrikler Gordion.
Sizinle tanışmak çok güzel.
İletişiminizle, kavrumunuz ile, ürünün paketlemesinden tadımına kadar her bir aşamasında hissedilen özen ile şimdiden favori kavurucularım arasına girdiniz.
Başka deneyimlerde görüşmek üzere