• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Flower Dripper Deep 27

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ulaş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ve hatta bayramdan sonrası için ufak bir etkinlik yapalım mı buradan da?

Gördüğüm kadarıyla Denizcan Bey gayet aktif konuda @DenizKSK ne dersiniz?

Örneğin katılmak isteyen 10 arkadaşa bizim seçip kavuracağımız bir kahveyi göndeririz. Reçeteler Deep 27 ve Abaca+ filtresini kullanarak herkesin erişiminin kolay olacağı(en azından teoride stabilite olacağını varsayalım sularda) hazır sularla çıkartılır. Herkes reçetesini bize iletir, en iyi sonucu verdiğine inandığımız 3 reçete bir şeyler kazanır.

Bunu seçkiye yeni ekleyeceğimiz, henüz görmediğiniz kahvelerden biriyle de yapabiliriz üstelik. Ve hatta proje kahvesi olsun diye olması gerekenin yarısında fiyatlayıp sadece Deep 27'nin şanındandır diyerek sadece sizlere özel de sunabiliriz.

Deneyim gibi deneyim, gönderin gelsin fikirleri!

Sevgiler,
Togay
Togay bey, ben de katılmak istiyorum eğer mümkünse, Dripper ve filtresi mükemmel paketleme ile sorunsuz bir şekilde dün elime ulaştı, teşekkür ediyorum ve hemen demlemelere başladım, 12-14 gr arasında kahve kullanıyorum ki 16 gr a kadar yolu var bence, biraz hızlı bir Dripper fakat suyun döküş hızını ayarladığınız sürece, istediğiniz sürede demleme bitiyor, burda kontrol çok kolay. Ben comandante 17-20 click arasında geziyorum, su sıcaklığı 94 derece. İnce öğütüm istiyor. Gerçekten v60 a ihtiyaç duymayacağım sanırım, çok tatlı, hiç acı, damak yoran tatlar yok. Denemeye devam şimdilik...

Son düzenleme:
9 kalırsanız yedek olarak ben dahil olurum 🤣

Reçete bana ait değil, iyi çıktı alıyorum diye oynamıyorum da o yüzden, ayıp olmasın diye diyorum 😅

Ve hatta bayramdan sonrası için ufak bir etkinlik yapalım mı buradan da?

Gördüğüm kadarıyla Denizcan Bey gayet aktif konuda @DenizKSK ne dersiniz?

Örneğin katılmak isteyen 10 arkadaşa bizim seçip kavuracağımız bir kahveyi göndeririz. Reçeteler Deep 27 ve Abaca+ filtresini kullanarak herkesin erişiminin kolay olacağı(en azından teoride stabilite olacağını varsayalım sularda) hazır sularla çıkartılır. Herkes reçetesini bize iletir, en iyi sonucu verdiğine inandığımız 3 reçete bir şeyler kazanır.

Bunu seçkiye yeni ekleyeceğimiz, henüz görmediğiniz kahvelerden biriyle de yapabiliriz üstelik. Ve hatta proje kahvesi olsun diye olması gerekenin yarısında fiyatlayıp sadece Deep 27'nin şanındandır diyerek sadece sizlere özel de sunabiliriz.

Deneyim gibi deneyim, gönderin gelsin fikirleri!

Sevgiler,
Togay
Ben de katılmak isterim ☺️ Böyle deneysel çalışmalara yarışma havası verilince forumda adeta şenlik havası oluyor 😀

An itibariyle bir üstteki mesajla beraber ben 10 arkadaş saydım, teyid için saymanlık görevinin icrasını @DenizKSK size bırakıyorum. :)

Bayram tatili boyunca dripper'ınıza biraz daha alışma fırsatınız olacaktır. Bayram tatilinden sonraki hafta muhtemelen büyük bir yoğunluğumuz olacaktır, en sağlıklısı bir sonraki haftaya bırakmak olur. Yani 22-26 Nisan haftası. 22-26 Nisan haftası bizden 10 arkadaşımıza kahve çıkışı gerçekleştirilmiş olur. Kahvelerin sizlere ulaşmasından sonra 1 haftalık reçete çıkarma süresi ayarlayalım. Sonrasında reçetelerinizi bize iletirsiniz ve voila!

