• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Gordion Coffee Roastery

Son 10 gündür v60 ve aeropress ile santa rosa demliyorum. Tek kişilik demlemeler için sitedeki tarifi çok beğendim. Onun dışında çift kişilik demlemeler için 32:500 Hoffman tekniği ile, nadiren de april tarifi ile demledim. Genel olarak denediğim her reçete gayet keyifliydi diyebilirim ancak en çok sitedeki reçete hoşuma gitti, benim için en belirgin olan çilek ve şarabımsı notaları öyle alabildim.
Kavrumu oldukça açık, CMD ile öğütürken diğer çekirdeklere göre daha çok zorlandım. Risk alındığı belli kavrum yapılırken. Ben kavrumu gayet başarılı buldum. Haftaya da Clean Cup’ın santa rosasını deneyeceğim, onun kavrumuna daha koyu diyorlar. Ona göre karşılaştırma yaparım.

Santa Rosa gerçekten güzel bir kahve, ne ile yaparsam yapayım beğendim.
Paket neredeyse bitti ancak bugün yazmak istedim çünkü French Press performansı bir hayli şaşırttı beni.
French Press ve Türk kahvesi performansı v60 performansından daha başarılı buldum.
Hatta şunu söylemek isterim French Presste içtiğim en iyi kahve.

Aylık alımda 5 kahve almıstım. gedep worka, muhteşem kahve son derece aromatik ve tatlı, tadım notalarını mükemmel karşılıyor.
Ruanda bwenda, çikolata ve arkadan fresh bir limon aroması biraz naneyi andıran pek rastlamadıgım iç gıdıklayan lezzeti var.

Diğer 3 kahveyi deneyince tekrar yorum yapacagım. Şuan çok iyi gidiyor.

İyi ki Gedeb Worka'yı 100g deneme paketi olarak almak gibi bir hata yapmamışım. Nefis. Serverdan şak diye bir tarçın kokusu aldım, içimi ayrı keyifli. Satıcının satış desteğinden de çok memnun kalmıştım. Görsel olarak zaten çok homojen görünüyordu çekirdekler ama tadına anca bugün bakabildim. Shantawene de oldukça güzel ama ben Worka'yı çok ekstra beğendim.

Son düzenleme:
Söylemesem olmazdı toplu alımda aldığım 2 kahve vardı santa rosa ve la reforma nanolot.Bunları yeni açıp demliyorum. Her 2 si de çok çok güzel gerçekten çok memnun kaldım. Ama burada la reforma nanolot a ayrı bir parantez açmak isterim.Bu kahve bir başka , bayıldım desem yeridir. şimdiye kadar içtiğim en güzel kahvelerden biriydi. İnanılmaz güzel bir kahveydi. Teşekkürler Gordion...

Aylık alımda 5 kahve almıstım. gedep worka, muhteşem kahve son derece aromatik ve tatlı, tadım notalarını mükemmel karşılıyor.
Ruanda bwenda, çikolata ve arkadan fresh bir limon aroması biraz naneyi andıran pek rastlamadıgım iç gıdıklayan lezzeti var.

Diğer 3 kahveyi deneyince tekrar yorum yapacagım. Şuan çok iyi gidiyor.
Shatewene: Temiz, portakal asiditesi var tatliligi gayet iyi cok keyifli kahve

Santa rosa: cilek notasini hem kokuda hem tatta cok belirgin aldim. Natural olsada temiz tatliligi yerinde ve sarabimsi govdesi muhtesemdi. İlk lotx san gabriele benzettim biraz keske 250 gram alsaydim diye uzuldum.

La reforma: ilk defa kivi notasi aldim bir kahveden tadim notalarini veren cok eglenceli guzel bir kahve cok begendim.

Kavrumlari muazzam sekilde tutarli, bu durum cekirdeklere ilk bakista bile cok dikkat cekiyor. Sansen benim deneyimledigim, toplu alimlar icerisindeki en tutarli kavrumlardi bunlar. En memnun oldugum toplu alim oldu. Bes kahvenin hepside cok eglenceli guzeldi.
(ortalama olarak toplu alimlarin yarisina katilmisimdir)

Santa Rosa gerçekten güzel bir kahve, ne ile yaparsam yapayım beğendim.
Paket neredeyse bitti ancak bugün yazmak istedim çünkü French Press performansı bir hayli şaşırttı beni.
French Press ve Türk kahvesi performansı v60 performansından daha başarılı buldum.
Hatta şunu söylemek isterim French Presste içtiğim en iyi kahve.
Utku Bey merhaba,
Evet kimi kahveler var bir çok demleme yönteminde başarılı sonuçlar veriyor. Santa Rosa'da bunlardan biri. Afiyet olsun :)

