• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔Haziran Ayı 2022 Cleancup Özel Alımı

pacamaranin 200gr olarak satildigini fark etmedigim icin grami 1 liraya kahve alanlar kervanina sonunda ben de katildim. halbuki daha erkendi benim icin. null, cleancup ve kafeinkultur sag olsun yurtdisi alimlara ihtiyac duymadan guzel kahveler icebiliyorum.

fam coffee'nin sagladigi indirim ile bu yil pacamara 'tatmis' olsam da (1.5 kg) cleancup pacamarasinin adi cok gectigi icin kendimi tutamadim. indirim de olunca yapistirdim gectim (200gr oldugunu fark etmis olsam 1 paket alirdim belki ancak 2 paket almis bulundum).

karsilastirma yapmak istedim: elimdeki cleancup pacamaralarin 7 gunluk olduklarini belirtip fam coffee ile karsilastirdigimda oldukca benzer olduklarini ancak famin pacamaralarinin daha govdeli cikti verdigini soylemeliyim. guzel kahve ancak bir kafeinkulyur ichuga degil benim icin.

kalin saglicakla

pacamaranin 200gr olarak satildigini fark etmedigim icin grami 1 liraya kahve alanlar kervanina sonunda ben de katildim. halbuki daha erkendi benim icin. null, cleancup ve kafeinkultur sag olsun yurtdisi alimlara ihtiyac duymadan guzel kahveler icebiliyorum.

fam coffee'nin sagladigi indirim ile bu yil pacamara 'tatmis' olsam da (1.5 kg) cleancup pacamarasinin adi cok gectigi icin kendimi tutamadim. indirim de olunca yapistirdim gectim (200gr oldugunu fark etmis olsam 1 paket alirdim belki ancak 2 paket almis bulundum).

karsilastirma yapmak istedim: elimdeki cleancup pacamaralarin 7 gunluk olduklarini belirtip fam coffee ile karsilastirdigimda oldukca benzer olduklarini ancak famin pacamaralarinin daha govdeli cikti verdigini soylemeliyim. guzel kahve ancak bir kafeinkulyur ichuga degil benim icin.

kalin saglicakla

1656332012805.png

Selamlar Sevgili @batugen

Tirtira ile 4-5 demleme yaptım ve bugünde son demlememi yapacağım.Öğütümü kalınlaştırdım,gramajı değiştirdim,kullandığım suyu değiştirdim lakin doğru demlemeyi yapamadım.

Espresso kavrum temin ettim ve mokapot ile demleme yapmaktayım.Demlemelerimi Damla Köyceğiz ve Nestle Pure Life ile yaptım.

Damla ile yaptığım demlemeler kahve tadından ve gövdesinden uzak,Nestle ile yaptığım demlemeler ise tabiri caiz ise tahta kemiriyor muşum gibi bir tad bıraktı damağımda çıktılar.

Bu durumu tersine çevirmeyi çok istiyorum ve bilgi ile görüşlerinizi rica ederim.

Kavrum tarihi:31/05/2022

Tirtira ile 4-5 demleme yaptım ve bugünde son demlememi yapacağım.Öğütümü kalınlaştırdım,gramajı değiştirdim,kullandığım suyu değiştirdim lakin doğru demlemeyi yapamadım.

Espresso kavrum temin ettim ve mokapot ile demleme yapmaktayım.Demlemelerimi Damla Köyceğiz ve Nestle Pure Life ile yaptım.

Damla ile yaptığım demlemeler kahve tadından ve gövdesinden uzak,Nestle ile yaptığım demlemeler ise tabiri caiz ise tahta kemiriyor muşum gibi bir tad bıraktı damağımda çıktılar.

Bu durumu tersine çevirmeyi çok istiyorum ve bilgi ile görüşlerinizi rica ederim.

Selamlar, ben makinede yaptım aslında çok memnun kaldım. Su olarak saka kullandım belki değişikliğe sebep olabilir.

hehehehee pacamarayı çözdüm.:sneaky:
10/6 kavrum
kalita wave 155
15/235 (1:15,6)
kuzeyden 93
kpro 70 klik
35gr su 35sn bloom ardından 100-100 2 döküş arası 15sn bekleme(ya da su yatağa gelmeden hemen öncesine kadar) ve son döküşün yarısı yavaş ve ortaya, geri kalan hepsi dairesel.
tbt 2.05

ağız sulandıran tatlı bir asidite mandalina asiditesi gibi(bu kısım biraz kaliteli kenya kahvelerini anımsatıyor), oldukça çiçeksi, meyve çiçekleri gibi kokular. soğudukça artan tatlılık. kör tadım yapsam gesha ile kurume harmanı diyebilirim rahatlıkla. değişik bir ürün olmuş, zaten geshalarının önünde coeyi alması bunu da gösteriyor. demek ki biraz dinlenmesi, gevşemesi gerekiyormuş bu kahvenin de gövdesinin oturması için. valla elinize sağlık @batugen ilk başta koyu mu acaba bu? diye çekinsem, bir miktar cebelleşsem de sonuç güzel oldu.

S

Selam,

Son demlemeden önce iletişime geçseydiniz keşke, memnun kalmamanıza üzüldüm. Son demlemeyi farklı bir su ile deneyebilir misiniz? Nestle ile hiç bir zaman iyi sonuç alamadım. Buzdağı yada damla sapanca ile deneme yapıyorum arıtma dışında.

S

Selam,

Son demlemeden önce iletişime geçseydiniz keşke, memnun kalmamanıza üzüldüm. Son demlemeyi farklı bir su ile deneyebilir misiniz? Nestle ile hiç bir zaman iyi sonuç alamadım. Buzdağı yada damla sapanca ile deneme yapıyorum arıtma dışında.