Bayram boyunca yol haritası olacak kadar net, ancak eğlenceyi kaçırmayacak kadar gevşek temel koşulları yazmış olurum.

Kahve konusunda ise sürprizlere hazır olun. Kolombiya gibi çok kuvvetli olduğumuz bir yöre olabileceği gibi, çok sürpriz ve zıpır bir seçim de yapabiliriz. :cool:

Ben de katılabilirim. ( Vazgeçen olursa)

An itibariyle bir üstteki mesajla beraber ben 10 arkadaş saydım, teyid için saymanlık görevinin icrasını @DenizKSK size bırakıyorum. :)

Bayram tatili boyunca dripper'ınıza biraz daha alışma fırsatınız olacaktır. Bayram tatilinden sonraki hafta muhtemelen büyük bir yoğunluğumuz olacaktır, en sağlıklısı bir sonraki haftaya bırakmak olur. Yani 22-26 Nisan haftası. 22-26 Nisan haftası bizden 10 arkadaşımıza kahve çıkışı gerçekleştirilmiş olur. Kahvelerin sizlere ulaşmasından sonra 1 haftalık reçete çıkarma süresi ayarlayalım. Sonrasında reçetelerinizi bize iletirsiniz ve voila!

Bayram boyunca yol haritası olacak kadar net, ancak eğlenceyi kaçırmayacak kadar gevşek temel koşulları yazmış olurum.

Kahve konusunda ise sürprizlere hazır olun. Kolombiya gibi çok kuvvetli olduğumuz bir yöre olabileceği gibi, çok sürpriz ve zıpır bir seçim de yapabiliriz. :cool:
Deep27 tecrübe deneyimi katılımcı listemiz aşağıdaki gibidir:

Yedek listemiz de oluşmuş gördüğüm kadarıyla (katılamayacak olan olursa, sıradan asil listeye ekleme yaparız) :coffee:(y)
  1. @TayfunTmr
  2. @K_TT
  3. @yasintoker
  4. @begefendi

Son düzenleme:
bende varım hocam. Uzun zamandır beklediğim dripperdi. Mantığı benim kahve felsefeme çok uyduğu için heyecanlandıran bir tasarım oldu. Teşekkürler SHIGEJI, teşekkürler TİN

Yatağa daha rahat yaklaşmak için filtreyi ıslattıktan sonra 2 dikey kesit atıp, şöyle yapıyorum.
1000004097.jpg

Tüh ya etkinliği geç görmüşüm. Yedeklere yazarsanız 12/200 tek döküşlü reçetem ile ben de sıramı beklerim :D

Bu filtreyi güzelce oturtmanın ve ıslatmanın bir yöntemi var mı yoksa ben bir şeyleri yanlış mı yapıyorum ? Hiç güzel yapışmıyor gibi. Ama çok tatlı alet. Dripper alma hastalığınız varsa mutlaka alın.

Kargom dün akşam teslim edildi. Şimdi ilk demlememden çıkan birkaç bulgum var;

Birincisi abaca kağıdın tadı bir garip, kağıt tadından ziyade böyle bezelye tadı aldım. 2-3 kez bol suyla temizledikten sonra bu tat geçti. Aynı zamanda demleme sonrası kahvenin üzerinde normalde th-3 veya hario kağıtlarında pek rastlamadığım yağ tabakasına rastladım.

