• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Fam Coffee Family

fam'ın bizim eve çok yakın açılacağını öğrenince sevinmiştim. gidip kahve içince çok az sevindiğimi fark ettim. öyle bir mekan ^^
Kavrumları mı harikulade, yoksa çok mu güleryüzlüler... Yoksa her ikisi de mi

Gigesa natural’i çok beğenmiştim, çok kahvem olduğu için bayatlamasın diye yıkanmışı henüz açmadım fakat yorumları görünce iyice merak etmeye başladım. Sabırsızlıkla stoğumun erimesini bekliyorum.

Kavrumları mı harikulade, yoksa çok mu güleryüzlüler... Yoksa her ikisi de mi
açıkçası kavrum üzerinden değerlendiremem, çünkü satın alıp demlemedim. kahve stoğum azalınca denerim mutlaka. diğer konulara gelirsek;

kafede içtiğim espresso ve v60 çok iyiydi, dışarıda içtiğim en iyi espressoyu içtim. (çok içmiyorum) v60 içinse kız arkadaşım sen neden böyle demlemiyorsun dedi, biraz kırıcı olabiliyor :D
nisan ağca ile kahve üzerine muhabbet etmek de çok keyifli. zaten bar yok, kahve demlerken yanına gidip izleyebilirsiniz. sorulara sıkılmadan cevap veriyor ama bunu görev bilinciyle değil de içten söylediğini görüyorsunuz. küçük, sevimli bir kafe. mimari olarak da zevkle döşenmiş zaten.

açıkçası kavrum üzerinden değerlendiremem, çünkü satın alıp demlemedim. kahve stoğum azalınca denerim mutlaka. diğer konulara gelirsek;

kafede içtiğim espresso ve v60 çok iyiydi, dışarıda içtiğim en iyi espressoyu içtim. (çok içmiyorum) v60 içinse kız arkadaşım sen neden böyle demlemiyorsun dedi, biraz kırıcı olabiliyor :D
nisan ağca ile kahve üzerine muhabbet etmek de çok keyifli. zaten bar yok, kahve demlerken yanına gidip izleyebilirsiniz. sorulara sıkılmadan cevap veriyor ama bunu görev bilinciyle değil de içten söylediğini görüyorsunuz. küçük, sevimli bir kafe. mimari olarak da zevkle döşenmiş zaten.
Brn ikna oldum, yerinin de Kadıköy'de olduğunu öğrenince finallerden sonra mutlaka gidip denemek istiyorum. Şu ana dek neredeyse hiç espresso içmedim, içtiklerim de hiç hoşuma gitmediği için hep iyi espresso nasıl olur diye merak ediyordum, demek ki deneyimleyebileceğim artık 😁

Gigesa yıkanmış efso, adetim değildir ama tavsiye edebilirim bu kahveyi, benim damak tadıma aşırı uygun.. Limonlu kent şeker tadını her demlememde aldım..

Ayrıntılı yanıt için teşekkürler, bu yanıttan cesaret alarak bir soru daha sormak istiyorum o vakit :)

Espressoda ve v60'ta kullanılan kahveler hangi çekirdekti acaba, öğrenme şansımız var mıdır?

Ayrıntılı yanıt için teşekkürler, bu yanıttan cesaret alarak bir soru daha sormak istiyorum o vakit :)

Espressoda ve v60'ta kullanılan kahveler hangi çekirdekti acaba, öğrenme şansımız var mıdır?
bir tanesi finca las mercedes'ti, diğeri de null'dan bir çekirdekti ama inanın hatırlayamadım. şimdi kendi çekrideklerini kullanıyorlardır heralde. zaten forumu takip ediyor nisan bey, bilgi verir diye düşünüyorum.

ben kendisini fam ile tanıdım, arkadaşlığım, ticari bağım vs yoktur diye not düşeyim :)

Merhaba, kendi kahvelerimiz de var, dışarıdan da kahve alıyoruz. Diğer kavurucu arkadaşların seçkisinde olan güzel kahveleri kürasyonumuzda tutmaya çalışıyoruz. Şu an sezonsal olarak Afrika kahveleri ağırlıkta, bizde de 3 Etiyopya, 1 Burundi, 3 Kolombiya, 1 Meksika mevcut. Hazırda bekleyen 3 El Salvador (super specials) ve yolda olan 2 El Salvador (birisi anaerobik naturel pacamara) var. 3 espresso, 7 filtre seçeneği var şu an.

Bakınıyoruz bakalım başka şeyler de bulabilir miyiz diye. Bazıları sadece kafede servis edilmek üzere, bazıları da hem kafe hem de online. Bazı kahveler inanılmaz hızlı tükenebiliyor kafede dahi. Bir bulduğunuzu bir daha bulamayabiliyorsunuz :(

Amacımız her zaman bir kafe gibi hizmet vermekten ziyade, bir deneyim merkezi yaratmaktı. Bunu da şu ana kadar uygulayabildiğimizi düşünüyorum.
Örneğin kafeye gelip, hem yıkanmış hem de naturel kahve deneyimini aynı çekirdekle yaşayabilirsiniz.
Ya da @raistlin in getirdiği Red Plum El Paraiso ile beraber bizim kahvemiz olan Tropical El Paraiso’yu deneyip, aynı varyete ve işlem ancak farklı fermantasyonu gözlemleyebilirsiniz. Yine La Palma El Tucan gibi herkesin bildiği bir çiftliğin sadece 25 kg ürettiği ve dünyada sadece bizde ve İstanbul’da olan bir kahveyi deneyebilir, yarışma mertebesinde nasıl kahveler ve shot’lar alınıyor görebilirsiniz.

