• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Anket ⛔️ Mart 2023 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği - Anket

Sizce hangi kahve firması bu ay toplu alımımızda yer alsın ?

• 3 Cores Coffee

Oy: 0 0.0%
  • Aroasting Lab

Oy: 9 1.7%
  • At Origin

Oy: 2 0.4%
  • Baristocrat 3rd Cafe & Roastery

Oy: 6 1.1%
  • Caffe Di Toee

• Calibre Coffee

Oy: 1 0.2%
  • Celsius Roastery

• Clean Cup

Oy: 24 4.4%
  • Coffee Department

Oy: 22 4.1%
  • Coffee Friend Zone

Oy: 3 0.6%
  • Coffee Manifesto

• Coffee Sapiens

Oy: 5 0.9%
  • Coffeemamma

Oy: 4 0.7%
  • Eleonora Coffee

• Fam Coffee

Oy: 35 6.4%
  • Gordion Coffee Roastery

Oy: 21 3.9%
  • Gourme Coffee Roasting

• Grizzly Coffee Roasters

Oy: 69 12.7%
  • Incommon Coffee

• Kahve Fabrikası

Oy: 19 3.5%
  • Kava Coffee Roasting

• Kimma Coffee Roaster

• Kronotrop

Oy: 13 2.4%
  • Kungpow

Oy: 26 4.8%
  • Minus One Coffee

Oy: 4 0.7%
  • Molecule Coffee

• Old Java Coffee Roasters

• Ordinarius Coffee Roastery

• Paper Coffee & Chocolate

Oy: 6 1.1%
  • Persephone Kahve

• Poka Coffee Roastery

• Probador Collectiva

Oy: 198 36.5%
  • R.O.R (Rate Of Rise) Cafe & Roastery

• Story Coffee Roasters

• Strong Coffee Beans

• Troika

• Firma1

Oy: 7 1.3%
  • Williams Roastery

Oy: 33 6.1%
  • Zümrüt Karaca

Oy: 13 2.4%

• Kullanılan toplam oy
    543
  • Anket kapatılmış .
Merak ediyorum %10-%5 indirim sizce az mıdır bu tip alımlarda yoksa %20 en az mı olmalıdır bu konu hakkında hiç sormadık anketlerde . Sizi alımdan soğutur mu az indirim arkadaşlar ?
Şahsi düşüncem indirim oranın önemli olduğu yönünde. Halihazırda birçok kavurucu çeşitli isimler altında %10 indirim uyguluyor. En az %20, mümkünse 25 olmalı diye düşünüyorum.
Toplu alımlarda indirim oranı birçok arkadaşımızı cezbeden şey bence.

Foruma kayıtlı 6,000 üyenin 5,900’ü sadece ucuza kahve almak için burada, öyle değil diyen çarpılır… Her ay herkesin ağzına türkü olmuş “toplu alımların amacı ucuza kahve almak değil birlikte kahve deneyimlemek” lâfı da 2 yıl kadar önce aylık ankette Petra birinci çıktığı halde “indirim yapmam” dediği için kendisinden alım yapılmadığından bu yana artık içi boş kalmış bir lâf…

Forum üyeleri ankette firmalara oy verirken %25-35 arası indirim alacaklarını farzederek oy veriyorlarsa biz zaten bırakalım bu işleri, herkes nereye parası yetiyorsa ordan kahvesini alsın, zaten her kavurucunun başlığı altında kahve deneyimleri reçeteleri vs paylaşılıyor gündelik olarak…

Ha diyorsak ki çok yüklü alım yapıyoruz, belli bir indirim istemek hakkımız, o zaman bu aylık alımların sabit bir indirim oranı olur, her ay birinci çıkan firmadan o sabit indirim oranı rica edilir, hiç pazarlık vs yapmaya da gerek kalmaz, aslında ankete katılırım diyen firma o sabit oranda indirimi baştan kabul etmiş olur, kabul etmiyorsa anketten adını (geçici veya daimi olarak) sildirir.