İyi ki Gedeb Worka'yı 100g deneme paketi olarak almak gibi bir hata yapmamışım. Nefis. Serverdan şak diye bir tarçın kokusu aldım, içimi ayrı keyifli. Satıcının satış desteğinden de çok memnun kalmıştım. Görsel olarak zaten çok homojen görünüyordu çekirdekler ama tadına anca bugün bakabildim. Shantawene de oldukça güzel ama ben Worka'yı çok ekstra beğendim.
Furkan Bey afiyet olsun 🤗 Yorumlarınız için çok teşekkürler.

Söylemesem olmazdı toplu alımda aldığım 2 kahve vardı santa rosa ve la reforma nanolot.Bunları yeni açıp demliyorum. Her 2 si de çok çok güzel gerçekten çok memnun kaldım. Ama burada la reforma nanolot a ayrı bir parantez açmak isterim.Bu kahve bir başka , bayıldım desem yeridir. şimdiye kadar içtiğim en güzel kahvelerden biriydi. İnanılmaz güzel bir kahveydi. Teşekkürler Gordion...
Biz teşekkür ederiz Mehmet Bey keyif aldıysanız ne mutlu bize 🤗

Shatewene: Temiz, portakal asiditesi var tatliligi gayet iyi cok keyifli kahve

Santa rosa: cilek notasini hem kokuda hem tatta cok belirgin aldim. Natural olsada temiz tatliligi yerinde ve sarabimsi govdesi muhtesemdi. İlk lotx san gabriele benzettim biraz keske 250 gram alsaydim diye uzuldum.

La reforma: ilk defa kivi notasi aldim bir kahveden tadim notalarini veren cok eglenceli guzel bir kahve cok begendim.

Kavrumlari muazzam sekilde tutarli, bu durum cekirdeklere ilk bakista bile cok dikkat cekiyor. Sansen benim deneyimledigim, toplu alimlar icerisindeki en tutarli kavrumlardi bunlar. En memnun oldugum toplu alim oldu. Bes kahvenin hepside cok eglenceli guzeldi.
(ortalama olarak toplu alimlarin yarisina katilmisimdir)
Serkan Bey merhaba,

Harika yorumlarınız için çok sağolun. Açıkçası toplu alımda iş yoğunluğunun kavrumumuzun stabilitesini düşürmemesi için özel ihtimam gösterdik, belki dinlene dinlene normal dönemde yaptığımız kavrumlarda olduğu gibi özenerek ve daha fazla mesai yaparak çalıştık ama görüyorum ki buna sonuna kadar değmiş çünkü kavrumumuzun ve yaptığımız işin kalitesi işlem hacmi ne olursa olsun aynı seviyededir ve olmak da zorundadır.

Selamlar

Firma:Gordion Coffee Roastery
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: - Gram
Çekirdek:Kolombiya Santa Rosa
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:04/01/2022
Su Sıcaklığı:88°C - 89°C

Demleme Notları:
Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Konu çekirdek sevgili dostum @TarıkTercan 'ın deyimi ile tam bir Nazlı Gelin,tam 21.gününde paketi açtım.Derin bir nefes aldım ve kendimi tutmasam kafamı paketin içerisine sokup zipide üzerine kapatacaktım.Çekirdeği öğüttüm ve bir nevi adet haline getirdiğim üzere yeniden derin bir nefes aldım ve bu kokuyu parfüm yapmalılar dedim.Gramajı net olarak yazamadım çünkü 45 Gram öğüttüm ve kahve sepetindeki kahveyi düzleştirdikten ve kalan boşluğun ortaya çıkması için yanlardan vurduktan sonra çok az bir boşluk oluştuğun için üstünde kalan kısmı içim acıya acıya dökmek zorunda kaldım,göz yaşım pıt.
Demlemenen kahveyi fincanlara servis ettikten sonra demlenen kahveyi koklamaktan içmeyi unutacaktım.Henüz sıcak iken aldığım ilk yudumda bitterlik aldım ve soğudukça bu bitterlik azalsada yinede orada olduğunu hissettirdi.Tölere edilebilir bir bitterlikti zira gövdesi ve lezzeti o bitterliği unutturdu.İçmeye başladığımda tek yudumda asla fincanı bırakamadım,bir yudum daha bir yudum daha derken baktım fincanın dibini görmüşüm.Fincanı elimden bıraktığımda yüzümde çok hoşuma giden bir gülümseme vardı.
Yarın yine aynı öğütüm derecesinde 43,5 Gram çekirdek ile deneyeceğim.

