• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Friendzone 3rd Wave Coffee and Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amadeus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şimdi saydım, kendilerinin 43 tane farklı kahvesi var. Ben bu tarz firmalara zaten önyargı ile yaklaşırım ve beklentiye girmem. Bu kadar farklı çekirdek sunulması hiçbirine yeterli özenin gösterilmediğini, hiçbirinin üzerinde yeterli çalışmanın yapılmadığını gösteriyor bana kalırsa. Yani bakıyorum firmaya gelen yorumlara; kahveleri denemelerde değerlendirilmiş, harcanabilir ürün olarak görülmüş, Trendyol indirimlerinde kovalanmış... Yani çekirdeklerine verdikleri değer ölçüsünde itibar görmüşler. Varsa burada bu firmadan yetkili çıksın yanlışlasın beni.

Burayı hasbelkader okuyacak başka firmalardan arkadaşlar varsa bir fikir belirtmiş, naçizane tavsiyede bulunmuş olayım;
Çok fazla çeşit kahveniz olması iyi bir şey değildir. Hem iş kaliteniz düşer, hem insanlar benim gibi önyargı geliştirebilirler. 5-10 çeşit olsun, bizim olsun. :)

Şimdi saydım, kendilerinin 43 tane farklı kahvesi var. Ben bu tarz firmalara zaten önyargı ile yaklaşırım ve beklentiye girmem. Bu kadar farklı çekirdek sunulması hiçbirine yeterli özenin gösterilmediğini, hiçbirinin üzerinde yeterli çalışmanın yapılmadığını gösteriyor bana kalırsa. Yani bakıyorum firmaya gelen yorumlara; kahveleri denemelerde değerlendirilmiş, harcanabilir ürün olarak görülmüş, Trendyol indirimlerinde kovalanmış... Yani çekirdeklerine verdikleri değer ölçüsünde itibar görmüşler. Varsa burada bu firmadan yetkili çıksın yanlışlasın beni.

Burayı hasbelkader okuyacak başka firmalardan arkadaşlar varsa bir fikir belirtmiş, naçizane tavsiyede bulunmuş olayım;
Çok fazla çeşit kahveniz olması iyi bir şey değildir. Hem iş kaliteniz düşer, hem insanlar benim gibi önyargı geliştirebilirler. 5-10 çeşit olsun, bizim olsun. :)
Hocam kawa ya da circulor sitesini görmediniz herhalde tavsiye vermişsiniz ama isteyen istediği kadar kahveyi de koyar istediği özeni de gösterir, yeterki istesin

ivica iyi kotarıyor işi ama hocam o adamın hic kötü kahvesine denk gelmedim ben😁

Colombia Medellin kahveyi 3 gün aralığıyla 2 kere aldım. O kadar kavurma farkı olması mümkün mü ki. Bildiğim kadarıyla tek kavrum seçenekleri var. Yani yalnışıkla bir tanesi "filtre" diğeri "espresso" için kavrulmuş olması mümkün değil. Yalnış biliyorsam düzelttin beni. Böyle siyah siyah parlayan çekirdek de gözlerinden kaçmış olması da zor.

N11'den aldım. Ucuza denk geliyor diye daha az mı özen gösterirler acaba? Pek mümkün değildir ama 🧐

Ekli dosyayı görüntüle 29129
Firma sitesindedi açıklaması:
"Tüm kahvelerimizi city (orta) kavurma yapmaktayız. Ancak kahvenizi daha farklı bir kavurma seçeneği ile istiyorsanız lütfen bizim ile iletişime geçiniz."
Firmanın trendyol'daki açıklaması:
"Omni roast yaptığımız için zaten tüm kahvelerimiz city profile eşdeğer bir aralıkta kavruluyor. City profilden daha koyu bir kahvemiz bulunmamaktadır."

Eşzamanlı 4 kahvesini tükettim firmanın,aşırı çözünmenin önüne geçebilmek için epey uğraştığımı hatırlıyorum.Paketlerdeki spesifik notalar belirgin değil tat çok yuvarlaktı,genelde asiditedesi düşük tatlı kahvelerdi.Omni kavruma karşı bir yargı oluşturmadım değil.Tabi müsebbib omni kavrum mu yoksa kavurucunun omni kavrumu mu onu da bilemiyorum.Seckinin eski kahveleri ilginizi çekiyorsa Voluptas'a göz gezdirebilirsiniz,bildiğim kadarıyla Voluptas'a daha açık bir profilde kavuruyor kahveleri.