Merak ediyorum %10-%5 indirim sizce az mıdır bu tip alımlarda yoksa %20 en az mı olmalıdır bu konu hakkında hiç sormadık anketlerde . Sizi alımdan soğutur mu az indirim arkadaşlar ?
%5-10 gibi rakamlar forum ahalisinin gösterdiği teveccühü yadsımak olur. Yanlış hatırlamıyorsam Sezy %15 yapmıştı, o bile görece uygun fiyatları dikkate alınınca, ancak hoş görülmüştü.
Söz gelimi, Montag 25 yaptı, ben daha fazlasını beklerdim ama bir kaç kahvesini çok merak ettiğim için alım yaptım. %20 yapsalardı alıma katılmazdım çünkü zaten ara sıra %15-20 bandında indirimleri zaten yapıyorlar. Bu kadar kavurucu arasında, bu kadar insan bir araya gelip teveccüh göstermişse göz doyurucu bir indirim beklemek de hakları diye düşünüyorum

Yüzde 20 aşağısı hoş karşılanmayacağını düşünüyorum. Çağatay beyin de bu teveccühü göstererek 20 den aşağı indirm yapmayacağını öngörüyorum.

Önceki toplu alımda Probador'un baya ciddi indirim yaptığını hatırlıyorum

Kavga ve polemiğe açık yazıları hoop siliyorum artık çünkü gerçekten hiç amacında ilerleyemiyoruz.

Kavga ve polemiğe açık yazıları hoop siliyorum artık çünkü gerçekten hiç amacında ilerleyemiyoruz.
20 yıllık hükümetin bize mirası bu tavır oldu herhalde. Beğenmiyorsan sansürle.
Bu baskının kızgınlıktan başka bir getirisi yok diyecektm ama yorumunuza bi kahkaha atıverdim.
Sanırım başım belada.

20 yıllık hükümetin bize mirası bu tavır oldu herhalde. Beğenmiyorsan sansürle.
Bu baskının kızgınlıktan başka bir getirisi yok diyecektm ama yorumunuza bi kahkaha atıverdim.
Sanırım başım belada.
Başlıklar ve sorularla alakası yoktu Emre yazının lütfen. Konu uzadıkça uzayacak ve belki sonu hiç hoş bitmeyen bir polemik ile kalacaktı forum.

Sorunlarınız veya aklınıza takılanlar varsa özelden firmalara veya yetkili kişilere mesaj atın.

Bu tip polemikler yüzünden insanlar strese girip forumdan uzaklaşıyor özelden herkese lütfen gitmeyin aman silmeyin hesaplarınızı demekten 2 haftadır yoruldum. Demek ki forumu korumak ve insanları bu mecradan uzaklaştırmamak adına böyle polemikleri engellememiz lazım.

Kesinlikle soğutur. Bizim için eğlenceli etkinlikler olsa da firma için de büyük bir satım ve müşteri kazanma fırsatı olan bu alımların firmalar tarafından da takdir edildiğini görmenin en basit ve ilk yolu indirim miktarıdır diye düşünüyorum.

Bu tip polemikler yüzünden insanlar strese girip forumdan uzaklaşıyor özelden herkese lütfen gitmeyin aman silmeyin hesaplarınızı demekten 2 haftadır yoruldum. Demek ki forumu korumak ve insanları bu mecradan uzaklaştırmamak adına böyle polemikleri engellememiz lazım.
beni de sansür soğutuyor, yazasım gelmiyor ama sanırsam azınlık olduğum için sorun yok forum adına. belki azınlık değilim ama sansürden sesini çıkaramıyor da olabilir benim gibiler haha :D