Yarın belkide fırsat bulamam diye bunları yazmadan uyuyamadım.

Eline emeğine sağlık sevgili dostum @TarıkTercan

Çekirdek Miktarı: - Gram
Su Sıcaklığı:88°C - 89°C

Demleme Notları:
Ocağım'da ki sorun sebebi ile en küçük gözün bir büyüğünde en kısık ateşte demlemeyi başlattım ve ilk kahve aktığınsa en küçük göze yine en kısık ateşte demlemeye devam ettim.Kahvenin rengi açılıpta su rengini aldığında ocağın üzerinden alarak su haznesini içerisine koyduğum buzlar ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine koyarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Konu çekirdek sevgili dostum @TarıkTercan 'ın deyimi ile tam bir Nazlı Gelin,tam 21.gününde paketi açtım.Derin bir nefes aldım ve kendimi tutmasam kafamı paketin içerisine sokup zipide üzerine kapatacaktım.Çekirdeği öğüttüm ve bir nevi adet haline getirdiğim üzere yeniden derin bir nefes aldım ve bu kokuyu parfüm yapmalılar dedim.Gramajı net olarak yazamadım çünkü 45 Gram öğüttüm ve kahve sepetindeki kahveyi düzleştirdikten ve kalan boşluğun ortaya çıkması için yanlardan vurduktan sonra çok az bir boşluk oluştuğun için üstünde kalan kısmı içim acıya acıya dökmek zorunda kaldım,göz yaşım pıt.
Demlemenen kahveyi fincanlara servis ettikten sonra demlenen kahveyi koklamaktan içmeyi unutacaktım.Henüz sıcak iken aldığım ilk yudumda bitterlik aldım ve soğudukça bu bitterlik azalsada yinede orada olduğunu hissettirdi.Tölere edilebilir bir bitterlikti zira gövdesi ve lezzeti o bitterliği unutturdu.İçmeye başladığımda tek yudumda asla fincanı bırakamadım,bir yudum daha bir yudum daha derken baktım fincanın dibini görmüşüm.Fincanı elimden bıraktığımda yüzümde çok hoşuma giden bir gülümseme vardı.
Yarın yine aynı öğütüm derecesinde 43,5 Gram çekirdek ile deneyeceğim.

Yarın belkide fırsat bulamam diye bunları yazmadan uyuyamadım.

Eline emeğine sağlık sevgili dostum @TarıkTercan
Sevgili dostum Vural afiyet olsun 😄 Yine müthiş yazmışsın okurken mest oldum :giggle:

Ekli dosyalar

• 4896250E-07CD-4FDC-A1B6-C82271B591ED.png
    4896250E-07CD-4FDC-A1B6-C82271B591ED.png
    307.4 KB · Görüntüleme: 48
  • BA10A1B0-1BF1-43B2-A1C4-60B9C6028F9E.png
    BA10A1B0-1BF1-43B2-A1C4-60B9C6028F9E.png
    321.7 KB · Görüntüleme: 47
  • 1E2F51E9-B270-4776-A943-714389D03C2C.png
    1E2F51E9-B270-4776-A943-714389D03C2C.png
    271.7 KB · Görüntüleme: 32
  • 48CF12D9-1013-4C71-9AA6-510D63BAC7C2.png
    48CF12D9-1013-4C71-9AA6-510D63BAC7C2.png
    250.4 KB · Görüntüleme: 30
  • 4A3DD16E-442F-437D-A4B9-30FD88434CAA.png
    4A3DD16E-442F-437D-A4B9-30FD88434CAA.png
    342.6 KB · Görüntüleme: 28
  • DBBEAA57-1252-408D-859A-09504AE15CAF.png
    DBBEAA57-1252-408D-859A-09504AE15CAF.png
    109.6 KB · Görüntüleme: 47
Çekirdek Miktarı: 44 Gram
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C

Demleme Notları:

Tadım Notları: Benide bu demleme mest etti sevgili dostum @TarıkTercan ,fincanı elimden bırakasım gelmedi.Gövdesi oldukça doygun ve dolgundu,asidite müthiş içerken ağzım sulandı hiç bitmesin istedim.Nazlı Gelin güzel yüzünü gösterdi lakin ben yinede durmak istemediğim için bu nazlı gelini daha nasıl şırnartabilirim diye düşünerek yarım gram çekirdeği arttıradak yarım step öğütümü kalınlaştıracağım.