Son düzenleme:
yukarıda bir arkadaş mekanın nitelikli olması tabirini kullanmış. ilginç gelebilir ancak ne demek istediği anlaşılıyor. şu ana dek benim gittiğim mekanlarda kahvelerle ilgili soru sormak, bunun üzerine bir de V60 demlenmesini istemek sizi direkt sorunlu müşteri sınıfına sokuyor. birçok yerde üniversite öğrencisi olduğunu tahmin ettiğim çalışanlar kafalarına göre rastgele demleme yapıyor ve ne yaptıkları hakkında ayrıntılı bilgileri de yok. V60 demleme yaparken demlemeyi bırakıp, başka müşteriden hesap alıp gelen mi ararsın, v60 diye chemex demleme yapan mı? o yüzden mekanın nitelikli olması da önemli :)

Son düzenleme:
Cumartesi günü toefl sınavına gireceğim, yakın olması sebebiyle Montag a uğrayacaktım. Bombe ile görülecek bir hesabımız vardı ama onu başka bir zamana öteleyip (Montag 10 da açılıyormuş) sınav öncesi espresso, sonrası da v60 içmeyi düşünüyorum. Tavsiyelerinize açığım :)

Mekanın nitelikli olması gibi bir durum var aslında...
Şöyle ki, bir gün 3. Dalga olduğunu söyleyen bir kafeye girip, meyvemsi bir espresso istediğimi söyledim. Biraz bakındı etti, sonra öğütücüdeki kahveyi öğütüp shotu çekip verdi, ekşi vs. bir kahveydi, özensizdi, çekirdek de ucuz bir Brezilya idi. O an sirkülasyon da yoktu, tek müşteri bendim hatta. Kötü bir kafe değil ama işte...
Adana'da Proper kafeye gittim, orada "neler var" diye sordum, gösterdiler. Şundan espreso istiyorum dedim çektiler, içtim; bir de diğerinden dedim, niche'yi ayarlayıp bir de ondan çektiler. Yani o an istediğim kahveyi deneyimleme şansım vardı. Diğer kafede ise öğütücüde 3 kilo kahve var, boşaltıp meyvemsi bir çekirdek koyma şansı yok, yapsa bile değirmendeki atık kahveyi çekecek. :)
Müşteri deneyimine önem veren işletme nitelik sahibidir.

Merhaba, kendi kahvelerimiz de var, dışarıdan da kahve alıyoruz. Diğer kavurucu arkadaşların seçkisinde olan güzel kahveleri kürasyonumuzda tutmaya çalışıyoruz. Şu an sezonsal olarak Afrika kahveleri ağırlıkta, bizde de 3 Etiyopya, 1 Burundi, 3 Kolombiya, 1 Meksika mevcut. Hazırda bekleyen 3 El Salvador (super specials) ve yolda olan 2 El Salvador (birisi anaerobik naturel pacamara) var. 3 espresso, 7 filtre seçeneği var şu an.

Bakınıyoruz bakalım başka şeyler de bulabilir miyiz diye. Bazıları sadece kafede servis edilmek üzere, bazıları da hem kafe hem de online. Bazı kahveler inanılmaz hızlı tükenebiliyor kafede dahi. Bir bulduğunuzu bir daha bulamayabiliyorsunuz :(

Amacımız her zaman bir kafe gibi hizmet vermekten ziyade, bir deneyim merkezi yaratmaktı. Bunu da şu ana kadar uygulayabildiğimizi düşünüyorum.
Örneğin kafeye gelip, hem yıkanmış hem de naturel kahve deneyimini aynı çekirdekle yaşayabilirsiniz.
Ya da @raistlin in getirdiği Red Plum El Paraiso ile beraber bizim kahvemiz olan Tropical El Paraiso’yu deneyip, aynı varyete ve işlem ancak farklı fermantasyonu gözlemleyebilirsiniz. Yine La Palma El Tucan gibi herkesin bildiği bir çiftliğin sadece 25 kg ürettiği ve dünyada sadece bizde ve İstanbul’da olan bir kahveyi deneyebilir, yarışma mertebesinde nasıl kahveler ve shot’lar alınıyor görebilirsiniz.
Nisan Bey detaylı yanıt için teşekkürler...
İlginç şekilde Fam'ın favori kavrucularım arasına gireceğini hissediyorum. Bunu netleştirmek adına stok tüketince ilk siparişim Fam'dan olacak.

gigesa(yıkanmış), kayanza, hambella üçlüsü söyledim. bakalım hayırlısı, şimdiden memnun kalacak gibi hissediyorum :D

Burundi kayanza ozelinde suyu yumusatinca, ppm degerini dusurunce (80den 65e ) daha iyi performans aldim, asiditesi acisindan ozellikle

hambella demledim 07.06 kavrum. kuru kokuda ve demlenirken oldukça güçlü şeftali ve çiçek kokuları geliyor. inanılmaz parfümsü. ama fincanda acı ve gövdece aromaca zayıf tatlar vardı. kpro 67 klik / 30-500 oran / 80 ppm 92 derece su / 100-300-500 döküş / 3:30 bitiş. 🧐 neyi değiştirmem, ne yapmam gerekir? iyi sonuç alıp yazabilen olursa çok mutlu olurum :)

Son düzenleme:
Geri