Son bir kac gundur fiyatlara bakip bakip sinir oldugum icin , buraya da paylasimda bulunmak istedim Bundan sonraki surecte eger fiyat politikasini diger kavuruculara gore boyle dusuk tutmaya devam ederse Friendzone kahvelerini bol bol denemeyi dusunuyorum N11 ve trendyol uzerinden satilan 100 tl lik kahveleri bir kenara birakirsak yen hasat ve ozel lot ve premium kahvelerin kavrumunda daha dikkat ederler diye dusunuyorum veya umuyorum , infuze kahve gibi deneysel kahvelerin fiyatlandirmasi cok dikkattimi cekti Ayni hasat ayni lot ayni ciftlik ve fiyat farklari bu kadar fazla olunca , bir noktadan sonra bu durum tuketici olarak benim zoruma gidiyor , velhasil kelam bundan sonra Friendzone ile temasimiz daha fazla olacak gibi :)

Son bir kac gundur fiyatlara bakip bakip sinir oldugum icin , buraya da paylasimda bulunmak istedim Bundan sonraki surecte eger fiyat politikasini diger kavuruculara gore boyle dusuk tutmaya devam ederse Friendzone kahvelerini bol bol denemeyi dusunuyorum N11 ve trendyol uzerinden satilan 100 tl lik kahveleri bir kenara birakirsak yen hasat ve ozel lot ve premium kahvelerin kavrumunda daha dikkat ederler diye dusunuyorum veya umuyorum , infuze kahve gibi deneysel kahvelerin fiyatlandirmasi cok dikkattimi cekti Ayni hasat ayni lot ayni ciftlik ve fiyat farklari bu kadar fazla olunca , bir noktadan sonra bu durum tuketici olarak benim zoruma gidiyor , velhasil kelam bundan sonra Friendzone ile temasimiz daha fazla olacak gibi :)
Serkan Bey iyidir. Ben 3 senedir kendisinden alışveriş yaparım. Fiyatları aynı kahvelere çok daha uygun hem müşteri memnuniyetine önem verir.

Uygun fiyatlı kahvelerini asla tavsiye etmiyorum aynı kahve her kavrumda başka olabilir mi veya aynı tarihe sahip aynı iki türk kahvesi böylesine farklı olabilir mi ? En fazla alışveriş yaptığım firmadır fakat artık sadece daha yüksek fiyatlı micro lot kahvelerini alıyorum onlar gayet başarılı ama n11 veya trendyoldakilere bakmayın bile.

Uygun fiyatlı kahvelerini asla tavsiye etmiyorum aynı kahve her kavrumda başka olabilir mi veya aynı tarihe sahip aynı iki türk kahvesi böylesine farklı olabilir mi ? En fazla alışveriş yaptığım firmadır fakat artık sadece daha yüksek fiyatlı micro lot kahvelerini alıyorum onlar gayet başarılı ama n11 veya trendyoldakilere bakmayın bile.
Bu ay sonu el mirador ve monteblanco infuze kahveleri alicam , cok merak ediyorum Dediginiz gibi n11 tarzi sayfalardan 100 tl gibi uygun fiyatli kahvelerden bir sey beklememek lazim ,uygun fiyatli alirsam da cold brew icin kullanirim en kotu , zaten tchibo vb komur gibi market kahveleri bile suan 100 tl civarlarinda

Genede hocam eğer trendyol ve n11 de satılan kahveleriyle sitelerindeki aynı kavrum ve kalitede değilse bunu belirtmeleri gerekiyor aksi taktirde muşteriyi yanılmış oluyorlar.

Genede hocam eğer trendyol ve n11 de satılan kahveleriyle sitelerindeki aynı kavrum ve kalitede değilse bunu belirtmeleri gerekiyor aksi taktirde muşteriyi yanılmış oluyorlar.
Kesinlikle haklisin hocam ama fiyatlandirmalar benim canımı cok sıktıgı icin suan bu noktaya odaklanmak yerine A kavurucusunda 900 tl olan kahveyi burdan 300 TL ye alip denemek istiyorum @Merigold arkadasin da dedigi gibi premium ve ozel lotlar kavrumu iyiyse , bu benim isime gelir ve bu noktaya konsantre olurum Dusuncem bu yonde yani

Trendyolda flaş indirimlerle 100 liraya aldığım veya tavsiye edip aldırdığım kochere ler genel anlamda iyiydi.
Blendleri mi sizin kastınız?

