• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ⛔Haziran Ayı 2022 Cleancup Özel Alımı

Alaka gibi Tirtira'da da Cafec Traditional kullandığım zaman süre çok uzuyor. Bu iki çekirdek özelinde filtre olarak TH-3 kullanmak çok daha iyi sonuçlar almayı sağlayabilir gibi geldi.
Katılıyorum. Alaka için benim de denemelerimde süre çok uzadı gerçekten. Böyle olunca Cafec Abaca ile yaptım demlemelerimi. Böylece süre sorunu ortadan kalktı.

Alaka gibi Tirtira'da da Cafec Traditional kullandığım zaman süre çok uzuyor. Bu iki çekirdek özelinde filtre olarak TH-3 kullanmak çok daha iyi sonuçlar almayı sağlayabilir gibi geldi.
Bu gibi çekirdeklerde nispeten daha düşük sıcaklık 90 92 derece civarını tercih ediyorum. İlk döküşü 40 50 ml tutup sonrasında tek bir döküşle demlemeyi sonlandırıyorum. Yanlarda kalan kahveleri demlemeye dahil etmek için bir iki sallama veya kaşıkla karıştırma yapabilirsiniz. Bu şekilde daha dengeli bir fincan elde edersiniz. Değirmen olarak ne kullandığınızı bilmiyorum. Bir iki tık daha kalın öğütüm de iş görür.

Kavurucu:Clean Cup
Çekirdek: Alaka
Ekipman: v60
Filtre: tradinial
Öğütüm: CMD c40 22 klik
Oran: 16 gr
Su ve Su Sıcaklığı: Hamidiye 94 derece 250 ml

Blooming: 50 ml 30 saniye
1.Döküş : 150 ml ye kadar
2.Döküş : 1. dakikadan sonra 250 ml'ye kadar ve 1 2 spin

Toplam Demleme Süresi : 2.25

Tadım Notları: Sıcakken net ananas. Ilındıkça olgunlaşmamış şeftali,nektarin biraz da mango. Soğudukça şeftali daha net. Kahvenin içimi temiz. Bahsi geçen notalar alınabiliyor. Elinize sağlık. Bu reçeteyi tirtira da kullanılabilirsiniz.

Bugün pacamarayı demlemeye başladım. Bugüne kadar içtiğim en kompleks, en tatlı kahvelerden biri oldu. İçimi çok temiz. Tatlılık ve asidite birbirinden rol çalmıyor. Müthiş bir kahve. Etiyopya kahvelerini seven biri olarak bu kahveye bayıldım. Ayrıca kahve çekirdekleri boyut olarak büyükler. Bu sebepten öğütüm biraz uzun sürebilir.

pacamara inanılmaz zahmetli. fam'ın çekirdeklerinde ben taklalar atmıştım ve yaklaşık 150grm perişanlıktan sonra şu reçeteyi denedim. Gayet iyi sonuçlar almıştım
@Kahveşeker Pacamara receten inanilmaz guzel calisti hocam , tesekkurler 😁 Kahve asla istedigim gibi cozulmuyordu 🥲 @jaythebabygeisha bu receteye vesile oldugun icin sana da tesekkurler 😁

Son düzenleme:
Geri