Selamlar @batugen

Samimiyetine güveniyorum ve üzülme bir 250 paketim daha henüz açılmamış vaziyette duruyor,ilk 250 gram’ın son demlemesiydi yaptığım.Damla Köyceğiz bulunca sevinmiştim ama meğer yanlış damla imiş,sapancayı bulabilir miyim değilim ama buzdağı’nı bulamayacağımdan eminim.

Selamlar @batugen

Samimiyetine güveniyorum ve üzülme bir 250 paketim daha henüz açılmamış vaziyette duruyor,ilk 250 gram’ın son demlemesiydi yaptığım.Damla Köyceğiz bulunca sevinmiştim ama meğer yanlış damla imiş,sapancayı bulabilir miyim değilim ama buzdağı’nı bulamayacağımdan eminim.
Güvenmenize sevindim. Tirtira tükendiği için paket değişimi yapma şansı yok şuan maalesef, iade sağlayabilirim.

Damla köyceğizi bilmiyorum denemedim hiç ama doğru damla olduğunu düşünüyorsanız bulmaya çalışacağım.

Buzdağı için de seferihisar bayisinden eve kapıda ödeme ile sipariş geçilebilir (bölgenize baktığını varsayarak) naçizane tavsiyem, yine aynı samimiyetle.

https://www.buzdagisu.com.tr/tr/Siparis

VATAN SEVER TİCARET SEFERİHİSAR TELEFON : 0(552) 276-74-74
GSM : 0(552) 276-74-74

Güvenmenize sevindim. Tirtira tükendiği için paket değişimi yapma şansı yok şuan maalesef, iade sağlayabilirim.

Damla köyceğizi bilmiyorum denemedim hiç ama doğru damla olduğunu düşünüyorsanız bulmaya çalışacağım.

Buzdağı için de seferihisar bayisinden eve kapıda ödeme ile sipariş geçilebilir (bölgenize baktığını varsayarak) naçizane tavsiyem, yine aynı samimiyetle.

https://www.buzdagisu.com.tr/tr/Siparis

VATAN SEVER TİCARET SEFERİHİSAR TELEFON : 0(552) 276-74-74
GSM : 0(552) 276-74-74

Bilgilendirmen ve samimiyetin benim için kafi,sağ ol var ol 😍

Hastane ortamında demelemeye çalışıyorum sanırım en iyi demlemeyi yakaladım. Floral tatlar geziniyor içerde ve ağzımda çok iyi bir tat bıraktı
Cmd 23klik
Su erikli): 90-94 derece arasında olduğunu tahmin ediyorum (denize 0ım ve az soğuk suyla dengelemeye çalıştım hastane ketılını)
1/15,5 oranladım 24/370
70 bloom peşinden 2 eşit döküş
Mutlu etti🌸

Tadım başlığı yok sanırım, Peru nasıl arkadaşlar deneyen var mı? Mexico ile arasında kaldım. Alakanın yanına alacağım.

Son düzenleme:
Tadım başlığı yok sanırım, Peru nasıl arkadaşlar deneyen var mı yoksa Mexico ile arasında kaldım. Alakanın yanına alacağım.
Bu ay alımda tadım kaçtı. Normalde seve seve açıyordum. Tabii ki bu cleancup suçu değil ama insanın tadı kaçında bir şey yapası gelmiyor. O yüzden alım ekibine tekrardan teşekkürler tatları da kaçsa bizler için bir şey yapmaları çok güzel.

Kalita filtresi ve origami ile 15gr kahve cmd 20 klik 1:16 olarak az önce demledim.
blooming sonrası 3 eşit döküş (arıtma su 95 derece)
süre 2.40
extraction %19.6

keyifli, tadım notlarımı veriyor ve oldukça tatlı ama çözünmeyi arttırmak daha da potansiyelini çıkartacaktır. 18 klik olarak denenebilir.
batu bey bu tarifinizi v60 ile denedim ancak oldukça bitter bir sonuç çıktı, farklı kullandığım sadece abant su ve hario 40'lı filtre.
Dün ilk denememi sitedeki tarifi 1:16 olarak yapmıştım, bitterlik yoktu ama gövde zayıf geldiği için bu şekilde denedim ama pek iyi sonuç alamadım.
Açıkçası böyle bir kahveyi 1:15 harcamaya kıyamadığım için sitedeki tarife sadık kalmamıştım ama bir de öyle deneyeceğim :)

250.kişi 90618 numaralı sipariş şimdiden hayırlı olsun :)

Firma: CleanCup
Kahve: Peru Huabal
Kavurma Tarihi: 17.06.22
Oran: 25/400
Dripper: V60 hario plastik
Filtre Kağıdı: Cafec Tredişinıl
Demleme Metodu: 80 - 180 - 290 - 400
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: molent 39
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı - 92
Demleme Süresi: misafirli demleme lafa dalmışız
Bardağa düşen : misafirim olduğu için kendime az koydum:D

Uzun zamandır kahve likörü yapma planım vardı. Huabalda ki badem ve çikolata(çok hafif acılık da vardı bitter gibi) çok iyi hissettirdi. Ve likör için seçilmiş kahvemi, zion için neo'mu buldum. Elinize sağlık @batugen

Alaka gibi Tirtira'da da Cafec Traditional kullandığım zaman süre çok uzuyor. Bu iki çekirdek özelinde filtre olarak TH-3 kullanmak çok daha iyi sonuçlar almayı sağlayabilir gibi geldi.

Geri