Ben kenya ve espresso blendini almıştım genel olarak ikiside tuzlu tatlar iceriyordu ne yaptıysam gitmedi ben kavrumdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Trendyolda flaş indirimlerle 100 liraya aldığım veya tavsiye edip aldırdığım kochere ler genel anlamda iyiydi.
Blendleri mi sizin kastınız?
İyi de denk geliyor bazen sorun o değil beğenip tekrar alıyorum mesela gelen bambaşka bir kahve oluyor görünüşü kokusu tadı farklı bir kahve olabiliyor ve güzel de olmuyor gerçekten. Birden çok defa yaşadım bu durumu n11 ve ty dan aldıklarımda. Mesela rwanda red bourbon çok sevmiştim beğendim bir daha aldım bambaşka bi kahve geldi ot gibi bir süre sonra aldım o daha da başka geldi aynı şekilde belki 4-5 kere inga aponte aldım hepsi farklıydı uygun diye en fazla ne olabilir ki diye düşünüp aldım genelde ama bir noktada dedim yeter içilmiyor ve yine pahalıya denk gelmiş oluyor :) ama aldığım gatta farm ve pink bourbonlar cok guzeldi. Bilemiyorum yani ne demeliyim. Firma sahibi de gayet ilgili birisi bir sorunda yardimci oluyor fazlasiyla ama surekli de rahatsiz etmek istemiyorum.

Geçen ay friendzone coffee üzerinden 2 çeşit kahve sipariş ettim biri kenean dukamo “namı diğer yarışma kahvesi” diğeride infüze olan el mirador nectar yellow fruit

Nectar yellow fruit ile başlamak istiyorum,
hayatım boyunca gördüğüm en kötü kavurma abartmıyorum isteyen olursa fotoğraflı kanıtım var 250gram kahveyi yarım saat seçtim içinden tamamen yanmış kahvede çıktı artık kömür kavrum diyebileceğimiz bir avuç kadar kahve çıktı 1 adet yeşil çekirdeğe yakın kahve çıktı ve çok sayıda olgunlaşmamış kahve çekirdeği çıktı ve çekirdek asla homojen kavrulmamıştı tüm çekirdekler farklı oranda bir kavrum görmüştü ve kahve single orgin değildi içinde çok büyük çekirdeklerle beraber mercimeği anımsatan çekirdekler vardı hayatımın kazığını yedim adeta
şahsen birdaha asla tercih etmeyeceğim bir firma oldu kendisi

Dukamo kenean aneorobic, bu kahvedede aynı sorunlarla karşılaştım tamamen karbon haline gelmiş 1 tane çekirdek vardı çok sayıda olgunlaşmamış çekirdek çıktı içinden ve diğer kahvede olduğu gibi asla homojen bir kavurma değildi sanki ocakta altını açıp kahve demlemeye gitmişler gibiydi kavrumun rezaletini atlataöadan klasik rwanda kahveydi kokusu ve tadı asla fiyatını hak eden çekirdekler değildi

Sonuç olarak birdaha asla söz konusu firmadan alışveriş yapmayacağım alışveriş yapmayı düşünen kişilere karşılaşacakları seneryoyu bi nebze anlatmak istedim buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.

Geçen ay friendzone coffee üzerinden 2 çeşit kahve sipariş ettim biri kenean dukamo “namı diğer yarışma kahvesi” diğeride infüze olan el mirador nectar yellow fruit

hayatım boyunca gördüğüm en kötü kavurma abartmıyorum isteyen olursa fotoğraflı kanıtım var 250gram kahveyi yarım saat seçtim içinden tamamen yanmış kahvede çıktı artık kömür kavrum diyebileceğimiz bir avuç kadar kahve çıktı 1 adet yeşil çekirdeğe yakın kahve çıktı ve çok sayıda olgunlaşmamış kahve çekirdeği çıktı ve çekirdek asla homojen kavrulmamıştı tüm çekirdekler farklı oranda bir kavrum görmüştü ve kahve single orgin değildi içinde çok büyük çekirdeklerle beraber mercimeği anımsatan çekirdekler vardı hayatımın kazığını yedim adeta

Dukamo kenean aneorobic, bu kahvedede aynı sorunlarla karşılaştım tamamen karbon haline gelmiş 1 tane çekirdek vardı çok sayıda olgunlaşmamış çekirdek çıktı içinden ve diğer kahvede olduğu gibi asla homojen bir kavurma değildi sanki ocakta altını açıp kahve demlemeye gitmişler gibiydi kavrumun rezaletini atlataöadan klasik rwanda kahveydi kokusu ve tadı asla fiyatını hak eden çekirdekler değildi

Sonuç olarak birdaha asla söz konusu firmadan alışveriş yapmayacağım alışveriş yapmayı düşünen kişilere karşılaşacakları seneryoyu bi nebze anlatmak istedim buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.
Durumu firmaya bildirmişsinizdir diye düşünüyorum. Şikayetleriniz sonrasında nasıl bi aksiyon alındı?