Probador ismini duyunca kahveden soğumamak elde değil benim için
bugün buraya bunu yazmalımıyım diye defalarca düşündüm çünkü mart ayı kazananı belliki kendileri olucak bir misilleme değil amacım herkesin fikrine saygım var lakin yaşadığım deneyimi paylaşmadanda geçemeyeceğim,
henüz forumu bilmediğim sadece youtube videolarından gözlemlediğim markaları keşfedip deneyimlediğim bir dönemdi
ismi bir çok youtube videosunda anıldığı için kendilerinden sipariş verdim tarih 1 ağustos 2022 kargo paketi elime ulaştı ve yaşamış olduğum bir sorun vardı bu durumu önce websitelerindeki bize ulaşın kısmındaki forumu doldurarak dönüş sağladım fakat kendileri dönüş yapmadıkları için mail ile iletişime geçip durumu buradan tekrar aktarman istedim tek beklentim bir özür mesajıydı fakat yapılan geri dönüş daha başlamadan bitmiş olan bir probador hikayesiydi benim için keza kendileride aynı şekilde böyle düşündülerki parasını iade edelim ve bir daha bizden alışveriş yapmasın diye düşündüler sanırım bu yüzden firmanın ismi geçince pek elektrik almıyorum, göndermiş olduğum maili ve cevaplarını aşağıya bırakıyorum

Merhabalar,
1 Ağustos günü oluşturduğum şiparişim dün akşam üstü saatlerinde elime ulaştı, sade bir kargo poşetinin içerisine aldığım ürünler yerleştirilmiş dış görüşünte herhangi bir hasar olmadığı için paketi aldım fakat poşeti açmamla kahve tanelerinin yere dökülmesi bir oldu, satın aldığım el toston paketinin ağzı kilitli değil ve poşet açıktı bir miktar kahveyi bu nedenle fireye ayırmak zorunda kaldım, sizden yapmış olduğum ilk alışverişti böyle bir tablo çok güzel bir ön izlenim olmadı, en azından küçük bir kutuya konulabilir veya paketin kilitli olup olmadığı kontrol edilebilirdi, saygılarımı sunar iyi çalışmalar dilerim

bana yapılan geri dönüş ise ;

Paketin açık olması özensizlikten değil ve çok nadir veya hemen hiç yaşamadığımız bir durum ama dikkat etmek lazımdı. O konuda haklısınız. Ama kutu meselesi dediğiniz ucuz ve hatalı bir çözüm hele de valsiz paket bir de naylon içinde koyduklarında kahveyi.

Kahvenin tazeliği konusuna gelince, size kendimi ya da probadoru anlatmayacağım ama bu tür ithamlarda bulunurken daha dikkatli olmak lazım. Kahveye yaklaşımımız, her hafta bazı kahvelerin az kavurduğumuz için stokta bitmesi vs gibi unsurlar bir yan, zaten El toston’u o bir hafta önce listeye eklemiştik, nasıl olur da beklemiş kahve yollayabiliriz zaten imkansız. Bizim çok hassas olduğumuz bir konu.

Ücretiniz iade edildi

Image.jpg
ben bu ayki oyum niji firmasına olucak seçilmeyecekler fakat şuan satışta olan matruşka 5 in gelirlerini depremzedelere yapıcaklarını açıklamışlar
tercih etme sebebim bu oldu

Ha diyorsak ki çok yüklü alım yapıyoruz, belli bir indirim istemek hakkımız, o zaman bu aylık alımların sabit bir indirim oranı olur, her ay birinci çıkan firmadan o sabit indirim oranı rica edilir, hiç pazarlık vs yapmaya da gerek kalmaz, aslında ankete katılırım diyen firma o sabit oranda indirimi baştan kabul etmiş olur, kabul etmiyorsa anketten adını (geçici veya daimi olarak) sildirir.
Uzun zamandır forumda okuduğum en mantıklı yorum olabilir. Böylelikle kıvranmalar, hüsranlar, ahlanıp vahlanmalar biter. biz de kahve konuşuruz.

Eskiden olsa 3-5 demez kahve tecrübesi, forumdakilerin reçeteleri ve görüşleri için alırdım. Şimdi 20% den daha düşük indirimle alım yapmayı pek düşünmem.
Foruma emek veren birçok üye öyle yada böyle forumdan uzaklaştı/uzaklaştırıldı. Sizce forumu korumanın yolu sizin tabirinizle faşistlik yapmak mıdır? Eskiden polemik yaratan yada negatif insanlar için Yok Say butonunu kulanın rahat edin denirdi şimdi forum genelinde sanırım raporlama vs olmadan sansür uygulanıyor. İnsanları uzaklaştırmanın daha iyi bir yolu olamaz bence.