Sevgili dostum Vural afiyet olsun 😄 Yine müthiş yazmışsın okurken mest oldum :giggle:

Merhaba @TarıkTercan ,

Şu an sitenizden kahve almaya çalışıyorum ancak bir türlü ödeme adımına geçemedim.

Hem Safari, hem Microsoft Edge hem de Chrome ile denedim ancak sonuç değişmedi.

Ödemeye geç butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki hatayı alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.
Refresh this page

Merhaba @TarıkTercan ,

Şu an sitenizden kahve almaya çalışıyorum ancak bir türlü ödeme adımına geçemedim.

Hem Safari, hem Microsoft Edge hem de Chrome ile denedim ancak sonuç değişmedi.

Ödemeye geç butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki hatayı alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.
Refresh this page
Kendisi ile instagram üzerinden iletişime geçtik. Çok ilgili bir şekilde hemen yardımcı oldu.

Yorum burada böyle ucu açık kalsın istemedim:)

Çekirdek Miktarı: 44 Gram

Demleme Notları:

Tadım Notları: Dedim ki paramtreler ile biraz oynayayım bu nazlı gelin'i biraz daha güzelleştireyim.O da bana dediki oğlum bak kullandığın suyun minaralleri,beni kalında öğütsen gramajımıda yükseltsen ve/veya demlemeyi başlattığın sıcaklığı düşürüp benim ısınmamıda sağlasan çözemiyor.Ben böylede keyifli değil miyim dedi bende canım kurban böylede çok keyiflisin dedim.

Şaka bir yana öğütümü kalınlaştırdığımda eğer gramajı arttırsam miktar olarak çok fazla kahve çözülüyor ve bitterliğe kaçıyor.Gramajı stabil tutup öğütümü kalınlaştırdığımda ise gövdesi inceliyor ve sunta gibi bir tat alıyorum.Bu durumun kullandığım sudan kaynaklandığını düşünüyorum.Bu nedenle her şartta sağlıklı bir çözünme alabildiğiniz bir su ile denemeler yapın yada benim gibi hoşunuza giden bir tad yakaladığınızda bırakmayın.

Çok nazlı çok ama bir o kadar da güzel bir çekirdek.

Eline emeğine sağlık sevgili dostum 🙏

@TarıkTercan

Çekirdek Miktarı: 46 Gram
Çekirdek:Ruanda Bwenda
Kavrum Tarihi:11/01/2022

Demleme Notları:

Tadım Notları: Gövdesi itibari ile çok hoşuma gitti.Tatlı canlı kıpır kıpır bir çıktı elde ettim.Konu çekirdeği ilk temin ettiğimde acemice şekilde yüksek gramajlı bir demleme yapmıştım ve bir limon asiditesi almıştım ki hala aklıma geldikçe ağzım sulanır,lakin sonrasında onu bir türlü yakalayamadım.Yarın bir küçük noktacık kalınlaştırarak yarım gram çekirdek arttırarak o tatlı limon asiditesini yaklamaya çalışacağım.

2 gündür kahvem yok. Kahveye susamış bir vaziyette teslim aldım kargodan siparişlerimi bu sabah erkenden.

Eve yürürken içimde Santa Rosa ve Nanolot’u tadacak olmanın heyecanı vardı.

İlk alışverişim kendilerinden.

Paketleme güzel. Tasarım sade ve şık. Kahve ile ilgili gerekli bilgilere, paket üzerinde göze sokulmadan yer verilmiş.

Hemen kavrum tarihlerine baktım. Santa Rosa 24/01 kavrum olduğu için ilk onu açmak istedim. Paketi açmamla birlikte müthiş bir kırmızı meyve (vişne gibi) kokusu kapladı. Doyasıya bir nefes çektim içime. Kavrum fazlasıyla homojen ve medium-light görünüyordu. Tecrübeli arkadaşlar daha doğru yorumlayacaktır.

Demleme Ekipmanı: Plastik Hario V60
Değirmen:Timemore C2
Öğütüm Derecesi:24 Klik
Çekirdek Miktarı: 18 Gr
Çekirdek:Santa Rosa
Kavrum Profili:Filtre
Kavrum Tarihi:24/01/2022
Su Sıcaklığı:92°C - 89°C

Demleme Notları: Sitedeki referans reçete ile başladım. 80-120-50 planını baz aldım. Başka bir açıklama olmadığı için her döküşten sonra süzülmesini bekledim. Umarım doğru yapmışımdır 😊 Demleme 2.30 civarı sürdü 40’li Japon Filtre ile.