@DenizKSK hocamın tarifini uyguladım. Demlemeyi Sezy Colombia El Mirador, X Pro 2.0.0, 96 derece dandirik su ile denedim. 2.0.0 klik öğütüm olarak bayağı kalın geldi, 1.53'lerde tamamlandı demleme. Fakat bu seyrek kahve çıktısında bile o bahsettiğiniz tatlılığı almak çok şaşırttı. Bu nedenle bu başarısız denemeyi de sizle paylaşmak istedim.

Şu aletin kağıt olayını bir çekilde ucuza getirecek bir yöntem bulsak kesinlikle v60 yerine deep 27'yi günlükte kullanmaya başlarım. Bu kağıtların katladığımız kısımları böyle punch gibi bir alet ile yapılıyor sanırım. Uygun bir punch bulsak da denesek keşke :unsure:

Kağıt ve filtreyi ben de bu sabah teslim aldım.

Kafein Kultur’un Kenya Gatuyasını denedim. 10gr, CMD 17 click, 93 Buzdağı su, 1:16, 30ml döküşle.

Normalde Hario V01 ile demliyorum, bu kadar az gramaj ve döküşle hiç denememiştim ama ilk hoşuma giden az miktarda kahveyi içiyor olmak; genelde kahvenin sonlarını zorla içiyor oluyordum.

Tadım, içme ve bitiş daha berrak ve temiz geldi. Acılık gerçekten yoktu ama bu placebo’mu diye yan yana içip test etmeyi deneyeceğim. Bununla birlikte gövde Harioya göre daha zayıf geldi bana.

Güzel çalışan bir reçete arkadaşlar denemenizi tavsiye ediyorum.
Niji Rum Barrel ile de denedim, INDONESIA FRINSA EDUN ile de.
Comandante 20 click rum barrel için,
Comandante 16 click Frinsa Edun için;
93 derece Nestle Pure Life su
14/230 oran
30 bloom(40 sn) +100+100 şeklinde ortadan 50 kuruş çapında daireler çizerek döküş yapıyoruz. Son 100 döküşü yatak kurumaya çok yakınken başlıyoruz.
2.20 dk sürelerde bitiyor.
Çok temiz, dengeli, gövde belirgin, pırıl pırıl tatlı bir çıktı aldım. En beğendiğim bu şekilde oldu.

Bu filtreyi güzelce oturtmanın ve ıslatmanın bir yöntemi var mı yoksa ben bir şeyleri yanlış mı yapıyorum ? Hiç güzel yapışmıyor gibi. Ama çok tatlı alet. Dripper alma hastalığınız varsa mutlaka alın.
Filtreyi Dripper içine oturtup güzelce musluğun altında sıcak suyu az miktarda tazyikli olmayacak şekilde açarak filtreyi yıkayın, suyun ağırlığı altında filtre duvarlara iyice yapışıyor biraz da çalkalama hareketi yapın tamamdır. Daha sonra demleme suyunuz hazır olunca normal yaptığınız ısıtma, su geçirme işlemini yine yapın.

Şu 9 günlük tatil sürecinde güzel çalıştım 😊
9 gramdan 22 grama neredeyse tüm basamaklarda demleme yaptım. Bunca yıldır V60 ile 22/352 orana alışan ben için en temiz ve doygun reçete @Goldviper Ahmet Bey'in reçetesi oldu.
14/230 ve 15/240 güzel çalışıyor.
Kendi adıma 11 gram bu dripper için dip değer. Çünkü daha altı için yatağa fazla yaklaşamıyorum, su çok yukarıdan düşüyor ve gereksiz kaos oluyor yatakta.
Çekirdeğe bağlı olarak genelde 02:10 - 03:00 arası bitirdim demlemeleri.
Nihai reçete için devam çalışmalara. Ama burada esas önem arz eden mesele demleme esnasında giren suyun çıkan suya eşit olması ve yatağın yükseltilmemesi.

bu aleti ben biraz chemex 3 cupa benzettim. ikisini de tecrübe eden ve karşılaştırabilecek olan var mı acaba?

Geri