Sansür kesinlikle hoş birşey değil tabi ki. Ama olay şurada ve/veya çıkışta seni bekliyorumlara gidiyor bazen. Koskoca insanlarız. Şurada hepimizin amacı kahveyi daha fazla nasıl öğrenebiliriz. Neler yapabiliriz. Tabi ki ayrıca daha ucuza daha fazla ve iyi kahve deneyimleyebiliriz. Sonuç olarak bu indirim konusunu ayrı bir başlık altında da tartışabiliriz birbirimizi kırmadan diye düşünüyorum. Eskiden gördüğüm kadarıyla acımasız ve kırıcı yorumlarla forumdan uzaklaşmış işletmeler de mevcut. Bazen çuvaldızı da kendimize batırmamız gerektiğini düşünüyorum.
Saygılarımla.

Merhabalar,
1 Ağustos günü oluşturduğum şiparişim dün akşam üstü saatlerinde elime ulaştı, sade bir kargo poşetinin içerisine aldığım ürünler yerleştirilmiş dış görüşünte herhangi bir hasar olmadığı için paketi aldım fakat poşeti açmamla kahve tanelerinin yere dökülmesi bir oldu, satın aldığım el toston paketinin ağzı kilitli değil ve poşet açıktı bir miktar kahveyi bu nedenle fireye ayırmak zorunda kaldım, sizden yapmış olduğum ilk alışverişti böyle bir tablo çok güzel bir ön izlenim olmadı, en azından küçük bir kutuya konulabilir veya paketin kilitli olup olmadığı kontrol edilebilirdi, saygılarımı sunar iyi çalışmalar dilerim

bana yapılan geri dönüş ise ;

Paketin açık olması özensizlikten değil ve çok nadir veya hemen hiç yaşamadığımız bir durum ama dikkat etmek lazımdı. O konuda haklısınız. Ama kutu meselesi dediğiniz ucuz ve hatalı bir çözüm hele de valsiz paket bir de naylon içinde koyduklarında kahveyi.

Kahvenin tazeliği konusuna gelince, size kendimi ya da probadoru anlatmayacağım ama bu tür ithamlarda bulunurken daha dikkatli olmak lazım. Kahveye yaklaşımımız, her hafta bazı kahvelerin az kavurduğumuz için stokta bitmesi vs gibi unsurlar bir yan, zaten El toston’u o bir hafta önce listeye eklemiştik, nasıl olur da beklemiş kahve yollayabiliriz zaten imkansız. Bizim çok hassas olduğumuz bir konu.

Ücretiniz iade edildi
Böyle nazik bir mesaja böyle bir yanıt nasıl verilir? Aklım almadı.

Bu arada toplu alımla ilgili genel tartışmaların; öneri, istek ve şikâyetlerin yeri o ayki toplu alım başlığı değildir.
Sizlerden aylık alım ile ilgili önerilerinizi bu başlık altında yazmanızı rica edicem

Bu arada toplu alımla ilgili genel tartışmaların; öneri, istek ve şikâyetlerin yeri o ayki toplu alım başlığı değildir.
öyle bir kural yok. Ayrıca toplu alım tamamiyle toplu bir organizasyon olduğu için senin gibi nuclearcigim özellikle tartışmayı ve ironiyi seven arkadaşların sorun yaşamaması adına bu tip sorun çözümleri ortaya atılabilir. Benim amacım güzel bir toplu alım keyfini sağlamak ve bunu sağlerken herkesin hem tadımda hem de bütçesinde faydasını korumak. Kuralları uygulasaydım örnek olarak seninde ceza puanın çoktan 100 olmalıydı ama uygulamıyoruz bazı arkadaşların anlattığı gibi faşist değiliz yani.

100 olay olmuş 99'unda rica minnet çözmeye çalışmışım 1 tanesinde durumua müdahele edince aşırı tepki vermenin anlamı yok lütfen.

Geri