Tadım Notları: ilk olarak arka plandaki bitter çikolata tadı çok hoşuma gitti. Tadını aldığım bütün diğer notalarla müthiş bir ahenk ile dans ediyordu. Önden buruk vişne tadının ardında bitter çikolata eşlik ediyordu. İkisi arasındaki dengeyi çok sevdim. Hiçbirisi ben burdayım demiyordu. İkisi bir bütündü adeta. Kahve soğudukça şarabımsı, hafif fermente tatlar oluştu. Beni hiç rahatsız etmedi. Bitter çikolata daha tatlıya çalmaya başladı.

Kahve bittiğinde ise damakta hoş bir bitter çikolata tadı kalıyor.

İlk deneme ve henüz 1 hafta önce kavrulmuş bir kahve için fazlasıyla beğendim. Bekledikçe daha da güzelleşeceğini umuyorum.

Kasuya’da deneyen oldu mu merak ettim.

Başka demleme önerisi olan varsa da duymak isterim.

Tebrikler Gordion.

Sizinle tanışmak çok güzel.

İletişiminizle, kavrumunuz ile, ürünün paketlemesinden tadımına kadar her bir aşamasında hissedilen özen ile şimdiden favori kavurucularım arasına girdiniz.

Başka deneyimlerde görüşmek üzere 😊

2 gündür kahvem yok. Kahveye susamış bir vaziyette teslim aldım kargodan siparişlerimi bu sabah erkenden.

Eve yürürken içimde Santa Rosa ve Nanolot’u tadacak olmanın heyecanı vardı.

İlk alışverişim kendilerinden.

Paketleme güzel. Tasarım sade ve şık. Kahve ile ilgili gerekli bilgilere, paket üzerinde göze sokulmadan yer verilmiş.

Hemen kavrum tarihlerine baktım. Santa Rosa 24/01 kavrum olduğu için ilk onu açmak istedim. Paketi açmamla birlikte müthiş bir kırmızı meyve (vişne gibi) kokusu kapladı. Doyasıya bir nefes çektim içime. Kavrum fazlasıyla homojen ve medium-light görünüyordu. Tecrübeli arkadaşlar daha doğru yorumlayacaktır.

Demleme Ekipmanı: Plastik Hario V60
Değirmen:Timemore C2
Öğütüm Derecesi:24 Klik
Çekirdek Miktarı: 18 Gr
Çekirdek:Santa Rosa
Kavrum Profili:Filtre
Kavrum Tarihi:24/01/2022
Su Sıcaklığı:92°C - 89°C

Demleme Notları: Sitedeki referans reçete ile başladım. 80-120-50 planını baz aldım. Başka bir açıklama olmadığı için her döküşten sonra süzülmesini bekledim. Umarım doğru yapmışımdır 😊 Demleme 2.30 civarı sürdü 40’li Japon Filtre ile.

Tadım Notları: ilk olarak arka plandaki bitter çikolata tadı çok hoşuma gitti. Tadını aldığım bütün diğer notalarla müthiş bir ahenk ile dans ediyordu. Önden buruk vişne tadının ardında bitter çikolata eşlik ediyordu. İkisi arasındaki dengeyi çok sevdim. Hiçbirisi ben burdayım demiyordu. İkisi bir bütündü adeta. Kahve soğudukça şarabımsı, hafif fermente tatlar oluştu. Beni hiç rahatsız etmedi. Bitter çikolata daha tatlıya çalmaya başladı.

Kahve bittiğinde ise damakta hoş bir bitter çikolata tadı kalıyor.

İlk deneme ve henüz 1 hafta önce kavrulmuş bir kahve için fazlasıyla beğendim. Bekledikçe daha da güzelleşeceğini umuyorum.

Kasuya’da deneyen oldu mu merak ettim.

Başka demleme önerisi olan varsa da duymak isterim.

Tebrikler Gordion.

Sizinle tanışmak çok güzel.

İletişiminizle, kavrumunuz ile, ürünün paketlemesinden tadımına kadar her bir aşamasında hissedilen özen ile şimdiden favori kavurucularım arasına girdiniz.

Başka deneyimlerde görüşmek üzere 😊

Dostum Günaydınlar @eyes-on-you

Bu nazlı gelin'in 3 hafta kadar bir dinleme süreci var ve sonrasında ortaya çıkan sonuca inanamayacaksın.Evet 3 hafta uzun bir süre sayılabilir hele ki kahve stoğun eridi ise lakin bu süreyi beklemeye değidiğini 3 haftanın sonunda anlayacaksın.

Geri