Durumu firmaya bildirmişsinizdir diye düşünüyorum. Şikayetleriniz sonrasında nasıl bi aksiyon alındı?
Bugün memlekete gelince paketi açtım o şekilde gördüm ve daha firmaya bildirmedim gözden kaçacak birşey değil bu firma bile isteyerek yaptığı için hiçbir şikayetide firmaya iletmiyecem çünkü geçenlerde benim gibi birisi firmaya iletmiş ve ürünü hijyen kuralları yüzünden açılan paketi iade veya bir işlem yapamayacaklarını belirtmişler açıkçası 26 gündür memlekete gelip güzelce denemenin hayali kurduğum ürün bu şekilde çıktı benim için friendzone kara listede hiçbirtürlü birdaha ücretli veya ücretsiz bir ürününü alıp kullanmayı düşünmüyorum
Gerçekten yeşil çekirdek neyise aslında neyise denmez ama neyise ama tamamen kurşun kalemin karbon kısmı gibi olmuş bir kahveyi açıkçası bu fiyat bandında bir kahveden asla beklemezdim “sezy’den de alım yapıyorum ara sıra homojen kavrum sorunu olsada çok bariz birşey olmadığı için bunu ne yorum nede firmaya bir dönüş olarak yansıttım çünkü @S.Yavuz abim bu durumlarada hassas olduğu bildiğim için firmaya ek kargo masrafı vs. Çıkmasını ve ek bir yorgunluk olmaması adına belirtmedim kahvelerinide severek tüketiyorum” böyle bir kavrum ile ilk defa karşılaştım tuhaf ve gereğinden fazla masraflı bir deneyim oldu benim için friendzone

fotoğraf yüklerseniz çok iyi olur. Firmanın cevap vermesi gereken bir durum gibi görünüyor.

Bugün memlekete gelince paketi açtım o şekilde gördüm ve daha firmaya bildirmedim gözden kaçacak birşey değil bu firma bile isteyerek yaptığı için hiçbir şikayetide firmaya iletmiyecem çünkü geçenlerde benim gibi birisi firmaya iletmiş ve ürünü hijyen kuralları yüzünden açılan paketi iade veya bir işlem yapamayacaklarını belirtmişler açıkçası 26 gündür memlekete gelip güzelce denemenin hayali kurduğum ürün bu şekilde çıktı benim için friendzone kara listede hiçbirtürlü birdaha ücretli veya ücretsiz bir ürününü alıp kullanmayı düşünmüyorum
Gerçekten yeşil çekirdek neyise aslında neyise denmez ama neyise ama tamamen kurşun kalemin karbon kısmı gibi olmuş bir kahveyi açıkçası bu fiyat bandında bir kahveden asla beklemezdim “sezy’den de alım yapıyorum ara sıra homojen kavrum sorunu olsada çok bariz birşey olmadığı için bunu ne yorum nede firmaya bir dönüş olarak yansıttım çünkü @S.Yavuz abim bu durumlarada hassas olduğu bildiğim için firmaya ek kargo masrafı vs. Çıkmasını ve ek bir yorgunluk olmaması adına belirtmedim kahvelerinide severek tüketiyorum” böyle bir kavrum ile ilk defa karşılaştım tuhaf ve gereğinden fazla masraflı bir deneyim oldu benim için friendzone
Fotoğraflarını paylaşsanızda biz de görsek?

Kuponla 100'er TL'ye aldığım Ruanda, Etiyopya Nebso ve Kenya Kirinyaga her seferinde çok iyi çıktı, defalarca aldım. Eski hasat olabilirler fakat bardaktaki sonucu değerlendiriyorum.

Forumun yükleyebildiği en yüksek kalite bu dosya şeklinde yüklememe rahmen 70 80kb fotoğraflar yükleyebildim

Ekli dosyalar

• IMG_6678.JPG
    IMG_6678.JPG
    63.5 KB · Görüntüleme: 137
  • IMG_6685.JPG
    IMG_6685.JPG
    86.8 KB · Görüntüleme: 136
  • IMG_6684.JPG
    IMG_6684.JPG
    81.2 KB · Görüntüleme: 125
  • IMG_6687.JPG
    IMG_6687.JPG